Luettelo maailman suurimmista lentoasemista kansainvälisen matkustajamäärän mukaan

Wikimedia-luetteloartikkeli

Maailman vilkkain lentoasema kansainvälisen matkustajamäärän mukaan on mitattu kansainvälisen liikenteen matkustajien kokonaismäärällä (tiedot Airports Council Internationalilta (ACI)). Heathrow’n lentoasema on ollut maailman vilkkain lentoasema vuoteen 2005 mutta vuonna 2014 sen on ohittanut Dubain kansainvälinen lentoasema.

2016 tilastot [1]Muokkaa

Sija Lentoasema Sijainti Valtio Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 83,105,798    7.3%
2. Heathrow’n lentoasema Lontoo   Britannia LHR/EGLL 71,030,114    1.7%
3. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong   Hongkong HKG/VHHH 70,098,216    3.0%
4. Schipholin lentoasema Amsterdam   Alankomaat AMS/EHAM 63,533,504  1  9.1%
5. Charles de Gaullen lentoasema Pariisi   Ranska CDG/LFPG 60,384,622  1  
6. Singapore Changin lentoasema Singapore   Singapore SIN/WSSS 58,158,000    6.1%
7. Incheonin kansainvälinen lentoasema Seoul   Etelä-Korea ICN/RKSI 57,152,206  1  17.3%
8. Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt am Main   Saksa FRA/EDDF 53,707,953  1  0.5%
9. Suvarnabhumin lentoasema Bangkok   Thaimaa BKK/VTBS 45,291,073    4.7%
10. Taiwan Taoyuanin kansainvälinen lentoasema Taoyuan   Taiwan TPE/RCTP 41,876,848  1  9.9%
11. Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul   Turkki IST/LTBA 41,035,985  1  2.2%
12. Gatwickin lentoasema Lontoo   Britannia LGW/EGKK 39,264,495    7.1%
13. Hamadin kansainvälinen lentoasema Doha   Qatar DOH/OTBD 37,216,179  3  20.4%
14. Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Kuala Lumpur   Malesia KUL/WMKK 36,962,822  1  7.3%
15. Madrid-Barajasin lentoasema Madrid   Espanja MAD/LEMD 36,074,688  1  6.8%
16. Münchenin lentoasema München   Saksa MUC/EDDM 32,569,420  1  4.0%
17. Barcelonan lentoasema Barcelona   Espanja BCN/LEBL 32,316,655  2  11.1%
18. Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio   Japani NRT/RJAA 31,991,208  1  4.7%
19. John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York City   Yhdysvallat JFK/KJFK 31,627,923  1  5.2%
20. Leonardo da Vincin lentoasema Rooma   Italia FCO/LIRF 29,096,160    2.9%
21. Dublinin lentoasema Dublin   Irlanti DUB/EIDW 28,764,506  4  14.9%
22. Toronton Pearsonin kansainvälinen lentoasema Toronto   Kanada YYZ/CYYZ 27,428,638    7.1%
23. Zürichin lentoasema Zürich   Sveitsi ZRH/LSZH 27,413,593    3.1%
24. Kööpenhaminan lentoasema Kööpenhamina   Tanska CPH/EKCH 26,394,122  2  4.4%
25. Abu Dhabin kansainvälinen lentoasema Abu Dhabi   Yhdistyneet arabiemiirikunnat AUH/OMAA 25,964,178  3  9.7%
26. Shanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Shanghai   Kiina PVG/ZSPD 24,865,920    6.8%

