Inka Kallén

suomalainen näyttelijä

 

Inka Kallén
Henkilötiedot
Koko nimi Inka Emilia Kallén
Syntynyt30. syyskuuta 1981 (ikä 41)
Tuusula
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 1995–
Merkittävät roolit
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Inka Emilia Kallén (aiemmin Kiviharju, s. 30. syyskuuta 1981 Tuusula) on suomalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan Mirja Mäki­maan roolista TV1:n draama­sarjassa Kotikatu. Koti­kadun päätyttyä vuonna 2012, Kallén siirtyi näyttelemään Mirjaa TV2:n sarjaan Uusi päivä.[1]

UraMuokkaa

Kallén näytteli pää­ministeri Petra Pennasta vuoden 2017 helmi­kuussa alkaneessa 12-osaisessa televisio­sarjassa Presidentti.[2] Vuonna 2020 Kallén näytteli toisen pää­roolin Kaikki synnit -sarjan toisella tuotanto­kaudella. Hän on esiintynyt myös elo­kuvissa Lupaus ja Kolme viisasta miestä sekä sarjassa Uutishuone.

Kallén esiintyy Apu­lannan Jumala-musiikki­videolla ja näyttelee myös Keski-Uuden­maan teatterissa.lähde?

Inka Kallén opiskeli elo­kuva­näyttelemistä silloisessa Stadia-ammatti­korkea­koulussa vuosina 2000–2004, minkä jälkeen hän jatkoi opintojaan vuoden New Yorkissa the Lee Stras­berg Theatre And Film Institutessa.[3] Vuonna 2008 Kallén aloitti opinnot Teatteri­korkea­koulun maisteri­ohjelmassa, josta hän valmistui teatteri­taiteen maisteriksi keväällä 2010.[4]

YksityiselämäMuokkaa

Kallén asuu Tuusulassa. Hän on vegetaristi ja harrastaa joogaa, pyöräilyä, hiihtoa ja tennistä.[2]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Nimi Rooli
1999 Pikkusisar pikku­lotta
2005 Caasha Liisa
Lupaus KEK-Lotta
2008 Kolme viisasta miestä sairaan­hoitaja
2010 Harjunpää ja pahan pappi Jaana Yasin
2013 Ainoat oikeat Elli
2015 Luokka­kokous Reetta
Onnelin ja Annelin talvi Adele
2016 Teit meistä kauniin sijais­opettaja Marjatta
2018 Valmentaja Meri
2020 Aika jonka sain nuori Helena
2020 Se mieletön remppa Teresa
2021 Odotus Elli
2022 Koputus Maria

Televisio
Vuosi Sarja Rooli
  • 1995–2003
  • 2005
  • 2007–2009
  • 2011–2012
Kotikatu Mirja Mäki­maa
2009 Uutishuone Anneli ”Antsa” Koponen
2012–2015 Uusi päivä Mirja Mäki­maa
2015 Hinnalla millä hyvänsä Anniina Jää­meri
2017 Presidentti Petra Pennanen
Kolmistaan sairaan­hoitaja
2018 Ivalo Sari Nikander
Syke Miia
Onnela Jade
2019 Roba Johanna
Kummeli esittää: Kontio & Parmas poliisi­tutkija Viivi Kiiveri
2020 Keihäs­matkat Leena
Modernit miehet Tanja
Makkari Milla
Kaikki synnit Meeri Ritola
2021 Maria Kallio Sofia Kivinen

LähteetMuokkaa

  1. Idealistinen lääkäri Yle. 14.4.2014 (päivitetty 8.3.2016). Yleis­radio Oy. Viitattu 11.7.2019.
  2. a b Tuomas-Kettunen, Jouko: Tässä lyö ruskettunut rouva pää­ministeri – Inka Kallén nähdään presidentti Samuli Edel­mannin vierellä Helsingin Uutiset. 26.9.2016. Helsinki: Etelä-Suomen Media Oy. Viitattu 11.7.2019.
  3. Lehti­kanto, Katariina: Inka Kallénin elämä muuttui vuosia sitten teini-iässä – puhelu toi roolin Kotikadun Mirja Mäki­maana: ”Jukka Puotilan takia en uskonut saavani roolia” Ilta­lehti. 2.7.2019. Helsinki. Viitattu 11.7.2019.
  4. Toimittanut Pakarinen, Riitta: Exit 2010, s. 8. Helsinki: Teatteri­korkea­koulun yli­oppilas­kunta, 2010. Teoksen verkkoversio (PDF) (viitattu 11.7.2019). (Arkistoitu – Internet Archive)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.