Avaa päävalikko

Amber Laura Heard (s. 22. huhtikuuta 1986 Austin, Texas) on yhdysvaltalainen malli ja näyttelijä. Hän aloitti näyttelijän uransa elokuvassa Friday Night Lights vuonna 2004. Heardin ensimmäinen päärooli oli vuonna 2007 televisiosarjassa Palm Springs. Hän teki läpimurtonsa vuonna 2008 elokuvissa Never Back Down ja Pineapple Express – ohutta yläpilveä.

Amber Heard
Amber Heard vuonna 2010.
Amber Heard vuonna 2010.
Henkilötiedot
Koko nimi Amber Laura Heard
Syntynyt 22. huhtikuuta 1986 (ikä 33)
Austin, Texas, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä, malli
Puoliso Tasya van Ree (2008–2011)
Johnny Depp (2015–2016)
Näyttelijä
Merkittävät roolit Baja Miller (Never Back Down)
Angie Anderson (Pineapple Express – ohutta yläpilveä)
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb
Elonet
AllMovie

Heard avioitui näyttelijä Johnny Deppin kanssa helmikuussa 2015.[1] Heidän avioeroriitansa sekä Heardin syytökset pahoinpitelystä ovat saaneet paljon julkisuutta. Heard on myös hakenut Deppille lähestymiskieltoa oikeudelta.[2] Heard seurusteli Tesla Motorsin toimitusjohtajan, miljardööri Elon Muskin kanssa.[3] Suhteen päättymisestä uutisoitiin elokuussa 2017.[4]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
2004 Friday Night Lights Friday Night Lights Maria
2005 Side FX Side FX Shay
Drop Dead Sexy Drop Dead Sexy Candy
North Country North Country Josey Aimes nuorena
2006 Price to Pay Price to Pay Trish
The Prince The Prince Serena
Alpha Dog Alpha Dog Alma
All the Boys Love Mandy Lane All the Boys Love Mandy Lane Mandy Lane
2007 You Are Here Spin Amber
Remember the Daze Remember the Daze Julia
2008 Never Back Down Never Back Down Baja Miller
Pineapple Express – ohutta yläpilveä Pineapple Express Angie Anderson
Paljastajat The Informers Christie
2009 ExTerminators ExTerminators Nikki
Jonesin perhe The Joneses Jenn Jones
Zombieland Zombieland 406
The Stepfather The Stepfather Kelly Porter
2010 And Soon the Darkness And Soon the Darkness Stephanie
The River Why The River Why Eddy
The Ward The Ward Kristen
2011 Drive Angry Drive Angry Piper
Rommipäiväkirja The Rum Diary Chenault
2013 Syrup Syrup 6
Machete Kills Machete Kills Miss San Antonio
Paranoia Paranoia Emma Jennings
2014 3 Days to Kill 3 Days to Kill agentti Vivi
2015 Magic Mike XXL Magic Mike XXL Zoe
Tanskalainen tyttö The Danish Girl Oola Paulson
2017 Justice League Justice League Mera
2018 Aquaman Aquaman
Televisio
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli Jaksot
2004 Jack & Bobby Jack & Bobby Liz ”Pilot”
The Mountain The Mountain Riley ”A Piece of the Rock”
2005 O.C. The O.C. myyjätyttö ”The Mallpisode”
2006 Criminal Minds – FBI-tutkijat Criminal Minds Lila Archer ”Somebody’s Watching”
2007 Californication Californication Amber ”California Son”
Palm Springs Hidden Palms Greta Matthews 8 jaksoa
2011 The Playboy Club The Playboy Club Maureen 7 jaksoa

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa