Avaa päävalikko

Luettelo lentopallon SM-mitalisteista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Luettelossa ovat yleisten sarjojen lentopallon Suomen mestaruuskilpailujen mitalistit. Virallisiksi mestaruuskilpailuiksi on katsottu vuosina 1957–1963 Lentopallokomitean ja kaudesta 1963–1964 Suomen Lentopalloliiton järjestämät kilpailut. TUL:n seurat pelasivat vielä 1963-1964 Lentopallokomitean SM-sarjassa, jota ei tähän taulukkoon ole noteerattu. Lentopallokomiteaan kuuluivat jäseninä vuoteen 1963 saakka Suomen Työväen Urheiluliitto ja Suomen Kori- ja Lentopalloliiton lentopallojaosto. Lentopalloliitto perustettiin 1959, mutta SM-kilpailujen järjestelystä se vastasi vasta kaudesta 1963-1964 alkaen. Kaudelle 1965–1966 TUL:n seurat liittyivät mukaan Lentopalloliiton sarjatoimintaan.

Sisällysluettelo

MiehetMuokkaa

vuosi mestari hopeaa pronssia
1957 Porin Pyrintö Helsingin Tarmo Järvensivun Kisa, Tampere
1958 Järvensivun Kisa Helsingin Tarmo Porin Pyrintö
1959 Järvensivun Kisa Helsingin Tarmo Kimmo, Lahti
1960 Kimmo Järvensivun Kisa Helsingin Tarmo
1961 Järvensivun Kisa Koiton Riento, Helsinki Kimmo
1962 Kimmo Rantaperkiön Isku, Tampere Koiton Riento
1963 Rantaperkiön Isku Kimmo Koiton Riento
1964 Kimmo Käpylän Lentopalloilijat, Helsinki Johanneksen Pojat, Helsinki
1965 Käpylän Lentopalloilijat Kimmo Johanneksen Pojat
1966 Käpylän Lentopalloilijat Johanneksen Pojat Kimmo
1967 Johanneksen Pojat Kimmo Luolajan Kajastus, Hämeenlinna
1968 Johanneksen Pojat Luolajan Kajastus Pirkkalan Viri
1969 Luolajan Kajastus Kuopion NMKYU Kimmo
1970 Luolajan Kajastus Johanneksen Pojat Karhulan Rateko, Karhula (Kotka)
1971 Luolajan Kajastus Karhulan Rateko Kuopion NMKYU
1972 Luolajan Kajastus Kuopion NMKYU Karhulan Rateko
1973 Karhulan Rateko Luolajan Kajastus Kuopion NMKYU
1974 Karhulan Rateko Luolajan Kajastus Sale, Kuopio
1975 Pieksämäen NMKY Vammalan Kisa Luolajan Kajastus
1976 Pieksämäen NMKY Vammalan Kisa, Vammala (Sastamala) Lautta-Pojat, Helsinki
1977 Pieksämäen NMKY Lautta-Pojat Vammalan Kisa
1978 Pieksämäen NMKY Kimmo Raision Loimu
1979 Pieksämäen NMKY Kimmo Raision Loimu
1980 Pieksämäen NMKY Raision Loimu -79 Porin Pyrintö
1981 Pieksämäen NMKY Raision Loimu -79 Rantaperkiön Isku
1982 Raision Loimu -79 Pieksämäen NMKY Salon Viesti
1983 Loimu -79 Pieksämäen NMKY Salon Viesti
1984 Loimu -79 Hesa, Helsinki Rantaperkiön Isku
1985 Hesa Pieksämäen NMKY Loimu -79, Raisio
1986 Seinäjoen Maila-Jussit Pieksämäen NMKY Hesa
1987 Seinäjoen Maila-Jussit Varkauden Tarmo Loimu -79
1988 Rantaperkiön Isku Varkauden Tarmo KuPS-Volley, Kuopio
1989 Varkauden Tarmo Rantaperkiön Isku KuPS-Volley
1990 Raision Loimu Varkauden Tarmo Etelä-Kuopion Ilves
1991 KuPS-Volley Varkauden Tarmo Tampereen Isku-Volley
1992 KuPS-Volley Tampereen Isku-Volley Vammalan Lentopallo, Vammala (Sastamala)
1993 KuPS-Volley Tampereen Isku-Volley Raision Loimu
1994 KuPS-Volley Tampereen Isku-Volley Raision Loimu
1995 KuPS-Volley Tampereen Isku-Volley PPS-Volley, Helsinki
1996 KuPS-Volley Perttelin Peikot, Pertteli (Salo) Tampereen Isku-Volley
1997 Raision Loimu KuPS-Volley Tampereen Isku-Volley
1998 KuPS-Volley Perttelin Peikot Keski-Savon Pateri, Varkaus ja Pieksämäki
1999 Keski-Savon Pateri KuPS-Volley Napapiirin Palloketut (NaPa), Rovaniemi
2000 KuPS-Volley Napapiirin Palloketut Keski-Savon Pateri
2001 Raision Loimu Pielaveden Sampo Salon Piivolley
2002 Tampereen Isku-Volley Perungan Pojat (PerPo), Rovaniemi Pielaveden Sampo
2003 Perungan Pojat Tampereen Isku-Volley Pielaveden Sampo
2004 Pielaveden Sampo Salon Piivolley Korson Veto, Vantaa
2005 Pielaveden Sampo Salon Piivolley Tampereen Isku-Volley
2006 Tampereen Isku-Volley Salon Piivolley Perungan Pojat
2007 Santasport (PerPo + NaPa) Pielaveden Sampo Salon Piivolley
2008 Santasport (PerPo) Pielaveden Sampo Vammalan Lentopallo
2009 Pielaveden Sampo Santasport (PerPo) Tampereen Isku-Volley
2010 Sun Volley, Oulu Pielaveden Sampo Raision Loimu
2011 Team Lakkapää (PerPo) Vammalan Lentopallo Tampereen Isku-Volley
2012 Vammalan Lentopallo Hurrikaani-Loimaa Team Lakkapää (PerPo)
2013 Kokkolan Tiikerit Hurrikaani-Loimaa Vammalan Lentopallo
2014 Vammalan Lentopallo Kokkolan Tiikerit Hurrikaani-Loimaa
2015 Kokkolan Tiikerit Hurrikaani-Loimaa Vammalan Lentopallo
2016 Kokkolan Tiikerit Vammalan Lentopallo Hurrikaani-Loimaa
2017 Vammalan Lentopallo Hurrikaani-Loimaa Sampo Volley
2018 Vammalan Lentopallo Hurrikaani-Loimaa Sampo Volley

NaisetMuokkaa

vuosi mestari hopeaa pronssia
1957 Eiran Riento, Helsinki Porin Lepakot Helsingin Ponnistus
1958 Helsingin Ponnistus Eiran Riento Tikkurilan Tikka, Helsingin maalaiskunta (Vantaa)
1959 Käpylän Lentopalloilijat, Helsinki Koiton Riento, Helsinki Tampereen Veikot
1960 Tampereen Veikot Helsingin Ponnistus Käpylän Lentopalloilijat
1961 Käpylän Lentopalloilijat Tampereen Veikot Koiton Riento
1962 Helsingin Ponnistus Tampereen Veikot Kalevan Lentopallo, Tampere
1963 Tampereen Veikot Käpylän Lentopalloilijat Koiton Riento
1964 Käpylän Lentopalloilijat Kalevan Lentopallo Kimmo, Lahti
1965 Käpylän Lentopalloilijat Kimmo Kalevan Lentopallo
1966 Käpylän Lentopalloilijat, Helsinki Koiton Riento, Helsinki Kimmo
1967 Koiton Riento Kimmo Käpylän Lentopalloilijat
1968 Kimmo Käpylän Lentopalloilijat Koiton Riento
1969 Wartti, Helsinki Johanneksen Pojat, Helsinki Kimmo
1970 Wartti Koiton Riento Kimmo
1971 Helsingin Elite Wartti, Helsinki Kimmo
1972 Wartti, Helsinki Lautta-Pojat, Helsinki Helsingin Elite
1973 Kimmo Poliisien Palloseura, Helsinki Helsingin Elite
1974 Kimmo Poliisien Palloseura Luolajan Kajastus, Hämeenlinna
1975 Karhulan Veikot, Karhula (Kotka) Kimmo Helsingin Kiri -60
1976 Helsingin Kiri -60 Karhulan Veikot Kimmo
1977 Jyväskylän Pesä-Veikot Helsingin Kiri -60 Karhulan Veikot
1978 Karhulan Veikot Jyväskylän Pesä-Veikot Luolajan Kajastus
1979 Karhulan Veikot Euran Raiku Luolajan Kajastus
1980 Karhulan Veikot Euran Raiku Helsingin Kiri -60
1981 Pieksämäen NMKY Raision Loimu -79 Rantaperkiön Isku, Tampere
1982 Jyväskylän Pesä-Veikot Karhulan Veikot Euran Raiku
1983 Jyväskylän Pesä-Veikot Kaavin Kaiku Euran Raiku
1984 Euran Raiku Jyväskylän Pesä-Veikot Kauhajoen Karhu
1985 Euran Raiku Vaasan Vasama Jyväskylän Pesä-Veikot
1986 Vaasan Vasama Jyväskylän Pesä-Veikot Korian Ponsi, Elimäki (Kouvola)
1987 Vaasan Vasama Haukiputaan Heitto, Haukipudas (Oulu) Karhulan Veikot
1988 Vaasan Vasama Karhulan Veikot Haukiputaan Heitto
1989 Vaasan Vasama Euran Raiku Haukiputaan Heitto
1990 Hesa Valkealan Kajo, Valkeala (Kouvola) Korian Ponsi, Elimäki (Kouvola)
1991 Vaasan Vasama Korian Ponsi Blue Eyes Team, Jyväskylä
1992 Vaasan Vasama Korian Ponsi Valkealan Kajo
1993 Vaasan Vasama Valkealan Kajo Korian Ponsi
1994 Vaasan Vasama Valkealan Kajo Korian Ponsi[1]
1995 Palokan Pyry, Jyväskylän mlk Joensuun Prihat Vaasan Vasama
1996 Vaasan Vasama Palokan Pyry Joensuun Prihat
1997 Oriveden Ponnistus Euran Raiku Pieksämäen Pyrintö
1998 Valkealan Kajo Oriveden Ponnistus Euran Raiku
1999 Euran Raiku Valkealan Kajo Hämeenlinnan Tarmo-Volley
2000 Hämeenlinnan Tarmo-Volley Euran Raiku Joensuun Prihat
2001 Hämeenlinnan Tarmo-Volley Salon Viesti Joensuun Prihat
2002 Hämeenlinnan Tarmo-Volley Joensuun Prihat Someron Pallo
2003 Hämeenlinnan Tarmo-Volley Salon Viesti Someron Pallo
2004 Pieksämäki Volley Hämeenlinnan Tarmo-Volley Oriveden Ponnistus
2005 Vanajan Racing Club, Hämeenlinna Oriveden Ponnistus Pieksämäki Volley
2006 Vanajan Racing Club Salon Viesti Ploki-Harmonie, Pihtipudas
2007 Vanajan Racing Club Salon Viesti Oriveden Ponnistus
2008 Vanajan Racing Club Oriveden Ponnistus Salon Viesti
2009 LP Viesti Salo Oriveden Ponnistus Vanajan Racing Club
2010 LP Viesti Salo HPK Naiset, Hämeenlinna Oriveden Ponnistus
2011 LP Viesti Salo Oriveden Ponnistus HPK Naiset
2012 LP Viesti Salo HPK Naiset LP Kangasala
2013 LP Viesti Salo LP Kangasala Oriveden Ponnistus
2014 LP Viesti Salo Oriveden Ponnistus HPK Naiset[2]
2015 LP Viesti Salo LP Kangasala HPK Naiset
2016 HPK Naiset LP Viesti Salo Oriveden Ponnistus
2017 LP Viesti Salo HPK Naiset Oriveden Ponnistus
2018 HPK Naiset LP Viesti Salo LP Kangasala
2019 LP Viesti Salo Hämeenlinnan Lentopallokerho Kuusamon Pallo-Karhut

Liittojen mestaritMuokkaa

Ennen yhtenäisen sarjan aloittamista ratkaisivat Suomen Koripallo- ja Lentopalloliitto, sekä toisaalla Suomen Työväen Urheiluliitto omissa sarjoissaan liiton mestaruudet. Suomen Lentopalloliitto järjesti perustamisensa jälkeen muutamana vuotena liiton mestaruuskilpailut SM-kilpailujen ohessa. Helsingin Tarmo onnistui voittamaan kaikkien kolmen liiton mestaruudet, muttei koskaan Suomen mestaruutta.

Suomen Koripallo- ja Lentopalloliiton mestaritMuokkaa

MiehetMuokkaa

NaisetMuokkaa

Suomen Lentopalloliiton mestaritMuokkaa

MiehetMuokkaa

  • 1960 Helsingin Tarmo
  • 1961 Helsingin Tarmo
  • 1962 Lahden Kimmo
  • 1963 Lahden Kimmo

NaisetMuokkaa

  • 1960 Käpylän Lentopalloilijat
  • 1961 Käpylän Lentopalloilijat
  • 1962 Käpylän Lentopalloilijat
  • 1963 Käpylän Lentopalloilijat

Työväen Urheiluliiton mestaritMuokkaa

MiehetMuokkaa

  • 1951 Eiran Riento (epävirallinen)
  • 1952 Järvensivun Kisa
  • 1953 Kymin Palloilijat
  • 1954 Järvensivun Kisa
  • 1955 Järvensivun Kisa
  • 1956 Helsingin Tarmo
  • 1957 ei pelattu
  • 1958 Järvensivun Kisa
  • 1959 Järvensivun Kisa
  • 1960 Järvensivun Kisa
  • 1961 Järvensivun Kisa
  • 1962 Koiton Riento
  • 1963 Rantaperkiön Isku
  • 1964 Koiton Riento
  • 1965 Rantaperkiön Isku
  • 1966 Luolajan Kajastus
  • 1967 Pirkkalan Viri
  • 1968 Luolajan Kajastus
  • 1969 Luolajan Kajastus
  • 1970 Pirkkalan Viri
  • 1971 Oulunsuun Heitto
  • 1972 Oulunsuun Heitto
  • 1973 Luolajan Kajastus
  • 1974 Luolajan Kajastus
  • 1975 Rantaperkiön Isku
  • 1976 Rantaperkiön Isku
  • 1977 Karhulan Weikot
  • 1978 Karhulan Weikot
  • 1979 Oulun Kisko[3]
  • 1980 Rantaperkiön Isku
  • 1981 Rantaperkiön Isku[4]
  • 1982 Rantaperkiön Isku[5]
  • 1983 Rantaperkiön Isku
  • 1984 Rantaperkiön Isku
  • 1985 Varkauden Tarmo
  • 1986 Varkauden Tarmo
  • 1987 Varkauden Tarmo[6]

NaisetMuokkaa

  • 1951 Pirkkalan Viri (epävirallinen)
  • 1952 Pirkkalan Viri
  • 1953 Pateniemen Vesa
  • 1954 Tampereen Veikot
  • 1955 Eiran Riento
  • 1956 Eiran Riento
  • 1957 ei pelattu
  • 1958 Eiran Riento
  • 1959 Koiton Riento
  • 1960 Tampereen Veikot
  • 1961 Tampereen Veikot
  • 1962 Tampereen Veikot
  • 1963 Tampereen Veikot
  • 1964 Koiton Riento
  • 1965 Koiton Riento
  • 1966 ei pelattu
  • 1967 ei pelattu
  • 1968 ei pelattu
  • 1969 Koiton Riento
  • 1970 Helsingin Elite
  • 1971 Helsingin Elite
  • 1972 Helsingin Elite
  • 1973 Helsingin Kiri -60
  • 1974 Karhulan Veikot
  • 1975 Helsingin Kiri-60
  • 1976 Helsingin Kiri-60
  • 1977 Karhulan Weikot
  • 1978 Karhulan Weikot
  • 1979 Helsingin Kiri-60
  • 1980 Karhulan Weikot
  • 1981 Karhulan Weikot
  • 1982 Luolajan Kajastus
  • 1983 Lempäälän Jyry
  • 1984 Karhulan Weikot
  • 1985 Karhulan Weikot
  • 1986 Karhulan Weikot
  • 1987 Haukiputaan Heitto

LähteetMuokkaa

  1. Juhani Pihlaja: Urheilun käsikirja (ISBN 951-97170-0-5)
  2. Naisten SM 1957-2014
  3. TUL:n toimintakertomukset 1919-1979
  4. Markku Siukonen - Matti Ahola: Urheilun vuosikirja 1980-81
  5. Markku Siukonen - Matti Ahola: Urheilun vuosikirja 4 1981-82
  6. Rauno Liimatainen: Suuri Lentopalloteos II, sivu 16 (ISBN 951-96062-1-1)