Vera Kiiskinen

suomalainen näyttelijä, käsikirjoittaja ja teatteriohjaaja

Vera Kiiskinen (s. 17. marraskuuta 1970) on suomalainen näyttelijä.[1]

Vera Kiiskinen
Henkilötiedot
Syntynyt17. marraskuuta 1970 (ikä 50)
Ammatti käsikirjoittaja, näyttelijä, teatteriohjaaja
Näyttelijä
Merkittävät roolit Täällä Pohjantähden alla
Täällä Pohjantähden alla II
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

UraMuokkaa

Hän on näytellyt elokuvissa Pikkusisar ja Enkeli tulessa[1] sekä sarjassa Irtiottoja.

Vera Kiiskinen esittää Elina Koskelaa Timo Koivusalon elokuvissa Täällä Pohjantähden alla ja Täällä Pohjantähden alla II.[1]

Hän ääninäytteli Martta Koskisen roolin dokumenttielokuvassa Ompelijatar vuonna 2015.[1]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Nimi Rooli
1996 Yöjuna freelance-toimittaja Nina
Samalla tiellä
1997 Tiina, tule takaisin Helena
Pilvilinna tyttöystävä
Minerva Minerva Merikari
Juhannustarinoita Pian ystävätär
1999 Pikkusisar Katri Ruuska
2001 Tango Kabaree daami
2004 Enkeli tulessa Maria
2009 Täällä Pohjantähden alla Elina Koskela
2010 Täällä Pohjantähden alla II
Paha perhe Laura
2018 Kaikki oikein tarjoilija
2021 Syke-elokuva: Hätätila Lintunen

Lähde: [1]

Televisio
Vuosi Sarja Rooli
1999 Angela ja ajan tuulet Sigrid
2000–2001 Salatut elämät Petra Rinne
2001 Operaatio Interheil Kirsi
2003 Irtiottoja Emmi
2004 Sairaskertomuksia Leena
2005 Yövuoro Johanna Mäki
2007 Kaikki kunnossa
2009 Juurikasvua Satu
2011–2012 Kotikatu Aino Heliö
2012 Tehdas
2016 Syke Helena
Sorjonen Lisa Kuparinen
2017 Konttori Katariina
2018– Karppi Raisa Peltola
2020 Pohjolan laki syyttäjä Mustalahti
2021 Karkurit Helena Ranta

Lähde:lähde?

LähteetMuokkaa

  1. a b c d e Vera Kiiskinen Elonetissä. Viitattu 13.4.2020.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.