Luettelo Pokémon-sarjan Galarin alueen salijohtajista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Pokémon-peli- ja animesarjan salijohtajista (engl. Gym Leader) Galarin alueella.

Toisin kuin muiden alueiden pokémon-liigat, Galarin liigaan osallistumiseksi tarvitaan suosituskirje esimerkiksi liigan mestarilta, liigan toimikunnan puheenjohtajalta tai joltakulta muulta liigan kanssa tekemisissä olevalta henkilöltä. Salihaasteessa (engl. Gym Challenge) pelaajan on suoritettava salit tietyssä järjestyksessä ja ennen salijohtajan kohtaamista ottelussa, täytyy ratkaista salin paikallinen salitehtävä. Saliottelut käydään (yhtä salia lukuun ottamatta) perinteisten salien sijasta stadioneilla, jotta sekä haastaja että salijohtaja voivat käyttää Dynamaxia. Salijohtajat ovat Galarissa myös samassa asemassa kuin eliittineloset muilla alueilla eli mestarin jälkeen Galarin voimakkaimmat kouluttajat. Seitsemän salijohtajista osallistuvat myös Wyndonin stadionilla käytävän Mestarien Cupin (engl. Champion Cup) loppukierroksille, käyttäen voimakkaampia pokémoneja kuin mitä saliotteluissa. Loppukierrosten kahdeksantena kilpailijana on salihaasteen suorittanut kouluttaja, joka on voittanut Mestarien Cupin välieräkierroksilla muut salihaasteen suorittaneet kouluttajat. Loppukierrosten voittaja pääsee haastamaan liigan mestarin.

Liigan pääsarja muokkaa

Milo muokkaa

Milo (jap. ヤロー, Yarrow) on Turffieldin salijohtaja ja ensimmäinen vastustaja Galarin salihaasteessa. Hän on erikoistunut ruohotyypin pokémoneihin ja hänen luovuttamansa salimerkki on Ruohomerkki (Grass Badge). Salihaasteessa Milon tunnuspokémon on Eldegoss ja Mestarien Cupissa joko Gigantamaxiin kykenevä Flapple (Pokémon Sword) tai Gigantamaxiin kykenevä Appletun (Pokémon Shield).

Turffieldin salitehtävä ennen Milon kohtaamista ottelussa on paimentaa lauma Woolooita oikeaan paikkaan. Milo on vanhempiensa tavoin myös maanviljelijä ja Wooloo-paimen. Nessa pitää häntä kilpakumppaninaan, mutta Milo itse uskoo olevansa ainut oma kilpakumppaninsa.

Twilight Wings muokkaa

Milo nähtiin Pokémon: Twilight Wings -lyhytanimaatiosarjassa lyhyesti ensimmäisessä jaksossa, Letter.[1] Kolmannessa jaksossa, Buddy, hän löysi Hopin karanneen Wooloon ja kuultuaan omalta Wooloo-laumaltaan tapahtuneesta, hän pyysi lentävää taksia viemään sen takaisin Hopille.[2] Neljännessä jaksossa, Early-Evening Waves, hänet nähtiin lyhyesti alussa, kun Nessa hävisi hänelle Mestarien Cupissa.[3] [4] Seitsemännessä jaksossa, Sky, Miloa haastateltiin, kun häneltä kysyttiin mielipidettä Leonista. Hänen mielestään tuntui, että Leon halusi vain ”leikitellä”.[4]

Nessa muokkaa

Nessa (jap. ルリナ, Rurina) on Hulburyn salijohtaja ja toinen vastustaja Galarin salihaasteessa. Hän on erikoistunut vesityypin pokémoneihin ja hänen luovuttamansa salimerkki on Vesimerkki (Water Badge). Salihaasteessa Nessan tunnuspokémon on Dynamaxiin kykenevä Drednaw ja Mestarien Cupissa Gigantamaxiin kykenevä Drednaw.

Hulburyn salitehtävä ennen Nessan kohtaamista ottelussa on päästä labyrintin läpi stadionin areenalle ja sitä varten sulkea ja avata tietyt esteinä olevat vesivirtaukset. Nessa on lisäksi myös kuuluisa malli ja hän ja Sonia ovat olleet ystäviä siitä asti, kun he molemmat olivat nuorina kilpailijoita salihaasteessa. Nessa pitää häntä Miloa pahimpana kilpakumppaninaan, koska ruohopokémoneilla on etulyöntiasema vesityypin pokémoneja vastaan.

