Luettelo vuosina 1965–1996 numeroiduista kolminumeroisista maanteistä

Wikimedia-luetteloartikkeli

Luettelo vuosina 1965–1996 numeroiduista kolminumeroisista maanteistä.

Uudenmaan tiepiiriMuokkaa

Tie Osuus Pituus Perustettu Lakkautettu Nykyinen numero
  Tenhola - Bromarv 1965 1990 muutettiin maantieksi 108
  Hakamäentie 1990 1996 muutettiin seututieksi  
  Karjaa - Tenhola 1965 1990 muutettiin maantieksi  
  Kehä I 1990 muutettiin seututieksi  
  Tammisaari - Pohja 1965 1996 muutettiin yhdystieksi  
  Pohja - Sammatti 1965 1996 muutettiin seututieksi  
105 Tammisaari - Inkoo 1990 1996 muutettiin yhdystieksi  
107 Lohja - Sammatti 1965 1996 muutettiin yhdystieksi  
108 Tenhola - Bromarv 1990 1996 muutettiin yhdystieksi  
109 Lohja - Saukkola 1965 1996 muutettiin yhdystieksi  
  Tammisaari - Kauklahti 1965 1972 Lyhennettiin 1972 kantatien   uuden linjauksen valmistuttua
  Tammisaari - Inkoo 1972 1990 muutettiin maantieksi 105
  Helsinki - Lohjanharju 1990 1995 Pidennettiin 1995 valtatien   uuden linjauksen valmistuttua
  Helsinki - Piikkiö 1995 1996 muutettiin seututieksi  
  Karjaa - Tenhola 1990 1996 muutettiin seututieksi  
  Inkoo - Virkkala 1965 1996 muutettiin seututieksi  
113 Kivenlahti - Virkkala 1972 1996 muutettiin yhdystieksi  
  Nihtisilta - Kauniainen 1965 1996 muutettiin seututieksi  
  Nordanvik - Siuntio 1965 1972 pidennettiin 1972 kantatien   uuden linjauksen valmistuttua
  Sunnanvik - Siuntio 1972 1996 muutettiin seututieksi  
  Lohja - Siuntio 1965 1996 muutettiin seututieksi  
118 Helsinki - Espoo 1965 1967 Pidennettiin 1967 valtatien   uuden linjauksen valmistuttua
118 Helsinki - Veikkola 1967 1969 Pidennettiin 1969 valtatien   uuden linjauksen valmistuttua
118 Helsinki - Palojärvi 1969 1971 Pidennettiin 1971 valtatien   uuden linjauksen valmistuttua
118 Helsinki - Lohjanharju 1971 1990 muutettiin maantieksi  
119 Kirkkonummi - Upinniemi 1965 1996 muutettiin yhdystieksi  
  Helsinki - Olkkala 1976 1996 muutettiin seututieksi  
121 Palojärvi - Olkkala 1965 1976 Lyhennettiin 1976 valtatien   uuden linjauksen valmistuttua
121 Palojärvi - Vihti 1976 1996 muutettiin yhdystieksi  
122 Vihti - Ikkala 1965 1996 muutettiin yhdystieksi  
124 Vihti - Olkkala 1976 1996 muutettiin yhdystieksi  
  Nummi - Heijala 1965 1996 muutettiin yhdystieksi  
  Karkkila - Ikkala 70-luvulla 1996 muutettiin seututieksi  
  Karkkila - Heijala 1965 70-luvulla Jaettiin 70-luvulla maanteiksi   ja  
  Ikkala - Heijala 70-luvulla 1996 muutettiin seututieksi  
128 Pusula - Loukku 1965 1996 muutettiin yhdystieksi  
  Keimola - Loppi 1965 1988 muutettiin maantieksi  
  Helsinki - Keimola 1988 1990 pidennettiin 1990 valtatien   uuden linjauksen valmistuttua
  Helsinki - Riihimäki 1990 1991 pidennettiin 1991 valtatien   uuden linjauksen valmistuttua
  Helsinki - Riihimäki 1991 1992 pidennettiin 1992 valtatien   uuden linjauksen valmistuttua
  Helsinki - Hämeenlinna 1992 1996 muutettiin seututieksi  
131 Nurmijärvi - Vihtijärvi 1965 1968 Lyhennettiin 1968 kantatien   jatkeen valmistuttua
131 Nurmijärvi - Rajamäki 1968 1996 muutettiin yhdystieksi  
  Keimola - Loppi 1988 1996 muutettiin seututieksi  
  Karkkila - Vihtijärvi 1965 1996 muutettiin seututieksi  
  Karkkila - Läyliäinen 1965 1996 muutettiin seututieksi  
  Helsinki-Vantaa Lentoasemantie 80-luvulla 1996 muutettiin seututieksi  
136 Hyvinkää - Läyliäinen 1965 1996 muutettiin yhdystieksi  
137 Helsinki - Hyvinkää 1965 1996 muutettiin kantatieksi  
  Helsinki-Vantaa Lentoasemantie 1965 80-luvulla muutettiin maantieksi  
  Ilmakehä 80-luvulla 1996 muutettiin seututieksi  
  Nurmijärvi - Hyrylä 1965 1996 muutettiin seututieksi  
  Nukari - Ridasjärvi 1965 1980 muutettiin maantieksi  
  Helsinki - Järvenpää 1980 1984 pidennettiin 1984 valtatien   uuden linjauksen valmistuttua
  Helsinki - Mäntsälä 1984 1985 pidennettiin 1985 valtatien   uuden linjauksen valmistuttua
  Helsinki - Lahti 1985 1987 pidennettiin 1987 valtatien   uuden linjauksen valmistuttua
  Helsinki - Lahti 1987 1988 pidennettiin 1988 valtatien   uuden linjauksen valmistuttua
  Helsinki - Vierumäki 1988 1990 pidennettiin 1990 valtatien   uuden linjauksen valmistuttua
  Helsinki - Heinola 1990 1993 pidennettiin 1993 valtatien   uuden linjauksen valmistuttua
  Helsinki - Heinolan kk. 1993 1994 pidennettiin 1994 valtatien   uuden linjauksen valmistuttua
  Helsinki - Rautvuori 1994 1996 muutettiin seututieksi  
142 Järvenpää - Hyvinkää 80-luvulla 1996 muutettiin yhdystieksi  
  Hyvinkää - Sälinkää 1965 1990 jatkettiin valtatielle  
  Usmi - Sälinkää 1990 1996 muutettiin seututieksi   ja yhdystieksi  
  Hyrylä - Mäntsälä 1965 1996 muutettiin seututieksi   ja yhdystieksi  
  Järvenpää - Pornainen 80-luvulla 1996 muutettiin seututieksi  
147 Mäntsälä - Oitti 1975 1996 muutettiin yhdystieksi  
  Hyrylä - Nikkilä 1965 1978 jatkettiin valtateille   ja  
  Hyrylä - Kulloo 1978 1980 jatkettiin Kilpilahteen
  Hyrylä - Kilpilahti 1980 1996 muutettiin seututieksi  
149 Nikkilä - Mäntsälä 1965 1996 muutettiin yhdystieksi  
  Pornainen - Monninkylä 1965 1996 muutettiin seututieksi  
  Nikinmäki - Porvoo 1965 1978 lyhennettiin 1978 maantien   uuden linjauksen valmistuttua
  Nikinmäki - Nikkilä 1978 80-luvulla jatkettiin alkamaan maantieltä 137
  Maantiekylä - Nikkilä 80-luvulla 1996 muutettiin seututieksi   ja yhdystieksi  
153 Savijärvi - Porvoo 1978 1996 muutettiin yhdystieksi  
154 Porvoo - Tolkkinen 1965 1996 muutettiin yhdystieksi  
155 Porvoo - Pellinki 1965 1996 muutettiin yhdystieksi  

