Luettelo televisiosarjan Salatut elämät keskeisistä tapahtumapaikoista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä artikkeli käsittelee suomalaisen televisiosarjan Salatut elämät keskeistä tapahtumapaikkaa, Pihlajakatu 23:sta.

Pihlajakatu 23Muokkaa

Pihlajakatu 23 on kerrostalo, jonka B-rapussa suurin osa sarjan hahmoista asuu.[1] Pihlajakatu 23:n A-rappua eikä C-rappua ei sarjassa ole ikinä nähty, mutta niistä on kuitenkin ollut puhetta. Pihlajakatu 23:een valmistui hissi vuonna 2005. Hissin valmisteluvaiheissa Oona Kiviranta putosi kuiluun mentyä leikkimään sen reunalle.[2] Oona kuitenkin selvisi hissikuiluun putoamisesta. Lokakuussa 2018 esitetyssä jaksossa paljastettiin, että ullakkokerrokseen aiotaan rakentaa uusi asunto.[3] Tammikuussa 2019 Tero Puustinen puukotti Sami Kososen hississä kuoliaaksi.

Asukkaat sarjan alussaMuokkaa

  1. kerros
    B1: Asukkaita ei näytetty.
    B2: TaalasmaaElina, Seppo ja Ulla Taalasmaa
    B3: Asukkaita ei näytetty.
  2. kerros
    B4: VainioJenni ja Katja Vainio
    B5: PuustinenTyyne Puustinen
    B6: Asukkaita ei näytetty.
  3. kerros
    B7: LaitelaIsmo, Kalle ja Miia Laitela
    B8: KivirantaLaura Kiviranta
    B9: SalinAleksi, Hanna, Jukka, Saku ja Silja Salin
  4. kerros
    Ullakkoasunto B10: Asunto nähtiin ensimmäisen kerran vuonna 2001. Maarit Salin osti kyseisen asunnon samana vuonna.
    Ullakkoasunto B11: Asunto nähtiin sarjassa ensimmäisen kerran vuonna 2018. Kalle Laitela osti kyseisen asunnon samana vuonna.

Nykyiset asukkaatMuokkaa

  1. kerros
    B1: AureAsukkaita ei näyttetty
    B2: TaalasmaaUlla Taalasmaa, Benjamin Taalasmaa ja Kari Taalasmaa Ja Gunnar Mustavaara
    B3: Tyhjä asunto
  2. kerros
    B4: MustavaaraCamilla Mustavaara
    B5: Kaukovaara / AxelssonAino Kaukovaara ja Sampo Kaukovaara sekä Noel Axelsson
    B6: Asukkaita ei näytetty
  3. kerros
    B7: Sievinen / TamminenSeveri, Lasse Sievinen, Nella Tamminen, Eva Tamminen, ja Nadja Tamminen
    B8: Pohjonen / TaalasmaaSanni Pohjonen, Ilja Taalasmaa ja Tale Taalasmaa
    B9: Laitela / MattilaIsmo Laitela ja Jutta Laitela sekä Ressu Mattila
  4. kerros
    B10: Eerikäinen / Helenius / ViitamäkiLinda Eerikäinen, Viola Helenius, sekä Jiri Viitamäki
    B11: LaitelaKalle Laitela

KellarikerrosMuokkaa

Asuntojen lisäksi sarjassa näytetään talon kellaria sekä siellä olevaa saunaosastoa. Kellarissa oli vuosina 1999–2005 biljardipöytä ja vuosina 2005–2009 kuntosali. Nykyisin kellarissa on Sievisen perheen vanha sohva, jossa varsinkin talon nuoriso viettää aikaansa. Kellarissa sijaitsee myös häkkivarasto, joita näytettiin vuosina 1999–2006 sekä syksyllä 2010, kun talossa vallitsi rikosaalto ja muun muassa Isabella Holmin taulut varastettiin sieltä. 2009 Oona Kivirannan ohjaama lyhytelokuva Elävien Kuolleiden Pyykkipäivä esitettiin kaikille asukkaille kellarissa. Videonauhat olivat menneet sekaisin ja elokuvaruudulla näkyi Kari Taalasmaan ja Isabella Holmin rakkausvideo sängyssä.

Muiden sarjassa esiintyvien henkilöiden asuin- ja olinpaikatMuokkaa

Tapahtumapaikkoina toimivia yrityksiäMuokkaa

Sarjassa on vuosien varrella toiminut monia erilasia yrityksiä, ravitsemusalalta kuntosaleihin. Yrityksistä lisää tietoa löytyy niille tehdystä omasta artikkelista.

Pääartikkeli: Luettelo televisiosarjan Salatut elämät yrityksistä, tuotemerkeistä ja puolueista

LähteetMuokkaa

  1. Miten Salkkarit-hahmot asuvat? Katso kuva Pihlajakadun pohjakartasta! MTV. 16.05.2015. Viitattu 8.8.2017.
  2. Oona Putoaa Hissikuiluun YouTube. Viitattu 8.8.2017
  3. Selviää jaksossa 3448: Lola on leskitien kulkija (29.10.2018)

Aiheesta muuallaMuokkaa