Twilight Wings muokkaa

Nessa nähtiin Pokémon: Twilight Wings -lyhytanimaatiosarjassa lyhyesti ensimmäisessä jaksossa, Letter, ja kolmannessa jaksossa, Buddy.[1][2] Neljännessä jaksossa, Early-Evening Waves, hän oli juuri hävinnyt Milolle Mestarien Cupissa, ja puheenjohtaja Rose ehdotti, että Nessa lopettaisi mallin uransa ja keskittyisi enemmän salijohtajan taitojensa kouluttamiseen. Myöhemmin, kesken mainosvideokuvauksen, Nessa tapasi villin Miloticin, jonka oli kohdannut viimeksi lapsena sen ollessa vielä Feebas. Kuvausten jälkeen Nessa ilmoitti Rosen sihteerille ja varapuheenjohtajalle, Oleanalle, että aikoi yhä jatkaa sekä salijohtajana että mallina.[3] Seitsemännessä jaksossa, Sky, Nessaa haastateltiin metrotunnelissa, kun häneltä kysyttiin mielipidettä Leonista. Hän kuvaili Leonin ottelutyyliä ”uniikiksi”.[4]

Kabu muokkaa

Kabu (jap. カブ, Kabu) on Motostoken salijohtaja ja kolmas vastustaja Galarin salihaasteessa. Hän on erikoistunut tulityypin pokémoneihin ja hänen luovuttamansa salimerkki on Tulimerkki (Fire Badge). Kabun tunnuspokémon on Gigantamaxiin kykenevä Centiskorch.

Motostoken salitehtävä ennen Kabun kohtaamista ottelussa on kilpailla salikouluttajien kanssa siitä kuka pyydystää eniten tulityypin pokémoneja.Kabu on alun perin kotoisin Hoenn-alueelta ja oli vähällä menettää kerran kokonaan paikkansa Mestarien Cupissa, koska yritti kerran omaksua vähemmän pidättäytyvän asenteen.

Anime muokkaa

Kabu teki ensiesiintymisensä animessa Pokémon: Taivaanrannat -sarjan jaksossa Katkeransuloinen totuus, jonka lopussa Liko, Roy ja Murdock huomasivat hänet asiakkaana Motostoken Ottelukahvilassa. Jaksossa Kabun ottelutreenit, hän ja hänen oppilaansa Wakaba kävivät pariottelun Likoa ja Roy’ta vastaan auttaakseen heitä valmistautumaan Luciuksen mustan Rayquazan kohtaamiseen. Mutta Royn Fuecoco hävisi, ja Liko päätti luovuttaa, toivoen edesauttavansa siten Wakaban mahdollisuuksia päästä salikouluttajaksi. Wakaba ei kuitenkaan ollut liian helposta voitosta mielissään, ja Kabu auttoi Likoa ymmärtämään, että tämän oli ajateltava vastustajien omia tunteita. Jaksossa Tulinen Galarian Moltres, hän saapui tutkimaan Galar-kaivoksessa tapahtuneita onnettomuuksia, ja sai kuulla Likolta, Roylta ja Friedeltä, että onnettomuudet olivat Luciuksen galarilaisen Moltresin aikaansaannosta.

Twilight Wings muokkaa

Kabu nähtiin Pokémon: Twilight Wings -lyhytanimaatiosarjassa lyhyesti kolmannessa jaksossa, Buddy, hölkkäämässä Wyndonin stadionin lähellä.[1] Seitsemännessä jaksossa, Sky, Kabua haastateltiin kuntosalilla, kun häneltä kysyttiin mielipidettä Leonista.[4]

Bea muokkaa

Bea (jap. サイトウ, Saitō) on Pokémon Swordissa Stow-on-Siden salijohtaja ja neljäs vastustaja Galarin salihaasteessa. Hän on erikoistunut taistelutyypin pokémoneihin ja hänen luovuttamansa salimerkki on Taistelumerkki (Fighting Badge). Bean tunnuspokémon on Gigantamaxiin kykenevä Machamp.

Stow-on-Siden salitehtävä ennen Bean kohtaamista on selvitä kuppimaisessa pyörivässä vaunussa alas jättimäistä flipperipöytää muistuttavaa ympäristöä pitkin. Bea on nuoresta asti harjoitellut karatea ja kasvanut hyvin rauhalliseksi henkilöksi, joka näyttää todelliset tunteensa vain otellessaan.

Anime muokkaa

Animen Pokémon: Matkat -sarjassa Bea on myös kilpailijana Maailman Kruunajaissarjassa, ja yksi Ashin toistuvista vastustajista. Hän vierailee usein Galarin ulkopuolella useissa eri dojoissa ja taistelutyypin pokémon-saleilla. Hän ei vaivautunut kuitenkaan aluksi muistamaan kaikkien vastustajiensa nimiä, kutsuen Ashiä vain ”Riolun kouluttajaksi” (ja myöhemmin ”Lucarion kouluttajaksi”).