Turun tiepiiriMuokkaa

Tie Osuus Pituus Perustettu Lakkautettu
  Kaarina - Houtskari 1965 1996 muutettiin seututieksi   ja yhdystieksi  
  Kemiö - Paimio 1965 1996 muutettiin osaksi seututietä  
202 Mynämäki - Yläne 1965 1996 muutettiin yhdystieksi  
  Turun Lentoasemantie 1994 1996 muutettiin seututieksi  
  Paattinen - Pyhäjoki 1965 80-luvulla linjausta muutettiin 1980-luvulla
  Lieto as. - Pyhäjoki 80-luvulla 1996 muutettiin osaksi seututietä  
205 Laitila - Eura 1965 1996 muutettiin osaksi kantatietä  
206 Rauma - Lappi 1965 1970 muutettiin osaksi kantatietä 42
207 Eurajoki - Hinnerjoki 1965 1996 muutettiin yhdystieksi  
208 Hinnerjoki - Yläne 1965 1988 muutettiin osaksi maantietä  
  Panelia - Kiukainen 90-luvulla 1996 muutettiin seututieksi  
  Yläne - Loimaa 1965 1988 jatkettiin maantielle 205
  Hinnerjoki - Loimaa 1988 1996 muutettiin seututieksi  
211 Virttaa - Kauttua 1965 1996 muutettiin osaksi seututeitä   ja  
  Turku - Aura 1965 1996 muutettiin seututieksi  
223 Hihnala - Tarvasjoki 1965 1996 muutettiin yhdystieksi  
  Salo - Marttila 1965 1988 jatkettiin valtatielle  
  Salo - Aura 1988 1996 muutettiin seututieksi  
225 Tarvasjoki - Pöytyän kk. 1965 1996 muutettiin yhdystieksi  
  Huittinen - Urjala 1975 1996 muutettiin seututieksi  
  Alastaro - Punkalaidun 1965 1996 muuttettiin seututieksi   ja yhdystieksi  
234 Tammisilta - Paimio 1965 1996 muutettiin yhdystieksi  
235 Paimio - Tarvasjoki 1965 1996 muutettiin osaksi seututietä  
240 Salo - Somero 1965 1996 muutettiin osaksi kantatietä  
241 Suomusjärvi - Somero 1965 1996 muutettiin yhdystieksi  
244 Ulvilan kk. - Kokemäki 1965 1996 muutettiin yhdystieksi  
245 Nakkilan siltatie 1965 1996 muutettiin osaksi yhdystietä  
246 Harjavalta - Kullaa 1965 1996 muutettiin yhdystieksi  
255 Pori - Kullaa 1965 1996 muutettiin yhdystieksi  
256 Noormarkku - Lavia 1965 1996 muutettiin yhdystieksi  
258 Kiikoinen - Kankaanpää 1965 80-luvulla jatkettiin kantatielle  
258 Kiikka - Kankaanpää 80-luvulla 1996 muutettiin kantatieksi  
  Mouhijärvi - Lavia 1965 1996 muutettiin seututieksi  
260
260 Lavia - Siikainen 80-luvulla 1996 muutettiin yhdystieksi  
  Niinisalo - Kilvakkala 1965 1996 muutettiin seututieksi  
262 Häijää - Hämeenkyrö 1965 1996 muutettiin osaksi seututietä  
264 Luvian maantie 1965 1996 muutettiin yhdystieksi  
265 Pori - Mäntyluoto 1965 1996 muutettiin osaksi valtatietä  
266 Pori - Hyvelä 1986 1996 muutettiin yhdystieksi  
267 Tuorila - Merikarvia 1965 1996 muutettiin seututieksi   ja yhdystieksi  
268 Lamppi - Merikarvia 1965 1996 muutettiin yhdystieksi  
  Tuorila - Kantti 1965 1996 muutettiin seututieksi   ja yhdystieksi  
  Kankaanpää - Honkajoki 1965 1996 muutettiin seututieksi  
  Niinisalo - Hulkko 1965 1996 muutettiin seututieksi  
  Parkano - Karvia 1965 1996 muutettiin seututieksi  
275 Ikaalinen - Kauppala 1965 1996 muutettiin yhdystieksi  
  Hämeenkyrö - Lapiolahti 1965 1996 muutettiin seututieksi   ja yhdystieksi  
277 Viljakkala - Veittijärvi 1965 1996 muutettiin yhdystieksi  
279 Lamminkoski - Isoniemi 1965 1978 Lyhennettiin 1978 kantatien   jatkeen valmistuttua
279 Kihniö - Isoniemi 1978 1996 muutettiin yhdystieksi  

Hämeen tiepiiriMuokkaa

Tie Osuus Pituus Perustettu Lakkautettu Nykyinen tienumero
  Hämeenlinna - Pälkäne 1965 1985 muutettiin kantatieksi  
  Heinäkangas - Hauho 1985 1996 muutettiin seututieksi  
  Alvettula - Vermasvuori 1965 70-luvulla muutettiin yhdystieksi  
  Valkeakoski - Vermasvuori 1965 70-luvulla maantien   itäinen osa siirrettiin maantien   linjaukselle
  Valkeakoski - Pälkäne 70-luvulla 1996 muutettiin seututieksi  
  Pirkkala - Lempäälä 80-luvulla 1996 muutettiin seututieksi   ja yhdystieksi  
  Sääksjärvi - Hervanta 80-luvulla 1996 muutettiin seututieksi  
  Valkeakoski - Kangasala 1965 1996 muutettiin seututieksi  
311 Lempäälä - Savo 1965 1996 muutettiin yhdystieksi  
  Lahti - Nastola 1985 1996 muutettiin seututieksi  
  Vääksy - Vierumäki 1965 1996 muutettiin seututieksi  
  Vääksy - Sysmä 1965 1996 muutettiin seututieksi  
316 Lahti - Hollolan kk. 1965 1996 muutettiin yhdystieksi  
  Lammi - Vääksy 1965 1996 muutettiin seututieksi  
319 Lammi - Padasjoki 1965 1968 siirrettiin alkamaan valtateiltä   ja   uuden linjauksen valmistuttua
319 Tuulos - Padasjoki 1968 1996 muutettiin kantatieksi  
320 Auttoinen - Rautajärvi 1965 1996 muutettiin yhdystieksi  

Kymenlaakson maakuntaMuokkaa

Tie Osuus Pituus Perustettu Lakkautettu Nykyinen tienumero
350 Lehtimäki – Purola 3,1 km 1965 1996 yhdystie  
351 Hamina, Tallinmäki – Virojoki 35,1 km 1972 1996 yhdystie  
  Elimäki – Anjala – Liikkala 35,8 km 1965 1968
  Elimäki – Inkeroinen 27,4 km 1968 1996 seututie  
  Kyminlinna,   – Kotka 5,3 km 1965 1970 valtatie  
  Kotka, Haukkavuori   – Mussalo 3,5 km 198x 1996 seututie  
356 Siltakylä – Muhniemi 28,4 km 1965 1996 yhdystie  
  Karhula, Suurniitty – Anjala, Majakivi 22,2 km 1965 1996 seututie  
  Koria – Anjala 23,0 km 1965 1973
  Suvioja – Koria – Anjala 26,4 km 1973 1996 seututie  
  Elimäki, Mustila – Sääskjärvi 18,7 km 1965 1996 seututie   ja yhdystie  
  Kausala – Ilonoja 21,6 km 1965 1996 seututie  
  Vierumäki – Jaala, Ruhmas 33,6 km 1965 1996 seututie   ja yhdystie  
  Hevossuo – Kouvola, Kellomäki 8,9 km 1973 1996 seututie  
  Koria, Suvioja – Kuusankoski 9,0 km 1965 1973
  Keltti – Kuusankoski 6,4 km 1973 1996 seututie  
  Kouvola, Kellomäki – Jaala, Ruhmas 27,6 km 1965 1973
  Kouvola, Puhjo – Jaala, Ruhmas 26,6 km 1973 1976 kantatie   sekä seututiet   ja  
  Kouvola, Puhjo – Voikkaa, Sompanen 9,8 km 1992 1996 seututiet   ja  
  Kouvola – Rautakorpi 8,0 km 1971 1996 seututie  
  Valkeala – Selänpää, Rastaanmäki 16,5 km 1965 198x
  Valkeala – Nurmaa 51,1 km 198x 1996 seututie   ja paikallistie
  Jaala, Rajasuo – Tuohikotti 32,4 km 1965 1996 seututie  
  Kouvola – Valkeala, Heparo 5,4 km 1970 1996 seututie  
  Hamina – Keltakangas 32,3 km 1968 1996 seututie  
  Inkeroinen – Liikkala 8,4 km 1968 1996 yhdystie 3721
373 Kouvola – Tykkimäki 5,0 km 1978 1996 seututie 373
375 Kaipiainen – Alaportti 24,5 km 1965 1996 seututie 375
377 Kouvola – Tuohikotti – Savitaipale 72,2 km 1965 1970 valtatie 15 sekä seututiet 370 ja 377
377 Tuohikotti, Hopiakivi – Savitaipale 37,9 km 1970 1996 seututie 377
378 Taavetti – Savitaipale, Uuhijoki 31,8 km 1965 1996 seututie 378

Etelä-Karjalan maakuntaMuokkaa

Tie Osuus Pituus Perustettu Lakkautettu

Etelä-Savon tiepiiriMuokkaa

Tie Osuus Pituus Perustettu Lakkautettu Nykyinen tienumero
410 Kalho - Sysmä 1965 1996 muutettiin seututieksi 410
411 Hevossaarentie 1993 1996 muutettiin seututieksi 411
412 Sukurantie 1993 1996 muutettiin seututieksi 412
413 Hartola - Sysmä 1965 1996 muutettiin seututieksi 413
414 Heinolan kk. - Pärnämäki 1965 1978 lyhennettiin kantatien 60 valmistuttua
414 Hujansalo - Pärnämäki 1978 1996 muutettiin yhdystieksi 4143
416 Uutela - Mäntyharju - Jaala 1965 1996 muutettiin seututieksi 368 ja yhdystieksi 4164
417 Mäntyharju - Tuohikotti 1965 1970 lyhennettiin valtatien 15 valmistuttua
417 Mäntyharju - Laivolahti 1970 1996 muutettiin seututieksi 381 ja yhdystieksi 4173
419 Vihantasalmi - Mäntyharjun kk. 1965 1996 muutettiin seututieksi 419
420 Ristiina - Mäntyharju 1965 1996 muutettiin seututieksi 420
423 Hartola - Pertunmaa 1965 1996 muutettiin seututieksi 423
425 Pertunmaa - Joutsa 1965 197x maantiet 425 ja 428 yhdistettiin
426 Kuortti - Pertunmaa 1965 1996 muutettiin seututieksi 426
427 Uutela - Hirvensalmi 1965 1996 muutettiin seututieksi 429
428 Toivola - Pertunmaa 1965 197x maantiet 425 ja 428 yhdistettiin
428 Toivola - Pertunmaa - Joutsa 197x 1996 muutettiin seututieksi 428
431 Otava - Hirvensalmi - Kälä 1965 1996 muutettiin seututieksi 431
432 Mikkeli - Puumala - Ruokolahti 1965 1968 muutettiin kantatieksi 62
434 Juva - Puumala 1965 1996 muutettiin seututieksi 434
435 Kallislahti - Sulkava - Sairalanmäki 1965 1996 muutettiin seututieksi 435
437 Kolkonpää - Sulkava 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 4371
438 Vilkaharju - Virmutjoki 1965 1996 muutettiin seututieksi 438
440
441
442 Kangasniemi - Toivakka 1980 1996 muutettiin seututieksi 616 ja yhdystieksi 4421
443 Kangasniemi - Lievestuore 1965 1980 lakkautettiin valtatien 13 uuden linjauksen valmistuttua
446 Kangasniemi - Hankasalmen as. 1965 1996 muutettiin seututieksi 446
447 Kangasniemi - Pieksämäki 1965 1971 lyhennettiin kantatien 70 jatkeen valmistuttua
447 Kangasniemi - Naarajärvi 1971 1996 muutettiin seututieksi 447
449 Naarajärvi - Hankasalmen as. 1965 1970 lyhennettiin valtatien 9 jatkeen valmistuttua
449 Naarajärvi - Nälkämäki 1965 1971 muutettiin kantatieksi 70
450 Pieksämäki - Suonenjoki 1965 1989 muutettiin kantatieksi 72
452 Jäppilä - Suonenjoki 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 4520
453 Pieksämäki - Varkaus 1965 1971 muutettiin väliaikaisesti kantatieksi 70
453 Pieksämäki - Varkaus 1978 1996 muutettiin seututieksi 453
455 Joroinen - Pieksämäki 1965 1980 lyhennettiin uuden linjauksen valmistuttua
455 Joroinen - Särkimäki 1980 1996 muutettiin seututieksi 455
456 Joroinen - Virtasalmi 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 4561
459 Juva - Virtasalmi 1965 1996 muutettiin seututieksi 459
460 Mikkeli - Pieksämäki 1965 1971 muutettiin kantatieksi 72
464 Kuvansi - Parkumäki 1965 1996 muutettiin seututieksi 464
465 Kerisalo - Rantasalmi 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 4652
467 Hiismäki - Rantasalmi 1965 1996 muutettiin seututieksi 467
468 Sarkamäki - Viljolahti 1965 1996 muutettiin osaksi seututietä 468
470 Savonlinna - Heinävesi 1965 1996 muutettiin seututieksi 468 ja yhdystieksi 4703
471 Savonlinna - Enonkoski - Kerma 1965 1996 muutettiin seututieksi 471
473
474 Kerimäki - Savonranta - Vihtari 1965 1996 muutettiin seututieksi 474
476 Rummukkala - Heinävesi - Ylämylly 1965 1996 muutettiin seututieksi 476
477
478
479 Punkaharju - Purujärvi 1965 1996 muutettiin seututieksi 479

