Avaa päävalikko

Luettelo kansallispuista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Kansallispuu on kansalliseksi symboliksi valittu puu.

KansallispuutMuokkaa

Maa Puun nimi Tieteellinen nimi Kuva Lähteet
  Afganistan Mulperit
  Albania Öljypuu Olea europaea   [1]
  Antigua ja Barbuda Sarviketapani Bucida buceras   [2]
  Arabiemiirikunnat Prosopis cineraria  
  Argentiina Kukonkorallipuu Erythrina crista-galli, Schinopsis balansae   [3]
  Australia Akaasia-pycnantha   [4]
  Bahama Guaiacum sanctum   [5][6]
  Bangladesh Mango Mangiferan indica   [7]
  Belize Amerikanaitomahonki Swietenia macrophylla  
  Bhutan Cupressus cashmeriana  
  Brasilia Brasilianpuu Caesalpinia echinata  
  Chile Chilenaraukaria Araucaria araucana   [8]
  Costa Rica Enterolobium cyclocarpum   [9]
  Dominikaaninen tasavalta Karibianaitomahonki Swietenia mahagoni  
  Ecuador Kiniinipuu Cinchona pubescens  
  El Salvador Tabebuia rosea   [10]
  Englanti Metsätammi Quercus robur  
  Etelä-Afrikka Afrikanpodokarpus Podocarpus latifolius   [11]
  Etelä-Korea Pinus densiflora ja Hibiscus syriacus
  Filippiinit Pterocarpus indicus  
  Haiti Roystonea   [12]
  Indonesia Tiikki Tectona  
  Intia Banianiviikuna Ficus benghalensis   [13]
  Iran Välimerensypressi Cupressus sempervirens  
  Irlanti Talvitammi Quercus petraea  
  Israel Öljypuu Olea europaea  
  Italia Olea europaea ja Quercus
  Jamaika Talipariti elatum  
  Japani Prunus serrulata  
  Kambodža Palmyrapalmu Borassus flabellifer  
  Kanada Vaahterat Acer   [14]
  Kolumbia Ceroxylon quindiuense   [15]
  Kreikka Öljypuu Olea europaea  
  Kroatia Metsätammi Quercus robur   [16]
  Kuuba Roystonea regia   [17]
  Kypros Quercus alnifolia  
  Laos Temppelipuut Plumeria  
  Latvia Metsätammi Quercus robur  
  Libanon Libanoninsetri Cedrus libani  
  Liettua Metsätammi Quercus robur  
  Madagaskar Apinanleipäpuut Adansonia  
  Pohjois-Makedonia Makedonianmänty Pinus peuce  
  Malediivit Kookospalmu Cocos nucifera  
  Malta Atlassypressi Tetraclinis articulata  
  Meksiko Meksikonsuosypressi Taxodium mucronatum  
  Moldova Metsätammi Quercus robur  
  Nepal Alppiruusut Rhododendron  
  Pakistan Cedrus deodara  
  Palestiina Öljypuu Olea europaea  
  Panama Sterculian apetala  
  Paraguay Handroanthus impetiginosus  
  Peru Cinchona  
  Pohjois-Korea Männyt Pinus  
  Portugali Korkkitammi Quercus suber  
  Puola Metsätammi Quercus robur  
  Qatar Ziziphus spina-christi  
  Romania Metsätammi Quercus robur  
  Ruotsi Taalainkoivu Betula pendula f. dalecarlica  
  Saksa Tammet Quercus  
  Saudi-Arabia Välimerentaateli Phoenix dactylifera  
  Senegal Apinanleipäpuu Adansonia digitata  
  Serbia Tammet ja Serbiankuusi Quercus, Picea omorika
  Skotlanti Metsämänty Pinus sylvestris  
  Slovakia Metsälehmus Tilia cordata  
  Slovenia Lehmukset Tilia  
  Sri Lanka Mesua nagassarium  
  Suomi Rauduskoivu Betula pendula   [18]
  Tansania Dalbergia melanoxylon  
  Tanska Euroopanpyökki ja Metsätammi Fagus sylvatica ja Quercus robur
  Thaimaa Kultasadekassia Cassia fistula   [19]
  Tšekki Metsälehmus Tilia cordata  
  Ukraina Heidet ja Pajut Viburnum ja Salix
  Uruguay Peltophorum dubium  
  Uusi-Seelanti Cyathea dealbata  
  Venezuela Tabebuia chrysantha  
  Venäjä Siperianpihta Abies sibirica  
  Viro Metsätammi Quercus robur   [20]
  Wales Talvitammi Quercus petraea   [21]
  Yhdistynyt kuningaskunta Metsätammi Quercus robur  
  Yhdysvallat Tammet Quercus  
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:List of national trees

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa

  1. Albanian Symbols World Atlas. Viitattu 29.12.2018. (englanniksi)
  2. Ministry of Foreign Affairs of Antigua and Barbuda foreignaffairs.gov.ag. 1.1.2013. Arkistoitu 1.1.2013. Viitattu 4.11.2018.
  3. Ceibo, Argentina’s national flower pocketcultures.com: Pocket Cultures. Viitattu 27.12.2018. (englanniksi)
  4. Australian National Botanic Gardens, Parks Australia: Floral Emblems - Australian Plant Information www.anbg.gov.au. Viitattu 4.11.2018. (englanniksi)
  5. National Symbols of the Bahamas thebahamasguide.com. 21.12.2009. Arkistoitu . Viitattu 4.11.2018.
  6. The Lignum Vitae - National Tree of The Bahamas - Government - Details www.bahamas.gov.bs. Viitattu 4.11.2018.
  7. Mango tree, national tree bdnews24.com. Viitattu 4.11.2018.
  8. The Monkey Puzzle Tree: An Unusual and Endangered Plant Owlcation. Viitattu 4.11.2018. (englanniksi)
  9. Culture | Embajada de Costa Rica en DC www.costarica-embassy.org. Viitattu 4.11.2018. (espanjaksi)
  10. National tree of El Salvador - El Salvador Tips El Salvador Tips. 5.6.2015. Viitattu 4.11.2018. (englanniksi)
  11. South Africa’s national symbols brandsouthafrica.com. Viitattu 29.12.2018. (englanniksi)
  12. Haiti State Symbols, Song, Flags and More - Worldatlas.com www.worldatlas.com. Viitattu 4.11.2018. (englanniksi)
  13. [/http://www.knowindia.gov.in/knowindia/national_symbols.php?id=5 National Tree - National Identity Elements of India - Know India: National Portal of India] 22.1.2013. Arkistoitu 22.1.2013. Viitattu 4.11.2018.
  14. Try One of These 13 Pretty Maple Trees in Your Garden The Spruce. Viitattu 4.11.2018.
  15. 10 surprising facts about palm trees MNN - Mother Nature Network. Viitattu 4.11.2018. (englanniksi)
  16. Croatian Symbols World Atlas. Viitattu 28.12.2018. (englanniksi)
  17. Administrator: cuba naturaleza .org - Cuban Royal Palm (Roystonea regia), national tree of Cuba www.cubanaturaleza.org. Viitattu 4.11.2018.
  18. Rauduskoivu, Betula pendula - Puut ja pensaat - LuontoPortti www.luontoportti.com. Viitattu 4.11.2018.
  19. National Tree (Flower) of Thailand – Cassia fistula L. eugenegoesthailand.com. Viitattu 28.12.2018. (englanniksi)
  20. Andra: Eestile otsitakse rahvuslooma | Eesti Jahimeeste Selts www.ejs.ee. Viitattu 4.11.2018. (viroksi)
  21. Campus Walks. Aberystwyth University. Teoksen verkkoversio (pdf).
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:List of national trees
Tämä kasveihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.