Avaa päävalikko

Luettelo Pokémon-sarjan Kanton alueen salijohtajista

Wikimedia-luetteloartikkeli

BrockMuokkaa

Pääartikkeli: Brock

Brock (jap. タケシ, Takeshi) on Kanton alueen ensimmäinen salijohtaja Pewter Cityn salilla, ja on erikoistunut kivityypin Pokémonien kouluttamiseen. Pokémon -animesarjassa hän on ollut yksi sarjan päähenkilöistä, joka on usein taivaltanut sarjan päähenkilö Ash Ketchumin kanssa. Hän esiintyi animessa ensi kerran sarjan 5. jaksossa, Välit selviksi Pewter Cityssä (Showdown in Pewter City). Hänen luovuttamansa salimerkin nimi on Lohkaremerkki (Boulder Badge). Hänen pääpokémoninsa ovat usein Geodude ja Onix.

MistyMuokkaa

Pääartikkeli: Misty

Misty (jap. カスミ, Kasumi) on Kanton alueen toinen salijohtaja Cerulean Cityn, ja on erikoistunut vesityypin Pokémonien kouluttamiseen. Pokémon -animesarjassa hän on ollut yksi sarjan päähenkilöistä, joka on usein taivaltanut sarjan päähenkilö Ash Ketchumin kanssa. Hän esiintyi animessa ensi kerran sarjan ensimmäisessä jaksossa, Pokémon! Minä valitsen sinut (Pokémon - I Choose You!), mutta hänen salipäällikkyytensä paljastui vasta jaksossa 7, Cerulean Cityn lumpeenkukat (The Water Flowers of Cerulean City). Hänen luovuttamansa salimerkin nimi on Putousmerkki (Cascade Badge). Hänen pääpokémoneinaan on usein nähty Staryu ja Starmie.

Lt. SurgeMuokkaa

Lt. Surge
 
Ensiesiintyminen TV: Shokkihoitoa kerrakseen (14. jakso)
Henkilötiedot
Ammatti Vermillion Cityn salijohtaja
Kotipaikka Amerikka
Asuinpaikka Vermillion City
Suhteet

Lt. Surge (jap. マチス, Matis) on Kanton alueen kolmas salijohtaja, ja on erikoistunut sähkötyypin Pokémonien kouluttamiseen. Hänen luovuttamansa salimerkin nimi on Myrskymerkki (Thunder Badge). Hän esiintyi ensi kerran Pokémon Red ja Blue -peleissä, ja on myöhemmin esiintynyt myös Pokémon Yellow, Gold, Silver, Crystal, Stadium, Stadium 2, FireRed, LeafGreen, HeartGold, SoulSilver, Black 2 ja White 2 -peleissä.

AnimessaMuokkaa

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Surge on esiintynyt Pokémon -animesarjassa ainoastaan jaksossa Shokkihoitoa kerrakseen (Electric Shock Showdown). Ash saapui salille itsevarmana, toisin kuin hänen Pikachunsa, joka oli säikähtänyt nähdessään monia Surgen salilla hävinneitä pokémoneja. Pikachun suhtautuminen kumminkin muuttui, kun se näki Surgen pokémonin, Raichun. Pikachu otteli sisukkaasti, mutta hävisi lopulta selvästi. Hoitaja Joy tarjosi Ashille Ukkoskiveä (Thunderstone), jolla Pikachu voisi kehittyä itsekin Raichuksi ja voimistua. Pikachu kuitenkin kieltäytyi, haluten osoittaa voivansa voittaa ilman kehittymistä.
Ash palasi salille ja haastoi Surgen uudestaan. Tällä kertaa hän hyödynsi Pikachun Raichua suurempaa nopeutta ja onnistui lopulta voittamaan Raichun. Tappionsa merkiksi Surge luovutti Ashille salimerkin.

Surge uskoi pokémonien nopean kehittämisen olevan avain niiden voimistamiseen, mistä hän käytti esimerkkinä omaa Raichuaan, jonka hän oli kehittänyt saman tien sen napattuaan. Aluksi hän pilkkasi Ashia ja hänen Pikachuaan kehittymättömiksi ja heikoiksi, mutta häviönsä jälkeen alkoi kunnioittaa heitä ja myönsi olleensa väärässä.

Japaninkielisessä versiossa Surge käytti useita englanninkielisiä lausahduksia, kuten "Goddamn!" ja "Unbelievable!" Tämä johtuu Surgen tunnuslauseesta, jossa häntä kuvataan nimellä "Salamoiva amerikkalainen" (The Lightning American).

Animessa Surgen japaninkielisenä äänenä on Fumihiko Tachiki, englanninkielisenä äänenä Maddie Blaustein ja suomenkielisenä äänenä Arto Nieminen.

MangassaMuokkaa

Pokémon Adventures -mangassa Surge muodostaa Sabrinan ja Kogan kanssa korkea-arvoisen johtokolmikon Rakettiryhmässä. Hänen pääpokémoninaan toimii usein Electabuzz. Red kohtasi hänet ensi kerran S.S. Anne -laivalla, jota oli käytetty varastettujen Pokémonien salakuljetukseen. Red vahingoittui vakavasti Surgen Pokémonien sähköhyökkäyksistä ja lähes hukkui taistelun yhteydessä, kunnes hänen Poliwhirlinsä kehittyi Poliwrathiksi vedenalaisen Vesikiven (Water Stone) vaikutuksesta, pelasti hänet, ja päihitti Surgen Electabuzzin Seismic Toss -liikkeellä.

Red kohtasi Surgen myöhemmin uudelleen Rakettiryhmän valtaamassa Silph Co. -rakennuksessa käydyssä taistelussa, jossa Surgella oli nyt käytössään legendaarinen sähköpokémon Zapdos. Red onnistui voittamaan taistelun käyttämällä Ivysauriaan repimään Surgen eristävät vaatteet, jolloin Zapdosin sähköenergia tyrmäsi hänet.

Yellow -saagan aikana Surge liitoutui Billin kanssa Cerise Islandin taistelussa Eliittinelosia (Elite Four) vastaan. Surge ja Bill saivat vastaansa taistelutyypin Pokémoneja käyttävän Brunon, ja taistelu käytiin happaman järven yllä roikkuvien Onixien päällä. Taistelu päättyi Billin ja Surgen Exeggcuten ja Electroden yhteishyökkäyksellä saavuttamaan voittoon.

Gold, Silver & Crystal -saagan aikana järjestetyssä Kanton ja Johton salijohtajien välisessä turnauksessa Surge sai vastaansa Ecruteak Cityn kummitustyypin salijohtaja Mortyn. Taistelu päättyi tasapeliin, kun Surgen Magnemite onnistui tyrmäämään Mortyn Misdreavusin, mutta tyrmääntyi samalla itse Misdreavusin Destiny Bond -liikkeen ansiosta. Surge sai myöhemmin myös joksikin aikaa kumppanikseen legendaarisen sähköpokémon Raikoun.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

ErikaMuokkaa

Erika
 
Ensiesiintyminen TV: Mikä täällä tuoksuu? (26. jakso)
Henkilötiedot
Ammatti Celadon Cityn salijohtaja
Asuinpaikka Celadon City
Suhteet

Erika (jap. エリカ, Erika) on Kanton alueen neljäs salijohtaja, ja on erikoistunut ruohotyypin Pokémonien kouluttamiseen. Hänen luovuttamansa salimerkin nimi on Sateenkaarimerkki (Rainbow Badge). Hän esiintyi ensi kerran Pokémon Red ja Blue -peleissä, ja on myöhemmin esiintynyt myös Pokémon Yellow, Gold, Silver, Crystal, Stadium, Stadium 2, FireRed, LeafGreen, HeartGold, SoulSilver, Black 2 ja White 2 -peleissä.

AnimessaMuokkaa

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Erikan ainoa esiintyminen Pokémon -animessa oli jaksossa Mikä täällä tuoksuu? (Pokémon Scent-sation). Ash ja kumppanit kävivät Celadon Cityn hajuvesikaupassa, missä Ash kommentoi hajuja inhottaviksi. Tästä suivaantuneena kaupan pitäjät heittivät hänet ulos. Kun Ash saapui myöhemmin salille, kävi ilmi, että salijohtaja Erika oli hänen hajuvesikaupassa tapaamansa nainen. Erika muisti yhä Ashin, ja kielsi häneltä pääsyn salille, mutta päästi Brockin ja Mistyn sisään. Suivaantunut Ash tapasi yllättäen Rakettiryhmän, joka oli myös potkittu ulos salilta kesken heidän aikeidensa varastaa salaisen hajuveden resepti. Tajutessaan että heillä oli sama päämäärä päästä sisään salille, Ash ja Rakettiryhmä liittoutuivat keskenään. Ash naamioitui tytöksi ja Jessie ja James hänen vanhemmikseen. He onnistuivat pääsemään sisään, mutta myöhemmin Ashin Pikachu tunnisti Ashin ja tuhosi hänen valeasunsa.

Erika ilmoitti hyväksyvänsä Ashin haasteen salijohtajan velvollisuutena. Kesken ottelun Rakettiryhmä kuitenkin ilmaantui paikalle ja räjäytti pakoharhautukseksi ryppään pommeja, jolloin sali syttyi tuleen. Ulkona Erika tajusi, että hänen Gloominsa oli yhä sisällä. Ash sukelsi liekkeihin ja onnistui pelastamaan Gloomin tulen keskeltä. Tästä kiitollisena Erika antoi Ashille salimerkin, vaikkei tämä teknisesti ottaen voittanutkaan keskeytynyttä ottelua.

Animessa Erikan japaninkielisenä äänenä on Kyoko Hikami, englanninkielisenä äänenä Leah Applebaum ja suomenkielisenä äänenä Minna Tasanto.

MangassaMuokkaa

Pokémon Adventures -mangassa Erika edustaa Kanton "hyviä" salijohtajia ja toimii heidän johtajanaan. Hän toimii myös opettajana Celadon Cityn yliopistossa. Kun Red kohtasi hänet ensi kerran, tämä haastoi hänet nappaamaan alueella nähdyn epätavallisen Eeveen, joka Rakettiryhmän tekemien kokeiden ansiosta pystyi vapaasti siirtymään kehitysmuodostaan toiseen. Kun Red oli napannut Eeveen ja vienyt sen parannuslaitteeseen, Erika uhkasi tappaa sen poistamalla sen laitteesta. Tämä kuitenkin paljastui vain kokeeksi Redin luonteesta, ja taistelun jälkeen Erika ilmoitti luottavansa häneen. Eliittinelosten Pokémon-armeijan hyökätessä Kanton alueelle Erika taisteli Lorelein Shelldereitä ja Cloystereita vastaan.

Kanton "hyvien" salijohtajien johtajana Erika kohtasi Kanton ja Johton salijohtajien välisessä turnauksessa Johton salijohtajien johtajan, jäätyypin kouluttaja Prycen. Hän hävisi ottelun, kun Prycen Swinubin onnistui jäädyttää hänen Skiploominsa terälehdet. Myöhemmin Erika osallistui muiden salijohtajien kanssa taisteluun aivopestyjä Rakettiryhmän agentteja vastaan Magnet Trainin kyydissä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Koga / JanineMuokkaa

Koga
 
Ensiesiintyminen TV: Ninjojen ja Pokémonien välienselvittely (32. jakso)
Henkilötiedot
Ammatti Fuchsia City salijohtaja (1. sukupolvi)
Johton Eliittinelosten jäsen (2. sukupolvi)
Asuinpaikka Fuchsia City (1. sukup.)
Indigo Plateau (2. sukup.)
Suhteet
Sisarukset Aya (sisar; vain animessa)
Lapset Janine (tytär)

Koga (jap. キョウ, Kyō) on Kanton alueen viides salijohtaja, ja on erikoistunut myrkkytyypin Pokémonien kouluttamiseen. Hänen luovuttamansa salimerkin nimi on Sielumerkki (Soul Badge). Hän esiintyi ensi kerran Pokémon Red ja Blue -peleissä, ja esiintyi salijohtajana myös Pokémon Yellow, Stadium, FireRed ja LeafGreen -peleissä. Pokémon Gold ja Silver -peleissä paljastettiin, että Koga oli saanut ylennyksen Eliittinelosten jäseneksi ja jättänyt Fuchsian salin hoidon tyttärelleen Janinelle (jap. アンズ, Anzu), joka jatkaa hänen linjaansa myrkkypokémonien kouluttajana ja Sielumerkin jakajana. Eliittinelosten Koga esiintyi myöhemmin myös Pokémon Crystal, Stadium 2, HeartGold ja SoulSilver -peleissä. Janine nähdään salijohtajana näiden pelien ohella myös Pokémon World Tournamentissa Pokémon Black 2 ja White 2 -peleissä.

AnimessaMuokkaa

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

KogaMuokkaa

Kogan ainoa esiintyminen Pokémon -animessa tapahtui jaksossa Ninjojen ja Pokémonien välienselvittely (The Ninja Poké-Showdown). Ash ja kumppanit olivat saapuneet Kogan ansoja kuhisevalle salille, ja Ash oli jo kohdannut ja voittanut ottelussa hänen siskonsa Ayan. Koga hyväksyi Ashin haasteen. Ash päätti käyttää Pidgeottoa Kogan käyttäessä Venonatia, joka tosin saman tien kehittyi Venomothiksi. Pidgeotto joutui pian alakynteen, ja Ash vaihtoi Charmanderiin. Tällöin Rakettiryhmä ilmaantui paikalle keskeyttäen ottelun, aikeenaan varastaa salin myrkkypokémonit. Mistyn Psyduckin ansiosta juoni kuitenkin epäonnistui. Ash ja Koga aloittivat välittömästi uusintaottelun, jossa Charmanderin onnistui voittaa Kogan Golbat, ansaiten Ashille uuden salimerkin.

Animessa Kogan japaninkielisenä äänenä on Hōchū Ōtsuka, englanninkielisenä äänenä Stan Hart ja suomenkielisenä äänenä Arto Nieminen.

 
Aya, Kogan animessa esiintynyt sisar

JanineMuokkaa

Janine ei ole esiintynyt Pokémon -animessa. Syynä tähän saattaa olla Kogan vain animessa tavatun sisaren, Ayan (jap. アヤ, Aya) huomattava yhdennäköisyys hänen kanssaan. Tämä tarkoittanee, että Ayaa voidaan pitää animeversion vastineena Janinelle. Aya on esiintynyt animessa veljensä kanssa tapahtuneen ensiesiintymisensä ohella myös Johto-saagassa 4. kauden jaksossa Pokémon-jiujitsua (Ariados, Amigos), missä hän hävisi jälleen Ashille, mutta onnistui myöhemmin päihittämään rosvopuuhissa olleen Rakettiryhmän.

MangassaMuokkaa

KogaMuokkaa

Pokémon Adventures -mangassa Koga muodostaa Lt. Surgen ja Sabrinan kanssa korkea-arvoisen johtokolmikon Rakettiryhmässä. Hänet nähtiin ensi kerran, kun hän muutaman muun Rakettiryhmän agentin kanssa hyökkäsi Redin ja Mistyn kimppuun Kuuvuoren (Mt. Moon) sisällä. Myöhemmin hän käytti Gastlyään hallitakseen Pokémon-tornin zombipokémoneja hyökkäämään Rediä vastaan. Lopulta Redin Bulbasaur onnistui imemään kaasumaisen Gastlyn nuppunsa sisään ja sinkoamaan sen sitten ulos tornista, ja Greenin Charmeleon pysäytti Kogan Arbokin sivaltamalla sen hännällään kahtia.
Myöhemmin Silph Co. -rakennuksessa käydyssä taistelussa Koga taisteli Greeniä vastaan ja onnistui miltei tappamaan tämän. Kun Red saapui paikalle Greenin avuksi, Koga käytti legendaarista jääpokémon Articunoa, ja vangitsi sekä Redin että Greenin jään sisään. Greenin Charizard onnistui kuitenkin sulattamaan jään, minkä jälkeen Redin Pikachun ja Greenin Porygonin yhteishyökkäys tyrmäsi Kogan.

Myöhemmin Koga liittoutui Greenin kanssa Cerise Islandin taistelussa Eliittinelosten Agathaa ja tämän kummituspokémoneja vastaan. Taistelun aikana Green paljasti varastaneensa Kogan Golbatin Silph Co. -rakennuksessa käydyn taistelun jälkeen, ja palautti sen nyt takaisin oikealle omistajalleen. Agathan Arbokilla oli kyky vaihtaa rinnassaan olevaa kuviota, jolloin sen eri kyvyt voimistuivat kunkin vaikutuksesta. Kogan onnistui kuitenkin käyttää Golbatiaan peittääkseen kuvion itsestään Golbatin Leech Life -liikkeellä imemällä verellä. Vaikka Agatha vaikuttikin lyödyltä, hän todellisuudessa lähetti Gengarinsa seuraamaan Greeniä ja Kogaa näiden varjoissa piileskellen ja vähitellen imien näiden elinvoimaa. Yhteisvoimin he onnistuivat kuitenkin voittamaan Gengarin. Koga tosin haavoittui taistelussa, ja selvisi pakoon ainoastaan Mukinsa antaman suojan turvin.

Koga esiintyi myöhemmin Gold, Silver & Crystal -saagan loppupuolella. Hän ja Eliittinelosten Bruno tapasivat juuri lyödyn, Rakettiryhmää jonkin aikaa johtaneen Jään Naamion (Mask of Ice, tunnetaan myös nimellä Masked Man, todellisuudessa salijohtaja Pryce) alaiset, Willin ja Karenin, ja tarjosivat liittoa heidän kanssaan. Näin saivat alkunsa Johton Eliittineloset, jotka tosin esiintyivät vasta paljon myöhemmin HeartGold & SoulSilver -saagan aikana Pokéathlon -kisassa, jossa Gold onnistui voittamaan heidät.

Ninjamaisen ulkoasunsa mukaisesti Koga käyttää erityisesti muotoiltuja, heittotähtien keskelle asetettuja poképalloja.

 
Janine, Fuchsia Cityn uusi salijohtaja

JanineMuokkaa

Janine esiintyi Pokémon Adventures -mangassa ensi kertaa Gold, Silver & Crystal -saagan aikana. Hänet on juuri nimetty Fuchsia Cityn salin uudeksi salijohtajaksi kadonneen Kogan tilalle, mutta hän myös tekee erinäisiä tehtäviä kaupungin ulkopuolella rahaa vastaan. Hänet nähtiin muun muassa esittämässä suuren helmen varastamista Goldenrod Cityn museon turvajärjestelmän testaamiseksi.

Hänen isänsä Koga oli aiemmin toivonut voivansa liittää myös tyttärensä Rakettiryhmään, mutta kun sekä Koga että Rakettiryhmän johtaja Giovanni olivat kadonneet, Janine oli jäänyt vaille tukea ja opasta. Kun yllättäen legendaarinen vesipokémon Suicune ilmaantui paikalle, etsien itsekin itselleen kouluttajaa tulevia taisteluita varten, Janine taisteli sitä vastaan Crobatinsa avulla, mutta lopulta Suicune voitti ja pakeni, myöhemmin saadakseen kumppanikseen Mistyn.

Kanton ja Johton välisessä salijohtajaturnauksessa Janine sai vastaansa Violet Cityn lentotyypin salijohtaja Falknerin. Vaikka Janine oli voimakkailla hyökkäyksillään koko ajan niskan päällä, hän luovutti ottelun nähdessään yleisön joukossa isäänsä muistuttavan salaperäisen hahmon ja lähtiessään sen perään. Hän ei kuitenkaan saanut hahmoa kiinni, ja on epäselvää, tapaako hän isäänsä enää koskaan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

SabrinaMuokkaa

Sabrina
 
Ensiesiintyminen TV: Abra ja yliluonnolliset voimat (22. jakso)
Henkilötiedot
Ammatti Saffron Cityn salijohtaja
Asuinpaikka Saffron City
Suhteet
Vanhemmat Nimeämätön isä ja äiti (vain animessa)

Sabrina (jap. ナツメ, Natsume) on Kanton alueen kuudes salijohtaja, ja on erikoistunut psykkistyypin Pokémonien kouluttamiseen. Hänen luovuttamansa salimerkin nimi on Suomerkki (Marsh Badge). Hän esiintyi ensi kerran Pokémon Red ja Blue -peleissä, ja on myöhemmin esiintynyt myös Pokémon Yellow, Gold, Silver, Crystal, Stadium, Stadium 2, FireRed, LeafGreen, HeartGold, SoulSilver, Black 2 ja White 2 -peleissä.

AnimessaMuokkaa

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sabrina esiintyi Pokémon -animessa ensi kerran jaksossa Abra ja yliluonnolliset voimat (Abra and the Psychic Showdown). Toisin kuin peleissä, hän oli järjestyksessä neljäs salijohtaja jonka Ash haastoi. Hänen olemuksensa oli hyvin pimeä, ja hän kantoi sylissään omaa lapsuuden minäänsä muistuttavaa nukkea. Tämän nuken hahmossa hän pelasti Ashin ja kumppanit Rakettiryhmän ansasta. Tämän jälkeen Ash suuntasi salille, jossa Sabrina suostui yksi-vastaan-yksi -otteluun. Sabrina käytti Abraa, kun taas Ash käytti Pikachua. Abra näytti vain nukkuvan, mutta Sabrina pystyi kuitenkin herättämään sen omilla psyykkisillä voimillaan, ja Pikachun hyökätessä Abra väisti Teleport -liikkeen avulla. Tämän jälkeen Sabrina käytti taas voimiaan, saaden Abran kehittymään Kadabraksi. Kadabran psyykkiset voimat olivat Pikachulle liikaa, ja Ashin oli pakko luovuttaa. Tästä seurasi, että Sabrina muutti Ashin ja kumppanit nukeiksi, joiden kanssa hän julmasti leikki lelukaupungissa. Heidät pelasti tuntematon mies, joka myöhemmin paljastui Sabrinan isäksi. Huomatessaan Ashin haluten välttämättä voittaa Sabrinan, hän kehotti tätä käymään Lavender Townissa hankkimassa itselleen kummituspokémonin, jolla ainoana olisi mahdollisuuksia Sabrinan Kadabraa vastaan.

Ash palasi jonkin ajan kuluttua Saffron Cityyn, mukanaan Lavender Townissa ystäväkseen saamansa Haunter. Haunter ei kumminkaan juuri välittänyt ajatuksesta taistella, vaan katosi kuin ilmaan Ashin yrittäessä haastaa Sabrinan uudelleen. Hän joutui luovuttamaan heti alkuunsa, ja onnistui vain juuri ja juuri pakenemaan, mutta Brock ja Misty joutuivat jälleen nukeiksi. Ashin onnistui löytää Haunter kaupungilta, ja hän yritti vakuuttaa sen ottelemaan. Haunter vaikutti suostuvan, mutta Ashin palatessa taas kerran salille se katosi jälleen. Haluten säästää kumppaninsa Pikachu suostui ottelemaan ylivoimaista Kadabraa vastaan. Vaikka Pikachu onnistuikin lopulta vahingoittamaan Kadabraa, se paransi itsensä saman tien Recover -liikkeellä. Ashin tappio näytti varmalta, kunnes Haunter ilmaantui paikalle ja alkoi ilveillä Sabrinalle, saaden tämän nauramaan ensi kertaa vuosiin. Koska Sabrinan ja Kadabran mielten välinen side oli vahva, myös Kadabra alkoi nauraa ja oli kykenemätön ottelemaan, jolloin paikalle saapunut Sabrinan isä julisti Ashin voittajaksi. Brock ja Misty palautuivat ennalleen, Sabrinan paha nukke haihtui olemattomiin, Ash sai kaipaamansa salimerkin, ja Haunter jäi salille viihdyttämään Sabrinaa jatkossakin.

Animessa Sabrinan japaninkielisenä äänenä on Kae Araki, englanninkielisenä äänenä Lisa Ortiz ja suomenkielisenä äänenä Minna Tasanto.

MangassaMuokkaa

Pokémon AdventuresMuokkaa

Pokémon Adventures -mangassa Sabrina muodostaa Lt. Surgen ja Kogan kanssa korkea-arvoisen johtokolmikon Rakettiryhmässä. Hänet tavattiin ensi kertaa, kun hän hyökkäsi Redin kimppuun Professori Oakin laboratoriossa Oakiksi naamioituneen Kadabran avulla. Red purki naamioinnin käyttämällä Bulbasaurinsa Leech Seed -liikettä Kadabraan. Myöhemmin Sabrina tavattiin Rakettiryhmän valtaamassa Saffron Cityssä. Redin Pikachun onnistui tyrmätä Sabrinan kaupunkia voimakentällä suojannut Mr. Mime, jolloin Red, Green ja Blue pääsivät kaupunkiin. Blue kohtasi Sabrinan Silph Co. -rakennuksen taistelussa, jossa hän onnistui tyrmäämään Sabrinan Jigglypuffinsa ja Clefairyn Sing ja Growl -hyökkäyksillä. Hämmennyksen turvin Blue varasti Sabrinalta salimerkkien voimia vahvistavan laitteen, joka yllättäen, hänen sitä kokeillessaan, yhdisti Sabrinan hallussa olleen Moltresin kahden muun legendaarisen linnun kanssa voimakkaaksi hybridipokémoniksi, Zapmolcunoksi. Red, Green ja Blue onnistuivat lopulta voittamaan sen Venusaurin, Charizardin ja Blastoisen yhteishyökkäyksellä, jolloin se jakaantui jälleen kolmeksi erilliseksi linnuksi, jotka palasivat asuinsijoilleen.

Yellow -saagan aikana Sabrinan Alakazam jakoi "Kohtalon lusikat" (Spoons of Destiny), jotka määräsivät kullekin salijohtajalle sopivan kumppanin taistelussa Eliittinelosia vastaan. Sabrina sai parikseen Bluen, jonka kanssa hän myöhemmin kohtasi jääpokémoneja käyttävän Lorelein. Vaikka Lorelein Jynx onnistuikin tyrmäämään Bluen, Sabrinan Venomoth onnistui tyrmäämään Lorelein Cloysterin Mega Drain -liikkeellä, ja myöhemmin Bluen Ditto sitoi Lorelein ja vangitsi tämän.

Gold, Silver & Crystal -saagan aikana käydyssä Kanton ja Johton välisessä salijohtajaturnauksessa Sabrina sai vastaansa Azalea Townin hyönteistyypin salijohtaja Bugsyn. Vaikka Bugsy onnistuikin aluksi vahingoittamaan Sabrina's Mr. Mimea Scytherillaan, Sabrina sai Bugsyn ja hänen Heracrossinsa pian vangittua Mr. Mimen luomaan näkymättömään huoneeseen sekä estettyä Heracrossin vahinkoa tekevät hyökkäykset Encore -liikkeellä. Tämän jälkeen Mr. Mimen onnistui helposti päihittää Heracross Psybeam -hyökkäyksellä.

The Electric Tale of PikachuMuokkaa

Animesarjaan perustuvassa The Electric Tale of Pikachu -mangassa Sabrina oli paljon mukavampi ja kiltimpi kuin animessa. Ash haastoi hänet saliotteluun, mutta hänen Pikachunsa hävisi Sabrinan Abralle. Myöhemmin Ash auttoi puolustamaan Saffron Cityä jättiläismäisen ja paholaismaisen Haunterin, Black Fogin hyökkäykseltä. Tämä Haunter oli tappanut useita Sabrinankin Pokémoneja imemällä niiden sielut Dream Eater -liikkeellä. Myöhemmin, Black Fogin tuhottua itsensä, Sabrina, kaikesta sitä kohtaan kokemasta inhosta huolimatta, purskahti itkuun sen kuoleman takia.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

BlaineMuokkaa

Blaine
 
Ensiesiintyminen TV: Kuka ratkaisee arvoituksen? (58. jakso)
Henkilötiedot
Ammatti Cinnabar Islandin salijohtaja (1. sukupolvi)
Seafoams Islandien salijohtaja (2. sukupolvi)
Asuinpaikka Cinnabar Island (1. sukup.)
Seafoam Islandit (2. sukup.)
Suhteet

Blaine (jap. カツラ, Katsura) on Kanton alueen seitsemäs salijohtaja, ja on erikoistunut tulityypin Pokémonien kouluttamiseen. Hänen luovuttamansa salimerkin nimi on Tulivuorimerkki (Volcano Badge). Hän esiintyi ensi kerran Pokémon Red ja Blue -peleissä, ja on myöhemmin esiintynyt myös Pokémon Yellow, Gold, Silver, Crystal, Stadium, Stadium 2, FireRed, LeafGreen, HeartGold, SoulSilver, Black 2 ja White 2 -peleissä.

AnimessaMuokkaa

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
 
Blaine animessa

Blainen ensiesiintyminen Pokémon -animessa tapahtui jaksossa Kuka ratkaisee arvoituksen? (Riddle Me This). Ash ja kumppanit tapasivat hänet ensin valeasussa, tietämättä kuka hän todella oli. Hän kertoi heille, että Cinnabar Island oli joutunut niin totaalisesti turistien valtaamaksi, että saaren sali oli mennyt nurin. Kun hän myöhemmin todisti Ashin kovaa halua voittaa salimerkki ja hänen puolustavan Cinnabarin laboratoriota Rakettiryhmän hyökkäykseltä, hän vihjaisi tälle uuden, salaisen salin sijainnista tulivuoren sisällä, missä hän lopulta paljasti Ashille ja tämän ystäville todellisen henkilöllisyytensä.

Ash haastoi Blainen otteluun. Blainen ensimmäinen Pokémon oli Ninetales, jota vastaan Ash käytti Squirtleaan. Etulyöntiasemastaan huolimatta Squirtle hävisi. Ash teki riskialttiin vedon ja käytti Charizardiaan, minkä johdosta Blaine vaihtoi Ninetalesin Rhydoniin. Charizardia ei kuitenkaan huvittanut otella, ja Ash joutui vaihtamaan Pikachuun. Vaikka Rhydonilla näytti olevan tyyppietulyöntiasema (maatyypin Pokémonit ovat immuuneja sähkötyypin hyökkäyksille), Pikachu voitti käyttämällä Rhydonin sarvea ukkosenjohdattimena sähköhyökkäykselleen. Tämän jälkeen Blaine kutsui tulivuoren uumenista voimakkaimman Pokémoninsa: Magmarin. Magmarin tulivoimat olivat liikaa Pikachulle, ja Ash luovutti ottelun.

Seuraavassa jaksossa Rakettiryhmä yritti varastaa Magmarin, mutta yrityksen epäonnistuminen johtikin siihen, että sali tuhoutui ja tulivuori alkoi purkautua. Ash, kumppanit ja Blaine käyttivät Pokémonejaan tukkiakseen laavavirran kivillä, ja onnistuivat estämään purkauksen. Tämän jälkeen Ash ja Blaine valmistautuivat uusintaotteluun tulivuoren huipulla. Yllättäen Charizard, vaikuttuneena Magmarin voimista pelastustyön aikana, tarjoutui ottelemaan. Pitkän ja rankan taistelun päätteeksi Charizard päihitti Magmarin Seismic Toss -liikkeellä, ja Ash sai himoitsemansa salimerkin.

Animessa Blainen ulkoasu poikkeaa merkittävästi pelien vastaavasta. Tämä muotoilu oli alun perin harkinnassa Blainen varsinaiseksi ulkonäöksi, ja sitä käytettiinkin japanilaisissa Pokémon Red ja Green -peleissä, mutta se muuttui pian tämän jälkeen, joten kaikissa japanin ulkopuolella julkaistuissa peleissä käytetään uutta ulkomuotoa. Vanha ulkoasu nähtiin myös kerran Pokémon Adventures -mangassa Blainen käyttämänä "valeasuna".

Animessa Blainen japaninkielisenä äänenä on Toshiya Ueda, englanninkielisenä äänenä Michael Haigney ja suomenkielisenä äänenä Pasi Ruohonen.

MangassaMuokkaa

Pokémon Adventures -mangassa Blaine toimi ennen Rakettiryhmän palveluksessa, mutta jätti järjestön myöhemmin. Hän teki kokeita erinäisillä Pokémoneilla, joista Gyarados ja Eevee päätyivät lopulta Redille.
Blaine esiintyi ensi kerran Cinnabar Islandilla, jossa Rakettiryhmä hyökkäsi hänen kimppuunsa legendaarisella tulipokémon Moltresilla. Blaine lähetti Redin saarella sijaitsevalle laboratoriolle, missä tämän onnistui siellä olleen koneen avulla herättää aiemmin saamansa fossiili henkiin Aerodactyliksi. Sen avulla Red taisteli Moltresia vastaan, pakottaen Rakettiryhmän perääntymään.

Myöhemmin Red tapasi Blainen Cerulean Cavessa, missä tämä oli ottelemassa itse Rakettiryhmän palveluksessa luomaansa legendaarista meediopokémonia, Mewtwota vastaan. Mewtwon Psywave -liikkeen muodostama tornado esti lähelle pääsyn, ja tarpeen vaatiessa liike muuntautui myös valtavaksi lusikaksi, jota Mewtwo saattoi käyttää lähitaistelussa. Red onnistui kuitenkin ujuttamaan Pikachunsa Mewtwon lähelle ja nappaamaan sen tämän suussa olleeseen, Blaineltä saatuun "Mestaripalloon" (Master Ball). Blaine paljasti, että koska Rakettiryhmä ei ollut onnistunut saamaan Mewtwon valmiiksi saattamiseen tarvittavia Mew'n geenejä, hän oli joutunut käyttämään siihen soluja omasta käsivarrestaan ja vastineeksi ottanut myös Mewtwon soluja omaan kehoonsa, minkä seurauksena hänen kädestään oli tullut eräänlainen geneettinen kompassi, joka pystyi osiottamaan Mewtwon sijainnin, mutta samalla vahingoittui vakavasti aina Mewtwon läsnä ollessa.

Yellow -saagan lopulla Blaine auttoi Yellow'ta taistelemaan Eliittinelosten johtajaa, Lancea ja tämän lohikäärmetyypin Pokémonien armeijaa vastaan. Ikävä kyllä Mewtwo saattoi olla pallonsa sisältämän, sen ja Blainen välistä sidettä suojelevan erikoisnesteen ulkopuolella vain kolme minuuttia. Blainen yritys voittaa Lance tässä ajassa epäonnistui, ja voimattomina niin hänen kuin Mewtwonkin oli jätettävä Lancen voittaminen Yellow'n vastuulle.

Gold, Silver & Crystal -saagan aikana legendaarinen tulipokémon Entei valitsi Blainen kumppanikseen, ja käytti parantavia liekkejään parantaakseen hänen kätensä. Tästä tosin seurasi myös, että Blainen ja Mewtwon välinen yhteys katkesi, ja Mewtwo poistui Blainen laboratoriosta. Kun Blaine myöhemmin kohtasi Johton lohikäärmetyypin salijohtajan ja Lancen serkun Clairin Magnet Trainin kyydissä käydyssä taistelussa, Entei päihitti helposti Clairin Dragonairin, voittaen samalla Kanton ja Johton salijohtajien välisen turnauksen Kanton eduksi.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Giovanni / BlueMuokkaa

Blue Oak
 
Ensiesiintyminen TV: Ei ole
Henkilötiedot
Ammatti Viridian Cityn salijohtaja, entinen Pokémon-mestari
Kotipaikka Pallet Town
Asuinpaikka Viridian City
Suhteet
Sisarukset Daisy Oak (isosisko)
Isovanhemmat Professori Oak (isoisä)

GiovanniMuokkaa

Pääartikkeli: Giovanni

Giovanni (jap. サカキ, Sakaki) on Kanton alueen kahdeksas ja viimeinen salijohtaja, ja on erikoistunut maatyypin Pokémonien kouluttamiseen. Salijohtajan työ on tosin vain julkisivu, sillä todellisuudessa hän on rikollisjärjestö Rakettiryhmän pomo, joka kerää harvinaisia Pokémoneja kaikista tyypeistä. Hänen ensiesiintymisensä animessa tapahtui sarjan 15. jaksossa, Kieroa peliä valtamerilaivalla (Battle Aboard the St. Anne). Hänen kasvonsa tosin paljastettiin varjoista vasta jaksossa 63, Merkin herruus (The Battle of the Badge), joka on myös ainoa jakso, jossa hänen valetyönsä salijohtajana on esitetty animessa. Hänen luovuttamansa salimerkin nimi on Maamerkki (Earth Badge). Hänen pääpokémoneinaan nähdään peleissä usein Nidoking ja Nidoqueen, animesarjassa hänen tunnuspokémoninsa taas on hänen lemmikkinsä Persian.

BlueMuokkaa

Toisen sukupolven peleissä Giovanni on väistynyt niin tehtävästään Viridian Cityn salijohtajana kuin asemastaan Rakettiryhmän pomonakin pelaajan voitettua hänet ensimmäisen sukupolven peleissä, ja hänen tilalleen on tullut niin ikään pelaajan aiemmissa peleissä päihittämäksi joutunut ja Pokémon-mestarin paikalta väistymään joutunut Blue Oak (jap. オーキド・グリーン, Green Okido). Toisin kuin Giovanni, tai muutkaan viralliset salijohtajat ylipäätään, Blue ei ole erikoistunut mihinkään tiettyyn Pokémon-tyyppiin, mutta jakaa kuitenkin samaa salimerkkiä kuin Giovanni aikoinaan.

AnimessaMuokkaa

Pääartikkeli: Gary Oak

Bluen lähin vastine animesarjassa on Ashin vastustajanakin tunnettu Gary Oak, joka on ollut mukana sarjassa ensimmäisestä jaksosta lähtien. Toisin kuin Blue, hän ei kuitenkaan ole koskaan toiminut salijohtajana, vaan ryhtyi Pokémon-tutkijaksi lopetettuaan kouluttajan uransa Ashille koetun tappion jälkeen.

MangassaMuokkaa

Pääartikkeli: Green

Pokémon Adventures -mangassa Bluen vastineena nähdään Green. Englanninkielisissä käännöksissä hänen nimensä on tosin muutettu Blueksi vastaamaan englanniksi julkaistua Pokémon Blue -peliä vain japanissa ilmestyneen Green -pelin sijaan.

Aiheesta muuallaMuokkaa