Pohjois-Karjalan tiepiiriMuokkaa

Tie Pituus Pituus Perustettu Lakkautettu
480 Kesälahti - Villala 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 4800
482 Tolosenmäki - Käsämä 1965 1996 muutettiin seututieksi 482
484 Pyhäselkä - Rasivaara 1965 1996 muutettiin seututieksi 484
486 Puhos - Tenkakangas 1965 1996 muutettiin seututieksi 486
487 Tolosenmäki - Kitee 80-luvulla 1996 muutettiin seututieksi 487 ja yhdystieksi 4870
488 Tolosenmäki - Välivaara 1965 80-luvulla jaettiin maanteiksi 487 ja 488
488 Kitee - Välivaara 80-luvulla 1996 muutettiin yhdystieksi 4880
490 Onkamo - Niirala 1965 1996 muutettiin kantatieksi 70 (nykyisin osa valtatietä 9)
492 Pyhäselkä - Kiihtelysvaara 1965 1996 muutettiin seututieksi 492
494 Lahdenvaara - Heinävaara 1965 1996 muutettiin seututieksi 494 ja yhdystieksi 4940
496 Niirala - Kovero 1965 1996 muutettiin seututieksi 496 sekä yhdysteiksi 4941 ja 5006
498 Maukkula - Puustinvaara 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 4980
500 Niirala - Ilomantsi 1965 1996 muutettiin seututieksi 500

