Avaa päävalikko
Billy Cobham vuonna 2006

William C. Cobham (s.16. toukokuuta 1944, Panama) on yhdysvaltalainen rumpali. Billy Cobham on syntyjään panamalainen, josta hänen perheensä muutti New Yorkiin Cobhamin ollessa kolmevuotias.

Nuoresta asti rumpuja soittanut Cobham opiskeli arvostetussa New Yorkin High School of Music and Artissa, josta hän valmistui vuonna 1962. Vuodesta 1965 vuoteen 1968 hän soitti rumpuja U.S. Army Bandissa, josta kotiuduttaan hän siirtyi Horace Silverin hard bop -yhtyeeseen. Tämän jälkeen Cobham soitti useiden eri jazzmuusikoiden orkestereissa ja teki levytyksiä muun muassa Miles Davisin kanssa.

1960-luvun lopulla Cobham yhdessä kitaristi John McLaughlinin kanssa lähtivät Davisin yhtyeestä perustaakseen fuusiobändi Mahavishnu Orchestran, jonka ensilevytys The Inner Mounting Flame ilmestyi vuonna 1971. Bändin sisäinen jännite johti ensimmäisen kokoonpanon hajoamiseen vuonna 1973, jonka jälkeen Cobham levytti ensimmäisen sooloalbuminsa Spectrumin.

Billy Cobhamia pidetään yleisesti yhtenä kaikkien aikojen parhaista rumpaleista.[1]

DiskografiaMuokkaa

Yhtyeenjohtajana

  • Spectrum (1973)
  • Crosswinds (1974)
  • Total Eclipse (1974)
  • Shabazz (1974)
  • A Funky Thide of Sings (1975)
  • Life & Times (1976)
  • The Billy Cobham - George Duke Band: "Live" on Tour in Europe (1976)
  • Magic (1977)
  • Alivemutherforya (1978)
  • Inner Conflicts (1978)
  • Simplicity of Expression: Depth of Thought (1978)
  • B.C. (1979)
  • Live: Flight Time (1980)
  • Stratus (1981)
  • Observations & Reflections (1982)
  • Smokin’ (1982)
  • Warning (1985)
  • Consortium (1985)
  • Power Play (1986)
  • Best of (1987)
  • Picture This (1987)
  • Incoming (1989)
  • No Filters (1990)
  • By Design (1992)
  • The Traveler (1993)
  • Nordic (1996)
  • Paradox (1996)
  • Paradox, The First Second (1998)
  • Mississippi Nights Live (1998)
  • Focused (1998)
  • Ensemble New Hope Street (1999)
  • Nordic: Off Color (1999)
  • North by NorthWest (2001)
  • Drum 'n' Voice (2002)
  • The Art of Three (2002)
  • Many Years B.C. (2002)
  • Culture Mix (2002)
  • The Art of Five (2004)
  • Caravaggio (2005)
  • Art of Four (2006)
  • Drum 'n' Voice 2 (2006)
  • Fruit from the Loom (2008)
  • De Cuba Y De Panama (2008)
  • Palindrome (2010)
  • Drum 'n' Voice 3 (2010)

Muusikkona

Mose AllisonMuokkaa

  • Western Man (1971)
  • Lessons in Living (1982)

Gene AmmonsMuokkaa

  • Got My Own (1972)
  • Big Bad Jug (1973)

Ray BarrettoMuokkaa

  • The Other Road (1973)

George BensonMuokkaa

  • Giblet Gravy (1968)
  • White Rabbit (1972)

Bobby and the MidnitesMuokkaa

  • Bobby and the Midnites (1981)
  • Where the Beat Meets the Street (1984)

Brothers JohnsonMuokkaa

  • Lookout for Number One (1976)

James BrownMuokkaa

  • Make It Funky: The Big Payback 1971-1975 (1996)

Kenny BurrellMuokkaa

  • Night Song (1969)
  • God Bless the Child (1971)

CargoMuokkaa

  • Cargo (1982)

Ron CarterMuokkaa

  • Uptown Conversation (1969)
  • Blues Farm (1973)
  • All Blues (1973)
  • Spanish Blue (1974)
  • Yellow & Green (1976)
  • New York Slick (1980)

Stanley ClarkeMuokkaa

  • School Days (1976)
  • Atlantis (1973)
  • Live at the Greek (1993)

Larry CoryellMuokkaa

  • Spaces (1974)
  • The Essential Larry Coryell (1975)
  • Spaces Revisited (1997)

Miles DavisMuokkaa

  • Bitches Brew (1970)
  • Live-Evil (1970)
  • A Tribute to Jack Johnson (1970)
  • On the Corner (1972)
  • Get Up with It (1974)
  • Circle in the Round (1979)
  • Directions (levytetty 11.3.1960-27.2.1970, julkaistu 1980)

Eumir DeodatoMuokkaa

  • Prelude (1972)
  • Deodato 2 (1973)
  • Whirlwinds (1974)

DreamsMuokkaa

  • Dreams (1970)
  • Imagine My Surprise (1971)

Charles EarlandMuokkaa

  • Intensity (1972)

Gil EvansMuokkaa

  • Live at the Public Theater (1980)

Fania All StarsMuokkaa

  • Our Latin Thing (1972)
  • Latin-Soul-Rock (1974)

Roberta Flack ja Donny HathawayMuokkaa

  • Roberta Flack & Donny Hathaway (1980)

Peter GabrielMuokkaa

  • Passion: Music for The Last Temptation of Christ (1989)

Johnny "Hammond" SmithMuokkaa

  • Breakout (1971)
  • Rock Steady (1971)

Freddie HubbardMuokkaa

  • Sky Dive (1973)

Jackie and RoyMuokkaa

  • Time & Love (1972)

Milt JacksonMuokkaa

  • Sunflower (1972)

Jazz Is DeadMuokkaa

  • Blue Light Rain (1998)

Al JohnsonMuokkaa

  • A Live Mother for Ya! (1977)

Quincy JonesMuokkaa

  • The Anderson Tapes (1971)
  • I Heard That!! (1976)

Hubert LawsMuokkaa

  • Morning Star (1972)
  • Carnegie Hall (1973)

Mahavishnu OrchestraMuokkaa

  • Inner Mounting Flame (1971)
  • Birds of Fire (1973)
  • Between Nothingness and Eternity (1973)
  • The Lost Trident Sessions (levytetty 1973, julkaistu 1999)
  • Mahavishnu (1984)

Junior ManceMuokkaa

  • With a Lotta Help from My Friends (1970)

Arif MardinMuokkaa

  • Journey (1974)

Les McCannMuokkaa

  • Invitation to Openness (1971)

John McLaughlinMuokkaa

  • My Goals Beyond (1971)
  • Love Devotion Surrender (1973)
  • Electric Guitarist (1978)

Mark Almond BandMuokkaa

  • Rising (1972)
  • To the Heart (1976)

Sonny RollinsMuokkaa

  • The Way I Feel (1976)
  • Don't Stop the Carnival (1978)

Don SebeskyMuokkaa

  • Giant Box (1973)

Horace SilverMuokkaa

  • Serenade to a Soul Sister (1968)
  • You Gotta Take a Little Love (1969)

Carly SimonMuokkaa

  • Hotcakes (1974)

Gábor SzabóMuokkaa

  • Mizrab (1972)

McCoy TynerMuokkaa

  • Fly with the Wind (1976)

Miroslav VitousMuokkaa

  • Purple (1970)

Grover Washington Jr.Muokkaa

  • All the King's Horses (1972)
  • Soul Box (1973)

Randy WestonMuokkaa

  • Blue Moses (1972)

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa


Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.