Luettelo Kreikan puolueista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Kreikan puolueista, ja käsittää tärkeimmät puolueet, jotka ovat osallistuneet Kreikan parlamenttivaaleihin tai europarlamenttivaaleihin Kreikan kolmannen tasavallan aikana eli vuodesta 1974 lähtien.[1]

Kreikan parlamentissa tai Euroopan parlamentissa edustetut puolueet

muokkaa
Puolue Politiikka Paikat
Nimi Lyhenne Perustettu Puheenjohtaja Asemointi Ideologia Kreikan parlamentti Euroopan parlamentti
Kreikan kommunistinen puolue KKE 1918 Dimítris Koutsoúmpas äärivasemmisto kommunismi, marxismi-leninismi
21 / 300
2 / 21
Kreikkalainen ratkaisu EL 2016 Kyriákos Velópoulos oikeisto kansalliskonservatismi, venäjä-mielisyys, nationalismi
12 / 300
2 / 21
Kurssina vapaus PE 2016 Zoí Konstantopoúlou vasemmisto vasemmistopopulismi, euroskeptismi
6 / 300
1 / 21
Logiikan ääni FL 2023 Afrodíti Latinopoúlou äärioikeisto kansalliskonservatismi
0 / 300
1 / 21
Pasok-Muutosliike PASOK–KINAL 1974/2018 Níkos Androulákis keskusta-vasemmisto sosiaalidemokratia, sosiaaliliberalismi
31 / 300
3 / 21
Spartalaiset 2017 Vasílis Stígkas äärioikeisto äärikansallismielisyys, oikeistopopulismi, arvokonservatismi, euroskeptismi
7 / 300
0 / 21
Syriza SYRIZA 2004/2012 Stéfanos Kasselákis vasemmisto demokraattinen sosialismi, sosiaalidemokratia
36 / 300
4 / 21
Uusi demokratia ND 1974 Kyriákos Mitsotákis keskusta-oikeisto liberaalikonservatismi, kristillisdemokratia
158 / 300
7 / 21
Uusi vasemmisto NEA 2023 Aléxis Charítsis keskusta-vasemmisto demokraattinen sosialismi
11 / 300
0 / 21
Voitto 2019 Dimítrios Natsiós äärioikeisto kansalliskonservatismi
10 / 300
1 / 21

Muita puolueita sekä lakkautettuja puolueita

muokkaa
Nimi Lyhenne Nimi kreikaksi Perustettu Lakkautettu
Aktiiviset kansalaiset Ενεργοί Πολίτες, Energoí Polítes 2002
Antarsya ANTARSYA Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή, Antikapitalistikí Aristerí Synergasía gia tin Anatropí 2009
Antikapitalistinen liitto Αντικαπιταλιστική Συμμαχία, Antikapitalistikí Symmachía 2004 2007
Arvojen yhteiskunta Κοινωνία Αξιών, Koinonía Axión 2012
Arvokkuus Αξιοπρέπεια, Axioprépeia
Autonominen vallankumouksellisen politiikan liike AKEP Αυτοδύναμο Κίνημα Επαναστατικής Πολιτικής, Aftodýnamo Kínima Epanastatikís Politikís
Demokraatit Δημοκρατικοί, Dimokratikoí 2009
Demokraattinen alueellinen liitto Δημοκρατική Περιφερειακή Ένωση, Dimokratikí Perifereiakí Énosi 2000 ?
Demokraattinen keskustaunioni Δημοκρατική Ένωση Κέντρου, Dimokratikí Énosi Kéntrou 1974 1976
Demokraattinen liitto DISY Δημοκρατική Συμμαχία, Dimokratikí Symmachía 2010 2012
Demokraattinen puolue Δημοκρατικό Κόμμα, Dimokratikó Kómma 1994? 1994?
Demokraattinen ryhmittymä DISY Δημοκρατική Συμπαράταξη, Dimokratikí Symparátaxi 2015 2018
Demokraattinen sosiaalinen liike DIKKI Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα, Dimokratikó Koinonikó Kínima 1995
Demokraattinen sosialistinen liike Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κίνημα, Dimokratikó Sosialistikó Kínima
Demokraattinen unioni FIDE Δημοκρατική Ένωσις, Dimokratikí Énosis 1956 1956
Demokraattinen uudestisyntyminen Δημοκρατική Αναγέννηση, Dimokratikí Anagénnisi 2003
Demokraattinen uudistuminen DIANA Δημοκρατική Ανανέωση, Dimokratikí Ananéosi 1985 1996
Demokraattinen vasemmisto DIMAR Δημοκρατική Αριστερά, Dimokratikí Aristerá 2010
Demokraattinen vastuu Δημοκρατική Ευθύνη, Dimokratikí Efthýni 2016
Demokraattisen kansallisen uudistumisen liitto EDEM Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης, Énosi Dimokratikís Ethnikís Metarrýthmisis 2014
Demokraattisen keskustan liitto EDIK Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου, Énosi Dimokratikoú Kéntrou 1976
Demokraattisen sosialismin puolue KODISO Κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, Kómma Dimokratikoú Sosialismoú 1979 1989
Demokraattisten sosialistien liike KIDISO Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών / Το Κίνημα, Kínima Dimokratón Sosialistón / To Kínima 2015
Demokratian ääni Φωνή Δημοκρατίας, Foní Dimokratías 2017
Drakma Δραχμή – Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων, Drachmí – Ellinikí Dimokratikí Kínisi Pénte Astéron 2013
Edistyksellisten ja vasemmistolaisten voimien liitto Συμμαχία Προοδευτικών και Αριστερών Δυνάμεων, Symmachía Proodeftikón kai Aristerón Dynámeon 1977 1981
Edistyspuolue Κόμμα Προοδευτικών, Kómma Proodeftikón 1954/1974 1984
Ekologinen kreikkalainen liike Οικολογικό Ελληνικό Κίνημα, Oikologikó Ellinikó Kínima
Ekologinen uudestisyntyminen Οικολογική Αναγέννηση, Oikologikí Anagénnisi ? ?
Ekologiset pasifistiset vihreät Οικολόγοι Ειρηνιστές Πράσινοι, Oikológoi Eirinistés Prásinoi 1990
Ekologiset vihreät OP Οικολόγοι Πράσινοι, Oikológoi Prásinoi 2002
Ekologit – Vaihtoehtoiset OE / OOEO Οικολόγοι Εναλλακτικοί / Ομοσπονδία Οικολογικών και Εναλλακτικών Οργανώσεων, Oikológoi Enallaktikoí / Omospondía Oikologikón kai Enallaktikón Organóseon 1989 1993
En maksa -liike Κίνημα Δεν Πληρώνω, Kínima Den Pliróno 2012
Ensimmäinen rivi Πρώτη Γραμμή, Próti Grammí 1999 2002
ENYPEKK – Pystyssä oleva Kreikka ΕΝΥΠΕΚΚ – Όρθια Ελλάδα, ENYPEKK – Órthia Elláda
EPEKE EPEKE Επιτροπές Παραγωγής και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου, Epitropés Paragogís kai Elénchou Kyvernitikoú Érgou
Euroopan kansan sosiaaliset ryhmät Λαϊκές Ευρωπαϊκές Κοινωνικές Ομάδες, Laïkés Evropaïkés Koinonikés Omádes
Eurooppalainen talousliike Ευρωπαϊκή Οικονομική Κίνηση, Evropaïkí Oikonomikí Kínisi
Eurooppalainen valtioliitto Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία, Evropaïkí Sympoliteía
Hellenistinen puolue Κόμμα Ελληνισμού, Kómma Ellinismoú 1981 2004
Ihmisoikeuspuolue Κόμμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Kómma Anthropínon Dikaiomáton
Internationalistinen työläisten vasemmisto DEA Διεθνιστική Εργατική Αριστερά, Diethnistikí Ergatikí Aristerá 2001
Isänmaallinen humanistinen liike Πατριωτικό Ανθρωπιστικό Κίνημα, Patriotikó Anthropistikó Kínima
Isänmaallinen liitto Πατριωτική Ένωση, Patriotikí Énosi
Isänmaallinen liitto Πατριωτικός Σύνδεσμος, Patriotikós Sýndesmos
Isänmaallinen radikaali liitto PATRIE Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση, Patriotikí Rizospastikí Énosi 2018
Itsenäiset kreikkalaiset ANEL Ανεξάρτητοι Έλληνες, Anexártitoi Éllines 2012
Joki Το Ποτάμι, To Potámi 2014 2019
Kansalaisliike Κίνηση Πολιτών, Kínisi Politón 1994? 1994?
Kansalaisliikkeet sosiaalidemokratian puolesta Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, Kiníseis Politón gia ti Sosialdimokratía 2014
Kansallinen demokraattinen unioni Εθνική Δημοκρατική Ένωσις, Ethnikí Dimokratikí Énosis 1974 1977
Kansallinen kreikkalainen isänmaallinen liitto LEPEN Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση, Laïkí Ellinikí Patriotikí Énosi 2016
Kansallinen liitto Εθνική Συμμαχία, Ethnikí Symmachía n. 1933
Kansallinen liitto Εθνική Συμμαχία, Ethnikí Symmachía n. 2000
Kansallinen oppositio Λαϊκή Αντιπολίτευση, Laïkí Antipolítefsi 1990 1990
Kansallinen poliittinen unioni EPEN Εθνική Πολιτική Ένωσις, Ethnikí Politikí Énosis 1984 1996
Kansallinen rintama Eθνικό Mέτωπο, Ethnikó Métopo 2012
Kansallinen ryhmitys EP Εθνική Παράταξις, Ethnikí Parátaxis 1977 1981
Kansallinen taistelijapuolue Κόμμα Εθνικών Αγωνιστών, Kómma Ethnikón Agonistón
Kansallinen toivo EthEL Εθνική Ελπίδα, Ethnikí Elpída 2010
Kansallinen unionistipuolue EEK Εθνικόν Ενωτικόν Κόμμα, Ethnikón Enotikón Kómma 1935 1950
Kansallinen vastarintaliike KEAN Κίνημα Εθνικής Αντίστασης, Kínima Ethnikís Antístasis
Kansallisen yhtenäisyyden liitto SEE Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, Sýndesmos Ethnikís Enótitas 2011
Kansallisradikaali unioni ERE Εθνική Ριζοσπαστική Ένωσις, Ethnikí Rizospastikí Énosis 1956 1974
Kansan demokraattinen ykseys LDE Λαϊκή Δημοκρατική Ενότητα, Laïkí Dimokratikí Enótita
Kansan unionistipuolue LEK Λαϊκόν Ενωτικόν Κόμμα, Laïkón Enotikón Kómma 1951 1951
Kansan yhtenäisyys LAE Λαϊκή Ενότητα, Laïkí Enótita 2015
Kansanpuolue Λαϊκόν Κόμμα, Laïkón Kómma 1920 1961
Keskustaunioni EK Ένωση Κεντρώων, Énosi Kentróon 1992
Keskustaunioni EK Ένωσις Κέντρου, Énosis Kéntrou 1961 1974
Keskustaunioni – Uudet voimat EK-ND Ένωσις Κέντρου – Νέες Δυνάμεις, Énosis Kéntrou – Nées Dynámeis 1974 1976
Kohtalo Πεπρωμένο, Peproméno
Kommunistinen vasemmisto Κομμουνιστική Αριστερά, Kommounistikí Aristerá
Kreikan ekologistit Οικολόγοι Ελλάδας, Oikológoi Elládas 1988
Kreikan kommunistinen puolue KKE (m-l) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό), Kommounistikó Kómma Elládas (marxistikó-leninistikó) 1976
Kreikan kommunististen internationalistien organisaatio OKDE Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας, Orgánosi Kommounistón Diethnistón Elládas 1934
Kreikan kommunististen internationalistien organisaatio – Spártakos OKDE Spártakos Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας – Σπάρτακος, Orgánosi Kommounistón Diethnistón Elládas – Spártakos 1985
Kreikan kristillisdemokraattinen puolue ChRIKE Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, Christianodimokratikó Kómma Elládos 2013
Kreikan maanviljelijöiden ja karjankasvattajien puolue AKKEL Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας, Agrotikó Ktinotrofikó Kómma Elládas 2014
Kreikan maaseudun puolue AKE Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας, Agrotikó Kómma Elládas
Kreikan maatyöväen liike PAEKE Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος, Panagrotikó Ergatikó Kínima Elládos
Kreikan piraattipuolue Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Kómma Peiratón Elládas 2012
Kreikan sisäinen kommunistinen puolue KKE Esot. Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας Εσωτερικού, Kommounistikó Kómma Elládas Esoterikoú 1968 1987
Kreikan sosialistinen puolue Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδος, Sosialistikó Kómma Elládos 1974? ?
