Avaa päävalikko

Luettelo Myllykosken Pallo -47:ssä pelanneista jalkapalloilijoista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Myllykosken Pallo -47:ssä pelanneista jalkapalloilijoista. Luettelossa ovat Myllykosken Pallo -47:ssä Suomen jalkapallon korkeimmalla sarjatasolla Mestaruussarjassa (1975) tai Veikkausliigassa (1992–2014) vähintään yhden ottelun pelanneet jalkapalloilijat.

Sisällysluettelo

HuomioitaMuokkaa

 
Suomen maajoukkueen ottelu- ja maalitilaston ykkönen Jari Litmanen pelasi Myllykosken Pallo -47:ssä kaudella 1992 ennen siirtymistään ulkomaille.

Kaudet-sarakkeessa ovat kaudet, joina pelaaja on pelannut vähintään yhden sarjaottelun MyPan joukkueessa. Kausia, joina pelaaja on kuulunut joukkueen kokoonpanoon, mutta ei ole pelannut yhdessäkään sarjaottelussa, ei ole mukana. Saavutukset-sarakkeessa ovat pelaajan MyPassa saavuttamat kultaiset, hopeiset ja pronssiset Suomen-mestaruusmitalit sekä Suomen cupin mestaruudet.

Eniten otteluita korkeimmalla sarjatasolla MyPassa on pelannut Toni Huttunen, joka pelasi 441 ottelua kausina 1992–2009. Hän on myös seuran menestynein pelaaja yhdellä SM-kullallaan, viidellä SM-hopeallaan, kolmella SM-pronssillaan ja kolmella Suomen cupin mestaruudellaan. Eniten maaleja korkeimmalla sarjatasolla MyPassa on tehnyt Saku Puhakainen, joka teki 75 maalia kausina 2000–2009.

Kansainvälisesti menestyneimpiä MyPan entisiä pelaajia ovat Jari Litmanen (MyPassa kaudella 1992) ja Sami Hyypiä (1992–1995), joille MyPa oli viimeinen seurajoukkue Suomessa ennen siirtymistä ulkomaille. Molemmat ovat muun muassa pelanneet yli 100 maaottelua ja voittaneet Mestarien liigan.[1][2] Trinidadtobagolainen Brent Sancho (1999) ja togolainen Kuami Agboh (2007–2008) edustivat maitaan vuoden 2006 maailmanmestaruuskilpailuissa.[3][4]

MyPaa korkeimmalla sarjatasolla edustaneista pelaajista Ilkka Mäkelä ja Janne Lindberg ovat myöhemmin toimineet myös joukkueen päävalmentajana korkeimmalla sarjatasolla.[5]

Tämän lisäksi MyPassa on pelannut myös muun muassa englantilainen Dean Wilkins kausina 1981 ja 1982. Wilkins on tehnyt mittavan pelaaja- ja valmentajauran Englannissa. Myös Tottenhamissa Valioliigaa pelannut Pat Corbett pelasi joukkueessa kaudella 1991.