Hän teki ensiesiintymisensä jaksossa Pelottava kouluttaja!, jossa hän oli saapunut Kantoon ja juuri voittanut Maailman Kruunajaissarjan ottelussa Saffron Cityn Taisteludojon karatemestarin. Kun Bea tapasi Ashin, hän kertoi Ashin tavoin voittaneensa itsekin ottelussa Korrinan, taistelutyypin salijohtajan Shalour Citystä, Kalosista, ja uskoi, että Korrina oli liian helppo vastustaja. Ash kohtasi hänet itse Maailman Kruunajaissarjan ottelussa, mutta hävisi voittamatta ainuttakaan Bean pokémoneista. Tappio Bean Grapploctia vastaan sai Ashin muuttamaan jaksossa Hiekkataistelu! taktiikkaansa muita kilpailijoita vastaan, mutta samalla häviämään vain lisää otteluita ja putoamaan hetkeksi takaisin Perusluokkaan. Lopulta Ash ymmärsi, että hänen oli vain käytettävä vanhoja taktiikoitaan uudella tavalla sen sijaan, että vaihtoi taktiikkaa kokonaan. Jaksossa Octolock-pattitilanne salilla!, kun Ash oli selvittänyt tiensä takaisin Teholuokkaan, Bea oli Maailman Kruunajaissarjassa edelleen Teholuokassa, mutta sijalla 193. Ash kohtasi Bean uusintaottelussa, kun he tapasivat uudelleen vieraillessaan samaan aikaan Johtossa Cianwood Cityn salilla. Tällä kertaa ottelu päättyi tasapeliin ja Bea paljasti ottelun jälkeen Ashille ja Goh’lle ystävällisemmän puolensa sekä himonsa leivonnaisia ja makeisia kohtaan.

Mestarimatkat -sarjan jaksossa Titaanien taisto! paljastettiin, että Bea oli päässyt Ultraluokkaan. Jaksossa Hurjaa jännitystä, shokki alusta alkaen! Bea nähtiin meditoimassa, kun hän kuuli televisiosta Ultraluokkaan itsekin päässeen Ashin voittaneen ottelun Volkneria vastaan. Jaksossa An Adventure of Mega Proportions! paljastui, että Bea oli saavuttanut sijan 30. Hänen paljastettiin myös tulevan olemaan Ashin seuraava vastustaja. Ottelu alkoi jaksossa Kolmas ottelu Bean kanssa! ja se käytiin Bean oman salin stadionilla Stow-on-Sidessa. Kun kumpikin ottelija sai valita megakehittämisen, Z-liikkeiden ja Dynamaxin käytön välillä, Bea valitsi Dynamaxin, kun taas Ash valitsi megakehittämisen. Jaksossa Ottelussa Mega vastaan Max!, kun molemmilla oli enää yhdet pokémonit jäljellä, Bea muutti Machampinsa Gigantamax-muotoon ja Ash käytti megakehittämistä Lucarioon. Mega Lucario onnistui lyömään Gigantamax Machampin. Bean sijoitus laski ja Ash nousi Maailman Kruunajaissarjassa sijalle 36.

Huikeat matkat -sarjan jaksossa Mutkainen tie suuruuteen! hän seurasi sivusta, kun Allister auttoi Ashiä ja Goh’ta keräämään Max-sieniä ja valmistamaan Max-keittoa, jotta Ashin Gengar oppisi käyttämään Gigantamaxia Dynamaxin sijasta. Jaksossa Leikin liikkeilläsi! Bea katsoi Korrinan ja Gurkinnin kanssa televisiosta Ashin ja Leonin välistä mestarikahdeksikkoturnauksen loppuottelua. He olivat erityisesti iloisia nähdessään Ashin Mega Lucarion päihittävän Leonin Mr. Rimen. Bea nähtiin vielä jakson Kohti uusia alkuja! japaninkielisessä versiossa käymässä epävirallista ottelua Hopia vastaan.

Twilight Wings muokkaa

Bea nähtiin Pokémon: Twilight Wings -lyhytanimaatiosarjassa lyhyesti ensimmäisessä jaksossa, Letter.[1] Toisessa jaksossa, Training, hän hävisi ottelun Mestarien Cupin ottelun Leonia vastaan ja lähti villille alueelle harjoittelemaan pokémoniensa kanssa. Harjoittelu kuitenkin keskeytyi sateen vuoksi ja he menivät luolaan suojaan. Luola sortui yllättäen, mutta he löysivät toisen tien ulos.[5] Kolmannessa jaksossa, Buddy, Hop katsoi televisiosta Bean ottelua Leonia vastaan.[2] Seitsemännessä jaksossa, Sky, Bea’tä haastateltiin dojossaan, kun häneltä kysyttiin mielipidettä Leonista. Hän kuvaili Leonia ”erittäin vahvaksi”.[4]

Allister muokkaa

Allister (jap. オニオン, Onion) on Pokémon Shieldissä Bean sijasta Stow-on-Siden salijohtaja ja neljäs vastustaja Galarin salihaasteessa. Hän on erikoistunut kummitustyypin pokémoneihin ja hänen luovuttamansa salimerkki on Kummitusmerkki (Ghost Badge). Allisterin tunnuspokémon on Gigantamaxiin kykenevä Gengar.

Stow-on-Siden salitehtävä ennen Allisterin kohtaamista on selvitä kuppimaisessa pyörivässä vaunussa alas jättimäistä flipperipöytää muistuttavaa ympäristöä pitkin. Allisteristä oli tullut salijohtaja jo hyvin nuorella iällä. Hän pitää jatkuvasti naamiota kasvoilla julkisesti ja vain yksi harvinainen liigakeräilykortti paljastaa hänen kasvonsa.

Anime muokkaa

Allister teki ensiesiintymisensä animessa Huikeat matkat -sarjan jaksossa Haamupikajuna!. Eräässä junassa, Spiritomb riivasi Ashin, ja Allister, joka oli matkustajana samassa junassa, auttoi Ashiä vapautumaan riivauksesta. Jaksossa Mutkainen tie suuruuteen! Ashille ja Goh’lle paljastui, että Allister oli Bean ohella toinen Stow-on-Siden salijohtajista. Allister auttoi heitä etsimään Max-sieniä aineksiksi Max-keittoon, jonka avulla antaa Ashin Gengarille kyky käyttää Gigantamaxia Dynamaxin sijasta. Jaksossa Battling Turned Up to Eleven! hän katsoi Rotom-puhelimensa kautta Ashin ja Marnien välistä Maailman Kruunajaissarjan Ultraluokan ottelua. Jaksossa Taktiikkatulva! Allister nähtiin lyhyesti katsomassa Rotom-puhelimellaan Ashin ja Leonin välistä mestarikahdeksikkoturnauksen loppuottelua. Hän oli erityisesti iloinen nähdessään Ashin Gigantamax Gengarin päihittävän Leonin Inteleonin.

Twilight Wings muokkaa

Allister nähtiin Pokémon: Twilight Wings -lyhytanimaatiosarjassa lyhyesti viidennessä jaksossa, Assistant, hautausmaalla kummituspokémonien seurassa.[6] Kuudennessa jaksossa, Moonlight, poika nimeltä Tommy tapaa hautausmaalla Allisterin ja pyysi Allisteriltä, että hänen paras ystävänsä John pääsisi katsomaan yhtä Leonin otteluista, koska uskoi, ettei puheenjohtaja Rose ei ollut lainkaan lukenut Johnin aiemmin antamaa kirjettä, ja oli aiemmin riidellyt Johnin kanssa asiasta. Vaikka Allister aluksi ujosteli, hän neuvoi Tommya itse lähtemään sairaalaan pyytämään Johnilta anteeksi.[7] Seitsemännessä jaksossa, Sky, Allisteriä haastateltiin, kun häneltä kysyttiin mielipidettä Leonista. Hän ei saanut ujouttaan sanottua mitään. Hän ja Tommy olivat myöhemmin paikalla Wyndonin stadionilla katsomassa Leonin ja Raihanin ottelua.[4]

Opal muokkaa

Opal (jap. ポプラ, Poplar) on Ballonlean salijohtaja ja viides vastustaja Galarin salihaasteessa. Hän on erikoistunut keijutyypin pokémoneihin ja hänen luovuttamansa salimerkki on Keijumerkki (Fairy Badge). Opalin tunnuspokémon on Gigantamaxiin kykenevä Alcremie.

Ballonlean salitehtävä ennen Opalin kohtaamista on otella suljetulla teatterinäyttämöllä ensin salikouluttajia vastaan ja saada etuja otteluissa vastaamalla niiden aikana oikein salikouluttajien esittämiin kysymyksiin. Opal on Galarin vanhin salijohtaja ja peri aseman äidiltään yli 70 vuotta sitten. Hän oli myös vuosia sitten Mestarien Cupin loppuottelussa Mustardin vastustaja ennen kuin Mustardista tuli liigan senaikainen mestari. Nykyään Opal etsi itselleen seuraajaa ja yrittää löytää salihaasteen osallistujien joukosta jotain missä korostuu paljon ”pinkki”. Kun puheenjohtaja Rose hylkää Beden salihaasteesta, Opal kiinnostuu Bedestä kovasti ja näkee hänessä etsimänsä ”pinkin” ja päättää tehdä tästä Ballonlean uuden salijohtajan.

Vaikka Opal oli jo luovuttanut asemansa keijutyypin johtajana kokonaan Bedelle lisäosassa The Crown Tundra, Leon kutsuu myös Opalin osanottajaksi Galarilaiseen Tähtiturnaukseen (engl. Galarian Star Tournament).

Anime muokkaa

Opal teki ensiesiintymisensä Pokémon: Mestarimatkat -sarjan jaksossa Glimwood-metsän taru!, jossa hän tapasi Ashin ja Goh’n eksyneinä Glimwood-metsään. Opastettuaan heidät Ballonlea’han, hän kysyi näiltä useita eri kysymyksiä, ja pakotti pojat ja näiden pokémonit pukeutumaan pinkkeihin vaatteisiin aina, kun nämä vastasivat väärin. Jaksossa Ottelun ihana maku! Ash, Goh, Chloe, Raihan ja Leon osallistuivat Opalin järjestämään Alcremie-koristeluhaasteeseen. Ash voitti ja pääsi ottelemaan Opalia vastaan. Ottelu keskeytettiin, kun Opalin Gigantamax Alcremien G-Max Finale -liike sai Ashin Pikachun kasvamaan Gigantamax-kokoon, mutta samalla kyvyttömäksi jatkamaan ottelua.

Twilight Wings muokkaa

Opal nähtiin Pokémon: Twilight Wings -lyhytanimaatiosarjassa lyhyesti seitsemännessä jaksossa, Sky, kun häntä haastateltiin omassa asunnossaan, kun häneltä kysyttiin mielipidettä Leonista. Hän itse ei osannut arvioida halusiko Leon voittaa vai hävitä.[4]

Bede muokkaa

Bede (jap. ビート, Beet) oli alun perin Pokémon Swordissa ja Shieledissä yksi protagonistin kolmesta merkittävimmästä kilpakumppanista ja myöhemmin Opalin seuraaja Ballonlean salijohtajana. Beden tunnuspokémon on Hatenna, joka tarinan edetessä kehittyy Hattremiksi ja lopulta Gigantamaxiin kykeneväksi Hattereneksi.

Hänen suosittelijanaan salihaasteeseen toimi itse puheenjohtaja Rose, minkä vuoksi hän piti itseään ylempiarvoisena kuin muita salihaasteeseen osallistuneita. Hän oli alun perin erikoistunut meediotyypin pokémoneihin ja sivutyönä hän keräsi Roselle ja tämän varapuheenjohtajalle Oleanalle toivomustähtiä, Dynamaxin lähteenä toimivia meteoreja. Mutta lopulta Rose ja Oleana huijaavat hänet tuhoamaan yhden Galarin muistomerkeistä ja saavat tekosyyn hylätä Bede salihaasteesta. Tämän jälkeen Opal kiinnostuu hänestä ja päättää tehdä tästä Ballonlean uuden salijohtajan. Bede ei aluksi ole mielissään tästä ja yrittää päästä eroon uudesta tehtävästään. Mestarien Cupin aikana hän vaatii juuri ennen loppukierrosten alkua ottelua pelaajaa vastaan uudella keijutyypin pokémonien tiimillään. Jos pelaaja voittaa Beden, yleisö hurraa Bedelle häviöstä huolimatta, jolloin tämä hyväksyy asemansa Opalin seuraajana, tavoitteenaan saavuttaa keijupokémonien täysi potentiaali.

Twilight Wings muokkaa

Bede nähtiin Pokémon: Twilight Wings -lyhytanimaatiosarjassa lyhyesti seitsemännessä jaksossa, Sky, katsomassa Hatennansa kanssa Leonin ja Raihanin välistä ottelua.[4]

Gordie muokkaa

Gordie (jap. ポプラ, Poplar) on Pokémon Swordissa Circhesterin salijohtaja ja kuudes vastustaja Galarin salihaasteessa. Hän on erikoistunut kivityypin pokémoneihin ja hänen luovuttamansa salimerkki on Kivimerkki (Rock Badge). Gordien tunnuspokémon on Gigantamaxiin kykenevä Coalossal.

Circhesterin salitehtävä ennen Gordien kohtaamista on suunnistaa kivisen ja hiekkaisen maaston läpi sekä käsissään olevien hälyttimien avulla vältellä hiekan peitossa olevia aukkoja maastoja. Jos putoaa, joutuu palaamaan aloituspisteeseen. Gordie on tyylitajuinen ja julkisuudessa hyvin suosittu salijohtaja, joka jakaa paljon nimikirjoituksia ja isännöi muutamia tapahtumia. Hän ei kuitenkaan tule toimeen äitinsä Melonyn kanssa, koska Melony ei alun perin hyväksynyt poikansa kiinnostusta kivityypin pokémoneihin.

Twilight Wings muokkaa

Gordie nähtiin Pokémon: Twilight Wings -lyhytanimaatiosarjassa lyhyesti viidennessä jaksossa, Assistant, kun puheenjohtaja Rose ja Oleana näkivät lentävästä taksista Wyndonin stadionilla käynnissä olevan Gordien ja Melonyn välisen Mestarien Cupin ottelun.[6] Seitsemännessä jaksossa, Sky, häntä haastateltiin ravintolassa, kun häneltä kysyttiin mielipidettä Leonista. Hän kuvaili Leonia ”vahvaksi”.[4]

Melony muokkaa

Melony (jap. メロン, Melon) on Pokémon Shieldissä poikansa Gordien sijasta Circhesterin salijohtaja ja kuudes vastustaja Galarin salihaasteessa. Hän on erikoistunut jäätyypin pokémoneihin ja hänen luovuttamansa salimerkki on Jäämerkki (Ice Badge). Melonyn tunnuspokémon on Gigantamaxiin kykenevä Lapras.

Circhesterin salitehtävä ennen Melonyn kohtaamista on suunnistaa jäisen ja lumisen maaston läpi sekä käsissään olevien hälyttimien avulla vältellä hiekan peitossa olevia aukkoja maastoja. Jos putoaa, joutuu palaamaan aloituspisteeseen. Melony on hyvin myötätuntoinen pokémoneja kohtaan, vaikka turvautuukin ankariin koulutusmetodeihin. Hän ja Gordie eivät kuitenkaan tule hyvin toimeen keskenään, koska Melony olisi alun perin toivonut myös pojastaan jäätyypin pokémoneihin erikoistunutta kouluttajaa.

