Avaa päävalikko

Luettelo vähintään 100 maaottelua pelanneista jalkapalloilijoista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo vähintään 100 maaottelua pelanneista jalkapalloilijoista. Tilastoissa on mukana FIFA:n A-maaotteluiksi luokittelemat maaottelut. Vuodet-sarakkeessa ensimmäisen ja viimeisen maaottelun pelaamisvuodet, aktiivipelaajilla vain ensimmäisen maaottelun pelaamisvuosi.

MiehetMuokkaa

Päivitetty 12.4.2013[1]

Sija Nimi Maa Ottelumäärä Vuodet
1 Ahmed Hassan   Egypti 184 1995–2012
2 Muhammad al-Da’ayya’   Saudi-Arabia 178 1990–2006
3 Claudio Suárez   Meksiko 177 1992–2006
4 Hossam Hassan   Egypti 169 1985–2006
5 Iván Hurtado   Ecuador 166 1992–2010
6 Vitālijs Astafjevs   Latvia 165 1992–2010
7 Cobi Jones   Yhdysvallat 164 1992–2004
8 Sami al-Jabir   Saudi-Arabia 161 1992–2006
Adnan al-Talyani   Arabiemiirikunnat 161 1984–1997
10 Martin Reim   Viro 157 1992–2009
11 Lothar Matthäus   Länsi-Saksa /   Saksa 150 1980–2000
12 Ali Daei   Iran 148 1993–2006
13 Pável Pardo   Meksiko 145 1996–2009
14 Salman Isa   Bahrain 144 2001–2012
15 Iker Casillas   Espanja 143 2000–
Thomas Ravelli   Ruotsi 143 1981–1997
17 Cafu   Brasilia 142 1990–2006
Landon Donovan   Yhdysvallat 142 2000–
Marko Kristal   Viro 142 1992–2005
Lilian Thuram   Ranska 142 1994–2008
21 Javier Zanetti   Argentiina 141 1994–2011
23 Mohammed al-Khilaiwi   Saudi-Arabia 138 1990–2001
Essam El-Hadary   Egypti 138 1996–
25 Amado Guevara   Honduras 137 1994–2010
Jari Litmanen   Suomi 137 1989–2010
Rigobert Song   Kamerun 137 1993–2010
28 Fabio Cannavaro   Italia 136 1997–2010
Hong Myung-bo   Etelä-Korea 136 1990–2002
30 Walter Centeno   Costa Rica 135 1995–2009
31 Jeff Agoos   Yhdysvallat 134 1988–2003
Dorinel Munteanu   Romania 134 1991–2007
Anders Svensson   Ruotsi 134 1999–
Gerardo Torrado   Meksiko 134 1999–
35 Bashar Abdulaziz   Kuwait 133 1996–2007
Andres Oper   Viro 133 1995–
37 Lee Woon-jae   Etelä-Korea 131 1994–2010
38 Sargis Hovsepyan   Armenia 130 1992–
Edwin van der Sar   Alankomaat 130 1995–2008
40 Jorge Campos   Meksiko 129 1991–2003
41 Daniel Bennett   Singapore 128 2002–
Bader Al-Mutawa   Kuwait 128 2003–
Roberto Palacios   Peru 128 1992–
44 Marcelo Balboa   Yhdysvallat 127 1988–2000
Yasuhito Endō   Japani 127 2012–
Luís Figo   Portugali 127 1991–2006
Ali Karimi   Iran 127 1998–
Javad Nekounam   Iran 127 2000–
Kiatisuk Senamuang   Thaimaa 127 1993–2007
Anatoli Tymoštšuk   Ukraina 127 2000–
Lee Young-pyo   Etelä-Korea 127 1999–2011
21 Majid Abdullah   Saudi-Arabia 126 1978–1994
37 Hussain Saeed Mohammed   Irak 126 1977–1990
38 Paolo Maldini   Italia 126 1988–2002
39 Luis Marín   Costa Rica 126 1993–
40 Andoni Zubizarreta   Espanja 126 1985–1998
41 Ibrahim Hassan   Egypti 125 1989–2002
42 Roberto Carlos   Brasilia 125 1992–2006
43 Peter Shilton   Englanti 125 1970–1990
44 Gheorghe Hagi   Romania 125 1983–2000
45 Hany Ramzy   Egypti 123 1988–2003
46 Masami Ihara   Japani 122 1988–1999
47 Abdullah Zubromawi   Saudi-Arabia 122 1993–2002
48 Gilbert Agius   Malta 121 1993–
49 David Carabott   Malta 121 1987–2005
50 Aide Iskandar   Singapore 121 1995–2007
51 Peter Schmeichel   Tanska 121 1988–2001
54 Mart Poom   Viro 120 1992–
55 Yoo Sang-Chul   Etelä-Korea 120 1994–2005
56 Cha Bum-kun   Etelä-Korea 119 1972–1986
57 Pat Jennings   Pohjois-Irlanti 119 1964–1986
58 Ramón Ramírez   Meksiko 119 1991–2000
59 Rüştü Reçber   Turkki 119 1994–
60 Theodoros Zagorakis   Kreikka 119 1994–
61 Thierry Henry   Ranska 118 1997–
62 Karel Poborský   Tšekki 118 1994–2006
63 Heinz Hermann   Sveitsi 117 1978–1991
64 Yoshikatsu Kawaguchi   Japani 117 1997–
65 Marcel Desailly   Ranska 116 1993–2004
66 Roland Nilsson   Ruotsi 116 1986–2000
67 Abdulraheem Jumaa   Arabiemiirikunnat 115 1998–
68 Roberto Ayala   Argentiina 115 1994–2007
69 David Beckham   Englanti 115 1996–
70 Hao Haidong   Kiina 115 1992–2004
71 Noureddine Naybet   Marokko 115 1990–2006
72 Gheorghe Popescu   Romania 115 1988–2003
73 Shunmugham Subramani   Singapore 115 1996–2007
74 Björn Nordqvist   Ruotsi 114 1963–1978
76 Kristen Viikmäe   Viro 114 1997–
77 Angus Eve   Trinidad ja Tobago 113 1994–2005
78 Viktor Onopko   IVY /   Venäjä 113 (4 / 109) 1992–2004
79 Abdul Salam Jumaa   Arabiemiirikunnat 112 1997–2004
80 Zuhair Bilal   Arabiemiirikunnat 112 1988–2002
81 Frank de Boer   Alankomaat 112 1990–2004
82 Alain Geiger   Sveitsi 112 1980–1996
83 Geremi Njitap   Kamerun 112 1996–
84 Ian Goodison   Jamaika 112 1996–
86 Hakan Şükür   Turkki 112 1992–2007
87 Dino Zoff   Italia 112 1968–1983
88 Abdel Zaher El-Saqua   Egypti 111 1997–
90 Claudio Reyna   Yhdysvallat 111 1994–2006
91 Carlos Valderrama   Kolumbia 111 1985–1998
92 Carmel Busuttil   Malta 110 1982–2001
93 Paul Caligiuri   Yhdysvallat 110 1984–1997
94 Fernando Couto   Portugali 110 1990–2005
95 Rolando Fonseca   Costa Rica 110 1992–
96 Carlos Gamarra   Paraguay 110 1993–2006
97 Mehdi Mahdavikia   Iran 110 1996–
98 Niclas Alexandersson   Ruotsi 109 1993–2008
99 Wail Sulaiman Al-Habashi   Kuwait 109 1986–1996
100 Mauricio Solís   Costa Rica 109 1993–2006
101 Nohair Al-Shammari   Kuwait 108 1996–
102 Indra Sahdan Daud   Singapore 108 1997–
Fan Zhiyi   Kiina 108 1992–2002
Alberto García Aspe   Meksiko 108 1988–2002
Jürgen Klinsmann   Länsi-Saksa /   Saksa 108 1987–1998
