Bill Skarsgård

ruotsalainen näyttelijä

Bill Istvan Günther Skarsgård (s. 9. elokuuta 1990 Vällingby, Tukholma) on ruotsalainen näyttelijä. Hänen tunnetuin roolinsa lienee Pennywise-klovnin rooli kauhuelokuvissa Se (2017) ja Se: Toinen luku (2019), jotka perustuvat Stephen Kingin romaaniin.

Bill Skarsgård
Skarsgård San Diegon Comic-Conissa vuonna 2018.
Skarsgård San Diegon Comic-Conissa vuonna 2018.
Henkilötiedot
Koko nimi Bill Istvan Günther Skarsgård
Syntynyt9. elokuuta 1990 (ikä 31)
Vällingby, Tukholma, Ruotsi
Ammatti näyttelijä
Puoliso Alida Morberg
Lapset 1
Näyttelijä
Aktiivisena 1999–
Merkittävät roolit Roman Godfrey
(Hemlock Grove)
Se / Pennywise / Bob Gray
(Se)
Aiheesta muualla
IMDb

Skarsgård tunnetaan myös roolistaan elokuvassa Avaruudessa ei ole tunteita (2010), sekä roolistaan televisiosarjassa Hemlock Grove (2013–2015).

Hän on myös näytellyt elokuvissa Outolintu-sarja: Uskollinen (2016), Atomic Blonde (2017), Deadpool 2 (2018) ja The Devil All the Time (2020) sekä kauhusarjassa Castle Rock (2018–2019).

Skarsgård San Diegon Comic-Conissa vuonna 2013.

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
2000 White Water Fury Järngänget Klasse
2007 Spending the Night Spending the Night Victor
2008 Pigan brinner! Pigan brinner! Tonårs-Nosferatu
Arn – Pohjoinen valtakunta Arn – Riket vid vägens slut Erik
2009 Kenny Begins Kenny Begins Pontus
2010 Avaruudessa ei ole tunteita I rymden finns inga känslor Simon
Viattoman sininen taivas Himlen är oskyldigt blå Martin
2011 The Crown Jewels Kronjuvelerna Richard Persson
Simon & the Oaks Simon och ekarna Simon
2012 Anna Karenina Anna Karenina kapteeni Machouten
2013 Victoria Victoria Otto
2016 Outolintu-sarja: Uskollinen The Divergent Series: Allegiant Matthew
A Stone Appears A Stone Appears mies
2017 Atomic Blonde Atomic Blonde Merkel
Alteration Alteration Alejandro
Se It Se / Pennywise / Bob Gray
Battlecreek Battlecreek Henry
Muumien taikatalvi Muumien taikatalvi Muumipeikko (ruotsinkielinen dubbaus)
2018 Assassination Nation Assassination Nation Mark
Deadpool 2 Deadpool 2 Axel Culney / Zeitgeist
2019 Villains Villains Mickey
Se: Toinen luku It: Chapter Two Se / Pennywise / Bob Gray
2020 The Devil All the Time The Devil All the Time Willard Russell
Televisiosarjat
Vuosi Nimi Rooli Muuta
2002 Laura Trenter – Dad, the Policeman Tony 2 jaksoa
2009 Livet i Fagervik Mårten 1 jakso
2013–2015 Hemlock Grove Roman Godfrey päärooli
2018–2019 Castle Rock Henry Deaver / The Kid päärooli (1. kausi)
sivurooli (2. kausi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.