Billy Cobham

panamalainen jazzrumpali ja säveltäjä (s. 1944)

William C. Cobham (s.16. toukokuuta 1944, Panama) on yhdysvaltalainen rumpali. Billy Cobham on syntyjään panamalainen, josta hänen perheensä muutti New Yorkiin Cobhamin ollessa kolmevuotias.

Billy Cobham vuonna 2006

Nuoresta asti rumpuja soittanut Cobham opiskeli arvostetussa New Yorkin High School of Music and Artissa, josta hän valmistui vuonna 1962. Vuodesta 1965 vuoteen 1968 hän soitti rumpuja U.S. Army Bandissa, josta kotiuduttaan hän siirtyi Horace Silverin hard bop -yhtyeeseen. Tämän jälkeen Cobham soitti useiden eri jazzmuusikoiden orkestereissa ja teki levytyksiä muun muassa Miles Davisin kanssa.

1960-luvun lopulla Cobham yhdessä kitaristi John McLaughlinin kanssa lähtivät Davisin yhtyeestä perustaakseen fuusiobändi Mahavishnu Orchestran, jonka ensilevytys The Inner Mounting Flame ilmestyi vuonna 1971. Bändin sisäinen jännite johti ensimmäisen kokoonpanon hajoamiseen vuonna 1973, jonka jälkeen Cobham levytti ensimmäisen sooloalbuminsa Spectrumin.

Billy Cobhamia pidetään yleisesti yhtenä kaikkien aikojen parhaista rumpaleista.[1]

Diskografia muokkaa

Yhtyeenjohtajana

  • Spectrum (1973)
  • Crosswinds (1974)
  • Total Eclipse (1974)
  • Shabazz (1974)
  • A Funky Thide of Sings (1975)
  • Life & Times (1976)
  • The Billy Cobham - George Duke Band: "Live" on Tour in Europe (1976)
  • Magic (1977)
  • Alivemutherforya (1978)
  • Inner Conflicts (1978)
  • Simplicity of Expression: Depth of Thought (1978)
  • B.C. (1979)
  • Live: Flight Time (1980)
  • Stratus (1981)
  • Observations & Reflections (1982)
  • Smokin’ (1982)
  • Warning (1985)
  • Consortium (1985)
  • Power Play (1986)
  • Best of (1987)
  • Picture This (1987)
  • Incoming (1989)
  • No Filters (1990)
  • By Design (1992)
  • The Traveler (1993)
  • Nordic (1996)
  • Paradox (1996)
  • Paradox, The First Second (1998)
  • Mississippi Nights Live (1998)
  • Focused (1998)
  • Ensemble New Hope Street (1999)
  • Nordic: Off Color (1999)
  • North by NorthWest (2001)
  • Drum 'n' Voice (2002)
  • The Art of Three (2002)
  • Many Years B.C. (2002)
  • Culture Mix (2002)
  • The Art of Five (2004)
  • Caravaggio (2005)
  • Art of Four (2006)
  • Drum 'n' Voice 2 (2006)
  • Fruit from the Loom (2008)
  • De Cuba Y De Panama (2008)
  • Palindrome (2010)
  • Drum 'n' Voice 3 (2010)

Muusikkona

Mose Allison muokkaa

  • Western Man (1971)
  • Lessons in Living (1982)

Gene Ammons muokkaa

  • Got My Own (1972)
  • Big Bad Jug (1973)

Ray Barretto muokkaa

  • The Other Road (1973)

George Benson muokkaa

  • Giblet Gravy (1968)
  • White Rabbit (1972)

Bobby and the Midnites muokkaa

  • Bobby and the Midnites (1981)
  • Where the Beat Meets the Street (1984)

Brothers Johnson muokkaa

  • Lookout for Number One (1976)

James Brown muokkaa

  • Make It Funky: The Big Payback 1971-1975 (1996)

Kenny Burrell muokkaa

  • Night Song (1969)
  • God Bless the Child (1971)

Cargo muokkaa

  • Cargo (1982)

Ron Carter muokkaa

  • Uptown Conversation (1969)
  • Blues Farm (1973)
  • All Blues (1973)
  • Spanish Blue (1974)
  • Yellow & Green (1976)
  • New York Slick (1980)

Stanley Clarke muokkaa

  • School Days (1976)
  • Atlantis (1973)
  • Live at the Greek (1993)

Larry Coryell muokkaa

  • Spaces (1974)
  • The Essential Larry Coryell (1975)
  • Spaces Revisited (1997)

Miles Davis muokkaa

  • Bitches Brew (1970)
  • Live-Evil (1970)
  • A Tribute to Jack Johnson (1970)
  • On the Corner (1972)
  • Get Up with It (1974)
  • Circle in the Round (1979)
  • Directions (levytetty 11.3.1960-27.2.1970, julkaistu 1980)

Eumir Deodato muokkaa

  • Prelude (1972)
  • Deodato 2 (1973)
  • Whirlwinds (1974)

Dreams muokkaa

  • Dreams (1970)
  • Imagine My Surprise (1971)

Charles Earland muokkaa

  • Intensity (1972)

Gil Evans muokkaa

  • Live at the Public Theater (1980)

Fania All Stars muokkaa

  • Our Latin Thing (1972)
  • Latin-Soul-Rock (1974)

Roberta Flack ja Donny Hathaway muokkaa

  • Roberta Flack & Donny Hathaway (1980)

Peter Gabriel muokkaa

  • Passion: Music for The Last Temptation of Christ (1989)

Johnny "Hammond" Smith muokkaa

  • Breakout (1971)
  • Rock Steady (1971)

Freddie Hubbard muokkaa

  • Sky Dive (1973)

Jackie and Roy muokkaa

  • Time & Love (1972)

Milt Jackson muokkaa

  • Sunflower (1972)

Jazz Is Dead muokkaa

  • Blue Light Rain (1998)

Al Johnson muokkaa

  • A Live Mother for Ya! (1977)

Quincy Jones muokkaa

  • The Anderson Tapes (1971)
  • I Heard That!! (1976)

Hubert Laws muokkaa

  • Morning Star (1972)
  • Carnegie Hall (1973)

Mahavishnu Orchestra muokkaa

  • Inner Mounting Flame (1971)
  • Birds of Fire (1973)
  • Between Nothingness and Eternity (1973)
  • The Lost Trident Sessions (levytetty 1973, julkaistu 1999)
  • Mahavishnu (1984)

Junior Mance muokkaa

  • With a Lotta Help from My Friends (1970)

Arif Mardin muokkaa

  • Journey (1974)

Les McCann muokkaa

  • Invitation to Openness (1971)

John McLaughlin muokkaa

  • My Goals Beyond (1971)
  • Love Devotion Surrender (1973)
  • Electric Guitarist (1978)

Mark Almond Band muokkaa

  • Rising (1972)
  • To the Heart (1976)

Sonny Rollins muokkaa

  • The Way I Feel (1976)
  • Don't Stop the Carnival (1978)

Don Sebesky muokkaa

  • Giant Box (1973)

Horace Silver muokkaa

  • Serenade to a Soul Sister (1968)
  • You Gotta Take a Little Love (1969)

Carly Simon muokkaa

  • Hotcakes (1974)

Gábor Szabó muokkaa

  • Mizrab (1972)

McCoy Tyner muokkaa

  • Fly with the Wind (1976)

Miroslav Vitous muokkaa

  • Purple (1970)

Grover Washington Jr. muokkaa

  • All the King's Horses (1972)
  • Soul Box (1973)

Randy Weston muokkaa

  • Blue Moses (1972)

Lähteet muokkaa

Aiheesta muualla muokkaa

 
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Billy Cobham.


Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.