Zinédine Zidane   Ranska 108 1994–2006
108 Alex Aguinaga   Ecuador 107 1987–2004
Thomas Helveg   Tanska 107 1994–
Bobby Moore   Englanti 107 1962–1973
Jamal Mubarak   Kuwait 107 1994–2004
Jon Dahl Tomasson   Tanska 107 1997–
Patrick Vieira   Ranska 107 1997–
114 Cuauhtémoc Blanco   Meksiko 106 1995–
Nader El-Sayed   Egypti 106 1992–2005
Mushin Musabah Faraj   Arabiemiirikunnat 106 1988–1999
Henrik Larsson   Ruotsi 106 1993–
Li Weifeng   Kiina 106 1998–
José Manuel Rey   Venezuela 106 1997–
Andrejs Rubins   Latvia 106 1998–
Diego Simeone   Argentiina 106 1988–2002
Hussein Sulimani   Saudi-Arabia 106 1996–
Eric Wynalda   Yhdysvallat 106 1990–2000
124 Imants Bleidelis   Latvia 105 1995–2007
Bobby Charlton   Englanti 105 1958–1970
Jürgen Kohler   Länsi-Saksa /   Saksa 105 1986–1998
128 Héctor Chumpitaz   Peru 104 1965–1981
Kim Tae-Young   Etelä-Korea 104 1992–2004
Billy Wright   Englanti 104 1946–1959
132 Franz Beckenbauer   Länsi-Saksa 103 1965–1977
Stéphane Chapuisat   Sveitsi 103 1989–2004
Didier Deschamps   Ranska 103 1989–2000
Shay Given   Irlannin tasavalta 103 1996–
Andreas Herzog   Itävalta 103 1988–2003
Stern John   Trinidad ja Tobago 103 1995–
Kevin Kilbane   Irlannin tasavalta 103 1997–
Michael Laudrup   Tanska 103 1982–1998
Theodore Whitmore   Jamaika 103 1993–2004
Mihails Zemlinskis   Latvia 103 1992–2005
143 Kenny Dalglish   Skotlanti 102 1971–1986
Hwang Seon-Hong   Etelä-Korea 102 1988–2002
Jonatan Johansson   Suomi 102 1996–
Bülent Korkmaz   Turkki 102 1990–2005
Savo Milošević   Serbia ja Montenegro /   Jugoslavia 102 1994–2008
Raúl   Espanja 102 1996–
Steve Staunton   Irlannin tasavalta 102 1988–2002
Thorbjørn Svenssen   Norja 102 1947–1962
Indrek Zelinski   Viro 102 1994–
152 Leonel de Jesús Alvarez   Kolumbia 101 1985–1997
Oleh Bloh’in   Neuvostoliitto 101 1972–1988
Ladislau Bölöni   Romania 101 1975–1988
Joe Brincat   Malta 101 1987–2004
Phillip Cocu   Alankomaat 101 1995–2006
Thomas Häßler   Länsi-Saksa /   Saksa 101 1988–2000
Radhi Jaïdi   Tunisia 101 1996–
Kasey Keller   Yhdysvallat 101 1990–
Cláudio Taffarel   Brasilia 101 1988–1998
162 Angelos Basinas   Islanti 101 1987–2004
Henning Berg   Norja 100 1992–2004
Gianluigi Buffon   Italia 100 1997–
Luis Capurro   Ecuador 100 1985–2003
Ulf Kirsten   Itä-Saksa /   Saksa 100 (49 / 51) 1985–2000
Rúnar Kristinsson   Islanti 100 1987–2004
Juris Laizans   Latvia 100 1998–
Olof Mellberg   Ruotsi 100 2000–
Tony Meola   Yhdysvallat 100 1988–2006
Joe-Max Moore   Yhdysvallat 100 1992–2002
Yūji Nakazawa   Japani 100 1999–
Nazri Nasir   Singapore 100 1990–2004
Dario Šimić   Kroatia 100 1993–