PelaajatMuokkaa

Tilanne kauden 2014 jälkeen.
Pelaaja Maa Kaudet Ottelut Maalit Saavutukset
A Lody, NoshNosh A Lody   Suomi 2012–2014 81 1
Abdulahi, DenisDenis Abdulahi   Suomi 2014 31 6
AdrianoAdriano   Brasilia 2005–2006 36 13  
AdyAdy   Tunisia 2009–2010 23 2
Agboh, KuamiKuami Agboh   Togo 2007–2008 25 0
Aho, TuomasTuomas Aho   Suomi 1999–2004, 2009–2014 260 9          
Allen, JohnJohn Allen   Wales 1996–1997 36 6  
Alonen, KimKim Alonen   Suomi 2010 3 0
Anttilainen, SashaSasha Anttilainen   Suomi 2011–2014 58 11
Bah, DawdaDawda Bah   Gambia 2014 27 4
Bahamboula, MoyoMoyo Bahamboula   Ranska 2013 7 0
Beattie, JamesJames Beattie   Skotlanti 1993 1 0  
Benevides, FelipeFelipe Benevides   Brasilia 2009–2010 28 1
Birjukov, MihailMihail Birjukov   Venäjä 1992–1993 61 0    
Botha, RyanRyan Botha   Etelä-Afrikka 2002–2003 42 10  
CleitonCleiton   Brasilia 2009 6 1
DemaDema   Brasilia 2014 28 1
Duffy, DarrellDarrell Duffy   Englanti 1993 3 0  
Dujilo, MateMate Dujilo   Kroatia 2011 8 1
Enberg, TomTom Enberg   Suomi 1996–1997 44 10  
Eskola, HannuHannu Eskola   Suomi 1975 15 0
Eskola, MarkkuMarkku Eskola   Suomi 1975 15 0
Fofana, MohamedMohamed Fofana   Guinea 2006–2008 45 3
Frasson, ViniciusVinícius Frasson   Brasilia 2011 11 1
Gao, LeileiGao Leilei   Kiina 2007 7 2
Gela, XhevdetXhevdet Gela   Suomi 2012–2013 62 5
Gibson, NeathanNeathan Gibson   Etelä-Afrikka 1998–2000 61 26    
Grönholm, NiclasNiclas Grönholm   Suomi 1994–1996 73 23        
Grönroos, EmerikEmerik Grönroos   Suomi 2013 20 0
Haapala, TuomasTuomas Haapala   Suomi 2004–2005 47 3    
Happonen, YrjöYrjö Happonen   Suomi 1992–1993 54 7    
Harinen, RainoRaino Harinen   Suomi 1998 2 0
Hassel, JariJari Hassel   Suomi 2014 1 0
Hasu, JuhaJuha Hasu   Suomi 1993 1 0  
Hautala, MerkaMerka Hautala   Suomi 1999 8 1  
Heikkinen, MarkusMarkus Heikkinen   Suomi 1998–1999 43 1  
Heinonen, RikuRiku Heinonen   Suomi 2012–2013 4 0
Helenius, NikiNiki Helenius   Suomi 2004–2008 68 11    
Helkala, MarkoMarko Helkala   Suomi 1993 1 0  
Hellsten, IlpoIlpo Hellsten   Suomi 1993–1995 29 0        
Hernesniemi, MikaMika Hernesniemi   Suomi 1994–2006 184 18                    
Hietanen, KonstaKonsta Hietanen   Suomi 2010–2011 36 1
Hofvendahl, BjörnBjörn Hofvendahl   Ruotsi 1998 19 6
Hoivala, AtteAtte Hoivala   Suomi 2014 21 0
Huttunen, ToniToni Huttunen   Suomi 1992–2009 441 23                        
Hyypiä, SamiSami Hyypiä   Suomi 1992–1995 96 8          
Hyyrynen, MikkoMikko Hyyrynen   Suomi 2007 22 4
Hyökyvaara, JanneJanne Hyökyvaara   Suomi 2001–2002 42 2    
Iiskola, VilleVille Iiskola   Suomi 2011–2014 62 0
Innanen, MikkoMikko Innanen   Suomi 2011 33 5
Jackson, DarrenDarren Jackson   Englanti 1996 6 0  
Jakonen, PetriPetri Jakonen   Suomi 1994–1998 131 0        
Jalonen, JasseJasse Jalonen   Suomi 1996–1997 20 0  
Jama, YusufYusuf Jama   Suomi 2012 1 0
Jauhiainen, ErkkiErkki Jauhiainen   Suomi 1975 19 1
Johansson, MikaMika Johansson   Suomi 2009–2011 18 0
Juura, IikkaIikka Juura   Suomi 2006 1 0
Kaarna, RauliRauli Kaarna   Suomi 1975 20 0
Kaijasilta, PetteriPetteri Kaijasilta   Suomi 2005 7 1  
Kaipio, EetuEetu Kaipio   Suomi 2011–2013 43 0
Kangaskolkka, AlekseiAleksei Kangaskolkka   Suomi 2004–2008 49 9  
Kangaskorpi, JuusoJuuso Kangaskorpi   Suomi 1996–1997 41 7  
Kansikas, TuomasTuomas Kansikas   Suomi 2004–2007 71 1    
Karhu, TeroTero Karhu   Suomi 2004–2007 62 6    
Kautonen, TommiTommi Kautonen   Suomi 1995–1998 81 1      
Kejonen, OttoOtto Kejonen   Suomi 2011 1 0
Kemppainen, TeroTero Kemppainen   Suomi 2000–2001 21 1    
Keskitalo, MauriMauri Keskitalo   Suomi 1992–1998 147 35            
Kiljunen, AapoAapo Kiljunen   Suomi 2005 1 0    
Kinnaslampi, JuhaJuha Kinnaslampi   Suomi 1975 6 0
Kinnunen, TomiTomi Kinnunen   Suomi 1992–1993 41 2    
Kivinen, NiklasNiklas Kivinen   Suomi 2010 1 0
Koljonen, PelePele Koljonen   Suomi 2010 24 6
Kolkka, JoonasJoonas Kolkka   Suomi 1994–1995 43 17    
Konan, KoffiKoffi Konan   Norsunluurannikko 2007 5 0
Korhonen, JanneJanne Korhonen   Suomi 1999–2008 164 0            
Korhonen, MikkoMikko Korhonen   Suomi 1998–1999 33 7  
Koskinen, AnttiAntti Koskinen   Suomi 2011–2014 98 0
Koskinen, JarkkoJarkko Koskinen   Suomi 1993–1998 92 3          
Koskinen, JukkaJukka Koskinen   Suomi 1992–1997 113 5            
Kuismala, AnttiAntti Kuismala   Suomi 2009–2012 82 0
Kuivasto, ToniToni Kuivasto   Suomi 1997–1998 46 2
Kukka, NikoNiko Kukka   Suomi 2011–2012 36 7
Kuparinen, TuomasTuomas Kuparinen   Suomi 2001–2008 163 19        
Kurittu, EinariEinari Kurittu   Suomi 2008–2010 10 0
Könönen, TuomoTuomo Könönen   Suomi 2002–2005, 2009 112 4      
Laaksonen, SakuSaku Laaksonen   Suomi 1993–1994 44 11    
Lappalainen, AnttiAntti Lappalainen   Suomi 2004–2005 2 0    
Las, StefanStefan De Las   Trinidad ja Tobago 2010 5 0
Lautamatti, ArtoArto Lautamatti   Suomi 1998–1999 30 1  
Leguizamon, IsidroIsidro Leguizamón   Paraguay 2006 10 0
Lehtinen, JanneJanne Lehtinen   Suomi 1994 24 1  
Lehtinen, UntoUnto Lehtinen   Suomi 1975 20 0
Lehtonen, MikiMiki Lehtonen   Suomi 1996 1 0  
Lindberg, JanneJanne Lindberg   Suomi 1992–1994, 1998–2003 191 15              
Lindberg, ToniToni Lindberg   Suomi 2008–2011, 2014 95 8
Lindström, JukkaJukka Lindström   Suomi 1995–2006 192 10                
Litmanen, JariJari Litmanen   Suomi 1992 18 7  
Lius, IsmoIsmo Lius   Suomi 1998 5 0
Loikala, MattiMatti Loikala   Suomi 1975 16 0
Luiz AntonioLuiz Antônio   Brasilia 2002–2003 34 10  
Luukkonen, JaniJani Luukkonen   Suomi 2007 2 0
Mahlio, SamiSami Mahlio   Suomi 1995–1998 92 13      
Majander, SimoSimo Majander   Suomi 2014 10 0
Malakejev, VjatseslavVjatšeslav Malakejev   Venäjä 1999–2000 45 2    
Manso, MarcoMarco Manso   Brasilia 1999–2003, 2005–2007 153 36          
Marchis, VasileVasile Marchiș   Romania 2007 9 1
Mensah, MichaelMichael Mensah   Sri Lanka 2004 7 1
Minkenen, ValeriValeri Minkenen   Suomi 2014 16 2
Miranda, HugoHugo Miranda   Paraguay 2005–2008 88 6  
Mitring, IstvanIstván Mitring   Unkari 1999–2003 110 0        
Moore, DavidDavid Moore   Englanti 1996 19 1  
Motta, LeandroLeandro Motta   Brasilia 2014 25 0
Muinonen, EetuEetu Muinonen   Suomi 2003–2008 97 11    
Multaharju, MiikkaMiikka Multaharju   Suomi 1997–2003, 2009 176 19        
Mustafi, NebiNebi Mustafi   Pohjois-Makedonia 2007–2009 52 2
Myllymäki, JuhaJuha Myllymäki   Suomi 1975 20 3
Mäkelä, IlkkaIlkka Mäkelä   Suomi 2001–2003 7 0    
Mäkelä, JanneJanne Mäkelä   Suomi 1992–1994 82 2      
Mäkelä, MikkoMikko Mäkelä   Suomi 2005–2006 10 1  
Nakari, NikoNiko Nakari   Suomi 2009 6 0
Neemelo, TarmoTarmo Neemelo   Viro 2008 24 8
Neiman, SergeiSergei Neiman   Venäjä 1993 2 1  
Nicholson, JakeJake Nicholson   Englanti 2011 2 0
Nieminen, RamiRami Nieminen   Suomi 2011 1 0
Nömmik, RaivoRaivo Nõmmik   Viro 1998 2 0
Nuorela, JussiJussi Nuorela   Suomi 2000–2001 45 7    
Nykänen, JuhoJuho Nykänen   Suomi 2007–2008 25 2
Oikkonen, AlexAlex Oikkonen   Puerto Rico 2014 3 0
Okafor, JonathanJonathan Okafor   Yhdysvallat 2013 31 2
Okkonen, AnttiAntti Okkonen   Suomi 2000–2003, 2009–2011 140 8      
Oksanen, HannuHannu Oksanen   Suomi 1975 22 6
Oksanen, MarkkuMarkku Oksanen   Suomi 1975 21 2
Oksanen, VilleVille Oksanen   Suomi 2006, 2009–2012 112 12
Oneill, RileyRiley O’Neill   Kanada 2011–2012 53 12
Opoku, DavidDavid Opoku   Ghana 2012 13 0
Orava, AriAri Orava   Suomi 1975 8 0
Oshaughnessy, PatrickPatrick O’Shaughnessy   Suomi 2012–2013 40 0
Ovaska, JormaJorma Ovaska   Suomi 1975 18 2
Oyenuga, KudusKudus Oyenuga   Englanti 2011 3 0
Paju, AkiAki Paju   Suomi 1975 3 0
Pakarinen, TomiTomi Pakarinen   Suomi 1999–2001 63 1        
Palfi, LaszloLászló Pálfi   Unkari 2001–2002 11 1    
Pekonen, EsaEsa Pekonen   Suomi 1992–1993 56 3    
Peltonen, EeroEero Peltonen   Suomi 2006–2007 34 2
Peltonen, MattiMatti Peltonen   Suomi 1992 14 0  
Pesari, Esko-PetteriEsko-Petteri Pesari   Suomi 2014 2 0
Pinho, StefanoStéfano Pinho   Brasilia 2014 20 7
Pirinen, JuhaJuha Pirinen   Suomi 2014 24 0
Pohja, AnttiAntti Pohja   Suomi 1995–1998 74 16      
Puhakainen, SakuSaku Puhakainen   Suomi 2000–2009 257 75          
Pulkkinen, HeikkiHeikki Pulkkinen   Suomi 2006–2008 63 3
Pyhäranta, JereJere Pyhäranta   Suomi 2013–2014 25 0
Racu, PetruPetru Racu   Moldova 2008 8 2
Ramadingaye, DavidDavid Ramadingaye   Suomi 2011–2013 77 1
Raunio, JormaJorma Raunio   Suomi 1975 6 0
Rautiainen, RoopeRoope Rautiainen   Suomi 2010 3 0
Rajamäki, MarkoMarko Rajamäki   Suomi 1993–1994 53 26    
Ricketts, TosaintTosaint Ricketts   Kanada 2009–2010 40 9
Riikonen, PekkaPekka Riikonen   Suomi 1992 7 0
Rinne, JarmoJarmo Rinne   Suomi 1975 1 0
Ristilä, SamiSami Ristilä   Suomi 2001 29 6  
Ristola, AleksiAleksi Ristola   Suomi 2014 27 6
Roth, AndersAnders Roth   Suomi 1993–1996 79 6          
Ruhanen, JukkaJukka Ruhanen   Suomi 2003 14 0
Salmikivi, VilleVille Salmikivi   Suomi 2013–2014 28 6
Salmon, YannickYannick Salmon   Jamaika 2013 12 0
Sancho, BrentBrent Sancho   Trinidad ja Tobago 1999 1 0  
Santos, LuisLuís Santos   Portugali 1993 1 0  
Savolainen, SipiSipi Savolainen   Suomi 1992 15 1
Sawchak, KevinKevin Sawchak   Yhdysvallat 2011 2 0
Saxman, VilleVille Saxman   Suomi 2010–2012 65 4
Selin, MarkoMarko Selin   Suomi 2012 15 0
Sesay, HassanHassan Sesay   Sierra Leone 2011–2013 63 4
Sihvola, PekkaPekka Sihvola   Suomi 2012–2014 79 33
Sivonen, ArtoArto Sivonen   Suomi 1997–1998 19 2
Smirnov, JevgeniJevgeni Smirnov   Venäjä 1999–2002 50 1        
Soares, KassianoKassiano Soares   Brasilia 2014 7 0
Soiri, PyryPyry Soiri   Suomi 2012–2014 49 2
Surokivi, OlliOlli Surokivi   Suomi 2004 1 0
Suuronen, VesaVesa Suuronen   Suomi 1975 20 1
Taipale, TeroTero Taipale   Suomi 2003–2006 95 8    
Tanska, JaniJani Tanska   Suomi 2004, 2007 3 0
Tarvajärvi, NiklasNiklas Tarvajärvi   Suomi 2004–2005 37 3    
Tauriainen, KimmoKimmo Tauriainen   Suomi 2005 15 3    
Terra, TadeuTadeu Terra   Brasilia 2011 7 0
Tiainen, PetriPetri Tiainen   Suomi 1994–1997 70 13        
Timoska, SampsaSampsa Timoska   Suomi 1998–2006, 2008–2011 231 6            
Toivonen, PanuPanu Toivonen   Suomi 1992 1 0
Torres, FranciscoFrancisco Torres   Brasilia 2011 1 0
Tuomala, JaniJani Tuomala   Suomi 2006 2 0
Turunen, JukkaJukka Turunen   Suomi 1992–1993 59 25    
Tuunainen, JarnoJarno Tuunainen   Suomi 2008–2010 38 1
Udd, AriAri Udd   Suomi 1975 3 0
Udvari, TamasTamás Udvari   Unkari 2000 3 0  
Uimaniemi, AnttiAntti Uimaniemi   Suomi 2009–2010 50 1
Uotinen, JaniJani Uotinen   Suomi 1996–1999, 2004 71 5    
Uotinen, RaunoRauno Uotinen   Suomi 1975 6 0
Uotinen, RistoRisto Uotinen   Suomi 1975 21 5
Warholm, RuneRune Warholm   Norja 1997 15 5
Webster, AdrianAdrian Webster   Uusi-Seelanti 2008 10 0
Webster, BenBen Webster   Englanti 2009 20 0
Vesterinen, HannuHannu Vesterinen   Suomi 1975 20 2
Venäläinen, JarnoJarno Venäläinen   Suomi 2003 1 0
Vesala, TommiTommi Vesala   Suomi 2011–2014 99 4
Viljanen, MikaMika Viljanen   Suomi 1992–1996 135 0            
Visuri, TomiTomi Visuri   Suomi 2003 1 0
Volodin, DenisDenis Volodin   Kazakstan 2000–2003 61 8      
Votinov, MaksimMaksim Votinov   Venäjä 2009–2011 68 22
Vuorinen, JoniJoni Vuorinen   Suomi 2012–2013 22 0
Vuorinen, VesaVesa Vuorinen   Suomi 1995 1 0    
Väisänen, SamiSami Väisänen   Suomi 1998–2001 99 12      
Williams, OlajideOlajide Williams   Nigeria 2012–2013 52 10
Xhaferi, YmerYmer Xhaferi   Kosovo 2011 13 1
Zukic, AnesAnes Zukić   Bosnia ja Hertsegovina 2004 15 0  
Äijälä, IlariIlari Äijälä   Suomi 2008–2010 71 16

LähteetMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. Finland – International Player Records 19.9.2013. RSSSF. Viitattu 8.11.2013. (englanniksi)
  2. European Champions’ Club Cup/UEFA Champions League Winning Squads 9.8.2013. RSSSF. Viitattu 8.11.2013. (englanniksi)
  3. Trinidad and Tobago FIFA. Viitattu 8.11.2013. (englanniksi)
  4. Togo FIFA. Viitattu 8.11.2013. (englanniksi)
  5. Liigavalmentajat Veikkausliiga. Viitattu 16.5.2010.

Aiheesta muuallaMuokkaa