Avaa päävalikko

Patricia Rooney Mara (s. 17. huhtikuuta 1985 Bedford, New York) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan parhaiten elokuvista Painajainen Elm Streetillä, The Social Network, Her, The Girl with the Dragon Tattoo ja Carol. Kahdesta viimeiseksi mainituista hän on saanut parhaan naispääosan ja naissivuosan Oscar-ehdokkuuden.

Rooney Mara
Rooney Mara vuonna 2012.
Rooney Mara vuonna 2012.
Henkilötiedot
Syntynyt 17. huhtikuuta 1985 (ikä 34)
Bedford, New York
Näyttelijä
Aktiivisena 2005–
Merkittävät roolit The Girl with the Dragon Tattoo
Painajainen Elm Streetillä
The Social Network
Her
Ehdokkuudet

Parhaan naispääosan Oscar
2011 The Girl with the Dragon Tattoo
Parhaan naispääosan Golden Globe
2011 The Girl with the Dragon Tattoo
Parhaan naissivuosan Oscar
2015 Carol

Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Näyttelijä Kate Mara on Rooney Maran sisko.

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
2005 Urban legends – Kauhutarinoita 3 Urban Legends: Bloody Mary tyttö luokkahuoneessa #1
2008 Dream Boy Dream Boy Evelyn
2009 Dare Dare Courtney
The Winning Season The Winning Season Wendy
Youth in Revolt Youth in Revolt Taggarty
Tanner Hall Tanner Hall Fernanda
2010 Painajainen Elm Streetillä A Nightmare on Elm Street Nancy Holbrook
The Social Network The Social Network Erica Albright
2011 The Girl with the Dragon Tattoo The Girl with the Dragon Tattoo Lisbeth Salander
2013 Ain't Them Bodies Saints Ain't Them Bodies Saints Ruth Guthrie
Side Effects Side Effects Emily Taylor
Her Her Catherine
2014 Trash Trash Olivia
2015 Pan Pan Tiger Lily
Carol Carol Therese Belivet
Televisio
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli Huomioita
2006 Kova laki: Erikoisyksikkö Law & Order: Special Victims Unit Jessica DeLay jakso: ”Fat”
2007 Women's Murder Club Women's Murder Club Alexis Sherman jakso: ”Blind Dates and Bleeding Hearts”
2008 The Cleaner The Cleaner Rebecca Smith jakso: ”Rebecca”
2009 Teho-osasto ER Megan 2 jaksoa

Aiheesta muuallaMuokkaa