Luettelo Belgian pääministereistä

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Belgian pääministereistä.

LuetteloMuokkaa

Järjestys Pääministeri Virka-aika Puolue Monarkki
1 Etienne Constantin de Gerlache 27. helmikuuta 1831 - 10. maaliskuuta 1831 katolinen Erasme Louis Surlet de Chokier
(valtionhoitaja)
2 Joseph Lebeau 28. maaliskuuta 1831 - 21. heinäkuuta 1831 liberaali
3 Félix de Muelenaere 24. heinäkuuta 1831 - 20. lokakuuta 1832 katolinen Leopold I
4 Albert Joseph Goblet d'Alviella 20. lokakuuta 1832 - 4. elokuuta 1834 liberaali
5 Barthélémy de Theux de Meylandt 4. elokuuta 1834 - 18. huhtikuuta 1840 katolinen
6 Joseph Lebeau 18. huhtikuuta 1840 - 13. huhtikuuta 1841 liberaali
7 Jean-Baptiste Nothomb 13. huhtikuuta 1841 - 30. heinäkuuta 1845 liberaali
8 Sylvain Van de Weyer 30. heinäkuuta 1845 - 31. maaliskuuta 1846 liberaali
9 Barthélémy de Theux de Meylandt 31. maaliskuuta 1846 - 12 elokuu 1847 katolinen
10 Charles Rogier 12. elokuuta 1847 - 31. lokakuuta 1852 liberaali
11 Henri de Brouckère 31. lokakuuta 1852 - 30. maaliskuuta 1855 liberaali
12 Pierre de Decker 30. maaliskuuta 1855 - 9. marraskuuta 1857 katolinen
13 Charles Rogier 9. marraskuuta 1857 - 3. tammikuuta 1868 liberaali
14 Walthère Frère-Orban 3. tammikuu 1868 - 2. heinäkuuta 1870 liberaali Leopold II
15 Jules d'Anethan 2. heinäkuuta 1870 - 7. joulukuuta 1871 katolinen
16 Barthélémy de Theux de Meylandt 7 December 1871 - 21 August 1874 katolinen
17 Jules Malou 7. joulukuuta 1871 - 19. kesäkuuta 1878 katolinen
18 Walthère Frère-Orban 19. kesäkuuta 1878 - 16. kesäkuuta 1884 liberaali
19 Jules Malou 16. kesäkuuta 1884 - 26. lokakuuta 1884 katolinen
20 Auguste Beernaert 26. lokakuuta 1884 - 26. maaliskuuta 1894 katolinen
21 Jules de Burlet 26. maaliskuuta 1894 - 25. helmikuuta 1896 katolinen
22 Paul de Smet de Naeyer 25 helmikuu 1896 - 24. tammikuuta 1899 katolinen
23 Jules Vandenpeereboom 24. tammikuuta 1899 - 5. elokuuta 1899 katolinen
24 Paul de Smet de Naeyer 5. elokuuta 1899 - 2. toukokuuta 1907 katolinen
25 Jules de Trooz 2. toukokuuta 1907 - 9. tammikuuta 1908 katolinen
26 François Schollaert 9. tammikuuta 1908 - 17. kesäkuuta 1911 katolinen
27 Charles de Broqueville 17. kesäkuuta 1911 - 1. kesäkuuta 1918 katolinen Albert I
28 Gérard Cooreman 1. kesäkuuta 1918 - 21. marraskuuta 1918 katolinen
29 Léon Delacroix 21. marraskuuta 1918 - 20. marraskuuta 1920 katolinen
30 Henri Carton de Wiart 20. marraskuuta 1920 - 16. joulukuuta 1921 katolinen
31 Georges Theunis 16. joulukuuta 1921 - 13. toukokuuta 1925 katolinen
32 Aloys Vande Vyvere 13. toukokuuta 1925 - 17. kesäkuuta 1925 katolinen
33 Prosper Poullet 17. kesäkuuta 1925 - 20. toukokuuta 1926 katolinen
34 Henri Jaspar 20 toukokuu 1926 - 6. kesäkuuta 1931 katolinen
35 Jules Renkin 6. kesäkuuta 1931 - 22. lokakuuta 1932 katolinen
36 Charles de Broqueville 22. lokakuuta 1932 - 20. marraskuuta 1934 katolinen
37 Georges Theunis 20. marraskuuta 1934 - 25. maaliskuuta 1935 katolinen Leopold III
38 Paul van Zeeland 25. maaliskuuta 1935 - 24. marraskuuta 1937 katolinen
39 Paul-Emile Janson 24. marraskuuta 1937 - 15. toukokuuta 1938 liberaali
40 Paul-Henri Spaak 15. toukokuuta 1938 - 22. helmikuuta 1939 sosialisti
41 Hubert Pierlot 22. helmikuuta 1939 - 12. helmikuuta 1945 katolinen
42 Achille Van Acker 12. helmikuuta 1945 - 13. maaliskuuta 1946 sosialisti
43 Paul-Henri Spaak 13. maaliskuuta 1946 - 31. maaliskuuta 1946 sosialisti
44 Achille Van Acker 31. maaliskuuta 1946 - 3. elokuuta 1946 sosialisti| Kaarle, Flanderin kreivi
(sijaishallitsija Leopold III:lle vuosina 1944–1950)
45 Camille Huysmans 3. elokuuta 1946 - 20. maaliskuu 1947 sosialisti
46 Paul-Henri Spaak 20. maaliskuu 1947 11. elokuuta 1949 sosialisti
47 Gaston Eyskens 11. elokuuta 1949 - 8. kesäkuuta 1950 kristillisdemokraatti (flaami)
48 Jean Duvieusart 8. kesäkuuta 1950 - 16. elokuuta 1950 kristillisdemokraatti (flaami)
49 Joseph Pholien 16. elokuuta 1950 - 15. tammikuu 1952 kristillisdemokraatti (flaami) Baudouin I
(sijaishallitsija Leopold III:lle vuosina 1950–1951, kuningas vuodesta 1951)
50 Jean Van Houtte 15. tammikuu 1952 - 23. huhtikuuta 1954 kristillisdemokraatti (flaami)
51 Achille Van Acker 23. huhtikuuta 1954 - 26. kesäkuuta 1958 sosialisti
52 Gaston Eyskens 26. kesäkuuta 1958 - 25. huhtikuuta 1961 kristillisdemokraatti (flaami)
53 Theo Lefèvre 25. huhtikuuta 1961 - 28. heinäkuuta 1965 kristillisdemokraatti (flaami)
54 Pierre Harmel 28. heinäkuuta 1965 - 19 maaliskuu 1966 kristillisdemokraatti (flaami)
55 Paul Vanden Boeynants 19. maaliskuu 1966 - 17. heinäkuuta 1968 kristillisdemokraatti (vallooni)
56 Gaston Eyskens 17. heinäkuuta 1968 - 26. tammikuuta 1973 kristillisdemokraatti (flaami)
57 Edmond Leburton 26. tammikuuta 1973 - 25. huhtikuuta 1974 sosialisti
58 Leo Tindemans 25. huhtikuuta 1974 - 20. lokakuuta 1978 kristillisdemokraatti (flaami)
60 Paul Vanden Boeynants 20. lokakuuta 1978 - 3. maaliskuuta 1979 kristillisdemokraatti (vallooni)
61 Wilfried Martens 3. maaliskuuta 1979 - 31. maaliskuuta 1981 kristillisdemokraatti (flaami)
62 Mark Eyskens 31. maaliskuuta 1981 - 17. joulukuuta 1981 kristillisdemokraatti (flaami)
63 Wilfried Martens 17. joulukuuta 1981 - 7. maaliskuuta 1992 kristillisdemokraatti (flaami)
64 Jean-Luc Dehaene 7. maaliskuuta 1992 - 12. heinäkuuta 1999 kristillisdemokraatti (flaami) Baudouin I
Albert II
65 Guy Verhofstadt 12. heinäkuuta 1999 - 20. maaliskuuta 2008 Flaamilaiset liberaalit ja demokraatit (liberaali) Albert II
66 Yves Leterme 20. maaliskuuta 2008 - 30. joulukuuta 2008 kristillisdemokraatti (flaami)
67 Herman Van Rompuy 30. joulukuuta 2008 - 25. marraskuuta 2009 kristillisdemokraatti (flaami)
68 Yves Leterme 25. marraskuuta 2009 - 6. joulukuuta 2011 kristillisdemokraatti (flaami)
70 Elio Di Rupo 6. joulukuuta 2011 - 11. lokakuuta 2014 sosialisti Albert II
Philippe
71 Charles Michel 11. lokakuuta 2014-27. lokakuuta 2019 Reformiliike (liberaali) Philippe
72 Sophie Wilmès 27. lokakuuta 2019- Reformiliike (liberaali)
73 Alexander De Croo 1.lokakuuta 2020- virassa Flaamilaiset liberaalit ja demokraatit (liberaali)