Twilight Wings muokkaa

Melony nähtiin Pokémon: Twilight Wings -lyhytanimaatiosarjassa lyhyesti viidennessä jaksossa, Assistant, kun puheenjohtaja Rose ja Oleana näkivät lentävästä taksista Wyndonin stadionilla käynnissä olevan Melonyn ja Gordien välisen Mestarien Cupin ottelun.[6] Seitsemännessä jaksossa, Sky, Melonya haastateltiin ottelukahvilassa, kun häneltä kysyttiin mielipidettä Leonista.[4]

Piers muokkaa

Piers (jap. ネズ, Nezu) on Spikemuthin salijohtaja ja seitsemäs vastustaja Galarin salihaasteessa. Hän on myös Huutoryhmän johtaja ja erikoistunut pimeystyypin pokémoneihin. Hänen luovuttamansa salimerkki on Pimeysmerkki (Dark Badge). Piersin tunnuspokémon on Obstagoon.

Spikemuth on ainut kaupunki, jolla ei ole stadionia, koska alueella ei ole tehopistettä, joka mahdollistaisi Dynamaxin käytön. Sen sijaan salina toimii kujalle rakennettu häkkiaidan ympäröimä kenttä, jonne salitehtävässä on tarkoitus päästä voittamalla ensin otteluissa salikouluttajia, jotka toimivat Huutoryhmän jäseninä. Huutoryhmän jäsenet yrittivät Spikemuthin maineesta huolestuneena vastoin Piersin toiveita turvautua häirintään ja reittien tukkimiseen estääkseen muita salihaasteen osallistujia pärjäämästä paremmin kuin Piersin pikkusisko Marnie, joka on myös osallistunut salihaasteeseen. Piers ei ole suostunut siirtämään kaupunkiaan lähemmäs tehopistettä eikä käytä Dynamaxia, väittäen otteluiden tuntuvan siten aidommilta. Hän ei siitä huolimatta ole aina täysin itsevarma ottelutaidoistaan, vaikka Marnie pitää häntä taitavana jopa ilman Dynamaxia. Piers toivoi voivansa vetäytyä asemastaan salijohtajana keskittyäkseen enemmän rock-laulajan uraansa ja Marniesta tulisi uusi salijohtaja, jos tämä ei onnistuisi voittamaan Mestarien Cupia. Piersin rock-konsertit olivatkin harvoja asioita, mitkä pitivät ränsistynyttä sekä pelkillä valomainoksilla ja katulampuilla valaistua pimeän oloista Spikemuthia eloisana kaupunkina.

Anime muokkaa

Piers teki ensiesiintymisensä animessa Huikeat matkat -sarjan jaksossa Ottelussa nupit kaakkoon!, kun Ash ja Goh saapuvat Huutoryhmän neuvomina Spikemuthiin Ashin ja Marnien välistä Maailman Kruunajaissarjan Ultraluokan ottelua varten. Piers kuitenkin paljastaa Huutoryhmän huijanneen heitä ja että ottelu käydään Wyndonissa, koska Spikemuthissa ole mahdollista käyttää Dynamaxia tai Gigantamaxia. Piers antaa moottoripyörällään Ashille kyydin Wyndoniin ja jää samalla itsekin katsomaan ottelua. Jaksossa Taktiikkatulva! hänet nähtiin lyhyesti Marnien ja Huutoryhmän jäsenten kanssa katsomassa Ashin ja Leonin välistä mestarikahdeksikkoturnauksen loppuottelua.

Twilight Wings muokkaa

Piers nähtiin Pokémon: Twilight Wings -lyhytanimaatiosarjassa lyhyesti seitsemännessä jaksossa, Sky, kun häntä haastateltiin Spikemuthin kaduilla, kun häneltä kysyttiin mielipidettä Leonista. Hän kuitenkin vain käveli poispäin, sanoi ”Minulla on kiire” ja peitti kameran kädellään. Myöhemmin hänet nähtiin nojaamassa Spikemuthin salikentän verkkoaidan takana, kun aidan toisella puolella Marnie ja Morpeko katsoivat älypuhelimella Leonin ja Raihanin välistä ottelua.[4]

Marnie muokkaa

Marnie (jap. マリィ, Mary) oli alun perin Pokémon Swordissa ja Shieledissä yksi protagonistin kolmesta merkittävimmästä kilpakumppanista ja Spikemuthin salijohtaja Piersin pikkusisko sekä myöhemmin veljensä seuraaja Spikemuthin salijohtajana. Marnien ensimmäinen pokémon on Morpeko, jonka hän sai nuorena Piersiltä. Se myös hänen tunnuspokémoninsa, vaikka voimakkain hänen pokémoneistaan on Gigantamaxiin kykenevä Grimmsnarl.

Huutoryhmän jäsenet yrittävät sabotoida muiden salihaasteen osallistujien etenemistä, jotta Marnie voisi tulla mestariksi ja pelastaa Spikemuthin maineen. Marnie ja Piers itse eivät kuitenkaan täysin hyväksy muiden Huutoryhmän jäsenten toimintatapoja. Vaikka Piers ei käytä Dynamaxia, Marnie pitää häntä silti hyvänä salijohtajana. Piers toivoo Marniesta uutta salijohtajaa Spikemuthille ja Marnie suostuu tähän vain, jos ei onnistu voittamaan Mestarien Cupia. Marnie onnistuu lopulta voittamaan kaikki kahdesan merkkiä salihaasteesta ja on protagonistin ensimmäinen vastustaja Mestarien Cupin välieräkierroksilla.

