Avaa päävalikko

Reginald "Reggie" Noble (s. 17. huhtikuuta 1970 Newark, New Jersey), tunnetaan paremmin taiteilijanimellään Redman, on yhdysvaltalainen rap-artisti, -tuottaja ja näyttelijä.

Redman
Redman Los Angelesissa elokuussa 2006.
Redman Los Angelesissa elokuussa 2006.
Henkilötiedot
Syntynyt 17. huhtikuuta 1970 (ikä 49)
Newark, New Jersey, Yhdysvallat
Ammatti rap-artisti, tuottaja, näyttelijä
Muusikko
Taiteilijanimet Redman
Funk DoctaSpock
Shit Breathed Red
Funk Doc
Laulukielet englanti
Aktiivisena 1990-
Tyylilajit rap
Yhtyeet Method Man & Redman, Def Squad
Levy-yhtiöt Def Jam Recordings
Aiheesta muualla
MusicBrainz

Redman julkaisi Whut? Thee Album -nimisen debyyttialbuminsa vuonna 1992. Albumi oli funk- ja reggae-vaikutteinen. Tähän asti Redman on julkaissut kahdeksan sooloalbumia. Soolouransa ohella hän on tehnyt paljon yhteistyötä rap-artisti Method Manin kanssa, jonka kanssa hän myös muodostaa Method Man & Redman -duon.[1]

Sisällysluettelo

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

SingletMuokkaa

  • 1992: Blow Your Mind #1 Rap, #42 R&B/Hip-Hop
  • 1993: Time 4 Sum Aksion #1 Rap, #63 R&B/Hip-Hop
  • 1993: Tonights Da Night #20 Rap, #78 R&B/Hip-Hop
  • 1994: Rockafella #10 Rap, #62 R&B/Hip-Hop
  • 1995: Can't Wait #94 Hot100 #11 Rap, #61 R&B/Hip-Hop
  • 1995: How High (From "The Show") #13 Hot100, #2 Rap, #10 R&B/Hip-Hop
  • 1996: Funkorama #81 Hot100, #12 Rap, #51 R&B/Hip-Hop
  • 1996: That's How It Is (It's Like That) #95 Hot100, #11 Rap, #40 R&B/Hip-Hop
  • 1997: Pick It Up #69 R&B/Hip-Hop
  • 1997: Whateva Man #42 Hot100, #3 Rap, #18 R&B/Hip-Hop
  • 1998: I ll Bee Dat #30 Rap, #50 R&B/Hip-Hop
  • 1999: Da Goodness #9 Rap, #50 R&B/Hip-Hop
  • 1999: Let Da Monkey Out #99 R&B/Hip-Hop
  • 2001: Let's Get Dirty (I Can't Get In Da Club) #97 Hot100, #9 Rap, #46 R&B/Hip-Hop
  • 2001: Smash Sumthin' #24 Rap, #87 R&B/Hip-Hop
  • 2007: Put It Down
  • 2009: A Yo
  • 2009: Mrs. International

FilmografiaMuokkaa

ElokuvaMuokkaa

  • 1999: Colorz of Rage
  • 1999: PIGS
  • 2000: Boricua's Bond
  • 2000: Backstage
  • 2001: Statistic: The Movie
  • 2001: Pilvessä
  • 2002: Stung
  • 2003: Thaddeus Fights the Power!
  • 2004: Seed of Chucky
  • 2005: Hip-Hop Honeys: Las Vegas (Mukana myös 50 Cent, Lil Jon, Lloyd Banks, Floyd Mayweather, Aaron Hall, DJ Premier, Obie Trice ja monta muuta)
  • 2006: Rock the Bells (2004)
  • 2006: High Times Stony Awards

TelevisioMuokkaa

The Wayans Bros (1998)

The Jamie Foxx Show (2000)

Doggy Fizzle Televizzle (2002)

Chappelle's Show

Trippin' (2005)

Method & Red

Wild 'N Out (2007)

Celebrity Rap Superstar (2007)

Muu mediaMuokkaa

VideopelitMuokkaa

  • NBA 2K1 (Hidden player)
  • Def Jam Vendetta
  • Def Jam: Fight For NY
  • Def Jam: Icon
  • True Crime: New York City
  • NBA 2K6 (24/7 EBC made)

LähteetMuokkaa

  1. Redman Allmusic.com. Viitattu 29.7.2011.