Avaa päävalikko

Luettelo Australian pääministereistä

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Australian pääministereistä.

Luettelo Australian pääministereistäMuokkaa

järjestys Pääministeri Virka-aika Puolue monarkki
1   Edmund Barton 1. tammikuuta 190124. syyskuuta 1903 Protektionistipuolue Viktoria
Edvard VII
2   Alfred Deakin 24. syyskuuta 190327. huhtikuuta 1904 Protektionistipuolue Edvard VII
3   Chris Watson 27. huhtikuuta 190418. elokuuta 1904 Australian työväenpuolue
4   Sir George Reid 18. elokuuta 19045. heinäkuuta 1905 Free Trade Party
  Alfred Deakin 5. heinäkuuta 190513. marraskuuta 1908 Kansainyhteisön liberaalipuolue
5   Andrew Fisher 13. marraskuuta 19082. kesäkuuta 1909 Australian työväenpuolue
  Alfred Deakin 2. kesäkuuta 190929. huhtikuuta 1910 Kansainyhteisön liberaalipuolue
  Andrew Fisher 29. huhtikuuta 191024. kesäkuuta 1913 Australian työväenpuolue Edvard VII
Yrjö V
6   Joseph Cook 24. kesäkuuta 191317. syyskuuta 1914 Kansainyhteisön liberaalipuolue Yrjö V
  Andrew Fisher 17. syyskuuta 191427. lokakuuta 1915 Australian työväenpuolue
7   Billy Hughes 27. lokakuuta 191514. marraskuuta 1916 Australian työväenpuolue
  Billy Hughes 14. marraskuuta 191617. helmikuuta 1917 Australian työväenpuolue
  Billy Hughes 17. helmikuuta 19179. helmikuuta 1923 Australian nationalistinen puolue
8   Stanley Bruce 9. helmikuuta 192322. lokakuuta 1929 Australian nationalistinen puolue
9   James Scullin 22. lokakuuta 19296. tammikuuta 1932 Australian työväenpuolue
10   Joseph Lyons 6. tammikuuta 19327. huhtikuuta 1939 Yhdistyneen Australian puolue Yrjö V (Iso-Britannia)
Edvard VIII
Yrjö VI
11   Sir Earle Page 7. huhtikuuta 193926. huhtikuuta 1939 Australian kansallispuolue Yrjö VI
12   Robert Menzies 26. huhtikuuta 193928. elokuuta 1941 Yhdistyneen Australian puolue
13   Arthur Fadden 28. elokuuta 19417. lokakuuta 1941 Australian kansallispuolue
14   John Curtin 7. lokakuuta 19415. heinäkuuta 1945 Australian työväenpuolue
15   Frank Forde 6. heinäkuuta 194513. heinäkuuta 1945 Australian työväenpuolue
16   Ben Chifley 13. heinäkuuta 194519. joulukuuta 1949 Australian työväenpuolue
  Sir Robert Menzies 19. joulukuuta 194926. tammikuuta 1966 Australian liberaalipuolue Yrjö VI
Elisabet II
17   Harold Holt 26. tammikuuta 196619. joulukuuta 1967 Australian liberaalipuolue Elisabet II
18   John McEwen 19. joulukuuta 196710. tammikuuta 1968 Australian kansallispuolue
19   John Gorton 10. tammikuuta 196810. maaliskuuta 1971 Australian liberaalipuolue
20   William McMahon 10. maaliskuuta 19715. joulukuuta 1972 Australian liberaalipuolue
21   Gough Whitlam 5. joulukuuta 197211. marraskuuta 1975 Australian työväenpuolue
22   Malcolm Fraser 11. marraskuuta 197511. maaliskuuta 1983 Australian liberaalipuolue
23   Bob Hawke 11. maaliskuuta 198320. joulukuuta 1991 Australian työväenpuolue
24   Paul Keating 20. joulukuuta 199111. maaliskuuta 1996 Australian työväenpuolue
25   John Howard 11. maaliskuuta 199624. marraskuuta 2007 Australian liberaalipuolue
26   Kevin Rudd 24. marraskuuta 200724. kesäkuuta 2010 Australian työväenpuolue
27   Julia Gillard 24. kesäkuuta 201027. kesäkuuta 2013 Australian työväenpuolue
  Kevin Rudd 27. kesäkuuta 201318. syyskuuta 2013 Australian työväenpuolue
28   Tony Abbott 18. syyskuuta 201315. syyskuuta 2015 Australian liberaalipuolue
29   Malcolm Turnbull 15. syyskuuta 201524. elokuuta 2018 Australian liberaalipuolue
30   Scott Morrison 24. elokuuta 2018 virassa Australian liberaalipuolue