Luettelo Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvoston päätöslauselmista (1965–1971)

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvoston päätöslauselmista 201–300, jotka hyväksyttiin 19. marraskuua, 1965 ja 12. lokakuuta 1971. välisenä aikana.

Päätöslauselma Päiväys Veton käyttö Agenda
201 19. maaliskuuta 1965 Hyväksytty 11–0–0 UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen
202 6. toukokuuta 1965 7–0–4 (pidättyi äänestämästä: Ranska, Neuvostoliitto, Britannia, Yhdysvallat ) Etelä-Rhodesian yksipuolinen itsenäisyysjulistus
203 14. toukokuuta 1965 Hyväksytty 11–0–0 Vaatimus tulitauosta Dominikaanisen tasavallan sisällissodassa
204 19. toukokuuta 1965 Hyväksytty 11–0–0 Portugalin asevoimien toiminta Senegalin maaperällä
205 22. toukokuuta 1965 10–0–1 (pidättyi äänestämästä: Yhdysvallat ) Vaatimus tulitauosta Dominikaanisen tasavallan sisällissodassa
206 15. kesäkuuta 1965 Hyväksytty 11–0–0 UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
207 10. elokuuta 1965 Hyväksyttiin yksimielisesti Vaatimus Kyproksen tilanteen lopettamiseksi
208 10. elokuuta 1965 Hyväksytty ilman äänestystä Tuomari Abdel Hamid Badawin kuolema ja uuden tuomarin valinta Kansainväliseen tuomioistuimeen
209 4. syyskuuta 1965 Hyväksytty 11–0–0 Tulitauon vaatimus Kashmiriin
210 6. syyskuuta 1965 11–0–0 Toinen Intian–Pakistanin sota
211 20. syyskuuta 1965 10–0–1 (pidättyi äänestämästä: Jordania) Tulitauon vaatimus Intian ja Pakistanin välille
212 20. syyskuuta 1965 Hyväksytty 11–0–0 Malediivit hyväksyttiin YK:n jäseneksi
213 20. syyskuuta 1965 Hyväksytty 11–0–0 Singapore hyväksyttiin YK:n jäseneksi
214 27. syyskuuta 1965 Hyväksytty ilman äänestystä Tulitauon vaatimus Intian ja Pakistanin välille
215 5.marraskuuta 1965 9–0–2 (pidättyi äänestämästä: Jordania, Neuvostoliitto) Intian ja Pakistanin edustajien tapaaminen pääsihteerin kanssa
216 12.marraskuuta 1965 10–0–1 (pidättyi äänestämästä: Ranska ) Etelä-Rhodesian yksipuolinen itsenäisyysjulistus
217 20.marraskuuta 1965 10–0–1 (pidättyi äänestämästä: Ranska ) Vaatimus Britannialle toimia koskien Etelä-Rhodesian tilannetta
218 23.marraskuuta 1965 7–0–4 (pidättyi äänestämästä: Ranska , Alankomaat, Britannia, Yhdysvallat ) Vaatimus Portugalin imperiumin lakkauttamisesta
219 17. joulukuuta 1965 Hyväksytty yksimielisesti (11 jäsenvaltion viimeinen päätöslauselma) UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
220 16. maaliskuuta 1966 Hyväksytty 15–0–0 (ensimmäinen 15 jäsenvaltion hyväksymä päätöslauselma) UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
221 9. huhtikuuta 1966 10–0–5 (pidättyi äänestämästä: Bulgaria, Ranska , Mali, Neuvostoliitto, Uruguay) Beiran saarto Etelä-Rhodesiassa
222 16. kesäkuuta 1966 Hyväksytty 15–0–0 UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
223 21. kesäkuuta 1966 Hyväksytty 15–0–0 Guyana hyväksyttiin YK:n jäseneksi
224 14. lokakuuta 1966 Hyväksytty 15–0–0 Botswana hyväksyttiin YK:n jäseneksi
225 14. lokakuuta 1966 Hyväksytty 15–0–0 Lesotho hyväksyttiin YK:n jäseneksi
226 14. lokakuuta 1966 Hyväksytty 15–0–0 Palkkasotilaiden hyökkäykset Angolasta Kongon alueelle
227 28. lokakuuta 1966 Hyväksytty suljetussa äänestyksessä Pääsihteeri U Thantin nimittäminen
228 25.marraskuuta 1966 14–0–1 (pidättyi äänestämästä: Uusi-Seelanti) Israelin hyökkäys Jordaniaan. Yhdistyneiden kansakuntien peruskirjan vastainen toimenpide
229 2. joulukuuta 1966 Hyväksytty suljetussa äänestyksessä U Thantin nimittäminen YK:n pääsihteeriksi
230 7. joulukuuta 1966 Hyväksytty 15–0–0 Barbados hyväksyttiin YK:n jäseneksi
231 15. joulukuuta 1966 Hyväksytty 15–0–0 UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
232 16. joulukuuta 1966 11–0–4 (pidättyi äänestämästä: Bulgaria, Ranska , Mali, Neuvostoliitto) Etelä-Rhodesian vastaiset sanktiot
233 6. kesäkuuta 1967 Hyväksytty 15–0–0 Vaatimus Israelin ja Syyrian tulitaukoon
234 7. kesäkuuta 1967 Hyväksytty 15–0–0 Vaatimus Lähi-idän tulitaukoon
235 9. kesäkuuta 1967 Hyväksytty 15–0–0 Pyyntö pääsihteerille tapaamista Israelin ja Syyrian välille
236 11. kesäkuuta 1967 Hyväksytty 15–0–0 Israelin ja Syyrian tulitauko sopimuksen rikkomusten tuomitseminen
237 14. kesäkuuta 1967 Hyväksytty 15–0–0 Kehottaa Israelia varmistamaan siviilien turvallisuuden ja helpottamaan pakolaisten paluuta
238 19. kesäkuuta 1967 Hyväksytty 15–0–0 UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
239 10. heinäkuuta 1967 Hyväksytty 15–0–0 Palkkasotilaiden pyrkimys horjuttaa Kongon vakautta
240 25. lokakuuta 1967 Hyväksytty 15–0–0 Vaatimus Lähi-idän tulitaukoon
241 15.marraskuuta 1967 Hyväksytty 15–0–0 Ulkovaltojen puuttuminen Kongon demokraattisessa tasavallassa
242 22.marraskuuta 1967 Hyväksytty 15–0–0 Vaatimus Israelin joukkojen vetäytymisestä niiden kuuden päivän sodassa miehittämiltä alueilta
243 12. joulukuuta 1967 Hyväksytty 15–0–0 Etelä-Jemen hyväksyttiin YK:n jäseneksi
244 22. joulukuuta 1967 Hyväksytty 15–0–0 UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
245 25. tammikuuta 1968 Hyväksytty 15–0–0 Etelä-Afrikan ja Lounais-Afrikan mielipidevankien kohtelu
246 14. maaliskuuta 1968 Hyväksytty 15–0–0 Lounais-Afrikan tilanne
247 18. maaliskuuta 1968 Hyväksytty 15–0–0 UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
248 24. maaliskuuta 1968 Hyväksytty 15–0–0 Karamehin taistelun tuomitseminen Israelin ja Jordanian välillä
249 18. huhtikuuta 1968 Hyväksytty 15–0–0 Mauritius hyväksyttiin YK:n jäseneksi
250 27. huhtikuuta 1968 Hyväksytty 15–0–0 Israelin armeijan Jerusalemissa pitämän sotilasparaatin tuomitseminen
251 2. toukokuuta 1968 Hyväksytty 15–0–0 Israelin armeijan sotilasparaatin tuomitseminen Jerusalemissa
252 21. toukokuuta 1968 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Kanada, Yhdysvallat ) Israelin armeijan sotilaallisen miehityksen tuomitseminen Jerusalemissa
253 29. toukokuuta 1968 Hyväksytty 15–0–0 Etelä-Rhodesian sanktiot
254 18. kesäkuuta 1968 Hyväksytty 15–0–0 UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
