Matthew Moore

Matthew Moore (8. tammikuuta 188821. tammikuuta 1960) oli näyttelijä, joka oli syntynyt Fordstown Crossroadsissa, County Meathissa, Irlannissa. Hän ja hänen veljensä Tom ja Owen muuttivat siirtolaisina Yhdysvaltoihin ja siellä Hollywoodiin, Kaliforniaan, missä he loivat menestyksekkään uran elokuvatähtinä.

Hänen veljiensä tehtyä itsestään suuria nimiä elokuvateollisuudessa Matt Moore teki ensimmäisen elokuvansa vuonna 1913 ja jatkoi näyttelemistä säännöllisesti kuolemaansa saakka. Hän oli ideoillaan kehittämässä useita elokuvia niiden luontiprosessin aikana. Elokuva White Tiger oli saanut inspiraationlähteensä Afrikkaan suuntautuneelta metsästysmatkalta, jonka aikana Moore paini valkoisen tiikerin kanssa. Mooren onnistui, vaikka saikin tapauksessa lieviä vammoja, tallentaa tapahtuma filmille. Elokuvassa käytetty samanlainen kohtaus oli siis alkuperäinen, vaikka sitä olikin hieman muunneltu tätä tarkoitusta varten.

Moorella on tähti Hollywood Walk of Famessa osoitteessa 6301 Hollywood Blvd. Moore oli myös hyvin kiintynyt kahteen kissaansa, jotka esiintyivät useissa hänen elokuvissaan. Molemmilla on oma tähtensä Hollywood Walk of Famen eläinten osastolla.

Valikoitu filmografiaMuokkaa

Vuosi Alkuperäinen nimi Suomenkielinen nimi Huomioita
1916 The Pride Of The Clan
1916 20,000 Leagues Under the Sea
1919 The Dark Star
1923 White Tiger
1925 The Unholy Three Kolme paholaista päätähtenä Lon Chaney, Sr.
1926 Coquette Keimailija Mary Pickford, hänen entinen kälynsä oli tämän elokuvan päätähtenä
1927 The Honorable Mr. Buggs
1931 The Front Page Etusivu uusiksi
1932 Rain Sadeaika
1932 Little Orphan Annie
1933 Deluge Maailman perikato
1939 Range War
1940 Santa Fe Marshal
1944 Wilson
1949 Neptune's Daughter Ahdin tytär
1949 That Forsyte Woman Forsytein taru
1950 The Big Hangover Kaikkien aikojen kohmelo
1950 Malaya Malaya
1951 The Great Caruso Kuolematon Caruso
1951 Three Guys Named Mike Lennä kanssani
1952 Plymouth Adventure Kohti seikkailua
1953 Latin Lovers Brasilian öitä
1954 Executive Suite Arpa on heitetty
1954 Seven Brides for Seven Brothers 7 veljeksen morsiamet
1954 The Last Time I Saw Paris Muistojeni Pariisi
1955 The King's Thief Kuninkaan varas
1957 An Affair to Remember Unohtumaton rakkaus
1957 I Bury the Living

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.