Luettelo Euroopan yli miljoonan asukkaan kaupungeista kuntien väkiluvun mukaan

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo maantieteellisen Euroopan suurimmista, yli miljoonan asukkaan kaupungeista. Väkiluvultaan Euroopan kaupungeista suurin on Istanbul jonka lukuihin on otettu Aasian puoleinen osa.[1]

Istanbul on rajakaupunki - osaksi Euroopaa ja osaksi Aasiaa.

Pääkaupungit ovat lihavoituja.

Näkymä Moskovasta
Lontoon ydinkeskustaa
Suomesta katsoen lähin miljoonakaupunki on Pietari
Rakennuksia Berliinissä
Kiova Dneprin rannalla

Sisällysluettelo

LuetteloMuokkaa

Kaupunki Valtio Asukasluku kaupunkialueella 2011 Eurostat [2] Viite
1 Istanbul   Turkki &&&&&&&015029231.&&&&0015 029 231 [1]
2 Moskova   Venäjä &&&&&&&013197596.&&&&0013 197 596 [3]
3 Lontoo   Britannia &&&&&&&&08787892.&&&&008 787 892 &&&&&&&&08173941.&&&&008 173 941 [4]
4 Pietari   Venäjä &&&&&&&&05323300.&&&&005 323 300 [5][6]
5 Berliini   Saksa &&&&&&&&03671000.&&&&003 671 000 &&&&&&&&03460725.&&&&003 460 725 [7]
6 Madrid   Espanja &&&&&&&&03165235.&&&&003 165 235 &&&&&&&&03198645.&&&&003 198 645 [8]
7 Kiova   Ukraina &&&&&&&&02932525.&&&&002 932 525 [9]
8 Rooma   Italia &&&&&&&&02879038.&&&&002 879 038 &&&&&&&&02873494.&&&&002 873 494 [10]
9 Pariisi   Ranska &&&&&&&&02241346.&&&&002 241 346 &&&&&&&&02249977.&&&&002 249 977 [11]
10 Minsk   Valko-Venäjä &&&&&&&&01949400.&&&&001 949 400 [12]
11 Bukarest   Romania &&&&&&&&01883144.&&&&001 883 144 &&&&&&&&01903299.&&&&001 903 299 [13] [14]
12 Wien   Itävalta &&&&&&&&01877836.&&&&001 877 836 &&&&&&&&01598626.&&&&001 598 626 [15]
13 Budapest   Unkari &&&&&&&&01759407.&&&&001 759 407 &&&&&&&&01729040.&&&&001 729 040 [16]
14 Hampuri   Saksa &&&&&&&&01758041.&&&&001 758 041 &&&&&&&&01786448.&&&&001 786 448 [17]
15 Varsova   Puola &&&&&&&&01748916.&&&&001 748 916 &&&&&&&&01708491.&&&&001 708 491 [18]
16 Barcelona   Espanja &&&&&&&&01602386.&&&&001 602 386 &&&&&&&&01611013.&&&&001 611 013 [8]
17 München   Saksa &&&&&&&&01521678.&&&&001 521 678 &&&&&&&&01378176.&&&&001 378 176 [19]
18 Harkova   Ukraina &&&&&&&&01431565.&&&&001 431 565 [20]
19 Milano   Italia &&&&&&&&01362695.&&&&001 362 695 &&&&&&&&01324110.&&&&001 324 110 [10]
20 Praha   Tšekki &&&&&&&&01280208.&&&&001 280 208 &&&&&&&&01241664.&&&&001 241 664 [21]
21 Sofia   Bulgaria 0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”.0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”1 324 024 &&&&&&&&01324025.&&&&001 324 025 [22]
22 Nizni Novgorod   Venäjä &&&&&&&&01250000.&&&&001 250 000 [23]
23 Kazan   Venäjä &&&&&&&&01216965.&&&&001 216 965 [24]
24 Bryssel   Belgia &&&&&&&&01171828.&&&&001 171 828 &&&&&&&&01136778.&&&&001 136 778 [25]
25 Samara   Venäjä &&&&&&&&01170910.&&&&001 170 910 [26]
26 Belgrad   Serbia &&&&&&&&01166763.&&&&001 166 763 [27]
27 Birmingham   Britannia &&&&&&&&01124600.&&&&001 124 600 &&&&&&&&01073045.&&&&001 073 045 [28]
28 Ufa   Venäjä &&&&&&&&01121429.&&&&001 121 429 [29]
29 Rostov-on-Don   Venäjä &&&&&&&&01119875.&&&&001 119 875 [30]
30 Tbilisi   Georgia &&&&&&&&01118035.&&&&001 118 035
31 Köln   Saksa &&&&&&&&01039488.&&&&001 039 488 &&&&&&&&01007119.&&&&001 007 119 [31]
32 Perm   Venäjä &&&&&&&&01041876.&&&&001 041 876 [32]
33 Voronež   Venäjä &&&&&&&&01032382.&&&&001 032 382 [33]
34 Volgograd   Venäjä &&&&&&&&01016137.&&&&001 016 137 [34]
35 Odessa   Ukraina &&&&&&&&&0999359.&&&&00999 359 [20]
36 Dnipro   Ukraina &&&&&&&&&0982969.&&&&00982 969 [20]
37 Napoli   Italia &&&&&&&&&0970185.&&&&00970 185 &&&&&&&&&0959574.&&&&00959 574 [10]

