Bulle (artisti)

Bulle (oikealta nimeltään Joni Bollström),[1] tunnetaan myös nimellä Big Bollström, on suomalainen Vantaan Länsimäestä kotoisin oleva rap-artisti.[2] Bulle aloitti uransa jo vuonna 2003, jolloin ilmestyi hänen ensimmäinen julkaisunsa Paskaa purkkii. Bullen ensimmäinen virallinen kaupallinen studioalbumi Äidinkielel julkaistiin helmikuussa 2010 Karma Musiikin kautta.

Joni Bollström
Henkilötiedot
Syntynyt Länsimäki
Muusikko
Taiteilijanimi Bulle, Big Bollström
Laulukielet suomi
Aktiivisena 2000–
Tyylilajit rap
Yhtyeet Spitaali Posse
Levy-yhtiöt Karma Musiikki

BiografiaMuokkaa

Bulle muutti perheineen Kanadaan alkuvuodesta 1994. Vuonna 1995, 11 kuukauden kuluttua, perhe palasi Suomeen ja asettui asumaan Vantaan Länsimäkeen. Räppäämisen Bulle aloitti ollessaan kuudennella luokalla. Bulle piti tuohon aikaan mm. DMX:stä, Dr. Drestä ja Fintelligensistä. Maaliskuussa 2011 Bulle sai tyttölapsen. Ensimmäisen kerran asiasta kerrottiin mediassa Bassoradiossa. Bulle on taustaltaan romani.[1] Bulle on myös mukana Spitaali Posse -nimisessä rap-yhtyeessä.

DiskografiaMuokkaa

OmakustannealbumitMuokkaa

  • Paskaa purkkii (2003)
  • Eilisest tähä (2006)
  • Nykypäivän mc:t (2007)
  • Kuosi digiviihde (2008)
  • Westhill Fuck Up's Ep (2012)

StudioalbumitMuokkaa

Huge L:n kanssaMuokkaa

VierailijanaMuokkaa

Artisti Kappale Albumilta Muut vierailijat Vuosi
Kube & B-Mäkki "Sitä on liikkeel" Sirkus Rokkaava Hevonen 2007
Steen1 "Menny vähä huonosti" Paskasheriffin paluu Michael J. Fax, Retale, Panama Rayo, Aztra, VakioAkli & Palervo Kalsa 2010

LähteetMuokkaa

  1. a b Riimejä uholla ja asenteella Romanit. Web Archive 6.11.2013. Viitattu 5.11.2015.
  2. Bulle Karma Musiikki. Arkistoitu 15.2.2010. Viitattu 5.11.2013.

Aiheesta muuallaMuokkaa