Jorge Soto   Peru 100 1992–2005
Earnie Stewart   Yhdysvallat 100 1990–2004

NaisetMuokkaa

Sija Nimi Maa Ottelumäärä Vuodet
1 Kristine Lilly   Yhdysvallat 342 1987–
2 Mia Hamm   Yhdysvallat 275 1987–2004
3 Julie Foudy   Yhdysvallat 271 1988–2004
4 Joy Fawcett   Yhdysvallat 239 1987–2004
5 Christie Rampone   Yhdysvallat 216 1997–
6 Tiffeny Milbrett   Yhdysvallat 204 1991–2005
Birgit Prinz   Saksa 204 1996–
8 Wei Pu   Kiina 201
9 Jie Li   Kiina 200
10 Kate Markgraf   Yhdysvallat 198 1998–
11 Brandi Chastain   Yhdysvallat 192 1988–2005
Fan Yunjie   Kiina 192 1992–2004
13 Kerstin Stegemann   Saksa 182 1994–
14 Hege Riise   Norja 188 1990–2004
15 Zhao Lihong   Kiina 182 1992–2003
16 Han Duan   Kiina 177 2000–
17 Shannon MacMillan   Yhdysvallat 175 1993–2005
18 Liu Ailing   Kiina 173 1987–2001
Briana Scurry   Yhdysvallat 173 1994–
20 Bente Nordby   Norja 172 1994–
21 Carla Overbeck   Yhdysvallat 168 1988–2000
22 Sun Wen   Kiina 166 1990–2006
23 Ariane Hingst   Saksa 165 1996–
24 Katrine Pedersen   Tanska 163 1994–
Wen Lirong   Kiina 163 1987–2001
26 Victoria Svensson   Ruotsi 162 1996–
Wang Liping   Kiina 162 1992–2004
28 Cindy Parlow   Yhdysvallat 158 1996–2004
29 Kristin Bengtsson   Ruotsi 157 1991–2005
30 Bettina Wiegmann   Saksa 154 1989–2003
31 Michelle Akers   Yhdysvallat 153 1985–2000
32 Linda Medalen   Norja 152 1987–1999
Therese Sjögran   Ruotsi 152 1995–
34 Malin Andersson   Ruotsi 151 1994–2005
Patrizia Panico   Italia 151 1996–
Cheryl Salisbury   Australia 151 1994–2009
Heidi Støre   Norja 151 1980–1997
38 Carolina Morace   Italia 150 1980–1997
39 Renate Lingor   Saksa 149 1995–2008
40 Annemieke Griffioen   Alankomaat 147 1995–
Sandra Minnert   Saksa 147 1992–
42 Solveig Gulbrandsen   Norja 146 1998–
Pia Sundhage   Ruotsi 146 1973–1996
44 Sandrine Soubeyrand   Ranska 145 1997–
Yan Bi   Kiina 145 2004–
46 Doris Fitschen   Saksa 144 1986–2001
Svetlana Petko   Venäjä 144 1985–2005
Homare Sawa   Japani 144 1995–
Tatiana Zorri   Italia 144 1994–
50 Marleen Wissink   Alankomaat 141 1989–2006
51 Christine Sinclair   Kanada 137 1998 –
52 Pauline Hamill   Skotlanti 136 1992–
Merete Pedersen   Tanska 136 1993–
54 Abby Wambach   Yhdysvallat 135 1996–
55 Unni Lehn   Norja 134 1992–2007
56 Cat Reddick   Yhdysvallat 133 2000–
Sandra Smisek   Saksa 133 1995–
58 Liu Ying   Kiina 132 ?–2004
Andrea Neil   Kanada 132 1991–
Tisha Venturini   Yhdysvallat 132 1992–1999
61 Aly Wagner   Yhdysvallat 131 1998–
62 Charmaine Hooper   Kanada 130 1986–
Hanna Ljungberg   Ruotsi 130 1996–
64 Silke Rottenberg   Saksa 126 1993–
Karolina Westberg   Ruotsi 126 1997–
66 Martina Voss   Saksa 125 1984–2000