2015 tilastot[2]Muokkaa

Sija Lentoasema Sijainti Valtio Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 77 453 466    10.7%
2. Heathrow'n lentoasema Lontoo   Britannia LHR/EGLL 69 816 491    2.5%
3. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong   Hongkong HKG/VHHH 68 139 897    8.3%
4. Charles de Gaullen lentoasema Pariisi   Ranska CDG/LFPG 60 369 798    3.0%
5. Schipholin lentoasema Amsterdam   Alankomaat AMS/EHAM 58 245 545    6.0%
6. Singapore Changin lentoasema Singapore   Singapore SIN/WSSS 54 835 000    2.9%
7. Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt am Main   Saksa FRA/EDDF 53 994 154    2.4%
8. Incheonin kansainvälinen lentoasema Seoul   Etelä-Korea ICN/RKSI 48 720 319    8.5%
9. Suvarnabhumin lentoasema Bangkok   Thaimaa BKK/VTBS 43 251 807  1  16.3%
10. Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul   Turkki IST/LTBA 42 302 859  1  11.1%
11. Taiwan Taoyuanin kansainvälinen lentoasema Taoyuan   Taiwan TPE/RCTP 38 103 889    7.6%
12. Gatwickin lentoasema Lontoo   Britannia LGW/EGKK 36 667 769    6.4%
13. Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Kuala Lumpur   Malesia KUL/WMKK 34 434 015    0.1%
14. Madrid-Barajasin lentoasema Madrid   Espanja MAD/LEMD 33 787 171  2  14.1%
15. Münchenin lentoasema München   Saksa MUC/EDDM 31 313 329  1  3.5%
16. Hamadin kansainvälinen lentoasema Doha   Qatar DOH/OTBD 30 906 303  4  17.3%
17. Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio   Japani NRT/RJAA 30 547 564  2  3.2%
18. John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York City   Yhdysvallat JFK/KJFK 30 017 244  1  6.2%
19. Barcelonan lentoasema Barcelona   Espanja BCN/LEBL 29 077 820  1  6 7%
20. Leonardo da Vincin lentoasema Rooma   Italia FCO/LIRF 28 280 267  1  5.4%
21. Zürichin lentoasema Zürich   Sveitsi ZRH/LSZH 25 613 593    3.1%
22. Toronton Pearsonin kansainvälinen lentoasema Toronto   Kanada YYZ/CYYZ 25 123 887  1  7.6%
23. Dublinin lentoasema Dublin   Irlanti DUB/EIDW 24 876 506  4  14.9%
24. Kööpenhaminan lentoasema Kööpenhamina   Tanska CPH/EKCH 24 639 122  2  4.4%
25. Shanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Shanghai   Kiina PVG/ZSPD 23 384 559  4  18.3%
26. Abu Dhabin kansainvälinen lentoasema Abu Dhabi   Yhdistyneet arabiemiirikunnat AUH/OMAA 23 225 980  4  18.6%
27. Brysselin lentoasema Bryssel   Belgia BRU/EBBR 22 841 994  1  6.9%
28. Wienin kansainvälinen lentoasema Wien   Itävalta VIE/LOWW 22 147 203  2  1.5%
29. Miamin kansainvälinen lentoasema Miami   Yhdysvallat MIA/KMIA 21 206 557  1  5.5%
30. Antalyan lentoasema Antalya   Turkki AYT/LTAI 20 786 255  6  5.8%

2014 tilastot[3]Muokkaa

Sija Lentoasema Sijainti Valtio Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 69 954 392  1  6.2%
2. Heathrow’n lentoasema Lontoo   Britannia LHR/EGLL 68 091 095  1  1.9%
3. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong   Hongkong HKG/VHHH 62 929 420    6.2%
4. Charles de Gaullen lentoasema Pariisi   Ranska CDG/LFPG 58 623 111    3.3%
5. Schipholin lentoasema Amsterdam   Alankomaat AMS/EHAM 54 940 534  1  4.6%
6. Singapore Changin lentoasema Singapore   Singapore SIN/WSSS 54 093 070  1  1%
7. Frankfurtin lentoasema Frankfurt   Saksa FRA/EDDF 52 713 013    2.7%
8. Incheonin kansainvälinen lentoasema Seoul   Etelä-Korea ICN/RKSI 44 906 813  1  10.1%
9. Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul   Turkki IST/LTBA 38 037 302  2  11.6%
10. Suvarnabhumin lentoasema Bangkok   Thaimaa BKK/VTBS 37 183 099  3  10%
11. Taiwan Taoyuanin kansainvälinen lentoasema Taoyuan   Taiwan TPE/RCTP 35 402 285  4  11.3%
12. Gatwickin lentoasema Lontoo   Britannia LGW/EGKK 34 438 531  3  8.8%
13. Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Kuala Lumpur   Malesia KUL/WMKK 34 431 775  1  5.6%
14. Münchenin lentoasema München   Saksa MUC/EDDM 30 269 007  1  3.6%
15. Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio   Japani NRT/RJAA 29 625 075  1  2.9%
16. Madrid-Barajasin lentoasema Madrid   Espanja MAD/LEMD 29 618 803  1  6.9%
17. John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York City   Yhdysvallat JFK/KJFK 28 471 427  1  7.3%
18. Barcelonan lentoasema Barcelona   Espanja BCN/LEBL 27 246 041  2  9%
19. Leonardo da Vincin lentoasema Rooma   Italia FCO/LIRF 26 840 909    7.1%
20. Hamadin kansainvälinen lentoasema Doha   Qatar DOH/OTBD 26 356 392  2  13.3%
21. Zürichin lentoasema Zürich   Sveitsi ZRH/LSZH 24 836 044    2.5%
22. Kööpenhaminan lentoasema Kööpenhamina   Tanska CPH/EKCH 23 610 452    6.9%
23. Toronton Pearsonin kansainvälinen lentoasema Toronto   Kanada YYZ/CYYZ 23 279 850    7.2%
24. Antalyan lentoasema Antalya   Turkki AYT/LTAI 22 035 355  3  2.2%
25. Wienin kansainvälinen lentoasema Wien   Itävalta VIE/LOWW 21 831 400  1  2.2%
26. Brysselin lentoasema Bryssel   Belgia BRU/EBBR 21 718 462  3  14.7%
27. Dublinin lentoasema Dublin   Irlanti DUB/EIDW 21 635 155  1  7.7%
28. Miamin kansainvälinen lentoasema Miami   Yhdysvallat MIA/KMIA 20 096 541  3  0.5%
29. Shanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Shanghai   Kiina PVG/ZSPD 19 954 392  NEW  9.4%
30. Abu Dhabin kansainvälinen lentoasema Abu Dhabi   Yhdistyneet arabiemiirikunnat AUH/OMAA 19 765 240  NEW  10.2%
31. Manchesterin lentoasema Manchester   Britannia MAN/EGCC 19 484 972  NEW  5.7%

2013 tilastot[4]Muokkaa

Sija Lentoasema Sjainti Valtio Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Heathrow’n lentoasema Lontoo   Britannia LHR/EGLL 66 689 466    3.5%
2. Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 65 872 250    15.3%
3. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong   Hongkong HKG/VHHH 59 294 439    6.5%
4. Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi   Ranska CDG/LFPG 56 767 748    1.0%
5. Changin kansainvälinen lentoasema Singapore   Singapore SIN/WSSS 52 775 360  2  5.7%
6. Schipholin kansainvälinen lentoasema Amsterdam   Alankomaat AMS/EHAM 52 527 699  1  3.0%
7. Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt am Main   Saksa FRA/EDDF 51 315 550  1  1.1%
8. Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema Bangkok   Thaimaa BKK/VTBS 41 302 852    4.9%
9. Incheonin kansainvälinen lentoasema Seoul   Etelä-Korea ICN/RKSI 40 785 953    6.4%
10. Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul   Turkki IST/LTBA 33 955 798    14.2%
11. Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Kuala Lumpur   Malesia KUL/WMKK 32 605 356  1  18.1%
12. Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo   Britannia LGW/EGKK 31 657 805  1  4.2%
13. Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio   Japani NRT/RJAA 30 516 135    3.0%
14. Münchenin kansainvälinen lentoasema München   Saksa MUC/EDDM 29 216 808    2.1%
15. Taoyuanin kansainvälinen lentoasema Taipei   Taiwan TPE/RCTP 28 608 274  1  10.2%
16. Barajasin kansainvälinen lentoasema Madrid   Espanja MAD/LEMD 27 711 197  1  9.5%
17. John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York City   Yhdysvallat JFK/KJFK 26 530 698    5.9%
18. Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema Rooma   Italia FCO/LIRF 25 069 617    0.6%
19. Barcelonan kansainvälinen lentoasema Barcelona   Espanja BCN/LEBL 25 003 256    5.8%
20. Zürichin kansainvälinen lentoasema Zürich   Sveitsi ZRH/LSZH 24 227 178    0.4%
21. Dohan kansainvälinen lentoasema Doha   Qatar DOH/OTBD 23 266 396    9.9%
22. Kööpenhaminan kansainvälinen lentoasema Kööpenhamina   Tanska CPH/EKCH 22 096 855    3.7%
23. Toronton Pearsonin kansainvälinen lentoasema Toronto   Kanada YYZ/CYYZ 21 638 571    1.8%
24. Antalyan lentosema Antalya   Turkki AYT/LTAI 21 525 679  1  6.8%
25. Wienin kansainvälinen lentoasema Wien   Itävalta VIE/LOWW 21 357 730  1  0.7%
26 Miamin kansainvälinen lentoasema Miami   Yhdysvallat MIA/KMIA 20 201 626    4.3%
27. Dublinin lentoasema Dublin   Irlanti DUB/EIDW 20 092 659    5.6%
28. Brysselin kansainvälinen lentoasema Bryssel   Belgia BRU/EBBR 18 932 137    0.8%
29. Šeremetjevon kansainvälinen lentoasema Moskova   Venäjä SVO/UUEE 18 581 906  ?  8.3%
30. Manchesterin kansainvälinen lentoasema Manchester   Britannia MAN/EGCC 18 432 744    6.2%

2011 tilastot[5]Muokkaa

Sija Lentoasema Sjainti Valtio Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Heathrow’n lentoasema Lontoo   Britannia LHR/EGLL 64 687 737    6.2%
2. Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi   Ranska CDG/LFPG 55 674 880    4.8%
3. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong   Hongkong HKG/VHHH 52 749 262    6.0%
4. Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 50 192 013  1  8.4%
5. Schipholin kansainvälinen lentoasema Amsterdam   Alankomaat AMS/EHAM 49 680 283  1  10.1%
6. Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt am Main   Saksa FRA/EDDF 49 477 184  2  6.9%
7. Changin kansainvälinen lentoasema Singapore   Singapore SIN/WSSS 45 429 263    11.0%
8. Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema Bangkok   Thaimaa BKK/VTBS 35 009 002  3  11.4%
9. Incheonin kansainvälinen lentoasema Seoul   Etelä-Korea ICN/RKSI 34 537 845  1  4.8%
10. Barajasin kansainvälinen lentoasema Madrid   Espanja MAD/LEMD 32 449 857    4.7%
11. Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo   Britannia LGW/EGKK 29 923 391  1  7.5%
12. Münchenin kansainvälinen lentoasema München   Saksa MUC/EDDM 27 879 045  1  10.1%
13. Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio   Japani NRT/RJAA 26 331 010  4  18.1%
14. Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Kuala Lumpur   Malesia KUL/WMKK 25 915 723  4  10.7%
15. Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema Rooma   Italia FCO/LIRF 24 448 925    5.0%
16. John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York City   Yhdysvallat JFK/KJFK 24 164 827    4.6%
17. Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul   Turkki IST/LTBA 24 048 585    32.2%
18. Zürichin kansainvälinen lentoasema Zürich   Sveitsi ZRH/LSZH 23 628 718  1  6.6%
19. Taoyuanin kansainvälinen lentoasema Taipei   Taiwan TPE/RCTP 23 137 062  5  0.0%
20. Barcelonan kansainvälinen lentoasema Barcelona   Espanja BCN/LEBL 21 663 602  6  23.5%
21. Antalyan lentosema Antalya   Turkki AYT/LTAI 20 555 170  2  13.6%
22. Wienin kansainvälinen lentoasema Wien   Itävalta VIE/LOWW 20 398 766  NEW  8.0%
23. Toronton Pearsonin kansainvälinen lentoasema Toronto   Kanada YYZ/CYYZ 20 355 771  3  6.0%
24. Kööpenhaminan kansainvälinen lentoasema Kööpenhamina   Tanska CPH/EKCH 20 233 904  3  6.7%
25. Dublinin lentoasema Dublin   Irlanti DUB/EIDW 18 607 651  1  3.1%
26. Brysselin kansainvälinen lentoasema Bryssel   Belgia BRU/EBBR 18 590 891  3  9.6%
27 Miamin kansainvälinen lentoasema Miami   Yhdysvallat MIA/KMIA 18 417 513  1  9.0%
28. Dohan kansainvälinen lentoasema Doha   Qatar DOH/OTBD 18 108 521  NEW  15.2%
29. Malpensan kansainvälinen lentoasema Milano   Italia MXP/LIMC 17 551 677  4  1.3%
30. Manchesterin kansainvälinen lentoasema Manchester   Britannia MAN/EGCC 16 605 737  NEW  7.7%

