Avaa päävalikko

David Christopher Daniel Wahlgren (s. 13. heinäkuuta 1966 Göteborg, Ruotsi), tunnetaan paremmin taiteilijanimellään Papa Dee, on ruotsalainen rap/ragga/dancehall -artisti.

David Christopher Daniel Wahlgren
Papa Dee Tukholmassa 2. kesäkuuta 2008.
Papa Dee Tukholmassa 2. kesäkuuta 2008.
Henkilötiedot
Syntynyt 13. heinäkuuta 1966 (ikä 53)
Göteborg, Ruotsi
Ammatti muusikko, laulaja-lauluntekijä
Muusikko
Taiteilijanimi Papa Dee
Laulukielet englanti
Aktiivisena 1998–
Tyylilajit hip hop, ragga, dancehall
Yhtyeet Stonefunkers
Aiheesta muualla
www.myspace.com/theoriginalpapadee

AlkuMuokkaa

Papa Dee syntyi Göteborgiin, 13. heinäkuuta vuonna 1966. Hänen äitinsä oli ruotsalainen ja isänsä ghanalainen. Isä kuitenkin jätti perheen Papa Deen ollessa vielä pieni.[1]

UraMuokkaa

Papa Dee tuli suuren yleisön tietoisuuteen "Funky Raggamuffin/Let the Music Play" -kappaleellaan. Myöhemmin hän liittyi Stonefunkers -nimiseen soul/hip hop -ryhmään. Vuonna 1990 julkaistiin Papa Deen ensimmäinen sooloalbumi Lettin' Off Steam. Albumi oli tyyliltään hip hopia ja dancehallia. Hänen seuraava sooloalbuminsa One Step Ahead oli puolestaan soul ja reggae vaikutteista rappia. Tähän asti Papa Dee on julkaissut yhdeksän sooloalbumia.

YksityiselämäMuokkaa

14. syyskuuta 2008 Papa Deetä epäiltiin vaimonsa pahoinpitelystä ja sen seurauksena hänet pidätettiin.[2] 20. lokakuuta alioikeus tuomitsi Deen sakkohin, vaikka hänen vaimonsa kiisti pahoinpitelyn.[3]

DiskografiaMuokkaa

SooloalbumitMuokkaa

  • Lettin' Off Steam (1990)
  • One Step Ahead (1993)
  • Original Master (1994)
  • The Journey (1996)
  • Island Rock (1998)
  • The Man Who Couldn't Say No (2001)
  • Live It Up! (2004)
  • A Little Way Different (2008)
  • Fall From Grace (2012)

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa