Avaa päävalikko

Luettelo rallin Suomen-mestareista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo rallin Suomen mestareista. Vuoden 2008 jälkeen luokitukset muuttuivat A-ryhmässä sekä isossa ja pienessä N-ryhmässä. Sen jälkeen mestaruus on jaettu kahdessa luokassa: SM1-luokassa (tarkoittaa nelivetoisilla autoilla kilpailevia) ja SM2-luokassa (kaksivetoisilla autoilla kilpailevat kuljettajat). Vuodesta 2013 eteenpäin mestaruus on jaettu myös SM3 luokassa (kv-luokitusten ja -sääntöjen mukaisilla FIA R1 ja FIA R2 enintään 1600 cm3 autoilla), joka aiemmin kilpaili SM2:n sarjassa.

MestaritMuokkaa

Kausi 1 (1959–1983) / A (1983–2008) 2 (1970–1986) / N (1987–2008) / SM1 (2009–) 4 (1976–1978) / B (1983–88) a (1988–2004) n (1989–2008) / SM2 (2009– SM3 (2013-) SM4 (2014-)
1959 Esko Keinänen -
1960 Carl-Otto Bremer -
1961 Rauno Aaltonen -
1962 Pauli Toivonen -
1963 Simo Lampinen -
1964 Simo Lampinen -
1965 Rauno Aaltonen -
1966 Timo Mäkinen -
1967 Simo Lampinen -
1968 Hannu Mikkola -
1969 Jorma Lusenius -
1970 Eero Nuuttila Timo Mäkinen -
1971 Eero Nuuttila Tapio Rainio -
1972 Esa Nuuttila Tapio Rainio -
1973 Kyösti Hämäläinen Timo Mäkinen -
1974 Pentti Airikkala Hannu Mikkola -
1975 Kyösti Hämäläinen Simo Lampinen -
1976 Kyösti Hämäläinen Heikki Vilkman Tapio Rainio -
1977 Kyösti Hämäläinen Hannu Valtaharju Ulf Grönholm -
1978 Kyösti Hämäläinen Ulf Grönholm Markku Alén -
1979 Veli Hirvonen Kyösti Hämäläinen -
1980 Mikael Sundström Kyösti Hämäläinen -
1981 Antero Laine Kyösti Hämäläinen -
1982 Harri Väänänen Kyösti Hämäläinen -
1983 Mikael Sundström Kyösti Hämäläinen Lasse Lampi -
1984 Mika Arpiainen Kyösti Hämäläinen Antero Laine -
1985 Mika Arpiainen Kyösti Hämäläinen Antero Laine -
1986 Risto Buri Kyösti Hämäläinen Timo Heinonen -
1987 Mikael Sundström Sakari Vierimaa Petteri Lindström -
1988 Mikael Sundström Tommi Mäkinen Petteri Lindström Sampsa Junnila -
1989 Mikael Sundström Timo Kuivinen Teemu Tahko Petri Kaura -
1990 Sebastian Lindholm Arto Kumpumäki Jarmo Kytölehto Jouni Ahvenlammi -
1991 Lasse Lampi Marcus Grönholm Jarmo Kytölehto Ari Saxberg -
1992 Esa Saarenpää Jarmo Kytölehto Mika Kelkkanen Jukka Mäenpää -
1993 Sebastian Lindholm Juha Hellman Timo Niinimäki Jorma Laakso -
1994 Marcus Grönholm Jari Latvala Heikki Westerlund Jorma Laakso -
1995 Sebastian Lindholm Mika Korhonen Harri Rovanperä Jorma Laakso -
1996 Marcus Grönholm Jouko Puhakka Tapio Laukkanen Harri Rämänen -
1997 Marcus Grönholm Jouko Puhakka Toni Gardemeister Jani Pirttinen -
1998 Marcus Grönholm Jouko Puhakka Esa Saarenpää Hannu Jokinen -
1999 Pasi Hagström Janne Tuohino Kari Kivenne Tomi Tukiainen -
2000 Sebastian Lindholm Jani Paasonen Jani Pirttinen Eero Räikkönen -
2001 Janne Tuohino Jouko Puhakka Tomi Tukiainen Kosti Katajamäki -
2002 Sebastian Lindholm Juha Salo Mikko Hirvonen Eero Räikkönen -
2003 Sebastian Lindholm Hannu Hotanen Janne Vähämiko Timo Mäenpää -
2004 Sebastian Lindholm Juha Salo Janne Vähämiko Juho Hänninen -
2005 Kosti Katajamäki Juha Salo Marko Mänty -
2006 Sebastian Lindholm Jari Ketomaa Matti Rantanen -
2007 Jussi Välimäki Jari Ketomaa Joonas Lindroos -
2008 Ari Vihavainen Juha Salo Joonas Lindroos -
2009 - Jari Ketomaa Joonas Lindroos -
2010 - Juha Salo Kalle Pinomäki -
2011 - Juha Salo Kalle Pinomäki -
2012 - Esapekka Lappi - - Joonas Lindroos -
2013 - Juha Salo - - Jussi Vainionpää Joonas Lindroos -
2014 - Karl Kruuda - - Kaspar Koitla Samuli Vuorisalo Ville Hautamäki
2015 - Juha Salo - - Teemu Asunmaa Jari Huttunen Ville Hautamäki
2016 - Juha Salo - - Teemu Asunmaa Anssi Rytkönen Jesse Turunen
2017 - Teemu Asunmaa - - Eerik Pietarinen Miika Hokkanen Joonas Lindroos
2018 - Eerik Pietarinen - - Henrik Pietarinen Jaro Kinnunen Erno Kinnunen
2019 - Teemu Asunmaa - - Esa Ruotsalainen Sami Pajari Jesse Turunen