Avaa päävalikko

Timothée Chalamet

yhdysvaltalainen näyttelijä

Timothée Hal Chalamet (s. 27. joulukuuta 1995 Manhattan, New York) on ranskalais-yhdysvaltalainen näyttelijä.

Timothée Chalamet
Timothée Chalamet vuonna 2018.
Timothée Chalamet vuonna 2018.
Henkilötiedot
Syntynyt 27. joulukuuta 1995 (ikä 23)[1]
Manhattan, New York, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2008–
Ehdokkuudet

Parhaan miespääosan Oscar
2017 Call Me by Your Name
Parhaan miespääosan Golden Globe
2017 Call Me by Your Name
Parhaan miessivuosan Golden Globe
2018 Beautiful Boy

Aiheesta muualla
IMDb

Hänet tunnetaan muun muassa roolistaan draamaelokuvassa Call Me by Your Name (2017), josta hän sai parhaan miespääosan Oscar- ja Golden Globe -ehdokkuudet.[2] Hän on näytellyt myös muun muassa televisiosarjassa Isänmaan puolesta ja elokuvissa Interstellar (2014), Miss Stevens (2016) ja Lady Bird (2017).[1] Vuonna 2018 Chalamet näytteli elokuvassa Beautiful Boy, josta hän sai parhaan miessivuosan Golden Globe -ehdokkuuden.

Chalamet on saanut runsaasti kehuja sielukkaista ja ikäänsä nähden kypsistä näyttelijäsuorituksistaan, ja häntä on verrattu muun muassa James Deaniin sekä nuoreen Marlon Brandoon.[3][4][5][6] Hän on kaikkien aikojen kolmanneksi nuorin parhaasta miespääosasta Oscar-ehdokkaana ollut näyttelijä, ja nuorin sitten Mickey Rooneyn vuoden 1940 ehdokkuuden.

Chalamet on kaksikielinen; hän puhuu sujuvasti sekä englantia että ranskaa.

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Alkuperäinen nimi Rooli Ohjaaja Huomioita
2014 Men, Women & Children Danny Vance Jason Reitman
Interstellar Nuori Tom Cooper Christopher Nolan
Worst Friends Nuori Sam Ralph Arend
2015 One and Two Zac Andrew Droz Palermo
The Adderall Diaries Teini Stephen Elliott Pamela Romanowsky
Love the Coopers Charlie Cooper Jessie Nelson
2016 Miss Stevens Billy Mitman Julia Hart
2017 Call Me By Your Name Elio Perlman Luca Guadagnino
Hot Summer Nights Daniel Middleton Elijah Bynum
Lady Bird Kyle Scheible Greta Gerwig
Hostiles Pvt. Philippe DeJardin Scott Cooper
2018 Beautiful Boy Nic Sheff Felix van Groeningen
2019 A Rainy Day in New York Gatsby Welles Woody Allen
The King Kuningas Henry V David Michôd
Little Women Theodore "Laurie" Laurence
Greta Gerwig Jälkituotannossa
2020 Dune Paul Atreides Denis Villeneuve
The French Dispatch Zeffirelli Wes Anderson

LähteetMuokkaa

  1. a b Timothee Chalamet - Bio, Facts, Family Famous Birthdays. Viitattu 20.01.2018.
  2. Timothée Chalamet - 75th Golden Globes Nominee Golden Globe Awards. Viitattu 20.01.2018.
  3. Donaldson, Kayleigh: Bright Young Thing: Let's Talk About Timothée Chalamet Pajiba. 10.1.2018. Viitattu 13.12.2019. (englanniksi)
  4. Richards, Olly: Call Me By Your Name (arvostelu) Empire. 23.10.2017. Viitattu 31.1.2019. (englanniksi)
  5. Lee, Chris: Timothee Chalamet Is the Perfect Movie Star of 2018 Vulture. 15.10.2018. Viitattu 31.1.2019. (englanniksi)
  6. Rothkopf, Joshua: Beautiful Boy (arvostelu) Timeout. 14.10.2018. Viitattu 31.1.2019. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.