Luettelo ammattitutkinnoista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä artikkeli on luettelo ammattitutkinnoista. Enemmän aiheesta on artikkelissa ammatilliset tutkinnot. Luettelossa niistä ammattitutkinnoista, jotka ovat samalla ammattinimikkeitä, on jätetty pois liite "ammattitutkinto" (at). Se on kuitenkin jätetty niihin tutkintoihin, joilla on sama nimike kuin vastaavalla ammatillisella perustutkinnolla tai erikoisammattitutkinnolla.

Humanistinen ja kasvatusalaMuokkaa

Vapaa-aika ja nuorisotyö

  • Lasten ja nuorten erityisohjaaja

Kielitieteet

Muu humanistinen ja kasvatusala

KulttuurialaMuokkaa

Käsi- ja taideteollisuus

  • Aseseppäkisälli
  • Hopeaseppä
  • Kaivertaja
  • Keramiikkakisälli
  • Kiviseppäkisälli
  • Kultaajakisälli
  • Kultaseppä
  • Käsityöntekijä
  • Lasinpuhaltajakisälli
  • Luonnontieteellisen alan konservoinnin at
  • Maalari

  • Mallinrakentajakisälli
  • Puusepänalan at
  • Restaurointikisälli
  • Romanikulttuurin ohjaaja
  • Saamenkäsityökisälli
  • Seppäkisälli
  • Sisustusalan at
  • Soitinrakentajakisälli
  • Tekstiilialan at
  • Vaatetusalan at
  • Veneenrakentaja
  • Verhoilijan at

Viestintä- ja informaatiotieteet

  • Audiovisuaalisen viestinnän at
  • Informaatio- ja kirjastopalvelualan at
  • Valokuvaajan at

Teatteri ja tanssi

  • Teatterialan at

Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alaMuokkaa

Liiketalous ja kauppa

  • Asiakirjahallinnon ja arkistotoimen at
  • Isännöinnin at
  • Kiinteistövälitysalan at
  • Markkinointiviestinnän at
  • Myynnin at
  • Rahoitus- ja vakuutusalan at
  • Sihteerin at
  • Taloushallinnon at
  • Tullialan at
  • Ulkomaankaupan at
  • Viestinvälitys- ja logistiikkapalvelujen at
  • Virastomestari
  • Yrittäjän at

Luonnontieteiden alaMuokkaa

Tietojenkäsittely

  • Tietojenkäsittelyn at

Tekniikan ja liikenteen alaMuokkaa

Arkkitehtuuri ja rakentaminen

  • Ammattisukeltaja
  • Ilmastointiasentaja
  • Ilmastointijärjestelmien puhdistaja
  • Kaukolämpöasentaja
  • Kiinteistönhoitaja
  • Kylmäasentaja
  • Lattianpäällystäjä
  • LVI-asentaja
  • Lämmityslaiteasentaja
  • Maarakennusalan at
  • Rakennustuotannon at
  • Rakennustuotealan at
  • Talonrakennusalan at
  • Tekninen eristäjä
  • Tekninen piirtäjä
  • Teollisuusputkiasentaja
  • Vesihuoltoalan at

Kone-, metalli- ja energiatekniikka

  • Hissiasentaja
  • Hitsaaja
  • Kaivosalan at
  • Koneenasentaja
  • Koneistaja
  • Laivanrakentaja
  • Levytekniikan at
  • Metallien jalostuksen at
  • Rakennuspeltiseppä
  • Työvälinevalmistaja
  • Valaja
  • Valumallinvalmistaja

Sähkö- ja automaatiotekniikka

Tieto- ja tietoliikennetekniikka

  • Tietokoneasentaja
  • Tietoliikenneasentaja

Graafinen ja viestintätekniikka

Elintarvikeala ja biotekniikka

  • Elintarvikejalostaja
  • Elintarviketeollisuuden at
  • Kondiittori
  • Leipomoteollisuuden at
  • Leipuri
  • Lihanjalostaja
  • Lihateollisuuden at
  • Maidonjalostajan at
  • Meijeriteollisuuden at

Prosessi-, kemian- ja materiaalitekniikka

  • Kemianteollisuuden at
  • Korroosionestomaalarin at
  • Kumialan at
  • Lasikeraamisen alan at
  • Levyalan at
  • Maalari
  • Muovimekaanikko
  • Paperiteollisuuden at
  • Puusepän alan at
  • Saha-alan at
  • Teollisen pintakäsittelijän at
  • Veneenrakentajan at

Tekstiili- ja vaatetustekniikka

  • Jalkinealan at
  • Laukku- ja nahka-alan at
  • Nahanvalmistajan at
  • Tekstiilialan at
  • Turkkurin at
  • Vaatetusalan at: yhteinen käsi- ja taideteollisuusalan kanssa

Ajoneuvo- ja kuljetustekniikka

  • Ajoneuvonosturinkuljettaja
  • Autokorimekaanikko
  • Automaalarin at
  • Automekaanikon at
  • Automyyjän at
  • Autosähkömekaanikon at
  • Dieselmekaanikon at
  • Henkilöautomekaanikko

  • Lastinkäsittelyalan at
  • Lentoasemapalvelujen at
  • Linja-autonkuljettajan at
  • Metsäkoneasentajan at
  • Pienkonemekaanikko
  • Puutavaran autokuljetuksen at
  • Raskaskalustomekaanikon at
  • Varaosamyyjän at
  • Varastoalan at
  • Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Muu tekniikan ja liikenteen ala

Luonnonvara- ja ympäristöalaMuokkaa

Maatilatalous

  • Hevostenvalmentaja
  • Karjatalouden at
  • Kengitysseppä
  • Luonnonmukaisen tuotannon at
  • Maatalouskoneasentaja
  • Mehiläistarhaaja
  • Ratsastuksenopettaja
  • Seminologi
  • Viljelijän at

Puutarhatalous

Kalatalous

  • Kalanjalostajan at
  • Kalanviljelijän at
  • Kalastusopas

Metsätalous

  • Bioenergia-alan at (entinen turvealan at)
  • Metsäkoneenkuljettajan at
  • Metsätalousyrittäjä

Luonto- ja ympäristöala

  • Erä- ja luonto-opas
  • Luonnontuotealan at
  • Porotalouden at

Muu luonnonvara- ja ympäristöalan koulutus

  • Eläintenhoitaja
  • Golfkentänhoitaja

Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alaMuokkaa

Sosiaaliala

Terveysala

  • Jalkojenhoidon at
  • Obduktiopreparaattorin at
  • Sairaankuljettaja

Sosiaali- ja terveysalojen yhteinen ohjelma

Kuntoutus ja liikunta

Tekniset terveyspalvelut

  • Optikkohioja
  • Välinehuoltaja

Kauneudenhoitoala

  • Hiusalan at

Matkailu- ravitsemis- ja talousalaMuokkaa

Matkailuala

  • Maaseutumatkailun at
  • Matkailun ohjelmapalvelun at
  • Matkaopas
  • Matkatoimistovirkailijan at

Majoitus- ja ravitsemisala

Kotitalous- ja kuluttajapalvelut

  • Kotityöpalvelujen at

Puhdistuspalvelut

Aiheesta muuallaMuokkaa