Avaa päävalikko

Lotta Kaihua

suomalainen näyttelijä

Lotta Emilia Kaihua (s. 12. heinäkuuta 1982 Kemi)[1][2] on suomalainen näyttelijä. Kaihua tunnetaan erityisesti rooleistaan Q-teatterissa, jonka lisäksi hän on esiintynyt muun muassa elokuvissa ja televisiosarjoissa.

Lotta Kaihua
Henkilötiedot
Koko nimi Lotta Emilia Kaihua
Syntynyt 12. heinäkuuta 1982 (ikä 37)
Kemi, Suomi
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2003–
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Svensk Filmdatabas

Kaihua valmistui Teatterikorkeakoulusta vuonna 2005.[3]

Lotta Kaihua on kertonut vierastavansa julkisuuteen usein liittyvää pinnallisuutta.[4]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Elokuva / Televisioelokuva / Lyhytelokuva Rooli
2003 Helmiä ja sikoja Lauran pöytäseuruelainen
2005 Caasha Viola
Merenneito
Tyttö sinä olet tähti Pilvi
2008 Erottamattomat sairaalan vastaanottovirkailija
2009 Kielletty hedelmä Tuuli
2010 Ovia ja lukkoja
2012 Kulman pojat Emmi
Nöyryydestä Marian lääkäri
2014 Luokkakokous Hanne
2015 Häiriötekijä
2016 Äkkilähtö Katri

Televisiosarjat
Vuosi Sarja Rooli
2009 Uutishuone Kaija
Ihmebantu useita rooleja
2011 Tappajan näköinen mies Nella
2013 Sohvasurffaajat omana itsenään
2015 Hinnalla millä hyvänsä Katariina Varissaari
Tripla useita rooleja
2016 Kohtuuttomuuksia
2016–2017 Downshiftaajat Tamara
2017, 2018 Syke Heidi
2019 M/S Romantic Elena

LähteetMuokkaa

  1. Teatterit ja teatterintekijät 2005, s. 263. Helsinki: Like, 2005. ISBN 952-471-629-1.
  2. Lotta Kaihua Elonet. Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Viitattu 29.7.2017.
  3. Lotta Kaihua teki uudenvuodenlupauksen – "Olen kauhunsekaisella uteliaisuudella seurannut maailmanpoliittista tilannetta"www.länsiväylä.fi Viitattu: 3.5.2019
  4. Vilkman, Sanna & Jutila, Tiina: Kulttuurivieras Lotta Kaihua kammoaa some-ajan yksilönpalvontaa: ”Meneillään on tyhjä onnen esitys” Yle Uutiset. 27.3.2016 (päivitetty 29.3.2016). Yleisradio Oy. Viitattu 27.3.2016.
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.