2010 tilasto[6]tMuokkaa

Sija Valtio Sjainti Lentoasema Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Heathrow’n lentoasema Lontoo   Britannia LHR/EGLL 40 239 190    0 8%
2. Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi   Ranska CDG/LFPG 35 526 374    0 8%
3. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong   Hongkong HKG/VHHH 33 178 000    10 9%
4. Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt am Main   Saksa FRA/EDDF 30 636 917  1  3 0%
5. Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 30 275 671  1  14 9%
6. Schipholin kansainvälinen lentoasema Amsterdam   Alankomaat AMS/EHAM 29 837 136    2 0%
7. Changin kansainvälinen lentoasema Singapore   Singapore SIN/WSSS 26 625 327    16 4%
8. Incheonin kansainvälinen lentoasema Seoul   Etelä-Korea ICN/RKSI 21 961 033  1  16 9%
9. Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio   Japani NRT/RJAA 21 919 378  1  8 5%
10. Arlandan kansainvälinen lentoasema Tukholma   Ruotsi ARN/ESSA 20 681 396
11. Barajasin kansainvälinen lentoasema Madrid   Espanja MAD/LEMD 20 636 095  1  5 4%
12. Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema Bangkok   Thaimaa BKK/VTBS 20 297 696  1  10 1%
13. Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo   Britannia LGW/EGKK 18 958 570    3 5%
14. Münchenin kansainvälinen lentoasema München   Saksa MUC/EDDM 16 499 651    6 6%
15. Taoyuanin kansainvälinen lentoasema Taipei   Taiwan TPE/RCTP 15 643 881    22 0%
16. Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema Rooma   Italia FCO/LIRF 15 578 911  2  11 5%
17. John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York City   Yhdysvallat JFK/KJFK 15 573 060    6 2%
18. Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul   Turkki IST/LTBA 15 128 270  1  16 0%
19. Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Kuala Lumpur   Malesia KUL/WMKK 15 087 900  2  23 5%
20. Zürichin kansainvälinen lentoasema Zürich   Sveitsi ZRH/LSZH 13 261 266    3 6%
21. Toronton Pearsonin kansainvälinen lentoasema Toronto   Kanada YYZ/CYYZ 13 115 781  1  8 1%
22. Kööpenhaminan kansainvälinen lentoasema Kööpenhamina   Tanska CPH/EKCH 12 591 944    5 9%
23. Sydneyn kansainvälinen lentoasema Sydney   Australia SYD 12 409 324  1  7 4%
24. Antalyan lentosema Antalya   Turkki AYT/LTAI 12 264 370  4  19 2%
25. Dublinin lentoasema Dublin   Irlanti DUB/EIDW 12 258 434  1  11 4%
26. Malpensan kansainvälinen lentoasema Milano   Italia MXP/LIMC 11 635 598  1  4 0%
27. Barcelonan kansainvälinen lentoasema Barcelona   Espanja BCN/LEBL 11 499 909  2  4 3%
28. Stanstedin lentoasema Lontoo   Britannia STN/EGSS 11 459 549    7 3%
29. Miamin kansainvälinen lentoasema Miami   Yhdysvallat MIA/KMIA 11 416 988  4  5 3%
30. Brysselin kansainvälinen lentoasema Bryssel   Belgia BRU/EBBR 11 231 417    1 0%

2008 tilastotMuokkaa

Sija Lentoasema Sjainti Valtio Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Heathrow’n lentoasema Lontoo   Britannia LHR/EGLL 61 345 518     1 2%
2. Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi   Ranska CDG/LFPG 55 804 279     1 6%
3. Schipholin kansainvälinen lentoasema Amsterdam   Alankomaat AMS/EHAM 47 349 319     0 7%
4. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong   Hongkong HKG/VHHH 47 201 000  1   2 0%
5. Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt am Main   Saksa FRA/EDDF 46 707 577  1   0 8%
6. Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 36 592 307  2   9 3%
7. Changin kansainvälinen lentoasema Singapore   Singapore SIN/WSSS 36 288 050  1   3 0%
8. Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio   Japani NRT/RJAA 32 343 590  1   5 5%
9. Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo   Britannia LGW/EGKK 30 433 810  1   2 3%
10. Barajasin kansainvälinen lentoasema Madrid   Espanja MAD/LEMD 30 135 120  2   2 7%

2006 tilastotMuokkaa

Sija Lentoasema Sjainti Valtio Koodi
(IATA)
Matkustajamäärä %
Muutos
1. Heathrow’n lentoasema Lontoo   Britannia LHR 61 348 340   0 6%
2. Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi   Ranska CDG 51 888 936   6 2%
3. Schipholin kansainvälinen lentoasema Amsterdam   Alankomaat AMS 45 940 939   4 4%
4. Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt am Main   Saksa FRA 45 697 176   1 9%
5. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong   Hongkong HKG 43 274 765   8 7%
6. Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio   Japani NRT 33 860 094   25 3%
7. Changin kansainvälinen lentoasema Singapore   Singapore SIN 33 368 099   8 6%
8. Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo   Britannia LGW 30 016 837   4 4%
9. Don Muangin kansainvälinen lentoasema Bangkok   Thaimaa BKK 29 587 773   10 3%
10. Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB 27 925 522   16 7%
11. Incheonin kansainvälinen lentoasema Seoul   Etelä-Korea ICN 27 661 598   8 1%
12. Barajasin kansainvälinen lentoasema Madrid   Espanja MAD 24 828 627   10 6%
13. Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Kuala Lumpur   Malesia KUL 24 570 385   5 9%
14. Münchenin kansainvälinen lentoasema München   Saksa MUC 21 390 900   9 6%
15. Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul   Turkki IST 21 265 974   10%
16. Stanstedin lentoasema Lontoo   Britannia STN 20 972 291   8 4%
17. Taoyuanin kansainvälinen lentoasema Taipei   Taiwan TPE 20 285 388   5 6%
18 Dublinin lentoasema Dublin   Irlanti DUB 20 271 485   14 6%
19. John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York City   Yhdysvallat JFK 19 606 958   4 4%
20. Kööpenhaminan kansainvälinen lentoasema Kööpenhamina   Tanska CPH 18 898 625   3 9%
21. Malpensan kansainvälinen lentoasema Milano   Italia MXP 18 654 497   3 9%
22. Manchesterin kansainvälinen lentoasema Manchester   Britannia MAN 18 596 505   0 5%
23 Zürichin kansainvälinen lentoasema Zürich   Sveitsi ZRH 18 444 894   8 0%
24. Toronton Pearsonin kansainvälinen lentoasema Toronto   Kanada YYZ 17 210 155   1 2%
25. Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema Rooma   Italia FCO 17 165 932   6 4%
26. Los Angelesin kansainvälinen lentoasema Los Angeles   Yhdysvallat LAX 16 917 381   3 3%
27 Brysselin kansainvälinen lentoasema Bryssel   Belgia BRU 16 571 064   3 1%
28. Wienin kansainvälinen lentoasema Wien   Itävalta VIE 16 218 828   6 3%
29. Shanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Shanghai   Kiina PVG 16 073 367   10 4%
30. Palma de Mallorcan lentoasema Palma   Espanja PMI 16 039 187   5 3%

2005 tilastotMuokkaa

Sija Lentoasema Sjainti Valtio Koodi
(IATA)
Matkustajamäärä %
Muutos
1. Heathrow’n lentoasema Lontoo   Britannia LHR 609 643 23   1 5%
2. Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi   Ranska CDG 485 51 870   5 0%
3. Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt am Main   Saksa FRA 447 56 469   3 2%
4. Schipholin kansainvälinen lentoasema Amsterdam   Alankomaat AMS 438 815 40   4 0%
5. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong   Hongkong HKG 395 93 000   10 2%
6. Changin kansainvälinen lentoasema Singapore   Singapore SIN 305 777 24   7 8%
7. Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo   Britannia LGW 287 105 66   5 2%
8. Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio   Japani NRT 271 15 822   2 4%
9. Don Muangin kansainvälinen lentoasema Bangkok   Thaimaa BKK 267 687 72   4 5%
10. Incheonin kansainvälinen lentoasema Seoul   Etelä-Korea ICN 255 413 62   9 0%
11. Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB 236 075 07   15 9%
12. Barajasin kansainvälinen lentoasema Madrid   Espanja MAD 221 074 66   10 6%
13. Münchenin kansainvälinen lentoasema München   Saksa MUC 194 05 560   8 3%
14. Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul   Turkki IST 19293769   10%
15. Stanstedin lentoasema Lontoo   Britannia STN 192 57 502   6 6%
16. Taoyuanin kansainvälinen lentoasema Taipei   Taiwan TPE 191 586 38   9 0%
17. Manchesterin kansainvälinen lentoasema Manchester   Britannia MAN 186 906 95   6 1%
18. John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York City   Yhdysvallat JFK 185 342 15   7 1%
19. Kööpenhaminan kansainvälinen lentoasema Kööpenhamina   Tanska CPH 179 645 38   5 0%
20. Dublinin lentoasema Dublin   Irlanti DUB 175 716 77   8 0%
21. Los Angelesin kansainvälinen lentoasema Los Angeles   Yhdysvallat LAX 174 699 27   6 6%
22. Zürichin kansainvälinen lentoasema Zürich   Sveitsi ZRH 172 659 55  3 9%
23. Toronton Pearsonin kansainvälinen lentoasema Toronto   Kanada YYZ 169 7286 7   6 7%
24 Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema Rooma   Italia FCO 165 270 16   6 9%
25. Malpensan kansainvälinen lentoasema Milano   Italia MXP 161 998 24   8 8%
26. Brysselin kansainvälinen lentoasema Bryssel   Belgia BRU 160 60 407   3 6%
27. Antalyan lentoasema Antalya   Turkki AYT 15 864 863   13 8%
28. Palma de Mallorcan lentoasema Palma   Espanja PMI 15 250 975   4 3%
29. Wienin kansainvälinen lentoasema Wien   Itävalta VIE 15172072   7 6%
30. Shanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Shanghai   Kiina PVG 14 542 233   16 2%

LähteetMuokkaa