Brotherhood of Man

Brotherhood of Man oli brittiläinen pop-yhtye. Sen perusti vuonna 1969 tuottaja ja säveltäjä Tony Hiller, joka toi yhtyeeseen viisi sessiolaulajaa. He olivat Roger Greenaway, Tony Burrows (s. 1942), Johnny Goodison, Sunny Leslie ja Sue Glover. He esiintyivät nimellä The Brotherhood of Man vuoteen 1973 saakka. Kaikki jäsenet esiintyivät myös muissa yhtyeissä ja sooloesiintyjinä.

Brotherhood of Man
Brotherhood of Man vuonna 1977
Brotherhood of Man vuonna 1977
Tiedot
Toiminnassa 1969–1984, 1986–
Tyylilaji pop
Laulukieli englanti
Jäsenet

Martin Lee
Lee Sheriden
Nicky Stevens
Sandra Stevens

Aiheesta muualla
Kotisivut

Tunnetuin kokoonpano Martin Lee, Lee Sheriden, Nicky Stevens ja Sandra Stevens syntyi vuonna 1974. Yhtye lainasi kahden mies- ja kahden naisesiintyjän tyylin ruotsalaiselta ABBA-yhtyeeltä, joka oli voittanut Eurovision laulukilpailun vuonna 1974. Tällä kokoonpanolla yhtye voitti vuoden 1976 Eurovision laulukilpailun kappaleellaan Save Your Kisses for Me.

Euroviisuvoiton jälkeen yhtyeellä oli Isossa-Britanniassa kaksi listaykköstä ja joukko muita hittejä, mutta ei pitkäkestoista suosiota. Euroviisujen voittokappaletta myytiin kuitenkin singlenä yli kuusi miljoona kappaletta.[1] Euroviisukeväänä kappale oli 33 eri maan listojen kärjissä.[1]

Yhtye esiintyy edelleen, mutta listahittejä ei ole tullut vuoden 1982 hitin "Lightning flashin" jälkeen.[1]

JäsenetMuokkaa

Jäsenet vuoden 1974 jälkeen. Brittiläinen muusikko ja tuottaja Barry Upton oli lisäksi yhtyeen jäsenenä 1980-luvun alussa.

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • United We Stand (Deram, 1970)
  • We're the Brotherhood of Man (Deram, 1972)
  • The World of the Brotherhood of Man (Decca, 1973)
  • Good Things Happening (Dawn, 1974)
  • Love and Kisses (Pye, 1976)
  • Oh Boy! (Pye, 1977)
  • Images (Pye, 1977)
  • B for Brotherhood (Pye, 1978)
  • Twenty Greatest (K-tel/Pye, 1978)
  • Higher Than High (Pye, 1979)
  • Singing a Song (Pye, 1979)
  • Good Fortune (Dazzle, 1980)
  • Sing 20 Number One Hits (Warwick, 1980)
  • 20 Disco Greats / 20 Love Songs (Warwick, 1981)
  • Lightning Flash (EMI, 1983)
  • The Butterfly Children (1992)
  • Greenhouse (1997)
  • The Seventies Story (2002)

SingletMuokkaa

Kappaleen jälkeen korkein listasijoitus Isossa-Britanniassa.

  • "United We Stand" (1970) #10
  • "Where Are You Going to My Love" (1970) #22
  • "Reach Out Your Hand"
  • "Lady"
  • "Kiss Me, Kiss Your Baby"
  • "Save Your Kisses for Me" (1976) #1
  • "My Sweet Rosalie" (1976) #30
  • "New York City"
  • "Oh Boy (The Mood I'm In)" (1977) #8
  • "Angelo" (1977) #1
  • "Highwayman"
  • "Figaro" (1978) #1
  • "Beautiful Lover" (1978) #15
  • "Middle of the Night" (1978) #41
  • "Papa Louis"
  • "Lightning Flash" (1982) #67

LähteetMuokkaa

  1. a b c Ismo Loivamaa ja Juha Seitajärvi: Euroviisutriviaa vuosi vuodelta, s. 48. Helmi, 2007.

Aiheesta muuallaMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Brotherhood of Man.
Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.