Melissa Manchester

Melissa Manchester (s. 15. helmikuuta 1951, New York) on yhdysvaltalainen laulaja-lauluntekijä.[1]

Melissa Manchester
Manchester esiintymässä vuonna 2009.
Manchester esiintymässä vuonna 2009.
Henkilötiedot
Syntynyt 15. helmikuuta 1951 (ikä 69)
Bronx
Muusikko
Aktiivisena 1971-
Tyylilajit popmusiikkiView and modify data on Wikidata
Levy-yhtiöt Wounded Bird
Aiheesta muualla
melissamanchester.com

Manchester syntyi New Yorkin Bronxissa juutalaistaustaiseen sukuun, ja hänen isänsä soitti fagottia Metropolitan-oopperassa. Hän itse opiskeli pianon- ja cembalonsoittoa Manhattan School of Music and Artsissa sekä laulunkirjoitusta Paul Simonin johdolla.

Hän toimi vuonna 1971 Bette Midlerin ja Barry Manilowin taustalaulajana. Manchesterin ensimmäinen albumi oli Home to Myself (1973).[1] Kaksi vuotta myöhemmin Melissa-albumin laulu "Midnight Blue" nousi top ten -listahitiksi. Manchester oli mukana kirjoittamassa Whenever I Call You Friend -duettoa Kenny Logginsille ja Stevie Nicksille, ja hän itsekin levytti kappaleen albumillaan Melissa Manchester (1979).

Melissa Manchester voitti vuonna 1983 Grammyn kappaleellaan "You Should Hear How She Talks About You".[2] Vuonna 2004 hän julkaisi ensimmäisenä albuminaan kymmeneen vuoteen levyn When I Look Down That Road.

Manchester on toiminut myös näyttelijänä. Animaatioelokuvassa Basil Hiiri – Mestarietsivä Manchester esitti kappaleen "Let Me Be Good to You".[3][4]

DiskografiaMuokkaa

  • 1973 Home to Myself Wounded Bird
  • 1974 Bright Eyes Wounded Bird
  • 1975 Melissa Buddha Records
  • 1976 Better Days & Happy Endings Wounded Bird
  • 1976 Help Is on the Way Wounded Bird
  • 1977 Singin' BMG
  • 1978 Don't Cry Out Loud Wounded Bird
  • 1979 Melissa Manchester Arista
  • 1980 For the Working Girl Wounded Bird
  • 1982 Hey Ricky Wounded Bird
  • 1983 Emergency Wounded Bird
  • 1985 Mathematics MCA
  • 1989 Tribute Mika
  • 1995 If My Heart Had Wings Atlantic
  • 1995 Melissa Manchester Performs Pocahontas Dove Audio
  • 1998 Joy EMI Angel / Angel…
  • 2004 When I Look Down That Road eOne / Koch

LähteetMuokkaa

  1. a b Melissa Manchester all music guide. Viitattu 4.5.2013.
  2. Harrell, Jeff: Manchester sings free of all labels South Bend Tribune. 14.5.2015. Viitattu 14.8.2017. (englanniksi)
  3. McCall, Douglas L.: Film Cartoons: A Guide to 20th Century American Animated Features and Shorts, s. 31. McFarland, 1998. ISBN 978-0786424504.
  4. Beck, Jerry: The Animated Movie Guide, s. 99. Chicago Review Press, 2005. ISBN 978-1556526831.
Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.