Avaa päävalikko

Luettelo Floridan kuvernööreistä

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Floridan kuvernööreistä.

Floridan kuvernööri
Tunnus
Tunnus
Ron DeSantis, Official Portrait, 113th Congress (cropped 2).jpg
Nykyinen
Virka-asunto Floridan kuvernöörin kartano
Kauden pituus 4 vuotta, uudelleenvalinta mahdollinen
Perustettu 25. kesäkuuta 1845
Ensimmäinen William Dunn Moseley
Kotisivut www.flgov.com

Floridan kuvernööri on Floridan hallinnon päämies ja Floridan asevoimien ylipäällikkö. Kuvernöörillä on velvollisuus valvoa osavaltion lakeja ja valta vahvistaa uudet lait. Lisäksi kuvernöörillä on veto-oikeus osavaltion uusiin lakiesityksiin.[1]

Sisällysluettelo

LuetteloMuokkaa

 
Floridan kuvernöörin kartano

Floridan sotilaskuvernööritMuokkaa

# Kuva Nimi Kausi Puolue
Kausi alkoi Kausi päättyi
1   Andrew Jackson 10. maaliskuuta 1821 31. joulukuuta 1821 ei puoluetta

Floridan territorion kuvernööritMuokkaa

# Kuva Nimi Kausi Puolue
Kausi alkoi Kausi päättyi
1   William Pope Duval 17. huhtikuuta 1822 24. huhtikuuta 1834 Demokraattis-Republikaani
2   John Eaton 24. huhtikuuta 1834 16. maaliskuuta 1836 Demokraatti
3   Richard K. Call 16. maaliskuuta 1836 2. joulukuuta 1839 Whig
4   Robert R. Reid 2. joulukuuta 1839 19. maaliskuuta 1841 Demokraatti
5   Richard K. Call 19. maaliskuuta 1841 11. elokuuta 1844 Whig
6   John Branch 11. elokuuta 1844 25. kesäkuuta 1845 Demokraatti

Floridan osavaltion kuvernööritMuokkaa

# Kuva Nimi Kausi Puolue
Kausi alkoi Kausi päättyi
1   William D. Moseley 25. kesäkuuta 1845 1. lokakuuta 1849 Demokraatti
2   Thomas Brown 1. lokakuuta 1849 3. lokakuuta 1853 Whig
3   James E. Broome 3. lokakuuta 1853 5. lokakuuta 1857 Demokraatti
4   Madison S. Perry 5. lokakuuta 1857 7. lokakuuta 1861 Demokraatti
5   John Milton 7. lokakuuta 1861 1. huhtikuuta 1865 Demokraatti
6   Abraham K. Allison 1. huhtikuuta 1865 19. toukokuuta 1865 Demokraatti
7   William Marvin 13. heinäkuuta 1865 20. joulukuuta 1865 ei puoluetta
8   David S. Walker 20. joulukuuta 1865 4. heinäkuuta 1868 Demokraatti
9   Harrison Reed 4. heinäkuuta 1868 7. tammikuuta 1873 Republikaani
10   Ossian B. Hart 7. tammikuuta 1873 18. maaliskuuta 1874 Republikaani
11   Marcellus Stearns 18. maaliskuuta 1874 2. tammikuuta 1877 Republikaani
12   George F. Drew 2. tammikuuta 1877 4. tammikuuta 1881 Demokraatti
13   William D. Bloxham 4. tammikuuta 1881 7. tammikuuta 1885 Demokraatti
14   Edward A. Perry 7. tammikuuta 1885 8. tammikuuta 1889 Demokraatti
15   Francis P. Fleming 8. tammikuuta 1889 3. tammikuuta 1893 Demokraatti
16   Henry L. Mitchell 3. tammikuuta 1893 5. tammikuuta 1897 Demokraatti
17   William D. Bloxham 5. tammikuuta 1897 8. tammikuuta 1901 Demokraatti
18   William S. Jennings 8. tammikuuta 1901 3. tammikuuta 1905 Demokraatti
19   Napoleon B. Broward 3. tammikuuta 1905 5. tammikuuta 1909 Demokraatti
20   Albert W. Gilchrist 5. tammikuuta 1909 7. tammikuuta 1913 Demokraatti
21   Park M. Trammell 7. tammikuuta 1913 2. tammikuuta 1917 Demokraatti
22   Sidney Johnston Catts 2. tammikuuta 1917 4. tammikuuta 1921 Kieltolakipuolue
23   Cary A. Hardee 4. tammikuuta 1921 6. tammikuuta 1925 Demokraatti
24   John W. Martin 6. tammikuuta 1925 8. tammikuuta 1929 Demokraatti
25   Doyle E. Carlton 8. tammikuuta 1929 3. tammikuuta 1933 Demokraatti
26   David Sholtz 3. tammikuuta 1933 5. tammikuuta 1937 Demokraatti
27   Fred P. Cone 5. tammikuuta 1937 7. tammikuuta 1941 Demokraatti
28   Spessard Holland 7. tammikuuta 1941 2. tammikuuta 1945 Demokraatti
29   Millard F. Caldwell 2. tammikuuta 1945 4. tammikuuta 1949 Demokraatti
30   Fuller Warren 4. tammikuuta 1949 6. tammikuuta 1953 Demokraatti
31   Daniel T. McCarty 6. tammikuuta 1953 28. syyskuuta 1953 Demokraatti
32   Charley Eugene Johns 28. syyskuuta 1953 4. tammikuuta 1955 Demokraatti
33   LeRoy Collins 4. tammikuuta 1955 3. tammikuuta 1961 Demokraatti
34   C. Farris Bryant 3. tammikuuta 1961 5. tammikuuta 1965 Demokraatti
35   W. Haydon Burns 5. tammikuuta 1965 3. tammikuuta 1967 Demokraatti
36   Claude R. Kirk, Jr. 3. tammikuuta 1967 5. tammikuuta 1971 Republikaani
37   Reubin Askew 5. tammikuuta 1971 2. tammikuuta 1979 Demokraatti
38   Bob Graham 2. tammikuuta 1979 3. tammikuuta 1987 Demokraatti
39   Wayne Mixson 3. tammikuuta 1987 6. tammikuuta 1987 Demokraatti
40   Bob Martinez 6. tammikuuta 1987 8. tammikuuta 1991 Republikaani
41   Lawton Chiles 8. tammikuuta 1991 12. joulukuuta 1998 Demokraatti
42   Buddy MacKay 12. joulukuuta 1998 5. tammikuuta 1999 Demokraatti
43   Jeb Bush 5. tammikuuta 1999 2. tammikuuta 2007 Republikaani
44   Charlie Crist 2. tammikuuta 2007 4. tammikuuta 2011 Republikaani/Sitoutumaton
45   Rick Scott 4. tammikuuta 2011 8. tammikuuta 2019 Republikaani
46   Ron DeSantis 8. tammikuuta 2019 virassa Republikaani

LähteetMuokkaa

  1. Line item veto authority Ballotpedia. Viitattu 12.1.2019. (englanniksi)