Meri Nenonen

suomalainen näyttelijä

Meri Nenonen (s. 1973[1] Helsinki) on suomalainen laulaja ja näyttelijä. Nenonen on koulutukseltaan teatteri­taiteen maisteri. Hän on tullut tunnetuksi rooleistaan teattereissa ja elo­kuvissa sekä muun muassa televisio­sarjasta Kylmäverisesti sinun, jossa hän näytteli Mira Katajaa. Yhtenä tärkeimmistä rooli­töistään Nenonen pitää Teatteri Jurkassa vuonna 2003 esittämäänsä klassikko­roolia neiti Julieta saman­nimisessä näytelmässä.[2] Nenonen sai keväällä 2005 parhaan näyttelijän palkinnon Sarajevon kansain­välisillä teatteri­festivaaleilla.[3]

Meri Nenonen
Henkilötiedot
Syntynyt1973 (ikä 47–48)
Helsinki
Ammatti laulaja, näyttelijä
Puoliso Juha Kukkonen
Näyttelijä
Aktiivisena 1995–
Merkittävät roolit Kylmäverisesti sinun
Neiti Julie
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie
Svensk Filmdatabas

YksityiselämäMuokkaa

Nenonen on naimisissa näyttelijä Juha Kukkosen kanssa, ja heillä on kaksi lasta. Perhe asui pitkään Suomenlinnassa[2] ja sitten Mei­lahdessa. Keväällä 2020 pariskunta päätyi asumus­eroon.[4]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Nimi Rooli
1999 Silmä silmästä Kiia Saari
Pikkusisar saksalaisen heila kahvilassa
2002 Hengittämättä ja nauramatta Helena
2004 Lapsia ja aikuisia Tintti
Tyhjää ilman Tahvoa Eeva Kumpulainen
2006 Unna ja Nuuk Unnan äiti
Kummelin Jackpot televisio­toimittaja
Onni von Sopanen Liisi
2007 Katve Ramin äiti­puoli
2009 Tuntematon sotilas nainen
Kohtaamisia Meri
Väärät juuret Marlene
2010 Jos rakastat Hanna
Mobile Horror Terhi
2012 Vuo­saari Aleksin äiti
Tähtitaivas talon yllä Tuulikki
2013 Miesten välisiä keskusteluja Merkel
Nuoren Wertherin jäljillä Hannele
2014 Onneli ja Anneli Onnelin äiti
Parittomat Maija
2017 Rakkaus ja laki: Lähimmäisen­rakkaus Katja
2019 Diva of Finland Siljan äiti
Lyhytelokuvat
1995 Tunneli
1996 Aatamin poika Mari Nuotio
Sirpaleita Nora
1998 Ensi tiistaina Brahmsia annostelija
Hummeri
2001 Onnen­peli 2001 Laura
2009 Have a Nice Week­end
2013 Jäminki­pohja äiti

Televisio
Vuosi Sarja Rooli
1999 Ihana mies Satu
2000–2002 Kylmäverisesti sinun Mira Kataja
2001 Korkeajännitystä – eli sähköä kotiin kuljetettuna sihteeri Tiina Kakko
2004 Laura kesäleirillä Nanna
2005 Tahdon asia esi­kouluope
2006 Rikospoliisi ei laula Joutsamo
2008 Suojelijat Mira
2009 Puolustuksen puheenvuoro Piitu Tervonen
2012 Maailma on valmis Saija Kaariaho
2014 Toisen kanssa Paula Keränen
Klikkaa mua Tuuli
Syke Kristiinan äiti
2016 Mustat lesket Pirre
2019 Melkein totta Krisse
2020– Hotel Swan Helsinki Anita Björk
2021 Karkurit Saila

LähteetMuokkaa

  1. Silmä silmästä Elonetissä (väliotsikko Taustaa). Viitattu 5.1.2015.
  2. a b Metsä-Pauri, Maija: Meri Nenosen monet kasvot (PDF) Suomenlinnan Sanomat. 17.12.2006 (muokattu 31.12.2006). Suomenlinnaseura ry. Viitattu 19.4.2014.
  3. Näyttelijä Meri Nenonen palkittiin Sarajevossa Kaleva. 30.5.2006. Kaleva Oy. Viitattu 19.4.2014.
  4. Näyttelijäpariskunta teki yllätysratkaisun Seiska. 29.4.2020. Aller Media Oy. Viitattu 28.9.2020.