Luettelo Vermontin kuvernööreistä

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Vermontin kuvernööreistä.

Vermontin kuvernööri
Tunnus
Tunnus
Nykyinen
Virka-asunto The Pavilion (työtoimisto)
Kauden pituus 2 vuotta, kausia ei rajoitettu
Perustettu 13. marraskuuta 1778
Ensimmäinen Thomas Chittenden
Palkka 184 100 $ (vuodessa)
Kotisivut https://governor.vermont.gov

Vermontin kuvernööri on Vermontin hallinnon päämies ja Vermontin asevoimien ylipäällikkö. Kuvernöörillä on velvollisuus valvoa osavaltion lakeja ja valta vahvistaa uudet lait. Lisäksi kuvernöörillä on veto-oikeus osavaltion uusiin lakiesityksiin.[1]

Osavaltion perustuslain mukaan kuvernöörin tulee olla vähintään 18-vuotias ja Vermontin asukas vähintään 4 vuotta ennen vaaleja. Kuvernöörin virkakausi on kaksi vuotta ja kausia ei ole rajoitettu.[1]

Luettelo muokkaa

 
Vermontin kuvernöörin työtoimisto

Vermontin tasavallan kuvernöörit muokkaa

# Kuva Nimi Kausi Puolue
Kausi alkoi Kausi päättyi
1   Thomas Chittenden 13. maalikuusta 1778 13. lokakuuta 1789 ei puoluetta
2   Moses Robinson 13. lokakuuta 1789 20. lokakuuta 1790 ei puoluetta
3   Thomas Chittenden 20. lokakuuta 1790 4. maaliskuuta 1791 ei puoluetta

Vermontin osavaltion kuvernöörit muokkaa

# Kuva Nimi Kausi Puolue
Kausi alkoi Kausi päättyi
1   Thomas Chittenden 5. maaliskuuta 1791 25. elokuuta 1797 ei puoluetta
2   Paul Brigham 25. elokuuta 1797 16. lokakuuta 1797 Federalistit
3   Isaac Tichenor 16. lokakuuta 1797 9. lokakuuta 1807 Federalistit
4   Israel Smith 9. lokakuuta 1807 14. lokakuuta 1808 Demokraattis-republikaanit
5   Isaac Tichenor 14. lokakuuta 1808 14. lokakuuta 1809 Federalistit
6   Jonas Galusha 14. lokakuuta 1809 23. lokakuuta 1813 Demokraattis-republikaanit
7   Martin Chittenden 23. lokakuuta 1813 14. lokakuuta 1815 Federalistit
8   Jonas Galusha 14. lokakuuta 1815 23. lokakuuta 1820 Demokraattis-republikaanit
9   Richard Skinner 23. lokakuuta 1820 10. tammikuuta 1823 Demokraattis-republikaanit
10   Cornelius P. Van Ness 10. lokakuuta 1823 13. lokakuuta 1826 Demokraattis-republikaanit
11   Ezra Butler 13. lokakuuta 1826 10. lokakuuta 1828 Kansallisrepublikaanit
12   Samuel C. Crafts 10. lokakuuta 1828 18. lokakuuta 1831 Kansallisrepublikaanit
13   William A. Palmer 18. lokakuuta 1831 2. marraskuuta 1835 Vapaamuurarien vastustajat
14   Silas H. Jennison 2. marraskuuta 1835 5. lokakuuta 1841 Whig
15   Charles Paine 15. lokakuuta 1841 13. lokakuuta 1843 Whig
16   Henry L. Mitchell 13. lokakuuta 1843 11. lokakuuta 1844 Whig
17   William Slade 11. lokakuuta 1844 9. lokakuuta 1946 Whig
18   Horace Eaton 9. lokakuuta 1846 1. lokakuuta 1848 Whig
19   Carlos Coolidge 1. lokakuuta 1848 11. lokakuuta 1850 Whig
20   Charles K. Williams 11. lokakuuta 1850 1. lokakuuta 1852 Whig
21   Erastus Fairbanks 1. lokakuuta 1852 1. lokakuuta 1853 Whig
22   John S. Robinson 1. lokakuuta 1853 13. lokakuuta 1854 Demokraatit
23   Stephen Royce 13. lokakuuta 1854 10. lokakuuta 1856 Whig (ensimmäinen kausi)
Republikaanit (toinen kausi)
24   Ryland Fletcher 10. lokakuuta 1856 10. lokakuuta 1858 Republikaanit
25   Hiland Hall 10. lokakuuta 1858 12. lokakuuta 1960 Republikaanit
26   Erastus Fairbanks 12. lokakuuta 1860 11. lokakuuta 1861 Republikaanit
27   Frederick Holbrook 11. lokakuuta 1861 9. lokakuuta 1863 Republikaanit
28   J. Gregory Smith 9. lokakuuta 1863 13. lokakuuta 1865 Republikaanit
29   Paul Dillingham 13. lokakuuta 1865 13. lokakuuta 1867 Republikaanit
30   John B. Page 13. lokakuuta 1867 15. lokakuuta 1869 Republikaanit
31   Peter T. Washburn 15. lokakuuta 1869 7. helmikuuta 1870 Republikaanit
32   George W. Hendee 7. helmikuuta 1870 6. lokakuuta 1870 Republikaanit
33   John W. Stewart 6. lokakuuta 1870 8. lokakuuta 1872 Republikaanit
34   Julius Converse 3. lokakuuta 1872 8. lokakuuta 1874 Republikaanit
35   Asahel Peck 8. lokakuuta 1874 5. lokakuuta 1876 Republikaanit
36   Horace Fairbanks 5. lokakuuta 1876 3. lokakuuta 1878 Republikaanit
37   Redfield Proctor 3. lokakuuta 1878 7. lokakuuta 1880 Republikaanit
38   Roswell Farnham 7. lokakuuta 1880 5. lokakuuta 1882 Republikaanit
39   John L. Barstow 5. lokakuuta 1882 2. lokakuuta 1884 Republikaanit
40   Samuel E. Pingree 2. lokakuuta 1884 7. lokakuuta 1886 Republikaanit
41   Ebenezer J. Ormsbee 7. lokakuuta 1886 4. lokakuuta 1888 Republikaanit
42   William P. Dillingham 4. lokakuuta 1888 2. lokakuuta 1890 Republikaanit
43   Carroll S. Page 2. lokakuuta 1890 6. lokakuuta 1892 Republikaanit
44   Levi K. Fuller 6. lokakuuta 1892 4. lokakuuta 1894 Republikaanit
45   Urban A. Woodbury 4. lokakuuta 1894 8. lokakuuta 1896 Republikaanit
46   Josiah Grout 8. lokakuuta 1896 6. lokakuuta 1898 Republikaanit
47   Edward C. Smith 6. lokakuuta 1898 4. lokakuuta 1900 Republikaanit
48   William W. Stickney 4. lokakuuta 1900 3. lokakuuta 1902 Republikaanit
49   John G. McCullough 3. lokakuuta 1902 6. lokakuuta 1904 Republikaanit
50   Charles J. Bell 6. lokakuuta 1904 4. lokakuuta 1906 Republikaanit
51   Fletcher D. Proctor 4. lokakuuta 1906 8. lokakuuta 1908 Republikaanit
52   George H. Prouty 8. lokakuuta 1908 5. lokakuuta 1910 Republikaanit
53   John A. Mead 5. lokakuuta 1910 3. lokakuuta 1912 Republikaanit
54   Allen M. Fletcher 3. lokakuuta 1912 7. tammikuuta 1915 Republikaanit
55   Charles W. Gates 7. tammikuuta 1915 4. tammikuuta 1917 Republikaanit
56   Horace F. Graham 4. tammikuuta 1917 9. tammikuuta 1919 Republikaanit
57   Percival W. Clement 9. tammikuuta 1919 6. tammikuuta 1921 Republikaanit
58   James Hartness 6. tammikuuta 1921 4. tammikuuta 1923 Republikaanit
59   Redfield Proctor Jr. 4. tammikuuta 1923 8. tammikuuta 1925 Republikaanit
60   Franklin S. Billings 8. tammikuuta 1925 6. tammikuuta 1927 Republikaanit
61   John E. Weeks 6. tammikuuta 1927 8. tammikuuta 1931 Republikaanit
62   Stanley C. Wilson 8. tammikuuta 1931 10. tammikuuta 1935 Republikaanit
63   Charles M. Smith 10. tammikuuta 1935 7. tammikuuta 1937 Republikaanit
64   George Aiken 7. tammikuuta 1937 9. tammikuuta 1941 Republikaanit
65   William H. Wills 9. tammikuuta 1941 4. tammikuuta 1945 Republikaanit
66   Mortimer R. Proctor 4. tammikuuta 1945 9. tammikuuta 1947 Republikaanit
67   Ernest W. Gibson Jr. 9. tammikuuta 1947 16. tammikuuta 1950 Republikaanit
68   Harold J. Arthur 16. tammikuuta 1950 4. tammikuuta 1951 Republikaanit
69   Lee E. Emerson 4. tammikuuta 1951 6. tammikuuta 1955 Republikaanit
70   Joseph B. Johnson 6. tammikuuta 1955 8. tammikuuta 1959 Republikaanit
71   Robert Stafford 8. tammikuuta 1959 5. tammikuuta 1961 Republikaanit
72   F. Ray Keiser Jr. 5. tammikuuta 1961 10. tammikuuta 1963 Republikaanit
73   Philip H. Hoff 10. tammikuuta 1963 9. tammikuuta 1969 Demokraatit
74   Deane C. Davis 9. tammikuuta 1969 4. tammikuuta 1973 Republikaanit
75   Thomas P. Salmon 4. tammikuuta 1973 6. tammikuuta 1977 Demokraatit
76   Richard A. Snelling 6. tammikuuta 1977 10. tammikuuta 1985 Republikaanit
77   Madeleine Kunin 10. tammikuuta 1985 10. tammikuuta 1991 Demokraatit
78   Richard A. Snelling 10. tammikuuta 1991 13. elokuuta 1991 Republikaanit
79   Howard Dean 13. elokuuta 1991 9. tammikuuta 2003 Demokraatit
80   Jim Douglas 9. tammikuuta 2003 6. tammikuuta 2011 Republikaanit
81   Peter Shumlin 6. tammikuuta 2011 5. tammikuuta 2017 Demokraatit
82   Phil Scott 5. tammikuuta 2017 virassa Republikaanit

Lähteet muokkaa

  1. a b Governor of Vermont, Ballotpedia ballotpedia.org. Viitattu 14.1.2023. (englanniksi)