Pohjois-Savon tiepiiriMuokkaa

Tie Osuus Pituus Perustettu Lakkautettu Nykyinen tienumero
530 Toholahti - Hankavesi 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 5300
531 Palokangas - Salminen 1965 1996 muutettiin seututieksi 531
533 Tihusniemi - Leppävirta 1965 1996 muutettiin seututieksi 533
534 Leppävirta - Vuorinen 1965 1996 muutettiin seututieksi 534
536 Konnuslahti - Räsälä 1965 1996 muutettiin seututieksi 536
537 Hiltulanlahti - Vehmersalmi 1965 1996 muutettiin seututieksi 536 ja yhdystieksi 5370
539 Kylmälahti - Ruskila 1965 1996 muutettiin seututieksi 539 ja yhdystieksi 5390
540 Litmalahti - Vartiala 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 5400
542 Karvio - Pajumäki 1965 1996 muutettiin seututieksi 542 ja yhdystieksi 5420
543 Rautalampi - Kerkonkoski 1965 1996 muutettiin seututieksi 543
545 Suonenjoki - Vesanto 1965 1996 muutettiin seututieksi 545
546 Vaajasalmi - Tervamäki 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 5460
548 Suonenjoki - Karttula 1965 1996 muutettiin seututieksi 548
549 Pellesmäki - Pihkainmäki 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 5490
551 Pitkälahti - Ahveninen 1965 1996 muutettiin seututieksi 551
552 Niinivesi - Keitele 1965 1996 muutettiin seututieksi 552
553 Hiltulanlahti - Jynkkä 1994 1996 muutettiin seututieksi 553
554 Karttula - Säviä 1965 1996 muutettiin seututieksi 554
555 Haminalahti - Pajuskylä 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 5550
557 Viitasaari - Siilinjärvi 1965 1986 muutettiin osaksi kantatietä 77
558 Kinnulanlahti - Alapitkä 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 5580
559 Vuorela - Siilinjärvi 1992 1996 muutettiin seututieksi 559
560 Säviä - Pyhäsalmi 1965 1996 muutettiin seututieksi 560
561 Pielavesi - Kiuruvesi 1965 1996 muutettiin seututieksi 561
562 Kuopion Lentoasemantie 1992 1996 muutettiin seututieksi 562
563 Pielavesi - Peltosalmi 1965 1996 muutettiin seututieksi 563
564 Vianta - Peltosalmi 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 5640
565 Kuopion Lentoasemantie 1965 1992 muutettiin maantieksi 562
565 Oikeakätisen eritasoliittymä 1992 1996 muutettiin yhdystieksi 5650
566 Riistavesi - Kaavi 1965 1996 muutettiin seututieksi 566
567 Riistavesi - Pelonniemi 1965 80-luvulla tien loppu siirrettiin uudelle linjaukselle
567 Riistavesi - Juankoski 80-luvulla 1996 muutettiin seututieksi 567
568 Tuusniemi - Kaavi 80-luvulla 1996 muutettiin seututieksi 568
569 Kaavi - Nilsiä 1965 1996 muutettiin seututieksi 569
570 Juankoski - Hankamäki 1965 1996 muutettiin seututieksi 570
572 Tuusniemi - Luikonlahti 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 5720
573 Outokumpu - Kaavi 1965 1996 muutettiin seututieksi 573
576 Siilinjärvi - Varpaisjärvi 1965 1996 muutettiin seututieksi 576
577 Nilsiä - Varpaisjärvi 1965 1996 muutettiin seututieksi 577
578 Lastukoski - Harsukangas 1965 70-luvulla lyhennettiin 70-luvulla kantatien 75 uuden linjauksen valmistuttua
578 Majalahti - Harsukangas 70-luvulla 1996 muutettiin yhdystieksi 5780
580 Hankamäki - Rautavaara 1965 1996 muutettiin seututieksi 580
582 Lapinlahti - Rautavaara 1965 1996 muutettiin seututieksi 582
583 Rautavaara - Nurmes 1965 1975 muutettiin osaksi kantatietä 87
585 Rautavaara - Nuolikoski 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 5850
586 Rautavaara - Iisalmi 1965 1975 muutettiin osaksi kantatietä 87
587 Suurisuon maantie 60-luvulla 1996 muutettiin yhdystieksi 5870
590
591
593 Kiuruvesi - Iisalmi 60-luvulla 1971 muutettiin osaksi kantatietä 87
595 Kiuruvesi - Salahmi 80-luvulla 1996 muutettiin seututieksi 595 ja yhdystieksi 5950
597 Koskenjoki - Nissilä 1965 70-luvulla lyhennettiin 70-luvulla valtatien 19 uuden linjauksen valmistuttua
597 Koskenjoki - Isomäki 70-luvulla 1996 muutettiin yhdystieksi 5970
599 Kiuruvesi - Pyhäntä 1965 1996 muutettiin seututieksi 599

