Avaa päävalikko

Luettelo Yhdysvaltain nykyisistä kuvernööreistä

Wikimedia-luetteloartikkeli
(Ohjattu sivulta Luettelo Yhdysvaltain osavaltioiden ja territorioiden kuvernööreistä)

Tämä on luettelo Yhdysvaltain osavaltioiden ja territorioiden nykyisistä kuvernööreistä.


Yhdysvaltain osavaltioiden kuvernöörien puoluetausta
  Demokraatti
  Edistyspuolue
  Republikaani


Sisällysluettelo

Osavaltioiden kuvernööritMuokkaa

Osavaltio Kuvernööri Virkakausi Puoluekanta
  Alabama   Ivey, KayKay Ivey 2017 2023   Republikaani
  Alaska   Mike Dunleavy 2018 2022   Republikaani
  Arizona   Ducey, DougDoug Ducey 2015 2023 (virkakausi päättyy)   Republikaani
  Arkansas   Hutchinson, AsaAsa Hutchinson 2015 2023   Republikaani
  Kalifornia   Newsom, GavinGavin Newsom 2019 2023   Demokraatti
  Colorado   Polis, JaredJared Polis 2019 2023   Demokraatti
  Connecticut   Lamont, NedNed Lamont 2019 2023   Demokraatti
  Delaware   John Carney 2017 2021   Demokraatti
  Florida   DeSantis, RonRon DeSantis 2019 2023   Republikaani
  Georgia   Kemp, BrianBrian Kemp 2019 2023   Republikaani
  Hawaiji   Ige, DavidDavid Ige 2014 2022 (virkakausi päättyy)   Demokraatti
  Idaho   Brad Little 2019 2023   Republikaani
  Illinois   Pritzker, J. B.J. B. Pritzker 2019 2023   Demokraatti
  Indiana   Holcomb, EricEric Holcomb 2017 2021   Republikaani
  Iowa   Reynolds, KimKim Reynolds 2017 2023   Republikaani
  Kansas   Kelly, LauraLaura Kelly 2019 2023   Demokraatti
  Kentucky   Bevin, MattMatt Bevin 2015 2019   Republikaani
  Louisiana   Edwards, John BelJohn Bel Edwards 2016 2020   Demokraatti
  Maine   Mills, JanetJanet Mills 2019 2023   Demokraatti
  Maryland   Hogan, LarryLarry Hogan 2015 2023 (virkakausi päättyy)   Republikaani
  Massachusetts   Baker, CharlieCharlie Baker 2015 2023   Republikaani
  Michigan   Whitmer, GretchenGretchen Whitmer 2019 2023   Demokraatti
  Minnesota   Walz, TimTim Walz 2019 2023   Minnesotan demokraattinen maanviljelijäin työväenpuolue
  Mississippi   Bryant, PhilPhil Bryant 2012 2020 (virkakausi päättyy)   Republikaani
  Missouri   Parson, MikeMike Parson 2018 2021   Republikaani
  Montana   Steve Bullock 2013 2021 (virkakausi päättyy)   Demokraatti
  Nebraska   Ricketts, PetePete Ricketts 2015 2023 (virkakausi päättyy)   Republikaani
  Nevada   Sisolak, SteveSteve Sisolak 2019 2023   Demokraatti
  New Hampshire   Sununu, ChrisChris Sununu 2017 2021   Republikaani
  New Jersey   Murphy, PhilPhil Murphy 2018 2022   Demokraatti
  New Mexico   Lujan Grisham, MichelleMichelle Lujan Grisham 2019 2023   Demokraatti
  New York   Cuomo, AndrewAndrew Cuomo 2011 2022   Demokraatti
  Pohjois-Carolina   Cooper, RoyRoy Cooper 2017 2021   Demokraatti
  Pohjois-Dakota   Burgum, DougDoug Burgum 2016 2020   Republikaani
  Ohio   DeWine, MikeMike DeWine 2019 2023   Republikaani
  Oklahoma   Stitt, KevinKevin Stitt 2019 2023   Republikaani
  Oregon   Brown, KateKate Brown 2015 2023 (virkakausi päättyy)   Demokraatti
  Pennsylvania   Wolf, TomTom Wolf 2015 2023   Demokraatti
  Rhode Island   Raimondo, GinaGina Raimondo 2015 2023 (virkakausi päättyy)   Demokraatti
  Etelä-Carolina   McMaster, HenryHenry McMaster 2017 2023   Republikaani
  Etelä-Dakota   Noem, KristiKristi Noem 2019 2023   Republikaani
  Tennessee   Haslam, BillBill Haslam 2011 2019 (virkakausi päättyy)   Republikaani
  Teksas   Abbott, GregGreg Abbott 2015 2023   Republikaani
  Utah   Herbert, GaryGary Herbert 2009 2021 (eläköityy)   Republikaani
  Vermont   Phil Scott 2017 2021   Republikaani
  Virginia   Northam, RalphRalph Northam 2018 2022 (virkakausi päättyy)   Demokraatti
  Washington   Inslee, JayJay Inslee 2013 2021   Demokraatti
  West Virginia   Justice, JimJim Justice 2017 2021   Republikaani
  Wisconsin   Evers, TonyTony Evers 2019 2023   Demokraatti
  Wyoming   Mark Gordon 2019 2023   Republikaani

Terriorioiden kuvernööritMuokkaa

Territorio Kuvernööri Puoluekanta Virkakausi
  Amerikan Samoa   Moliga, Lolo MatalasiLolo Matalasi Moliga   Demokraatti
2013 2021 (virkakausi päättyy)
Guam   Guerrero, Lou LeonLou Leon Guerrero   Demokraatti 2019 2023
  Pohjois-Mariaanit   Torres, RalphRalph Torres   Republikaani 2015 2023 (virkakausi päättyy)
  Puerto Rico   Rosselló, RicardoRicardo Rosselló   Uusi-Edistyspuolue, (Demokraatti) 2017 2021
  Yhdysvaltain Neitsytsaaret Albert Bryan   Demokraatti 2019 2023

Liittovaltion piirikuvernööriMuokkaa

Liittovaltion piiri Pormestari Puoluekanta Virkakausi
  Columbian liittopiiri   Bowser, MurielMuriel Bowser   Demokraatti 2015 2023

LähteetMuokkaa