Kreikan taisteleva sosialistinen puolue ASKE Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας, Agonistikó Sosialistikó Kómma Elládas 1984
Kreikan vallankumouksellinen kommunistinen liike EKKE Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα Ελλάδας, Epanastatikó Kommounistikó Kínima Elládas 1970
Kreikan visio Ελληνικό Όραμα, Ellinikó Órama
Kreikan yhdistynyt sosialistinen ryhmittymä ESPE Ενιαία Σοσιαλιστική Παράταξη Ελλάδας, Eniaía Sosialistikí Parátaxi Elládas
Kreikka, toinen tie Ελλάδα, ο άλλος δρόμος, Elláda, o állos drómos 2017
Kreikkalainen demokraattinen ekologinen liike Ελληνικό Δημοκρατικό Οικολογικό Κίνημα, Ellinikó Dimokratikó Oikologikó Kínima
Kreikkalainen kansankokous ES Ἑλληνικὸς Συναγερμός, Ellinikós Synagermós 1951 1956
Kreikkalainen radikaali liike Ελληνικό Ριζοσπαστικό Κίνημα, Ellinikó Rizospastikó Kínima 1989 1990
Kreikkalainen rintama Ελληνικό Μέτωπο, Ellinikó Métopo 1994 2005
Kreikkalainen sosialistinen puolue Ελληνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη, Ellinikó Sosialistikó Kómma gia ti Dimokratía kai tin Anáptyxi 1987 1989
Kreikkalainen suoran demokratian liike Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, Ellinikó Kínima Ámesis Dimokratías
Kreikkalainen vasemmisto EAR Ελληνική Αριστερά, Ellinikí Aristerá 1987 1992
Kreikkalainen ykseys Ελληνική Ενότητα, Ellinikí Enótita
Kreikkalaiset ekologistit Έλληνες Οικολόγοι, Éllines Oikológoi
Kreikkalaiset eurooppalaiset kansalaiset Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες, Éllines Evropaíoi Polítes 2014 2015
Kreikkalaiset radikaalit Έλληνες Ριζοσπάστες, Éllines Rizospástes 2019
Kreikkalaisortodoksinen vapautusliike Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας, Ellinorthódoxo Kínima Sotirías
Kreikkalaisten kokous Ελλήνων Συνέλευσις, Ellínon Synélefsis 2012
Kreikkalaisten metsästäjien puolue KEK Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών, Kómma Ellínon Kynigón 1990
Kreikkalaisten uudistusmielisten liike Κίνημα Ελλήνων Μεταρρυθμιστών, Kínima Ellínon Metarrythmistón ? ?
Kristillinen demokratia Χριστιανική Δημοκρατία, Christianikí Dimokratía 1953
Kultainen aamunkoitto ChA Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή, Laïkós Sýndesmos – Chrysí Avgí 1985
Kulttuurin ja kehityksen liitot Ενώσεις Πολιτισμού και Ανάπτυξης, Enóseis Politismoú kai Anáptyxis
Leijonat – Yhteistyö Kreikan puolesta Λιοντάρια – Συνέργεια για την Ελλάδα, Liontária – Synérgeia gia tin Elláda
Liberaali liittouma FISY Φιλελεύθερη Συμμαχία, Fileléftheri Symmachía 2007
Liberaalidemokraattinen keskusta Φιλελεύθερον Δημοκρατικόν Κέντρον, Fileléftheron Dimokratikón Kéntron 1965 1966
Liberaalidemokraattinen unioni Φιλελεύθερη Δημοκρατική Ένωση, Fileléftheri Dimokratikí Énosi 1974? ?