Anime muokkaa

Marnie teki ensiesiintymisensä animessa Huikeat matkat -sarjan jaksossa Ottelussa nupit kaakkoon! Ashin kolmantena vastustajana Maailman Kruunajaissarjan Ultraluokassa. Hän oli saavuttanut sijan 29. Koska Spikemuthissa ei ollut mahdollista käyttää Dynamaxia tai Gigantamaxia, ottelu käytiin Wyndonin stadionilla. Marnie käytti ottelussa Gigantamaxiin kykenevää Grimmsnarliaan, ja Ash käytti Gigantamaxiin kykenevää Gengaria. Grimmsnarlin pimeystyypin antamasta etulyöntiasemasta huolimatta ottelu päättyi Ashin voittoon, jolloin Marnien sijoitus laski ja Ash nousi Maailman Kruunajaissarjassa sijalle 15. Jaksossa Taktiikkatulva! hänet nähtiin lyhyesti Piersin ja Huutoryhmän jäsenten kanssa katsomassa Ashin ja Leonin välistä mestarikahdeksikkoturnauksen loppuottelua.

Twilight Wings muokkaa

Marnie ja hänen Morpekonsa nähtiin Pokémon: Twilight Wings -lyhytanimaatiosarjassa lyhyesti neljännessä jaksossa, Early-Evening Waves, ottelukahvilassa, jossa myös Nessa ja Sonia istuivat.[3] Hänet nähtiin myös seitsemännessä jaksossa, Sky, Spikemuthissa katsomassa Morpekonsa kanssa älypuhelimestaan Leonin ja Raihanin välistä ottelua.[4]

Raihan muokkaa

Raihan (jap. キバナ, Kibana) on Hammerlocken salijohtaja ja kahdeksas vastustaja Galarin salihaasteessa. Hän on erikoistunut lohikäärmetyypin pokémoneihin ja hänen luovuttamansa salimerkki on Lohikäärmemerkki (Dragon Badge). Raihanin tunnuspokémon on Gigantamaxiin kykenevä Duraludon.

Hammerlocken salitehtävä ennen Raihanin kohtaamista ottelussa on voittaa salikouluttajat tuplaotteluissa. Saliottelu Raihania vastaan käydään myös tuplaotteluna ja erikoistumisestaan huolimatta hänen pokémoneihinsa kuuluu muitakin kuin lohikäärmetyypin pokémoneja, jotta hän voisi hyödyntää säätä muuttavia liikkeitä otteluissaan. Raihan on Galarin salijohtajista voimakkain ja pitää itseään Leonin pahimpana kilpakumppanina, vaikka ei ole koskaan voittanut tätä. Ottaa myös paljon selfieitä itsestään Rotom-puhelimellaan.

Anime muokkaa

Animen Pokémon: Matkat -sarjassa Raihan on myös kilpailijana Maailman Kruunajaissarjan Mestariluokassa. Hän oli siinä seitsemännellä sijalla silloin, kun teki ensiesiintymisensä jaksossa Sinnikäs siivekäs!, jossa Ash Ketchum ja Goh saapuivat Galariin katsomaan hänen ja Leonin välistä ottelua. Raihan hävisi ottelun, kun Leonin Charizard voitti hänen Duraludoninsa. Raihan nähtiin seuraavan kerran jaksossa Miekka ja kilpi: Ikuinen Eternatus!, jossa hän ja Duraludon saapuivat puolustamaan Soniaa Macro Cosmoksen työntekijöiltä, jotka yrittivät estää heitä, Ashia, Goh’ta ja Leonia pysäyttämästä Oleanaa, puheenjohtaja Rosea ja legendaarista pokémonia Eternatusta. Pysäytettyään Macro Cosmoksen miehet, Raihan lähti pysäyttämään lisää Dynamax- ja Gigantamax-pokémoneja.

Mestarimatkat -sarjan jaksossa Hurjaa jännitystä, shokki alusta alkaen! Raihan nähtiin katsomassa televisiosta Ashin ja Volknerin välistä Ultraluokan ottelua. Jaksossa Ottelun ihana maku! hän oli yksi Opalin järjestämän Alcremie-koristeluhaasteen osallistujista.

Huikeat matkat -sarjan jakson Isoveli pelastaa! lopussa paljastuu, että Raihan oli nyt Maailman Kruunajaissarjassa kahdeksantena ja että Ashin pitäisi turnauskauden viimeisessä ylenemisottelussa voittaa hänet päästäkseen Mestariluokkaan. He kävivät ottelunsa jaksossa Kohti kahdeksikkoa!, jossa Raihan otteli ensin Flygonilla ja Goodralla. Ashin oli alun perin tarkoitus käyttää megakehittymistä Lucarioonsa, mutta Dragonitensa tyrmääntymisen sekä vahinkon vuoksi, jota Gengar oli kärsinyt Flygonin Crunch-liikkeestä, Ash päättikin käyttää Gengariin Gigantamaxia Flygonin ja Goodran voittamiseksi. Lopulta Raihanilla oli jäljellä vain Duraludon, johon hän käytti tapansa mukaan Gigantamaxia. Ashin Lucario sai ilman megakehittymistäkin tilaisuuden ladata erityisen voimakkaan auransa sekä Ashin entisen Greninjan opetusten avulla tavallista voimakkaamman Aura Spheren Duraludonin päihittämiseksi, jolloin Raihan hävisi ja putosi Ultraluokkaan yhdeksännelle sijalle, Ashin ylentyessä Mestariluokkaan kahdeksannelle sijalle.

Twilight Wings muokkaa

Raihanin kuva nähtiin lyhyesti Pokémon: Twilight Wings -lyhytanimaatiosarjan neljännessä jaksossa, Early-Evening Waves, erään lehden kannessa Leonin kanssa.[3] Raihan teki ainoan varsinaisen esiintymisensä seitsemännessä jaksossa, Sky, kun hän oli Leonin vastustaja ottelussa, jota John oli päässyt katsomaan.[4]

Liigan alempi divisioona muokkaa

Klara muokkaa

Klara (jap. クララ, Kurara) on lisäosassa The Isle of Armor ensiesiintymisensä tehnyt tuntemattoman Galarin kaupungin salijohtajakokelas ja myöhemmin virallinen salijohtaja. Hän on erikoistunut myrkkytyypin pokémoneihin ja on alun perin Pokémon Swordissa yksi pelaajan kilpakumppaneista. Klaran tunnuspokémon on galarilainen Slowbro.

Klara oli aiemmin alamaailman pop-laulaja, joka onnistui myymään debyyttialbumiaan vain kahdeksan kappaletta. Hän päätti pyrkiä myrkkytyypin salijohtajaksi nostakseen suosiotaan. Lisäosassa The Isle of Armor hän oli luopunut salijohtajaksi kouluttautumisestaan vain kahden päivän harjoittelun jälkeen ja päättänyt mieluummin mennä harjoittelemaan Mustardin Mestaridojoon Haarniskasaarelle. Hän ja pelaaja kohtaavat ensin Wedgehurstin asemalla ja saapuvat myöhemmin Haarniskasaarelle, missä Mustard asettaa heille kokeita, joiden suorittajasta tulisi dojon uusi oppilas. Kolmannessa kokeessa hän ja pelaaja käyvät ottelun, jossa Dynamaxin käyttö on sallittua. Klara huijaa käyttämällä jo alussa Toxic Spikes -liikettä pelkästään pelaajan puoleen kentästä ja katuu asennettaan vasta hävittyään.

Lisäosassa The Crown Tundra Klarasta oli tullut myrkkytyypin virallinen salijohtaja liigan alempaan divisioonaan ja Leon oli kutsunut hänet osanottajaksi Galarilaiseen Tähtiturnaukseen (engl. Galarian Star Tournament).

Avery muokkaa

Avery (jap. セイボリ, Savory) on lisäosassa The Isle of Armor ensiesiintymisensä tehnyt tuntemattoman Galarin kaupungin salijohtajakokelas ja myöhemmin virallinen salijohtaja. Hän on erikoistunut meediotyypin pokémoneihin ja on alun perin Pokémon Shieldissä yksi pelaajan kilpakumppaneista Klaran sijasta. Klaran tavoin myös Averyn tunnuspokémon on galarilainen Slowbro, jonka hän on lisäosassa The Crown Tundra vaihtanut galarilaiseen Slowkingiin.

Avery tulee pitkänlinjan meedioiden suvusta, mutta hänen perheensä oli pettynyt, koska hän osasi yliluonnollisista kyvyistä vain psykokinesian, eikä ollenkaan teleportaatiota tai telepatiaa. Painostuksen vuoksi hänestä tuli hyvin ylimielinen ja hän käytti psykoinesiaa vastustajiinsa aina, kun hävisi, jolloin hän menetti salikouluttajan statuksen. Lisäosassa The Isle of Armor hän oli päättänyt mennä harjoittelemaan Mustardin Mestaridojoon Haarniskasaarelle. Hän ja pelaaja kohtaavat ensin Wedgehurstin asemalla ja saapuvat myöhemmin Haarniskasaarelle, missä Mustard asettaa heille kokeita, joiden suorittajasta tulisi dojon uusi oppilas. Kolmannessa kokeessa hän ja pelaaja käyvät ottelun, jossa Dynamaxin käyttö on sallittua. Avery huijaa käyttämällä jo alussa Psychic Terrain -liikettä pelkästään pelaajaan puoleen kentästä ja katuu asennettaan vasta hävittyään.

Lisäosassa The Crown Tundra Averystä oli tullut meediotyypin virallinen salijohtaja liigan alempaan divisioonaan ja Leon oli kutsunut hänet osanottajaksi Galarilaiseen Tähtiturnaukseen (engl. Galarian Star Tournament).

Lähteet muokkaa

Aiheesta muualla muokkaa