Muita eurooppalaisia suurkaupunkejaMuokkaa

(Täydentävään taulukkoon kerätään yli 600 000 asukkaan kaupunkeja, myös miljoonakerhosta pudonneita.)

Nimi Valtio Asukasluku
(kaupungin
rajojen sisällä)
Vuosi ja lähde Etäisyys (km)
Helsingistä *
Donetsk   Ukraina &&&&&&&&&0955041.&&&&00955 041 2012 [35] &&&&&&&&&&&01582.&&&&001 582
Dnipro   Ukraina &&&&&&&&&0999577.&&&&00999 577 2012 [35] &&&&&&&&&&&01454.&&&&001 454
Napoli   Italia 989 160 2014 &&&&&&&&&&&02273.&&&&002 273
Tukholma   Ruotsi 911 989 2014 &&&&&&&&&&&&0397.&&&&00397
Torino   Italia 897 265 2014 &&&&&&&&&&&02034.&&&&002 034
Marseille   Ranska 852 516 2012 &&&&&&&&&&&02294.&&&&002 294
Saratov   Venäjä 837 831 2010 &&&&&&&&&&&01958.&&&&001 958
Amsterdam   Alankomaat 825 080 2015 &&&&&&&&&&&01504.&&&&001 504
Zagreb   Kroatia 790 017 2011 &&&&&&&&&&&01704.&&&&001 704
Valencia   Espanja 786 424 2014 &&&&&&&&&&&02898.&&&&002 898
Krakova   Puola 760 700 2014 &&&&&&&&&&&01168.&&&&001 168
Leeds   Britannia 757 655 2012 &&&&&&&&&&&01741.&&&&001 741
Toljatti   Venäjä 719 632 2010 &&&&&&&&&&&01652.&&&&001 652
Łódź   Puola 709 757 2014 &&&&&&&&&&&&0996.&&&&00996
Frankfurt am Main   Saksa 709 395 2014 &&&&&&&&&&&01517.&&&&001 517
Riika   Latvia 701 185 2014 &&&&&&&&&&&&0362.&&&&00362
Sevilla   Espanja 696 676 2014 &&&&&&&&&&&03344.&&&&003 344
Palermo   Italia 676 118 2014 &&&&&&&&&&&02588.&&&&002 588
Zaragoza   Espanja 666 058 2014 &&&&&&&&&&&02710.&&&&002 710
Ateena   Kreikka 664 046 2014 &&&&&&&&&&&02472.&&&&002 472
Oslo   Norja 638 529 2014 &&&&&&&&&&&&0788.&&&&00788
Wrocław   Puola 632 432 2014 &&&&&&&&&&&01123.&&&&001 123
Iževsk   Venäjä 627 734 2010 &&&&&&&&&&&01671.&&&&001 671
Helsinki   Suomi 621 863 2014 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000
Rotterdam   Alankomaat 619 879 2014 &&&&&&&&&&&01558.&&&&001 558
Stuttgart   Saksa 604 297 2013 &&&&&&&&&&&01619.&&&&001 619

