Luettelo Yhdysvaltain puolustushaarakomentajien neuvoston puheenjohtajista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Yhdysvaltain puolustushaarakomentajien neuvoston puheenjohtajista (engl. Chairman of the Joint Chiefs of Staff) joka on Yhdysvaltain asevoimien pääesikunnan puheenjohtaja.

Luettelo puheenjohtajistaMuokkaa

Järjestys Komentaja Virka-aika Puolustusministeri Presidentti
1.   laivastoamiraali
William D. Leahy
USN
20. heinäkuuta 1942 - 21. maaliskuuta 1949 Henry L. Stimson, Robert P. Patterson, Kenneth C. Royall, Frank Knox, James Forrestal Franklin D. Roosevelt
Harry S. Truman
2.   armeijakenraali
Omar Bradley
USA
19.elokuuta 1949- 15.elokuuta 1953 Louis A. Johnson
George C. Marshall
Robert A. Lovett
Charles Erwin Wilson
Harry S. Truman
Dwight D. Eisenhower
3.   amiraali
Arthur W. Radford
USN
15. elokuuta 1953- 15.elokuuta 1957 Charles Erwin Wilson Dwight D. Eisenhower
4.   kenraali
Nathan Farragut Twining
USAF
15. elokuuta 1957- 30. syyskuuta 1960 Charles Erwin Wilson
Neil H. McElroy
Thomas S. Gates
Dwight D. Eisenhower
5.   kenraali
Lyman Lemnitzer
USA
1. lokakuuta 1960 - 30. syyskuuta 1962 Thomas S. Gates
Robert S. McNamara
Dwight D. Eisenhower
John F. Kennedy
6.   kenraali
Maxwell D. Taylor
USA
1. lokakuuta 1962 - 1. heinäkuuta 1964 Robert S. McNamara John F. Kennedy
Lyndon B. Johnson
7.   kenraali
Earle Wheeler
USA
3.heinäkuuta 1964- 2. heinäkuuta 1970 Robert S. McNamara
Clark M. Clifford
Melvin R. Laird
Lyndon B. Johnson
Richard Nixon
8.   amiraali
Thomas H. Moorer
USA
2. heinäkuuta 1970 - 1.heinäkuuta 1974 Melvin R. Laird
Elliot Richardson
James R. Schlesinger
Richard Nixon
9.   kenraali
George S. Brown
USAF
1. heinäkuuta 1974- 20. kesäkuuta 1978 James R. Schlesinger
Donald Rumsfeld
Harold Brown
Richard Nixon
Gerald Ford
Jimmy Carter
10.   kenraali
David C. Jones
USAF
21.kesäkuuta 1978- 18. kesäkuuta 1982 Harold Brown
Caspar Weinberger
Jimmy Carter
Ronald Reagan
11.   kenraali
John William Vessey, Jr
USA
18. kesäkuuta 1982- 30. syyskuuta 1985 Caspar Weinberger Ronald Reagan
12.   amiraali
William J. Crowe, Jr.
USN
1. lokakuuta 1985- 30. syyskuuta 1989 Caspar Weinberger
Frank Carlucci
Dick Cheney
Ronald Reagan
George H. W. Bush
13.   kenraali
Colin Powell
USA
1. lokakuuta 1989 - 30.syyskuuta 1993 Dick Cheney
Les Aspin
George H. W. Bush
Bill Clinton
14.   kenraali
John Shalikashvili
USA
25.lokakuuta 1993- 30.syyskuuta 1997 Les Aspin
William Perry
William Cohen
Bill Clinton
15.   kenraali
Hugh Shelton
USA
1. lokakuuta 1997- 30.syyskuuta 2001 William Cohen
Donald Rumsfeld
Bill Clinton
George W. Bush
16.   kenraali
Richard Myers
USAF
1.lokakuuta 2001- 30.syyskuuta 2005 Donald Rumsfeld George W. Bush
17.   kenraali
Peter Pace
USMC
1. lokakuuta 2005- 30. syyskuuta 2007 Donald Rumsfeld
Robert Gates
George W. Bush
18.   amiraali
Michael Mullen
USN
1. lokakuuta 2007- 30.syyskuuta 2011 Robert Gates
Leon Panetta
George W. Bush
Barack Obama
19.   kenraali
Martin Dempsey
USA
1. lokakuuta 2011- 25. syyskuuta 2015 Leon Panetta
Chuck Hagel
Ashton Carter
Barack Obama
20.   kenraali
Joseph Dunford
USMC
1. lokakuuta 2015- 30. syyskuuta 2019 Ashton Carter
James Mattis
Mark Esper
Barack Obama
Donald Trump
21.   kenraali
Mark Milley
USA
1. lokakuuta. 2019 - virassa Mark Esper Donald Trump