Milana Misic

suomalainen laulaja

Laila Anna-Maria Milana Mišić-Puukari (alk. Salminen,[1] o.s. Mišić; s. 23. lokakuuta 1970 Espoo) on suomalainen laulaja.[2] Hänellä on myös optikon koulutus.[3]

Milana Misic
Milana Misic 5.jpg
Henkilötiedot
Koko nimi Laila Anna-Maria Milana Mišić-Puukari (alk. Salminen o.s. Mišić)
Syntynyt23. lokakuuta 1970 (ikä 50)
Espoo
Ammatti laulaja, optikko
Puoliso Vesa Puukari (vih. )
Vanhemmat Laila Kinnunen
Milan Mišić
Aiheesta muualla
Kotisivut

Varhainen elämäMuokkaa

Mišićin äiti laulaja Laila Kinnunen oli vielä naimisissa näyttelijä Ville-Veikko Salmisen kanssa, kun hän alkoi odottaa lasta, minkä vuoksi hänen isäkseen merkittiin ensin Salminen. Myöhemmin hänen äitinsä ja jugoslavialainen (nykyisin kroatialainen) muusikko Milan ”Miso” Mišić kävivät tunnustamassa lapsen isyyden.[4][5] Mišić muutti isovanhempiensa luokse Hietalahteen kaksivuotiaana, kun hänen vanhempansa erosivat. Vuonna 1984 heidän vuokra-asuntonsa myytiin ja he muuttivat Maunulaan.[6]

YksityiselämäMuokkaa

Mišić oli naimisissa Vesa Puukarin kanssa. He hakivat avioeroa loppuvuonna 2014.[7] Mišić kihlautui tammikuussa 2020 lomamatkalla Dubaissa miesystävänsä kanssa.[8]

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • Milana  (1991)
  • Serenata  (1993)
  • Sydän saa merkin  (2001)
  • Väärää rakkautta''  (2007)
  • Laulumme''  (2008)
  • Valoa ikkunassa – 12 Laila Kinnusen ikimuistoista laulua  (2009)
  • Jos itken, jos nauran  (2010)
  • Käy tanssimaan, kokoelma  (2011)
  • Linnun kokoinen  (2016)
  • Aikoja sitten – vuodet 1991–2020  (2020)

SingletMuokkaa

  • ”Rakkauslukko” (2017)
  • ”Suvi” (2017)
  • ”Aikoja sitten” (2018)
  • ”Autiosaarelle” (2020)

Lähde: [9]

LähteetMuokkaa

  1. Himberg, Petra: Kansakunnan perillinen Milana Misic Yle Elävä arkisto. 29.9.2010. Yleisradio Oy. Viitattu 29.9.2010.
  2. Latva, Tony & Tuunainen, Petri: Iskelmän tähtitaivas : 500 suomalaista viihdetaiteilijaa, s. 11. Helsinki: WSOY, 2004. ISBN 9510278173.
  3. Tainola, Rita: Milana Misic selätti vaikeudet ja löysi uuden onnen: ”Minun oli vaikea elää äidin varjossa” Ilta-Sanomat. 18.4.2020. Viitattu 18.4.2020.
  4. Eskola, Meri: Milana Misic kertoo vihdoin kaiken väkivallan uhan ja Laila Kinnusen alkoholismin värittämästä lapsuudestaan: "Äiti, miksi annoit tämän tapahtua?" Apu. 25.4.2018. Viitattu 18.4.2020.
  5. Biografia – Milan ”Miso” Misic Milan Music. Arkistoitu 23.7.2018. Viitattu 18.4.2020. (englanniksi)
  6. Milana Misic kasvoi torin laidalla Ilta-Sanomat. 20.3.2008. Viitattu 18.4.2020.
  7. Tanskanen, Elina: Milana Misic eron jälkeen: ”Lapsettomuuden epätoivo valtasi koko elämän” Me naiset. 21.2.2015. Viitattu 21.2.2015.
  8. Kantola, Iida: Laulaja Milana Misic meni kihloihin! Lomamatka huipentui Juha-rakkaan kosintaan ikonisen rakennuksen edustalla Ilta Sanomat. 21.1.2020. Viitattu 22.1.2020.
  9. Discografia Milana Misic. Viitattu 18.4.2020.

KirjallisuuttaMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.