Liberaalipuolue Κόμμα Φιλελευθέρων, Kómma Filelefthéron 1910 1961
Liberaalipuolue Κόμμα Φιλελευθέρων, Kómma Filelefthéron 1980
Liberaalit Οι Φιλελεύθεροι, Oi Fileléftheroi 1999 2001
Liitto isänmaan ja kansan puolesta EPAL Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό, Énosi gia tin Patrída kai ton Laó 2014
Luonnonlain puolue Κόμμα Φυσικού Νόμου, Kómma Fysikoú Nómou
Luottamus Εμπιστοσύνη, Empistosýni n. 1989 n. 1993
Maanviljelijöiden ja työtätekevien puolue KAE Κόμμα Αγροτών και Εργαζομένων, Kómma Agrotón kai Ergazoménon
Marxilais-leniniläinen Kreikan kommunistinen puolue M-L KKE Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Marxistikó-Leninistikó Kommounistikó Kómma Elládas 1976
Mera25 MéRA25 Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής, Métopo Evropaïkís Realistikís Anypakoís 2018
Naiset toisen Euroopan puolesta Γυναίκες για μια άλλη Ευρώπη, Gynaíkes gia mia álli Evrópi 2004 2004
Nationalistinen ryhmittymä Εθνικιστική Συμπαράταξη, Ethnikistikí Symparátaxi
Nuorisokommunistinen vapautus nKA νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, neolaía Kommounistikí Apelefthérosi 1995
Nuorten puolue Κόμμα Νέων, Kómma Néon
Oliivipuu Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη, Eliá – Dimokratikí Parátaxi 2014 2019
Olympismi Ολυμπισμός, Olympismós
Organisaatio Kreikan kommunistisen puolueen jälleenrakentamiseksi OAKKE Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Orgánosi gia tin Anasygkrótisi tou Kommounistikoú Kómmatos Elládas 1985
Ortodoksinen kansankokous LAOS Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, Laïkós Orthódoxos Synagermós 2000
PAME PAME Πανδημοκρατικόν Αγροτικόν Μέτωπον Ελλάδος, Pandimokratikón Agrotikón Métopon Elládos 1961 1961
Panathinaikos-liike PANKI Παναθηναϊκό Κίνημα, Panathinaïkó Kínima 2012 2014
Panhelleeninen makedonialainen rintama PAMME Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, Panellínio Makedonikó Métopo 2009 2009?
Piste Τελεία, Teleía 2014
Poliittinen kevät POLAN Πολιτική Άνοιξη, Politikí Ánoixi 1993 2004
Puolueiden ulkopuolisten sosiaaliryhmien kansalliset liitot LEYKO Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων, Laïkés Enóseis Yperkommatikón Koinonikón Omádon
Radikaali kieltojen vastainen liike RAK Ριζοσπαστική Αντιαπαγορευτική Κίνηση, Rizospastikí Antiapagoreftikí Kínisi
Radikaalivasemmiston rintama MERA Μέτωπο Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Métopo Rizospastikís Aristerás 1999 2009
Sateenkaari Ουράνιο Τόξο, Ouránio Tóxo 1994
Sillat Γέφυρες, Géfyres 2014 2015
Sopimus uudesta Kreikasta Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, Symfonía gia ti Néa Elláda 2013 (2014)
Sosialistinen aloite Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία, Sosialistikí Protovoulía 1976 1978
Sosialistinen marssi Σοσιαλιστική Πορεία, Sosialistikí Poreía 1975 1979
Sosialistinen puolue Σοσιαλιστικό Κόμμα, Sosialistikó Kómma
Sosialistinen työväenpuolue SEK Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, Sosialistikó Ergatikó Kómma 1972/1997
Suora demokratia Άμεση Δημοκρατία, Ámesi Dimokratía
Suunnitelma B Σχέδιο Β, Schédio V 2013
Taisteleva vasemmisto Μαχόμενη Αριστερά, Machómeni Aristerá 1993 1999
Tasa-arvon, rauhan ja ystävyyden puolue KIEF Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, Kómma Isótitas, Eirínis kai Filías 1991
Toiminta Δράση, Drási 2009 2019
