Avaa päävalikko

Lynsey de Paul (oik. Lynsey Monckton Rubin, 11. kesäkuuta 1950 Lontoo1. lokakuuta 2014[1]) oli englantilainen laulaja-lauluntekijä.[2] Uransa aikana de Paul sävelsi 12 Britannian singlelistan kahdenkymmenen parhaan joukkoon yltänyttä kappaletta.[3] De Paulille myönnettiin kaksi kertaa Ivor Novello Award.[3]

Lynsey de Paul
Lynsey de Paul vuonna 1974
Lynsey de Paul vuonna 1974
Henkilötiedot
Syntynyt 11. kesäkuuta 1950
Lontoo
Kuollut 1. lokakuuta 2014 (64 vuotta)
Southwark
Ammatti laulaja, lauluntekijä, säveltäjä, näyttelijä
Muusikko
Taiteilijanimi Lynsey de PaulView and modify data on Wikidata
Tyylilajit Pop
Soittimet laulu, piano
Levy-yhtiöt Polydor
Aiheesta muualla
www.lynseydepaul.com

Sisällysluettelo

Elämä ja uraMuokkaa

De Paul varttui juutalaisessa perheessä.[4] Klassisen musiikin koulutusta hän sai Royal Academy of Musicin yksityisopettajalta.[3]

Vuonna 1977 hän sijoittui yhdessä Mike Moranin kanssa toiseksi Eurovision laulukilpailussa. He esittivät kilpailussa kappaleen ”Rock Bottom”.[2]

Royal Television Society palkitsi de Paulin hänen kehittelemästään itsepuolustusaiheisesta dokumentista Eve Strikes Back.[3]

De Paul sai aivoverenvuodon aamulla 1. lokakuuta, ja kuoli myöhemmin lontoolaisessa sairaalassa.[5]

DiskografiaMuokkaa

Albumit
  • Surprise (1973)
  • Taste Me... Don't Waste Me (1974)
  • Love Bomb (1975)
  • Before You Go Tonight (1976)
  • Tigers and Fireflies (1979)
Singlet
  • Storm in a Teacup (1972)
  • Sugar Me (1972)
  • Getting a Drag (1972)
  • All Night (1973)
  • Won't Somebody Dance With Me (1973)
  • Ooh I Do (1974)
  • No Honestly (1974)
  • My Man and Me (1975)

LähteetMuokkaa

  1. http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-29457228
  2. a b Lynsey De Paul – Biography IMDb. Viitattu 26.6.2007. (englanniksi)
  3. a b c d Lynsey de Paul www.lynseydepaul.com. Viitattu 26.6.2007. (englanniksi)
  4. Lester Middlehurst: Pop star Lynsey de Paul reveals the truth about her love-life 9.4.2007. Daily Mail. Viitattu 26.6.2007. (englanniksi)
  5. http://www.thetimes.co.uk/tto/life/celebrity/article4224255.ece

Aiheesta muuallaMuokkaa