67 Carla Couto   Portugali 124 1993–
68 Laura Österberg Kalmari   Suomi 123 1996–
Ri Kum-Suk   Pohjois-Korea 123 1999–
70 Shannon Boxx   Yhdysvallat 121 2003–
Corinne Diacre   Ranska 121 1993–2005
72 Lorrie Fair   Yhdysvallat 120 1996–2008
Irina Grigorieva   Venäjä 120 1985–2005
Brit Sandaune   Norja 120 1995–2004
75 Antonella Carta   Italia 119 1984–1999
Gillian Coultard   Englanti 119 1981–2000
Hiromi Isozaki   Japani 119 1997–
Tomoe Sakai   Japani 119 1997–
Lindsay Tarpley   Yhdysvallat 119 2003–
80 Anne Eggers   Tanska 118 1993–
Kerstin Garefrekes   Saksa 118 2001–
Sun Hui Ho   Pohjois-Korea 118 2003–
Jessica Julin   Suomi 118 1997–
Anne Mäkinen   Suomi 118 1991–
Hanna Marklund   Ruotsi 118 1997–
Sanna Valkonen   Suomi 118 1995–
87 Marina Burakova   Venäjä 117 1985–2004
Carin Gabarra   Yhdysvallat 117 1987–1996
Tatiana Skotnikova   Venäjä 117 2003–
90 Stephanie Mugneret-Beghe   Ranska 116 1992–2005
Heather O'Reilly   Yhdysvallat 116 2000–
92 Heather Garriock   Australia 115 1999–
Sun Qingmei   Kiina 115 1984–1997
94 Randee Hermus   Kanada 113 2000–
Huana Liu   Kiina 113
Malin Moström   Ruotsi 113 1996–
97 Sonia Bompastor   Ranska 112 2000–
98 Elisabeth Leidinge   Ruotsi 112 1974–1996
Marinette Pichon   Ranska 112 1994–2006
100 Ann Kristin Aarones   Norja 111 1990–1999
Giorgia Brenzan   Italia 111 1987–2002
Steffi Jones   Saksa 111 1993–
Maria Lazarou   Kreikka 111 1991–2004
Maria Makowska   Puola 111 1986–
Silvia Neid   Saksa 111 1982–1996
Lena Videkull   Ruotsi 111 1984–1996
107 Julie Fleeting   Skotlanti 110 1996–
Gunn Nyborg   Norja 110 1978–1992
Cathrine Paaske Sørensen   Tanska 110 2000–
Joanne Peters   Australia 110 1996–
Tiffany Roberts   Yhdysvallat 110 1994–
Elisabetta Vignotto   Italia 110 1970–1988
113 Angela Hucles   Yhdysvallat 109 2002–2009
Lene Jensen   Tanska 109 1996–
Jane Törnqvist   Ruotsi 109 1995–2005
116 Gemma Fay   Skotlanti 108 1998–
117 Natalia Barbachina   Venäjä 107 1990–
Hoda Lattaf   Ranska 107 1997–
Heather Mitts   Yhdysvallat 107 1999–
Ane Stangeland Horpestad   Norja 107 1991–
121 Amy Walsh   Yhdysvallat 106 1998–
122 Gro Espeseth   Norja 105 1991–2000
Lene Terp   Tanska 105 1993–2003
124 Heidi Mohr   Saksa 104 1984–1996
Sarina Wiegman   Alankomaat 104 1987–2004
126 Bai Jie   Kiina 103 1997–2003
127 Trine Rønning   Norja 102 2003–
Anissa Tann-Darby   Australia 102 1988–2002
Pia Wunderlich   Saksa 102 1993–
130 Maureen Mmadu   Nigeria 101 1993–
131 Nadine Angerer   Saksa 100 1996–
Carli Lloyd   Yhdysvallat 100 2005–
  • Päivitetty 23. maaliskuuta 2010 julkaistun listan perusteella.

LähteetMuokkaa

ViitteetMuokkaa