Tulenkestävä Kreikka Πυρίκαυστος Ελλάδα, Pyríkafstos Elláda
Työväen anti-imperialistinen rintama Εργατικό Αντιϊμπεριαλιστικό Μέτωπο, Ergatikó Antiïmperialistikó Métopo
Työväen internationalistinen unioni EDE Εργατική Διεθνιστική Ένωση, Ergatikí Diethnistikí Énosi
Työväen vallankumouksellinen puolue EEK Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, Ergatikó Epanastatikó Kómma 1985
Uudelleenluonti! DX Δημιουργία, ξανά!, Dimiourgía, xaná! 2011
Uudet poliitikot Νέοι Πολιτικοί, Néoi Politikoí
Uudet poliittiset voimat NPD Νέες Πολιτικές Δυνάμεις, Nées Politikés Dynámeis 1974 1976
Uudistuva kommunistinen ekologinen vasemmisto AKOA Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά, Ananeotikí Kommounistikí Oikologikí Aristerá 1991 2013
Uusi kreikkalainen voima NEO Νέα Ελληνική Ορμή, Néa Ellinikí Ormí 2018
Uusi vasemmistovirtaus NAR Νέο Αριστερό Ρεύμα, Néo Aristeró Révma 1989
Uusliberaalien puolue Κόμμα Νεοφιλελευθέρων, Kómma Neofilelefthéron 1977 1978
Vaihtoehtoinen antikapitalistinen ryhmittymä Εναλλακτική Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση, Enallaktikí Antikapitalistikí Syspeírosi
Valtion toivo Ελπίδα Πολιτείας, Elpída Politeías
Vapaa isänmaa Ελεύθερη Πατρίδα, Eléftheri Patrída 2016/2018?
Vapaa-ajattelijoiden puolue Κόμμα των Ελευθεροφρόνων, Kómma ton Eleftherofrónon 1922 1936
Vapaat Ελεύθεροι, Eléftheroi 1984 ?
Vapaiden kansalaisten liike KEP Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών, Kínima Elefthéron Politón 2001 2002
Vasemmisto Αριστερά, Aristerá
Vasemmistolainen aloite Αριστερή Πρωτοβουλία, Aristerí Protovoulía
Vasemmistoliike ETY:ä vastaan Αριστερή Κίνηση κατά της ΕΟΚ, Aristerí Kínisi katá tis EOK 1993 ?
Vasemmiston yhdistyneen toiminnan liike KEDA Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς, Kínisi gia tin Enótita Drásis tis Aristerás 2000
Vasemmiston, kansanliikkeiden ja ekologian liitto SYN Συνασπισμός της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας / Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου, Synaspismós tis Aristerás, ton Kinimáton kai tis Oikologías / Synaspismós tis Aristerás kai tis Proódou 1989/1991 2013
Vasen ryhmittymä Αριστερή Συσπείρωση, Aristerí Syspeírosi 2012
Vihreä liike Πράσινο Κίνημα, Prásino Kínima 2017
Vihreät – Solidaarisuus Πράσινοι – Αλληλεγγύη, Prásinoi – Allilengýi 2014
Yhdistynyt antikapitalistinen vasemmisto ENANTIA Ενωτική Αντικαπιταλιστική Αριστερά, Enotikí Antikapitalistikí Aristerá 2007 2009
Yhdistynyt demokraattinen vasemmisto EDA Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά, Eniaía Dimokratikí Aristerá 1951 1989
Yhdistynyt kansanrintama EPAM Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, Eniaío Pallaïkó Métopo 2011
Yhdistynyt nationalistiliike ENEK Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα, Eniaío Ethnikistikó Kínima 1979 1991
Yhdistynyt rintama Ενωτικό Μέτωπο, Enotikó Métopo 2011 2013
Yhdistynyt vasemmisto Ενωμένη Αριστερά, Enoméni Aristerá 1974 1977
Yhteiskunta Κοινωνία – Πολιτική παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια, Koinonía – Politikí parátaxi synechistón tou Kapodístria 2008
Yhteiskuntasopimus Κοινωνική Συμφωνία / Κοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη, Koinonikí Symfonía / Koinonikí Symfonía gia tin Elláda stin Evrópi 2012

Lähteet

muokkaa
  1. Parties and Elections in Europe Parties and Elections in Europe. Viitattu 4.5.2021.

Aiheesta muualla

muokkaa