255 19. kesäkuuta 1968 10–0–5 (pidättyi äänestämästä: Algeria, Brasilia, Ranska , Intia, Pakistan) Ydinaseiden leviämisen estämistä koskeva sopimus
256 16. elokuuta 1968 Hyväksytty 15–0–0 Israelin hyökkäyksen tuomitseminen Jordaniassa
257 11. syyskuuta 1968 Hyväksytty 15–0–0 Swazimaa hyväksyttiin YK:n jäseneksi
258 18. syyskuuta 1968 14–0–1 (pidättyi äänestämästä: Algeria) Israelin hyökkäyksen tuomitseminen Jordaniassa
259 27. syyskuuta 1968 12–0–3 (pidättyi äänestämästä: Kanada, Tanska, Yhdysvallat ) Pahoittelee päätöslauselman 237 (1967) täytäntöönpanon viivästymistä Israelin asettamien edellytysten vuoksi, jotka koskevat pääsihteerin erityisedustajan vastaanottamista
260 6.marraskuuta 1968 Hyväksytty 15–0–0 Päiväntasaajan Guinea hyväksyttiin YK:n jäseneksi
261 10. joulukuuta 1968 Hyväksytty 15–0–0 UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
262 31. joulukuuta 1968 Hyväksytty 15–0–0 Israelin hyökkäyksen tuomitseminen Beirutin kansainväliselle lentoasemalle koskien siviilejä
263 24. tammikuuta 1969 Hyväksytty 15–0–0 espanjan-ja venäjän kielten hyväksyminen turvaneuvoston työkieleksi
264 20. maaliskuuta 1969 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Ranska , Britannia) Etelä-Afrikan laiton läsnäolo Namibiassa
265 1. huhtikuuta 1969 11–0–4 (pidättyi äänestämästä: Kolumbia, Paraguay, Britannia, Yhdysvallat ) Israelin Jordanian kyliin tekemien hyökkäyksen tuomitseminen
266 10. kesäkuuta 1969 Hyväksytty 15–0–0 UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
267 3. heinäkuuta 1969 Hyväksytty 15–0–0 Itä-Jerusalemin liittäminen Israeliin
268 3. heinäkuuta 1969 11–0–4 (pidättyi äänestämästä: Ranska , Espanja, Britannia, Yhdysvallat ) Portugalin hyökkäykset Sambiaan
269 12. elokuuta 1969 11–0–4 (pidättyi äänestämästä: Suomi, Ranska , Britannia, Yhdysvallat ) Etelä-Afrikan läsnäolo Namibiassa
270 26. elokuuta 1969 Hyväksytty ilman äänestystä Israelin hyökkäyksen tuomitseminen Etelä-Libanonissa
271 15. syyskuuta 1969 11–0–4 (pidättyi äänestämästä: Kolumbia, Suomi, Paraguay, Yhdysvallat ) Pahoittelee Al-Aksan moskeijan tuhopolttoa
272 23. lokakuuta 1969 Hyväksytty 15–0–0 Kansainvälisen oikeuden statuksen lisääminen
273 9. joulukuuta 1969 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Espanja, Yhdysvallat ) Portugalin hyökkäykset Senegalissa
274 11. joulukuuta 1969 Hyväksytty 15–0–0 UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
275 22. joulukuuta 1969 9–0–6 (pidättyi äänestämästä: Kiina, Kolumbia, Ranska , Espanja, Britannia, Yhdysvallat ) Portugalin hyökkäykset Guineassa
276 30. tammikuuta 1970 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Ranska , Britannia) Hd hoc komitean perustaminen Lounais-Afrikassa
277 15. maaliskuuta 1970 14–0–1 (pidättyi äänestämästä: Espanja) Etelä-Rhodesian heikkenevä tilanne
278 11. toukokuuta 1970 Hyväksytty 15–0–0 Bahrainin itsenäisyys
279 12. toukokuuta 1970 Hyväksytty 15–0–0 Vaatii kaikkien Israelin asevoimien välittömän vetäytymistä Libanonin alueelta vasteena Israelin hyökkäykseen, jossa yhdeksän libanonilaista kuoli ja 19 haavoittui.
280 19. toukokuuta 1970 11–0–4 (pidättyi äänestämästä: Kolumbia, Nicaragua, Sierra Leone, Yhdysvallat ) Tuomitsee Israelin suunnitellun sotilaallisen toiminnan Libanonia vastaan
281 9. kesäkuuta 1970 Hyväksytty 15–0–0 UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
282 23. heinäkuuta 1970 12–0–3 (pidättyi äänestämästä: Ranska , Britannia, Yhdysvallat ) Etelä-Afrikan apartheid
283 29. heinäkuuta 1970 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Ranska , Britannia) Investointien heikentäminen Etelä-Afrikan miehittämällä Namibiassa
284 29. heinäkuuta 1970 12–0–3 (pidättyi äänestämästä: Puola, Neuvostoliitto, Britannia) Kansainvälisen oikeuden päätös koskien Namibiaa
285 5. syyskuuta 1970 14–0–1 (pidättyi äänestämästä: Yhdysvallat ) Vaatii kaikkien Israelin asevoimien välittömän vetäytymistä Libanonin alueelta vasteena Israelin hyökkäykseen, jossa yhdeksän libanonilaista kuoli ja 19 haavoittui.
286 9. syyskuuta 1970 Hyväksytty 15–0–0 Siviililentokoneiden kaappauksen jälkipuinti Jordaniassa
287 10. lokakuuta 1970 Hyväksytty 15–0–0 Fidži hyväksyttiin YK:n jäseneksi
288 17.marraskuuta 1970 Hyväksytty 15–0–0 Vaatimus Britannialle toimia koskien Etelä-Rhodesian tilannetta
289 23.marraskuuta 1970 Hyväksytty 15–0–0 Portugalin invaasio Guineassa
290 8. joulukuuta 1970 11–0–4 (pidättyi äänestämästä: Ranska , Espanja, Britannia, Yhdysvallat ) Portugalin imperiumin tuomitseminen
291 10. joulukuuta 1970 Hyväksytty 15–0–0 UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
292 10. helmikuuta 1971 Hyväksytty 15–0–0 Bhutan hyväksyttiin YK:n jäseneksi
293 26. toukokuuta 1971 Hyväksytty 15–0–0 UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
294 15. kesäkuuta 1971 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Britannia, Yhdysvallat ) Portugalin sotilaalliset rikkomukset Senegalin alueella
295 3. elokuuta 1971 Hyväksytty 15–0–0 Valtuuskunnan lähettäminen Guineaan
296 18. elokuuta 1971 Hyväksytty 15–0–0 Bahrain hyväksyttiin YK:n jäseneksi
297 15. syyskuuta 1971 Hyväksytty 15–0–0 Qatar hyväksyttiin YK:n jäseneksi
298 25. syyskuuta 1971 14–0–1 (pidättyi äänestämästä: Syyria) Pahoittelut, että Israel ei noudata YK: n päätöslauselmia Jerusalemin miehityksestä
299 30. syyskuuta 1971 Hyväksytty 15–0–0 Oman hyväksyttiin YK:n jäseneksi
300 12. lokakuuta 1971 Hyväksytty 15–0–0 Etelä-Afrikan rajasodat Sambiassa
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:List of United Nations Security Council Resolutions 201 to 300