LähteetMuokkaa

  1. a b The Results of Address Based Population Registration System, 2017 31 .joulukuuta 2017. Turkish Statistical Institute. Viitattu 1. helmikuuta 2018. (turkiksi)
  2. Population on 1 January by age groups and sex - cities and greater cities 9 . kesäkuuta 2015. Eurostat. Viitattu 14 . kesäkuuta 2015.
  3. Goskomstat Rosstat. [1] (venäjäksi)
  4. "Population Estimates for UK, England and Wales, Scotland and Northern Ireland" . Office for National Statistics. Viitattu 29 July 2016. 
  5. Goskomstat Rosstat[2] (venäjäksi)
  6. Archived copy Arkistoitu 24.6.2016. Viitattu 23.5.2016.
  7. Amt für Statistik Berlin Brandenburg Amt für Statistik Berlin-Brandenburg. Viitattu 5.maaliskuuta 2015. (saksaksi)
  8. a b List of place name: Population of the Continuous Municipal Register by Population Unit Instituto Nacional de Estadística. Viitattu 11 . kesäkuuta 2015.
  9. Чисельність населення щомісячна інформація (Population monthly information) 1 November 2017. Головне управління статистики м.Києва (Main Department of Statistics of Kiev). (ukrainaksi)
  10. a b c Statistiche demografiche ISTAT Viitattu 19-lokakuuta 2017.
  11. Population of Paris in January 2014 INSEE. Viitattu 11 . kesäkuuta 2015.
  12. Belarus in figures 2015 19 March 2015. National Statistical Committee of the Republic of Belarus. Arkistoitu 9 November 2015. Viitattu 14 . kesäkuuta 2015.
  13. Official data for 2011 census National Institute of Statistics. Viitattu 4. heinäkuuta 2013.
  14. Official Population data for 2016 National Institute of Statistics (Romania)|INSSE. Viitattu 27. helmikuuta 2017.
  15. Bevölkerung zu Quartalsbeginn seit 2002 nach Bundesland 10 August 2017. Statistik Austria. Viitattu 9 October 2017.
  16. 1.2. Népesség a település jellege szerint, január 1. (1980–)* Hungarian Central Statistical Office. Viitattu 14 . kesäkuuta 2015.
  17. Population - Hamburg 10 . kesäkuuta 2015. Federal Statistical Office of Germany and the statistical Offices of the Länder. Viitattu 14 . kesäkuuta 2015.
  18. Tabl. 09 - Ludność według płci i miast October 2016. Central Statistical Office (Poland). (puolaksi)
  19. Bayerisches Landesamt für Statistik und Datenverarbeitung: Result - 12411-001: Bevölkerung: Gemeinden, Stichtage (letzten 6) Viitattu 14 . kesäkuuta 2015. (saksaksi)
  20. a b c РОЗПОДІЛ ПОСТІЙНОГО НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ ЗА СТАТТЮ ТА ВІКОМ: Станом на 1 січня 2014 року 2014. State Statistics Service of Ukraina. Viitattu 11 . kesäkuuta 2015.
  21. Czech Republic: Major Cities City Population. Viitattu 14 . kesäkuuta 2015.
  22. Таблица на населението по постоянен и настоящ адрес област БЛАГОЕВГРАД община БАНСКО. Viitattu 2.2.2018.
  23. 5.4. Cities with population size of 1 million persons and over Russian Federal State Statistics Service.
  24. Информация о численности населения Республики Татарстан Rosstat. ”город Казань” Viitattu 11. heinäkuuta 2016. (venäjäksi)
  25. Population par région et âge, au 1er janvier 2015-2061 Statistics Belgium. Viitattu 14 . kesäkuuta 2015. (ranskaksi)
  26. Утвержденная численность постоянного населения Самарской области Rosstat. ”г. Самара” Viitattu 11. heinäkuuta 2016. (venäjäksi)
  27. 2011 Census of Population, Households and Dwellings in the Republic of Serbia: Comparative Overview of the Number of Population in 1948, 1953, 1961, 1971, 1981, 1991, 2002 and 2011, Data by settlements Statistical Office of Republic Of Serbia,. Viitattu 2.2.2018.
  28. "Population Estimates for UK, England and Wales, Scotland and Northern Ireland" . Office for National Statistics. Viitattu 29. heinäkuuta 2016. 
  29. ОЦЕНКА ЧИСЛЕННОСТИ ПОСТОЯННОГО НАСЕЛЕНИЯ РЕСПУБЛИКИ БАШКОРТОСТАН НА 1 ЯНВАРЯ 2016 Rosstat. ”г.Уфа” Viitattu 11 . heinäkuuta 2016. (venäjäksi)
  30. Результат запроса БД ПМО Ростовской области Rosstat. ”г. Пермь” Viitattu 11 . heinäkuuta 2016. (venäjäksi)
  31. Einwohnerzahlen im Regierungsbezirk Köln Landesbetrieb Information und Technik Nordrhein-Westfalen. Viitattu 14 . kesäkuuta 2015.
  32. Численность населения Пермского края, человек Rosstat. ”г. Пермь” Viitattu 11 . heinäkuuta 2016. (venäjäksi)
  33. Оценка численности постоянного населения Воронежской области на I января 2016 года Rosstat. ”Городской округ город Воронеж” Viitattu 11 July 2016. (venäjäksi)
  34. БД ПМО Волгоградской области ПОКАЗАТЕЛИ Rosstat. ”населения на 1 января текущего года” Viitattu 11 . heinäkuuta 2016. (venäjäksi)
  35. a b Devžavna služba statystyky Ukrajiny (Ukrainan valtion tilastopalvelu): Tšyselnist najavnoho naselennja Ukrajiny na 1 sitšnja 2012 roku (pdf) Viitattu 20.1.2013. (ukrainaksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa