Luettelo televisiosarjan Salatut elämät erikois- ja päätösjaksoista

1999-2021

Tämä on luettelo televisiosarjan Salatut elämät kausien päätösjaksoista ja muista erikoisjaksoista.

Kausien päätösjaksotMuokkaa

1999Muokkaa

4. kesäkuuta 1999, osa 90: Markus kuulee lopultakin totuuden Akista
Hanna ilmoittaa haluavansa eron Jukasta. Hanna pakkaa jo tavaroitaan, kunnes Aleksi pyytää häntä jäämään. Hanna ja Aleksi suutelevat. Voitto yrittää erilaisten lahjojen avulla saada Elinaa takaisin itselleen tullen kuitenkin torjutuksi. Kesken Taalasmaiden ruokailun Barbaarissa, Voitto tulee jälleen paikalle. Ulla käskee Voiton häipyä, mutta mies käskee Ullan olla puuttumatta asiaan tai hän toteuttaa uhkauksensa kertoa totuuden Sepolle Ullan ja hänen salasuhteesta. Ulla päättää kertoa suhteesta itse, minkä seurauksena Seppo saa sydänkohtauksen. Jenni löytää Akin lompakosta erilaisia käyntikortteja, joissa on melkein kaikki mahdolliset ammatit. Myöhemmin kellarissa asiasta kuullut Markus tenttaa Akia ja saa tämän tunnustamaan Tyynen murhan.

1999–2000Muokkaa

2. toukokuuta 2000, osa 260: Laura haluaa jättää vanhan taakseen
Jenni kertoo Pertille lähtevänsä Tonin luo Frankfurtiin. Katja näkee Akin saapuvan potilaaksi Lapinlahden sairaalaan. Markus ja Laura syövät yhdessä illallista ja päätyvät suutelemaan kiihkeästi. Hanna kertoo Aleksille olevansa raskaana.

2000–2001Muokkaa

14. toukokuuta 2001, osa 440: Ismolle esitellään vävyehdokas
Lääkäri kertoo, ettei Markuksen luuydin olekaan sopiva tämän isälle, Eerikille. Markus kuitenkin kertoo, että on vielä yksi vaihtoehto: Eerikillä on toinenkin lapsi. Miia saa huimauskohtauksen ja pyörtyy Teemun käsivarsille. Sauli tapaa ensi kertaa isänsä, Tomin. Kalle esittelee Ismolle poikaystävänsä, Kuisman. Jukalle selviää, kuka Sofian isä oikeasti on, kun tämä kuulee Aleksin kutsuvan itseään Sofian isäksi.[1]

2001–2002Muokkaa

3. toukokuuta 2002, osa 610: Keskeytynyt häävalssi
Jenni on palannut Saksasta takaisin, mukanaan pieni lapsi, Niko Vainio. Markus menettää häissään tajuntansa otettuaan liikaa epäpuhdasta amfetamiinia. Karin ja Lauran salasuhde paljastuu Katjalle.

2002–2003Muokkaa

16. toukokuuta 2003, osa 775: Sielunveli aiheuttaa Jennille järkytyksen
Jaana sytyttää Ismon talon palamaan vakuutusrahojen toivossa samaan aikaan, kun Elina työntää Camillan alas rappusista. Toni Veijalainen palaa Pihlajakadulle. Jukka kertoo Aleksille todellisen syyn, miksi autolla pahasti kolaroinut Hanna oli lähtenyt Kempeleeseen: Hanna oli aikeissa jättää Aleksin.

2003–2004Muokkaa

6. toukokuuta 2004, osa 935: Viesti menneisyydestä tyrmää Sepon
Camillan ja Kenin suhde paljastuu Elinalle, joka päättää lähteä Juhan kanssa matkalle Wieniin. Poliisi kutsuu Jennin tunnistamaan ruumiin, jonka tuntomerkit sopivat kadonneeseen Katjaan, jonka Kari kuitenkin näkee nousevan junaan. Seppo ja Sauli ovat järjestelemässä Sepon saamia perintöantiikkeja. Sauli lukee ääneen tavaroiden joukosta löytyneen kirjeen, jonka Ulla on kirjoittanut Martti Viljaselle, ja jossa hän kertoo että Martti on Elinan biologinen isä. Tämän kuullessaan Seppo saa sydänkohtauksen.[1]

2004–2005Muokkaa

27. huhtikuuta 2005, osa 1085: Pihlajakadun hiljaisuus laukeaa kaaokseen
Ken ja Ami lähtevät pois Suomesta. Sauli miettii, miksi Heli ei halua seksiä hänen kanssaan. Toisaalla Heli suutelee Teresan kanssa. Seppo jättää Ullan, kun saa tietää, että Ullalla ja Martilla oli aikoinaan vakava suhde. Jenni pui Lauralle sydänsurujaan sillä välin, kun Oona ja Niko leikkivät Lauran makuuhuoneessa Aaron piilottamalla aseella. Laura ja Jenni menevät katsomaan, mitä lapset touhuavat. Sauli on juuri tulossa kotiin Kasperin kanssa, kun hän kuulee laukauksen ja Lauran kiljaisun.

2005–2006Muokkaa

29. toukokuuta 2006, osa 1235: Heli tajuaa, että kaiken takana on nainen
Kasper muuttaa pois Pihlajakadulta. Teresa jättää Helin ja palaa yhteen ex-tyttöystävänsä Kirsin kanssa. Paula joutuu Rooman lentokentällä vaikeuksiin Romeon huumekätkön vuoksi. Seppo ja Elina huomaavat Ullan mielenterveyden järkkyvän, kun hän puhuu Yrjöstä niin kuin tämä olisi yhä hengissä. Riku yllättää parhaan ystävänsä Ossin ja äitinsä Tanjan sängystä. Siitä suuttuneena hän lähtee ajamaan humalassa autoa ja ajaa vahingossa kadulla harhailevan Ullan päälle, kolaroiden törmäyksen jälkeen itse toisen auton kanssa.

2006–2007Muokkaa

24. toukokuuta 2007, osa 1385: Maarit raottaa salaisuuksiensa verhoa
Maarit kertoo Sepolle, että Sofia asuu toistaiseksi yksityisessä hoitokodissa, josta hän on kuitenkin karannut. Kari Taalasmaa palaa Pihlajakadulle ja pahoinpitelee Tuomon. Lasse huomaa vaimonsa Paulan mielen järkkyvän - Paula kuvittelee elävänsä sitä aikaa, kun Annika oli vauva ja Lasse oli töissä ulkomailla. Aaro Vaalanne on kaapannut identtisen kaksoisveljensä Eero Vanalan ja naamioitunut häneksi. Aaro jää suunnitelmistaan vahingossa kiinni Jennille, mutta hän kolkkaa Jennin tajuttomaksi käsirysyn päätteeksi ja jättää tämän palavaan asuntoon.

2007–2008Muokkaa

4. kesäkuuta 2008, osa 1575: Jenni yllättyy siitä, mitä peiton alta paljastuu
Noora kertoo olevansa raskaana ja Kari tajuaa, että hän on saattanut saada HIV-tartunnan. Paula saa kuulla, että hänen ystävänsä Tuuli on tehnyt itsemurhan. Lasselle ja Paulalle tulee riitaa ja Paula lähtee pois. Hän miltei kolaroi rekan kanssa ja pysäyttää auton metsän reunaan. Hän lähtee harhailemaan metsään, liukastuu ja lyö päänsä. Eero Vanala sattuu paikalle ja kantaa hänet pois.

2008–2009Muokkaa

1. kesäkuuta 2009, osa 1765: Perutaan häät, perutaan yhteinen hautapaikka?
Sallan ja Ismon vihkiminen siirtyy kirkosta Kentauriin, jossa kihlapari sanoo toisilleen ”tahdon”. Helena menee tapaamaan Olavi Kanervaa, joka Helenan yllätykseksi paljastuukin tämän kuolleeksi luulluksi mieheksi, Igor Kuulaksi. Samaan aikaan Eero johdattaa raskaana olevan Paulan Aaron hautakiven äärelle ja huumaa hänet, saadakseen syntymättömän lapsensa turvaan Aarolta. Kentaurissa työskentelevä sijaistarjoilija jättää vahingossa kaasuhellan päälle. Takahuoneessa Juulia murehtii riitaansa Joonatanin kanssa ja menettää kaasuvuodon seurauksena tajuntansa. Lasse tivaa Eerolta Paulan olinpaikkaa. Samaan aikaan sijaistarjoilija sytyttää kynttilän ja menee sen kanssa takahuoneeseen. Päällä oleva kaasuhella aiheuttaa Kentaurissa räjähdyksen.[2]

2009–2010Muokkaa

 
12. kauden viimeisessä jaksossa Ismo Laitela jäi Heiskasen ajaman moottorikelkan alle.

31. toukokuuta 2010, osa 1945: Ismon hiihtoretki saa jäätävän lopun
Katariinan oven taakse ilmestyy vanhempi konstaapeli Antti Polvijärvi, joka on tullut etsimään kadonnutta siskoaan, Saraa. Jiri paljastaa Venlalle vaihtaneensa Severin isyystestin sylkinäytteen omaansa kostaakseen Lasselle. Jiri on juuri kertomassa totuutta Paulalle, kun Lasse saapuu kotiin tyytyväisenä; testin mukaan DNA:t täsmäävät. Ismo, Seppo, Helena, Sebastian, Isabella ja Leea ovat lähteneet jäälle hiihtoretkelle. Porukka on juuri lähtemässä paluumatkalle, kun vieras henkilö ajaa moottorikelkalla kovaa vauhtia Ismon yli.[1]

2010–2011Muokkaa

27. toukokuuta 2011, osa 2125: Katariina näkee kohtalonsa kasvot
Peppi on pahasti velkaantunut huumerinkiä pyörittävälle Sergeille. Tukalassa tilanteessa olevan Pepin eteen pysähtyy auto, jonka kuskina oleva vanhempi mies haluaa ostaa Pepiltä seksiä. Peppi nousee autoon. Isabellan valeraskaus on selvinnyt Helenalle ja Sebastianille, jotka käskevät Isabellaa poistumaan välittömästi heidän elämistään. Juuri kun Isabella on lähdössä matkalaukkuineen, häntä alkaa supistamaan ja synnytys käynnistyy - Isabella onkin oikeasti raskaana. Kidnapattu Katariina herää suljetusta häkistä ja huomaa, että kaltereiden takana seisoo hänen ex-miehensä Miika Mäkelä.

2011–2012Muokkaa

 
14. kauden viimeisessä jaksossa auto suistui tieltä kylmään jäiseen jokeen.

8. kesäkuuta 2012, osa 2305: Sieviset kohtaavat sillan yli synkän virran
Seppo ilmiantaa Isabellan viranomaisille Marian yliajosta, ja pian poliisit saapuvat pidättämään Isabellaa. Janne yllättää Iidan Cafe Moosen vessasta tekemästä raskaustestiä. Elias ja Lari ovat tekemässä koulun ryhmätyötä, mutta Larin tehdessä lähtöä he päätyvät suutelemaan. Ismo on viettämässä romanttista iltaa Liisan kanssa, kun oven taakse ilmestyy Brasiliasta Suomeen palannut Ismon poika, Kalle. Lasse, Paula ja Joonatan ajavat takaa Annia, joka on kaapannut Severin. Takaa-ajo päättyy sillalle, jonka kohdalla Anni menettää autonsa hallinnan, ja auto syöksyy jäiseen jokeen. Lassen keskittyminen herpaantuu ja Sievisten auto törmää sillan kaiteeseen.[3]

2012–2013Muokkaa

13. kesäkuuta 2013, osa 2485: Hetki lyö, viime hetki lyö
Lari ja Elias ajatuvat riitaan, jonka seurauksena Lari tunnustaa isälleen olevansa homoseksuaali. Kalle on saanut vanhaan hämeenlinnalaiseen osoitteeseensa lähetetyn kirjeen ja lähtee käymään osoitteessa. Paikan päällä kukaan ei avaa ovea, mutta Kallen palatessa takaisin Helsinkiin hän saa puhelimitse yhteyden osoitteessa asuvaan henkilöön – hänen kuolleeksi luultuun äitiinsä. Seppo on voittanut ristikkolehden arvonnasta luksusloman Havaijille. Lentokoneesta löytyvät pian myös kaapatut Sergei, Sebastian, Peppi ja Isabella. Jo pitkään Kuulan perhettä vainonnut ja kuolleeksi luultu Heiskanen on kaapannut koneen ja myrkyttänyt kuolettavasti pilotin. Yhtäkkiä autopilottiin tulee vika ja Helena yrittää ottaa lentokoneen haltuunsa, mutta se lähtee hallitsemattomaan syöksyyn.[4]

2013–2014Muokkaa

12. kesäkuuta 2014, osa 2655: Valse triste
Jutta Korhonen saapuu tapaamaan Iidaa ja paljastaa hänelle olevansa Iidan isä, Juha Korhonen. Jiri on hakemassa Pihlajakadulta sormusta, jolla on aikeissa kihlata Katariinan, kunnes hänen oven taakseen saapuu nuoruudenrakkaus Eva sekä Jirin tyttäreksi paljastuva Nella. Ulla ja Tale löytävät keittiöstään Suomeen palanneen Kari Taalasmaan. Katariina on järjestänyt hyväntekeväisyystanssiaiset salaklinikkansa tueksi, kunnes paikalle ilmaantuu Katariinaa, Sergeitä ja Monicaa uhkaillut Rönkkö. Katariina ja Rönkkö uhkaavat toisiaan aseilla. Paikalle ilmaantuu myös kolme muuta asein varustautunutta miestä, jotka avaavat tulen juhlavieraita kohti. Juhlavieraat sekä osuman saaneet Katariina ja Rönkkö jäävät saliin makaamaan, kun ampujat poistuvat paikalta.

2014–2015Muokkaa

11. kesäkuuta 2015, osa 2840: Kuolema majatalossa
Jannen isyystestin negatiivinen tulos sai Larin muistelemaan hänen ja Sannin yhteistä illanviettoa. Ilta johti yhteiseen yöhön, jonka muistettuaan Lari kysyy Sannilta suoraan onko hän Iljan isä. Iida törmää kadulla Alissaan, jota on yrittänyt vältellä. Myöhemmin Alissa saapuu majataloon tapaamaan isäänsä, Aki Nikkistä. Oliver käyttää piirustuspaperinaan Akin tekemää versiota hänen ja Helenan avioehdosta, jolla Helena on luovuttanut osuutensa majatalosta Akille. Myöhemmin paperi päätyy Sergein ja Sebastianin käsiin, ja sitä myöten Akin petos paljastuu myös Helenalle itselleen. Heikin ilmoitus muuttaa perheensä kanssa Bostoniin saa Ismon raivostumaan. Heikin henkilöllisyydestä selvyyteen päässeet Jiri, Eva, Monica, Sebastian ja Aki vannovat Heikille myös kostoa. Myöhemmin tuntemattomaksi jäävä henkilö koputtaa Heikin huoneen oveen. Myöhemmin illalla Heikki hoipertelee majatalo Amandan alakertaan ja kaatuu puukotettuna suoraan Kristiinan eteen.

2015–2016Muokkaa

15. kesäkuuta 2016, osa 3020: Yllätys!
Marianna haluaisi perustaa Sebastianin kanssa perheen, mutta vastikään Monican kanssa kihlautunut Sebastian ei siihen suostu. Elias on saanut opiskelupaikan Lontoosta ja tekee lähtöä lentokentälle. Elias ja Lari hyvästelevät, mutta Lari päättääkin estää Eliaksen lähdön. Poliisi on löytänyt kadonneen Ilja-lapsen paidan merestä ja alkaa näyttää siltä, että Ilja on kuollut. Tale on menettänyt jo toivonsa lapsen löytymisen suhteen, Sanni kuitenkin uskoo lapsensa olevan edelleen elossa. Samaan aikaan toisaalla tuntematon henkilö nostaa Iljan syliinsä. Marianna miettii vaihtoehtojaan parisuhteensa ja odottamansa lapsen suhteen. Tietämättään Sebastian lausuu ääneen totuuden Mariannan lapsen isyydestä Sebastianin ja Monican kihlajaisia viettämään tulleen naapuruston kuullen.

2016–2017Muokkaa

 
19. kauden viimeisessä jaksossa Seppo Taalasmaa palasi sarjaan neljän vuoden tauon jälkeen.

13. kesäkuuta 2017, osa 3208: Jotain uutta, vanhaa, lainattua ja punaista
Tale on harrastanut Sannin pyynnöstä maksullista seksiä Marjutin kanssa ja potee asiasta itseinhoa. Ullan ja Gunnarin häiden vastaisena yönä Gunnar herää ja Alzheimer-oireidensa vuoksi ei tunnista itseään peilistä. Hääaamuna kukaan ei tiedä mihin Gunnar on yön aikana kadonnut. Myöhemmin sekava Gunnar astuu ulos kirkosta vastavihityn vaimonsa Alissan kanssa portailla odottavaa hääväkeä vastaan. Tämän nähdessään Ulla pyörtyy Ismon käsivarsille. Aaro ja Anton ovat juonineet Karin autokorjaamolle ansan, jossa korjattavana oleva auto putoaa telineeltä sen alla kävelevän henkilön päälle. Linda saapuu hakemaan Karia autokorjaamolta ja järkyttyy nähdessään pudonneen auton alla ruumiin. Hetkeä myöhemmin toisaalla Seppo Taalasmaa saa häntä järkyttävän puhelun Pihlajakadulta.

2017–2018Muokkaa

13. kesäkuuta 2018, osa 3397: Kaiken se kestää, kaiken se kärsii
Magnus taistelee hengestään teho-osastolla. Jiri ja Monica päättävät mennä naimisiin ja muuttaa yhteen, mikäli Magnus selviää. Lola, Peppi ja Alissa viettävät iltaa Herukassa, jonka päätteeksi Peppi vie Alissan taksilla kotiin. Alissan asuntoon saavuttua Alissa pyytää Pepiltä anteeksi ja pyytää ettei vihaisi tätä. Seuraavana päivänä Alissa herää tuhkan peitossa Sergein uurna vierellään. Magnuksen tila on parantunut. Jiri ja Monica pyytävät pappia vihkimään heidät. Akin yliajajan selvittyä olevan rattijuoppo, Camilla helpottuu. Hän on lähdössä Monican ja Jirin häihin, kunnes Sanni ojentaa hänelle kasan postia. Camilla huomaa kirjeen, jonka on kirjoittanut todennäköisesti Seireeni. Majatalon ovi aukeaa, sisään kävelee aivan Camillan näköinen henkilö.

2018–2019Muokkaa

19. kesäkuuta 2019, osa 3587: Kirotut ja kätketyt
Aaro on kaapannut Evan äitinsä mökille, ja Eva synnyttää tyttären. Jiri saa väärennetyn kirjeen jossa Eva sanoo, että hän lähtee hetkeksi pois Pihlajakadulta. Eva tajuaa, että Jiri oli koko ajan oikeassa Aaron suhteen. Aaro jättää Evan ja vastasyntyneen tytön mökille Annin hoiviin. Jutta unohti polttareidensa jälkeen pestä kasvonaamion pois ja hänen naamansa on aivan punainen, mutta Ullan ihmerohdot auttavat ongelmaan ja he pääsevät lähtemään kirkolle. Kirkolla kuitenkin Ismo huomaa, ettei hänellä ole sormuksia mukana, jonka seurauksena Kalle lähtee hakemaan niitä Delismon kassakaapista, johon Ismo ne oli säilönyt. Juuri kun pappi aloittaa, paikalle tulee Salla, joka paljastaa Ismolle yhä rakastavansa tätä ja kertoo, että Ismon palkkaama Esa on heidän yhteinen poikansa, oikealta nimeltään Ressu.

2019–2020Muokkaa

 
22. kauden viimeisessä jaksossa helikopteri putoaa rajusti Pihlajakadulle.

23. kesäkuuta 2020, osa 3796: Ikuisesti sinun
Ismo lyö Kallea, kun hänelle selviää Kallen tienneen jo pitkään Jutasta ja Lassesta. Nella paljastaa Evalle olevansa raskaana. Hän on aikaisemmin kertonut raskaudestaan myös Violalle, jonka kanssa he ovat tehneet positiiviseksi osoittautuneen raskaustestin. Tale, Sanni ja Ilja ovat lähdössä Jannen kanssa Espanjaan. Aki ja Camilla menevät naimisiin, ja lähtevät helikopterilla kohti lentokenttää. He päättävät lentää Pihlajakadun yli nähdäkseen kotitalonsa. Sanni huomaa matkalla lentokentälle, että Talen passin sijasta heillä onkin Ullan passi, ja he lähtevät hakemaan oikeaa passia. Akia ja Camillaa kuljettavaan helikopteriin tulee vika heidän ollessaan Pihlajakadun yllä, ja helikopteri lähtee hallitsemattomaan syöksyyn. Janne, Tale ja Sanni huomaavat helikopterin putoavan kohti heidän autoaan. Tale ja Sanni yrittävät pelastaa Iljan autosta, mutta kopteri putoaa suoraan heidän päälleen aiheuttaen auton sekä B-rapun oven tuhoavan räjähdyksen.

2020–2021Muokkaa

29. kesäkuuta 2021, osa 4016: Kun taivaskin itkee
Honkasten mökille rentoutumaan lähtenyt Miki kuulee Marikalta poikansa Matiaksen joutuneen yliajon uhriksi ja että hänet on sairaalassa jouduttu vaivuttamaan koomaan. Miki ja Marika lähtevät ajamaan kohti Helsinkiä, mutta myrskyn tielle kaatama puu katkaisee matkan ja he joutuvat palaamaan takaisin mökille. Lyonista töitä saanut Linda on saanut houkuteltua Karin lähtemään mukaansa, mutta lentokentällä Kari tulee katumapäälle ja jää kuitenkin Suomeen. Mirasta eronnut Viola haikailee edelleen Miran perään, pian Mira ilmestyykin Violan oven taakse. Elinan katoamisesta tolaltaan oleva Noel on syönyt Elinan rauhoittavia lääkkeitä ja on lähtenyt auton rattiin. Matias ilmestyy Noelin auton eteen iskeytyen tuulilasiin ja jääden verisenä maahan, Noelin paetessa paikalta.

ErikoisjaksotMuokkaa

  • Näin syntyy Salatut elämät (24. elokuuta 2000)

Ohjelmassa nähdään sarjasta poistettuja kohtauksia sekä henkilöhaastatteluja. Haastattelijana toimii sarjassa Aleksia näytellyt Tuomas Kytömäki.[5]

  • Elätyt Salamat (1. toukokuuta 2001)

Vapun kunniaksi julkaistu kooste pilalle menneistä kohtauksista vuosilta 1999-2001.

  • Jouluaatto (24. joulukuuta 2001[6])

Pihlajakadun väki viettää joulua Ylläksellä. Jaksossa nähdään myös poistuneita henkilöitä, esimerkiksi Pete Latun esittämä Kalle Laitela.[7]

  • Osa 1059: Onnellisten saarten enkeli kutsuu Keniä (14. maaliskuuta 2005)

Ken Ojala on jäänyt edellisen jakson lopussa raitiovaunun alle. Tämä erikoisjakso kertoo hengenvaaralliseen onnettomuuteen joutuneesta Kentsusta, joka taistelee jakson ajan elämän ja kuoleman välillä, kun hänet viedään sairaalaan.[8] Tilannetta on seurannut vierestä Elina Ekholm (nyk. Taalasmaa), Kenin hyvä ystävä, jonka kanssa Ken oli aikeissa perustaa uuden kahvilan. Ken oli juuri tulossa kertomaan Elinalle hyviä uutisia ja juoksemassa tien yli, kun jäi ratikan alle. Sairaalassa hänet viedään leikkaukseen. Myöhemmin onnistuneen leikkauksen hänen sydämensä lakkaa lyömästä ja häntä joudutaan elvyttämään. Sairaalaan saapuvat myös Kenin äiti Jutta Ojala, isoveli Daniel Ojala sekä Kenin paras ystävä Ami Vainio. Jaksossa vierailee Kentsun mielikuvissa "tuonpuoleisen rajalla" näkyvä edesmennyt isosisko Madde Ojala, joka menehtyi vuosia sitten veneonnettomuudessa. Keniä houkuttelee mahdollisuus kuolla ja "jäädä Madden luo", mutta Madde saa hänet "valitsemaan" elämän. Jakson lopussa Kentsun sydän alkaa jälleen lyödä ja läheiset ovat onnellisia.

  • Roolin takaa (27. elokuuta 2005)

Kolme päivää ennen kauden 2005–2006 alkua nähdyssä erikoisjaksossa kerrottiin sarjan tekemisestä sekä nähtiin näyttelijöiden ja muiden tekijöiden haastatteluja. Juontajana toimi Annikaa sarjassa esittänyt Emmi Parviainen. Jaksossa näytettiin myös hieman uutta tunnaria sekä paljastuksia alkavasta kaudesta.[9]

  • Seppo Goes Shakespeare (24. joulukuuta 2006)

Seppo Taalasmaa nukahtaa sohvalleen ja näkee unen, jossa pihlajakatulaiset päättävät yhdessä esittää William Shakespearen näytelmän Kesäyön unelma. Sepon unessa tapahtuu outoja asioita eläinhahmoisten näyttelijöiden vauhdittaessa Elinan viidakkoaiheisia juhlia.[10]

  • Salatut elämät 10 v (5. tammikuuta 2009)

Salatut elämät 10 v[11] on Salattujen elämien 10-vuotisen taipaleen kunnaksi tehty juhlaohjelma, joka kuvattiin 15. joulukuuta 2008. Ohjelman kuvauksiin pääsi mukaan 82 arvonnassa voittanutta sarjan fania, jotka ovat jaksossa studioyleisönä.[12] Jaksossa Ismo ja Seppo isännöivät talk-show’ta, jossa muistellaan menneitä. Studioemäntänä toimii Jenni. Ohjelmassa vierailee sarjasta poistuneita henkilöitä, kuten Aki Nikkinen, Camilla Mustavaara, Kalle Laitela, Ulla Taalasmaa, Jukka Salin, Maarit Salin, Aleksi Salin, Sofia Salin ja Roosa Kemppainen.[13] Musiikista vastaa Karin ja Panun ”Pihlajakadun Big Band”. Ohjelmassa nähdään myös pätkiä vanhoista jaksoista.[14] Ohjelman toinen osa oli viikon katsotuin ohjelma 862 000 katsojallaan.

  • Osa 2000: Yksi talo - kaksituhatta tarinaa (12. marraskuuta 2010)

Pihlajakadun asukkaat juhlivat pihalla talon satavuotisjuhlia menneitä muistellen. Lasse kosii Paulaa, mutta tämä ei onnistu ongelmitta ― Jiri suutelee Heidin kanssa parvekkeella eikä huomaa viinipulloa, joka putoaa kadulle kesken kosinnan. Tästä Lasse raivostuu ja riuhtoo Jirin alas parvekkeelta, keskelle talon asukkaita. Jaksossa ei nähty pätkiä seuraavasta jaksosta vaan pätkiä vanhoista jaksoista.

  • Osa 2772: Mariannan pinnan alla on salaisuus (25. helmikuuta 2015)

Marianna Kurki muistelee menneisyyttään tiedottomuuden rajamailla ja jaksossa selviää millaiset asiat ovat Mariannan käytöksen taustalla.[15][16]

  • Osa 2841: Pihlajakatu etsii murhaajaa (31. elokuuta 2015)

Linda kuulustelee Heikin murhaajiksi epäityjä, Ismoa, Jiriä, Sebastiania, Akia, Evaa, Monicaa, Helenaa ja Kristiinaa. Lindasta tuntuu, että kaikki valehtelevat.

  • Osa 3000: Sebastian ja 3000 huolta (11. toukokuuta 2016)

Juhlajaksossa Sebastian muistelee elämäänsä ja entisiä naisystäviään terapeutin vastaanotolla ja ihmettelee, miksi hän ihastuu hulluihin naisiin.[17]

  • Osa 3023: Sergei - rikos ja rangaistus (18. elokuuta 2016)

Mariannan ja Sebastianin salasuhteen paljastuttua, mustasukkainen Sergei kuvittelee ampuvansa Sebastianin ja joutuvansa vankilaan.

  • Osa 3051: Sairaalassa leikataan viikatteella (27. syyskuuta 2016)

Erikoisjaksossa selvitetään sosiaalityöntekijä Moilasen asunnossa tapahtunutta ampumavälikohtausta ja sen seurauksia rikkoen sarjalle ominaista aikajanaa. Jakson alkaessa Kalle Laitela saapuu ilmoittamaan huolestuneille Sebastianille, Ismolle, Ullalle, Gunnarille ja Karille, että henkilö, jota hän on leikannut, on huonossa kunnossa. Tämän jälkeen nähdään tapahtumat kuusi tuntia ennen jakson alussa nähtyä kohtausta. Myöhemmin selviää ampumavälikohtauksen uhrin olleen Lari Väänänen ja jakson lopussa nähdään, kuinka joku laskee toistaiseksi tuntemattoman henkilön haudalle ruusun, viiden viikon päästä ampumavälikohtauksesta.[18] Haudassa oleva henkilö paljastui myöhemmissä jaksoissa lopulta Eliakseksi.

  • Osa 3077: Tahdon (2. marraskuuta 2016)

Jaksossa kuvataan ainoastaan Eliaksen viimeisiä kohtauksia ja tapahtumia ennen kuolemaa. Elias kiristää Mariannaa kertomaan Sebastianille, ettei olekaan raskaana. Ampumakohtauksesta toipuva Lari suunnittelee Eliaksen kosintaa. Janne ja Iida pyytävät Eliasta menemään paikkaan, jossa he tapaavat Larin kanssa. Elias katsoo onnellisena tien toisella puolella seisovaa Laria, joka on aikeessa kosia Eliasta. Hetken päästä Marianna ajaa Eliaksen yli. Lari juoksee maassa makavan ja verta yskivän Eliaksen luo. Elias kuiskii Larille korvaan viimeiset sanansa "Tahdon" ja menehtyy saamiinsa vammoihin.

  • Osa 3300: Me Mustavaarat (17. tammikuuta 2018)

Jaksossa kuvataan Camillan ja Monican välirikkoa Taalasmailla – Monica oli suuttunut siitä, että yllätti Camillan ja Akin harrastamassa seksiä. Camilla paljasti maksaneensa Heikki Pohjosen murhan, jonka myötä Monica pääsi sopuun Camillan kanssa. Myöhemmin samana iltana Gunnar ja Dahlia keskustelivat salaisuuksista, joista suurimmasta heidän tyttäret eivät tulisi tietämään. Jakson lopussa ei nähty cliffhangeria eikä näytetty tapahtumia seuraavasta jaksosta.

  • Osa 3452: Me ei olla enää me (2. marraskuuta 2018)

Jaksossa käsitellään Sannin ja Talen eroa. Jakson lopussa Mika Joenperä ampuu itsensä kuoliaaksi.

  • Osa 3500: Alussa oli murha (31. tammikuuta 2019)

Jakso esitettiin Salattujen elämien 20-vuotis juhlan kunniaksi. Jaksossa Sami Kosonen murhattiin. Syylliseksi selvisi Tero Puustinen joka murhasi Kososen mustasukkaisuuden ja Kalleen kohdistuneen pakkomielteen takia. Tero myös tunnusti murhanneensa isoäitinsä Tyyne Puustisen perinnön toivossa. Siten Aki Nikkistä ei enää epäillä murhaajaksi. [19]

  • Osa 3537: Reunalla (26. maaliskuuta 2019)

Jaksossa Viola Helenius oli sillankaiteella valmiina hyppäämään alas. Myös Kalle Laitela tuli paikalle samoissa aikeissa ja he seisoivat yhdessä kaiteella. Jakson lopussa ei nähty cliffhangeria eikä näytetty tapahtumia seuraavasta jaksosta.

  • Osa 3538: Pohjalla (27. maaliskuuta 2019)

Viola liukastuu sillankaiteella ja putoaa alas. Kalle kuitenkin ehtii viedä hänet sairaalaan leikkaukseen.

  • Osa 3645: Bye bye baby, baby Dubai (6. marraskuuta 2019)

Jaksossa Severi Sievinen laukaisi naamallensa Lasse Sievisen hirvikiväärin, jonka ammuksia Aaro Vaalanne käpelöi räjähtiviksi. Jakson lopussa ei nähty cliffhangeria eikä näytetty tapahtumia seuraavasta jaksosta.

  • Osa 3734: Kun lähdet (26.3.2020)

Jaksossa Victoria Saari on jäänyt Samuli Palokosken ja Tale Taalasmaan ajaman auton alle, ja Kalle Laitela joutuu leikkaamaan hänet humalassa. Victoria menehtyy jakson lopussa, eikä siinä nähty cliffhangeria tai pätkää seuraavasta jaksosta.

  • Osa 3764: Miehet tuijottavat bissejä (7.5.2020)

Jaksossa Gunnar Mustavaara muistuttaa tytärtään Camillaa, kuinka valehtelu tuhosi heidän perheensä ja, että Camillan pitäisi kertoa hänen miesystävälleen Akille, että palkkasi palkkamurhaajan murhaamaan hänet ja hänen tyttärensä Alissan. Jakson lopussa Camilla kertoo Akille palkkamurhasta. Jakson lopussa ei nähty cliffhangeria tai pätkää seuraavasta jaksosta.

  • Osa 3777: Kutsut kartanossa (26.5.2020)

Jaksossa Ismo Laitela kuulee sattumalta, että Jutta Korhonen on heidän hääpäivänään pettänyt häntä Lasse Sievisen kanssa. Tämän johdosta Ismo työntää Lassen alas Mustavaarojen kartanon parvekkeelta ja putoaa samalla itsekin. Jakson lopussa ei nähty cliffhangeria tai pätkää seuraavasta jaksosta.

  • Osa 3797: Romuna (3.8.2020)

Jaksossa selviää, että helikopteriturman seurauksena Sanni, Tale, ja Ilja ovat menehtyneet. Jakson loppupuolella Seppo Taalasmaa saapuu nostamaan lipun puolitankoon, ja Taalasmaat hiljentyvät menehtyneiden muistolle. Jakson lopussa ei nähty cliffhangeria eikä näytetty tapahtumia seuraavasta jaksosta.

  • Osa 3931: Aki antaa tuolinilmoituksen (23.2.2021)

Jaksossa Mira Jokinen pohtii kertovansa kihlatulleen Violalle, että hän on joutunut kiristyksen kohteeksi. Kiristäjä Matti vaatii Miraa harrastamaan seksiä hänen kanssaan tai kertoo Violalle, mitä Mira oikeasti tekee työkseen. Mira ei uskalla kertoa Violalle työstään ja päätyy Matin raiskaamaksi. Jakson lopussa ei nähty cliffhangeria eikä pätkää seuraavasta jaksosta.

  • Osa 4000: 4000 syytä juhlia Ismoa (4.6.2021)

Jaksossa juhlitaan Ismon 60-vuotissyntymäpäiviä. Ismo haluaa ystäviensä pakeille juhlakahvittelun toivossa, mutta päätyy kuitenkin vain hakemaan itselleen ruokaa Amandasta. Ismosta tuntuu ettei kukaan halua juhlistaa hänen syntymäpäiväänsä. Ismo saa Pihlajakadulla vierailevalta Kalervo-isältään osaakseen ainoastaan välinpitämätöntä ja tylyä kohtelua. Murheenomainen Ismo istuu kotona yksin kahvin sekä muffinin kanssa edessään Kallen ja Ressun kuvat. Kauppa-apulainen soittaa Ismolle ja pyytää tätä tulemaan kaupalle. Kaupalla odottavat Seppo, Lasse, Kalle ja Kari, jotka ovat järjestäneet Ismolle yllätysjuhlat.[20]

LähteetMuokkaa

  1. a b c Salkkarit 15 v – MTV.fi listasi hurjimmat kausien päätösjaksot MTV.fi. 26.1.2014. Viitattu 28.1.2014.
  2. Salatut elämät, jakso 1765: Perutaan häät, perutaan yhteinen hautapaikka? (1.6.2009)
  3. Salkkareiden raju päätösjakso: Kohtalokas takaa-ajo MTV. 8.6.2012. Viitattu 28.1.2014.
  4. Salkkareissa suuronnettomuus – tähdet kertovat kohtauksesta MTV. 12.6.2013. Viitattu 30.1.2014.
  5. Näin syntyy Salatut elämät - IMDb.com IMDb.com. Internet Movie Database. Viitattu 10.9.2009. (englanniksi)
  6. Salatut elämät -jouluspesiaali MTV3.fi. MTV Oy. Viitattu 30.1.2014.
  7. Salatut elämät -jouluspesiaali 2001 MTV. 5.12.2001. MTV Oy (Internet Archive). Viitattu 30.1.2014.
  8. Salatut elämät - Ken onnettomuudessa MTV. 14.3.2005. MTV Oy. Viitattu 12.3.2018.
  9. Salatut elämät - roolin takana MTV. MTV Oy. Viitattu 10.9.2009.
  10. Seppo goes Shakespeare MTV. MTV Oy. Viitattu 10.9.2009.
  11. Salatut elämät 10 v Telvis. Viitattu 22.6.2014.
  12. Voittajat on arvottu! MTV3.fi. MTV Oy. Viitattu 10.9.2009.
  13. Vieraana Ismo ja Seppo (Seppo ja Ismo) -show'ssa, osa 1 MTV3.fi. MTV Oy. Viitattu 10.9.2009.
  14. Juhlalähetys tammikuussa: Seppo ja Ismo talk-show -isäntinä! MTV3.fi. MTV Oy. Viitattu 10.9.2009.
  15. Raju erikoisjakso Salkkareissa – Mariannan menneisyys paljastuu MTV.fi. Viitattu 13.2.2015.
  16. Salkkarit-jaksosta – Marianna päätyy järkyttävään ratkaisuun MTV.fi. Viitattu 13.2.2015.
  17. Salkkareiden 3000. jakso täynnä draamaa – Sebastian tekee yllättävän ehdotuksen mtv.fi. Viitattu 16.6.2016.
  18. Salkkareiden erikoisjaksossa synkkä tragedia – kuka lasketaan haudan lepoon? mtv.fi. Viitattu 27.9.2016.
  19. Salatut Elämät 20 vuotta -juhlaristeily 25.1.2019 | Viking Line www.vikingline.fi. Viitattu 18.9.2018.
  20. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/juonipaljastuksia-salkkareiden-juhlajaksosta-ismo-joutuu-viettamaan-merkkipaivaansa-yksin-saa-tylya-kaytosta-osakseen-isaltaan/8152366#gs.1xelii