Avaa päävalikko

Arizonan kuvernööri (engl. Governor of Arizona) on Arizonan toimeenpanovallan haltija ja Arizonan asevoimien ylipäällikkö. Hänellä on oikeus hyväksyä tai hylätä osavaltion lakeja. Arizonan ensimmäinen kuvernööri oli George W. P. Hunt, joka toimi kuvernöörinä neljästi: vuosina 1912–1917, 1917–1919, 1923–1929 ja 1931–1933. Nykyisenä kuvernöörinä toimii Doug Ducey, joka valittiin 4. marraskuuta 2014 ja astui virkaan 5. tammikuuta 2015. Hän on osavaltion 23. kuvernööri.

Arizonan kuvernööri
(Governor of Arizona)
Tunnus
Tunnus
Doug Ducey by Gage Skidmore 2.jpg
Nykyinen
Ensimmäinen George W. P. Hunt
Kotisivut www.azgovernor.gov

Sisällysluettelo

Luettelo Arizonan kuvernööreistäMuokkaa

# Kuva Nimi Virkakausi alkoi Virkakausi päättyi Puolue
1   George W. P. Hunt 14. helmikuuta 1912 1. tammikuuta 1917 Demokraatti
2   Thomas Edward Campbell 1. tammikuuta 1917 25. joulukuuta 1917 Republikaani
1   George W. P. Hunt 25. joulukuuta 1917 1. joulukuuta 1919 Demokraatti
2   Thomas Edward Campbell 1. joulukuuta 1919 1. tammikuuta 1923 Republikaani
1   George W. P. Hunt 1. joulukuuta 1923 7. joulukuuta 1929 Demokraatti
3   John Calhoun Phillips 7. joulukuuta 1929 5. tammikuuta 1931 Republikaani
1   George W. P. Hunt 5. tammikuuta 1931 2. tammikuuta 1933 Demokraatti
4   Benjamin Baker Moeur 2. tammikuuta 1933 4. tammikuuta 1937 Demokraatti
5   Rawghlie Clement Stanford 4. tammikuuta 1937 2. tammikuuta 1939 Demokraatti
6   Robert Taylor Jones 2. tammikuuta 1939 6. tammikuuta 1941 Demokraatti
7   Sidney Preston Osborn 6. tammikuuta 1941 25. toukokuuta 1948 Demokraatti
8   Dan Edward Garvey 25. toukokuuta 1948 1. tammikuuta 1951 Demokraatti
9   John Howard Pyle 1. tammikuuta 1951 3. tammikuuta 1955 Republikaani
10   Ernest McFarland 3. tammikuuta 1955 5. tammikuuta 1959 Demokraatti
11   Paul Fannin 5. tammikuuta 1959 4. tammikuuta 1965 Republikaani
12   Samuel Pearson Goddard Jr. 4. tammikuuta 1965 2. tammikuuta 1967 Demokraatti
13   Jack Richard Williams 2. tammikuuta 1967 6. tammikuuta 1975 Republikaani
14   Raúl Héctor Castro 6. tammikuuta 1975 20. lokakuuta 1977 Demokraatti
15   Wesley Bolin 20. lokakuuta 1977 4. maaliskuuta 1978 Demokraatti
16   Bruce Babbitt 4. maaliskuuta 1978 5. tammikuuta 1987 Demokraatti
17   Evan Mecham 5. tammikuuta 1987 4. huhtikuuta 1988 Republikaani
18   Rose Mofford 4. huhtikuuta 1988 6. maaliskuuta 1991 Demokraatti
19   J. Fife Symington 6. maaliskuuta 1991 5. syyskuuta 1997 Republikaani
20   Jane Dee Hull 5. syyskuuta 1997 6. tammikuuta 2003 Republikaani
21   Janet Napolitano 6. tammikuuta 2003 21. tammikuuta 2009 Demokraatti
22   Jan Brewer 21. tammikuuta 2009 5. tammikuuta 2015 Republikaani
23   Doug Ducey 5. tammikuuta 2015 Nykyhetki Republikaani

Arizonan territorion kuvernööriMuokkaa

Arizonan territorio perustettiin 24. helmikuuta 1863, ja se pysyi territoriona 49 vuotta. Arizonan territoriolla oli 17 kuvernööriä:

–. John A. Gurley (kuoli ennen kuin ehti varsinaisesti astua virkaan)
  1. John Noble Goodwin (virassa 29.12.1863 – 4.3.1865)
  2. Richard C. McCormick (virassa 9.7.1866[1] – 4.3.1869)
  3. Anson P. K. Safford (virassa 9.7.1869[2] – 5.4.1877)
  4. John P. Hoyt (virassa 30.5.1877[3] – 12.6.1878)
  5. John C. Frémont (virassa 6.10.1878[4] – 11.10.1881)
  6. Frederick Augustus Tritle (virassa 8.3.1882[5] – 7.10.1885)
  7. C. Meyer Zulick (virassa 2.11.1885[6] – 28.3.1889)
  8. Lewis Wolfley (virassa 8.4.1889[7] – 20.8.1890)
  9. John N. Irwin (virassa 21.1.1891[8] – 20.4.1892)
  10. Nathan Oakes Murphy (virassa 11.5.1892[9][10] – 5.4.1893)
  11. L. C. Hughes (virassa 12.4.1893[11] – 1.4.1896[12])
  12. Benjamin Joseph Franklin (virassa 18.4.1896[13] – 29.7.1897[14])
  13. Myron H. McCord (virassa 29.7.1897[15] – 1.8.1898[16])
  14. Nathan Oakes Murphy (uudelleen; virassa 1.8.1898[17] – 30.6.1902)
  15. Alexander O. Brodie (virassa 1.7.1902[18] – 14.2.1905[19])
  16. Joseph H. Kibbey (virassa 7.3.1905[19][20] – 1.5.1909)
  17. Richard Elihu Sloan (virassa 1.5.1909[21][22] – 14.2.1912)

LähteetMuokkaa

  • Goff, John S. (1978). Arizona Territorial Officials Volume II: The Governors 1863–1912. Black Mountain Press. OCLC 5100411.
  • McClintock, James H. (1916). Arizona, Prehistoric, Aboriginal, Pioneer, Modern: The Nation's Youngest Commonwealth Within a Land of Ancient Culture. The S.J. Clarke Publishing Co. OCLC 5398889.

ViitteetMuokkaa

  1. McGinnis, Ralph Y.; Calvin N. Smith (1994). Abraham Lincoln and the Western Territories. Rowman & Littlefield. s. 91. ISBN 0-8304-1247-6.
  2. Goff s. 55
  3. Goff s. 66
  4. Goff s. 76–77
  5. Goff s. 88
  6. Goff s. 98–99
  7. Goff s. 112
  8. Goff s. 118–119
  9. A Biographical Congressional Directory, 1774 to 1903
  10. Goff s. 129
  11. Goff s. 146
  12. Appletons' Annual Cyclopædia and Register of Important Events of the Year ...
  13. Goff s. 154–155
  14. "Franklin, Benjamin Joseph"
  15. McClintock s. 345
  16. Goff s. 167
  17. McClintock s. 346
  18. Goff s. 178
  19. a b McClintock s. 354
  20. Goff s. 189
  21. McClintock s. 359
  22. Goff s. 199
Tämä politiikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.