Keski-Suomen tiepiiriMuokkaa

Tie Osuus Pituus Perustettu Lakkautettu
609 Muurame - Säynätsalo 80-luvulla 1996 muutettiin yhdystieksi 6090
610 Joutsa - Korpilahti 1965 1996 muutettiin seututieksi 610
611 Keljonkangas - Säynätsalo 1965 1996 muutettiin yhdystie 6110
612 Sysmä - Tammikoski 60-luvulla 1996 muutettiin seututieksi 612
613 Ruskeala - Rutalahti 1965 70-luvulla jatkettiin 70-luvulla kantatien 59 uuden linjauksen valmistuttua
613 Ruskeala - Viisarimäki 70-luvulla 1996 muutettiin yhdystieksi 6134
621 Keuruu - Ähtäri 1965 1996 muutettiin seututieksi 621
622 Keuruu - Väätäiskylä 1965 1996 muutettiin kantatieksi 58
624 Petäjävesi - Multia 1965 1996 muutettiin seututieksi 624
625 Kintaus - Uurainen 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 6250
627 Multia - Uurainen 1965 1996 muutettiin osaksi seututietä 627
630 Tikkamannila - Saarijärvi 1965 1996 muutettiin seututieksi 630 sekä yhdysteiksi 6300 ja 6304
631 Uurainen - Hirvaskangas 1965 1996 muutettiin osaksi seututietä 627
658 Elämäjärvi - Haapajärvi 80-luvulla 1996 muutettiin seututieksi 658
659 Istunmäki - Muikkulahti 1965 1996 muutettiin seututieksi 659

Vaasan tiepiiriMuokkaa

Tie Osuus Pituus Perustettu Lakkautettu
660 Merikarvia - Träskvik 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 6600
661 Kuvaskangas - Isojoki 1965 1996 muutettiin seututieksi 661
727 Munsala - Uusikaarlepyy 1968 1996 muutettiin yhdystieksi 7270
729 Kaitsor - Vöyri 1965 1996 muutettiin osaksi seututietä 718
730 Oravainen - Isotalo 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 7300
732 Oravainen - Jepua 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 7320
733 Pernaa - Karvala 1965 1996 muutettiin seututieksi 733
734 Hahtomaa - Kauhava 70-luvulla 1990 muutettiin osaksi maantietä 740
735 Kauhava - Kortesjärvi 1965 1990 muutettiin osaksi maantietä 740
736 Myllykangas - Lappajärvi 1965 1996 muutettiin osaksi seututietä 711
737 Oksakoski - Vimpeli 1965 1996 muutettiin seututieksi 750 ja yhdystieksi 7370
738 Voltti - Kortesjärvi 1965 1996 muutettiin seututieksi 738
739 Jepua - Lillby 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 7390
740 Kauhava - Ylivieska 1990 1996 muutettiin kantatieksi 63
741 Pietarsaari - Lappajärvi 1965 1996 muutettiin seututieksi 741
742 Pietarsaari - Alajärvi 1965 1990 muutettiin osaksi maantietä 710
743 Evijärvi - Granöbyn 1965 1990 eteläinen osa muutettiin maantieksi 740
743 Högnabba - Granöbyn 1990 1996 muutettiin yhdystieksi 7430

Keski-Pohjanmaan tiepiiriMuokkaa

7153 kilpi sijaitsee runsorissa tien mutkassa jossa sijaitsee useita asuntoja ja suoraan 204 asuntojen päällä lentokentän ja teollisuusalueen välissä lähellä hyviä kulkuyhteyksiä

Oulun tiepiiriMuokkaa

Kainuun tiepiiriMuokkaa

Tie Osuus Pituus Perustettu Lakkautettu
876 Nissilä - Vuolijoki 1964 70-luvulla jatkettiin 70-luvulla valtatien 19 uuden linjauksen valmistuttua
877 Isomäki - Vuolijoki 70-luvulla 1996 muutettiin yhdystieksi 8770
878 Pyhäntä - Vuottolahti 60-luvulla 1971 muutettiin osaksi kantatietä 85
879 Mainua - Vaala 1965 1971 lyhennettiin kantatien 85 valmistuttua
879 Vuottolahti - Vaala 1971 1996 muutettiin seututieksi 879
880 Kajaani - Paltaniemi 1965 1996 muutettiin yhdystieksi 8800

Lapin tiepiiriMuokkaa

Väliaikaiset tienumerotMuokkaa

LähteetMuokkaa