Luettelo Korean demokraattisen kansantasavallan ilmavoimien kalustosta

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Korean demokraattisen kansantasavallan ilmavoimien nykyisestä kalustosta.

Hävittäjät muokkaa

Hävittäjät muokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva
Chengdu F-7/F-7B[1] Hävittäjä 120[2]  
Mikojan-Gurevitš MiG-29A/MiG-29S[1] Hävittäjä 35[2]  
Mikojan-Gurevitš MiG-23 Hävittäjä 10 MiG-23P
46 MiG-23ML[1][2]
 
Shenyang F-5 Hävittäjä 106[2]  
Shenyang F-6 Hävittäjä 97[2]  

Hävittäjäpommittajat muokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva
Mikojan-Gurevitš MiG-21bis[1] Hävittäjäpommittaja 26[2]  
Suhoi Su-7 Hävittäjäpommittaja 18[2]  

Harjoituskoneet muokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva
Mikojan-Gurevitš MiG-15 Harjoituskone 5[2]  
Nanchang CJ-6 Harjoituskone 190[1]  
Shenyang FT-2 Harjoituskone 30[2]  
Shenyang FT-5 Harjoituskone 135[2]  

Pommikoneet muokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva
Harbin H-5 Pommikone 80[2]  
Suhoi Su-25 Rynnäkkökone 34[2]  

Kuljetuskoneet muokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva
Antonov An-2/
Yunshuji Y-5
Kuljetuskone väh. 127,[3]
jopa 200[1]
 
Antonov An-24 Kuljetuskone 1[2]  
Iljušin Il-62M VIP-kuljetuskone 2[4]  
Il-18 Matkustajakone 2[1]  
Il-62M Matkustajakone 2[1]  
Tu-154 Matkustajakone 4[1]  
Tu-204-300 Matkustajakone 1[1]  

Helikopterit muokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva
Harbin Z-5 Kuljetushelikopteri 48[1]  
MD 500D Monitoimihelikopteri 84[2]  
Mil Mi-2 Kuljetushelikopteri 45[2]  
Mil Mi-8 Kuljetushelikopteri 41[2]  
Mil Mi-14 Sukellusveneentorjuntahelikopteri 8[2]  
Mil Mi-24 Taisteluhelikopteri 20[2]  
Mil Mi-26 Kuljetushelikopteri 4[2]  

Miehittämättömät ilma-alukset muokkaa

Nimi Tyyppi Kuva
Pchela-1 Miehittämätön ilma-alus  

[1]

Ilmatorjunta muokkaa

Ilmatorjuntaohjukset muokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva
S-75 Ilmatorjuntaohjus 179+  
S-125 Ilmatorjuntaohjus 133  
S-200 Ilmatorjuntaohjus 38  

[1]

Olalta laukaistavat ilmatojuntaohjukset muokkaa

Nimi Tyyppi Kuva
9K32 Strela-2 Ilmatorjuntaohjus  
9K36 Strela-3 Ilmatorjuntaohjus  
9K310 Igla-1 Ilmatorjuntaohjus  

[1]

Aseistus muokkaa

Ohjukset muokkaa

Nimi Tyyppi Kuva
Kh-23 Ilmasta maahan -ohjus  
Kh-25 Ilmasta maahan -ohjus  
KN-01 Meritorjuntaohjus
R-3 Lämpöhakuinen ilmasta ilmaan -ohjus  
R-60 Lämpöhakuinen ilmasta ilmaan -ohjus  
R-73 Lämpöhakuinen ilmasta ilmaan -ohjus  
PL-5 Lämpöhakuinen ilmasta ilmaan -ohjus
PL-7 Lämpöhakuinen ilmasta ilmaan -ohjus
R-23/24 Tutkahakuinen ilmasta ilmaan -ohjus  
R-27 Tutkahakuinen ilmasta ilmaan -ohjus  

[1]

Lähteet muokkaa

  1. a b c d e f g h i j k l m n o The Military Balance 2014, s. 256. IISS. (englanniksi)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s World Air Forces 2017 (PDF) Joulukuu 2016. Flightglobal. Viitattu 6.1.2017. (englanniksi)
  3. КНДР - ВВС Russianplanes.net. Viitattu 6.1.2017. (venäjäksi)
  4. КНДР - Правительство Russianplanes.net. Viitattu 6.1.2017. (venäjäksi)