Luettelo maailman rikkaimmista naisista Forbesin mukaan

Wikimedia-luetteloartikkeli

Luettelo maailman 20 varakkaimmasta naisesta perustuu Forbesin vuosittain julkaisemaan miljardöörien listaukseen.

Vuonna 2021Muokkaa

Sija[1] Nimi[1] Kuva Syntynyt Netto-omaisuus
(miljardia USD)
(5. huhtikuuta 2021; nuoli: muutos edellisvuodesta)[2]
Kansallisuus[1] Vauraus peräisin[1]
1 Françoise Bettencourt Meyers & perhe 10. heinäkuuta 1953 (ikä 69)   73,6   Ranska L'Oréal
2 Alice Walton   7. lokakuuta 1949 (ikä 72)   61,8   Yhdysvallat Wal-Mart
3 MacKenzie Scott   7. huhtikuuta 1970 (ikä 52)   53   Yhdysvallat amazon.com
4 Julia Koch & perhe   12. huhtikuuta 1962 (ikä 60)   46,4   Yhdysvallat Koch Industries
5 Miriam Adelson   10. lokakuuta 1945 (ikä 76)   38,2   Yhdysvallat  Israel Las Vegas Sands (kasinoyhtiö)
6 Jacqueline Mars   10. lokakuuta 1939 (ikä 82)   31,3   Yhdysvallat Mars, Inc.
7 Yang Huiyan & perhe   1981 (ikä 40–41)   29,6   Kiina Country Garden Holdings
8 Susanne Klatten   28. huhtikuuta 1962 (ikä 60)   27,7   Saksa BMW, Altana
9 Gina Rinehart   9. helmikuuta 1954 (ikä 68)   23,6   Australia Hancock Prospecting
10 Iris Fontbona & perhe   75-vuotias 10.3.2018   23,3   Chile Antofagasta Plc
11 Abigail Johnson   19. joulukuuta 1961 (ikä 60)   20,9   Yhdysvallat Fidelity Investments
12 Zhong Huijuan     19,7   Kiina Hansoh Pharmaceutical
13 Beate Heister & Karl Albrecht Jr.   5. lokakuuta 1951 (ikä 70)   19,6 (yhdessä veljensä kanssa 39,2)   Saksa Aldi
14 Laurene Powell Jobs & perhe   6. marraskuuta 1963 (ikä 58)   19   Yhdysvallat Apple Inc., The Walt Disney Company
15 Wu Yajun   1964 (ikä 57–58)   18,3   Kiina Longfor Properties
16 Fan Hongwei & perhe     18,2   Kiina Longfor Properties
17 Charlene de Carvalho-Heineken   30. kesäkuuta 1954 (ikä 68)   16,7   Alankomaat Heineken International
18 Zhou Qunfei & perhe   1970 (ikä 51–52)   15,4   Hongkong Lens Technology älypuhelinten näytöt
19 Kwong Siu-hing & perhe     15,4   Hongkong Sun Hung Kai Properties
20 Kirsten Rausing   6. kesäkuuta 1952 (ikä 70)   13,9   Ruotsi Tetra Pak

Vuonna 2018Muokkaa

Forbesin dollarimiljardöörien vuoden 2018 listalla oli 256 naista (6. maaliskuuta 2018).

Sija[2] Nimi[2] Kuva Syntynyt Netto-omaisuus
(miljardia USD)
(muutos edellisvuodesta)[2]
Kansallisuus[2] Vauraus peräisin[2]
1 Alice Walton   7. lokakuuta 1949 (ikä 72)   46,0   Yhdysvallat Wal-Mart
2 Françoise Bettencourt Meyers 10. heinäkuuta 1953 (ikä 69)   42,2   Ranska L'Oréal
3 Susanne Klatten   28. huhtikuuta 1962 (ikä 60)   25,0   Saksa Altana, BMW
4 Jacqueline Mars   10. lokakuuta 1939 (ikä 82)   23,6   Yhdysvallat Mars, Inc.
5 Yang Huiyan   1981 (ikä 40–41)   21,9   Kiina Country Garden Holdings
6 Laurene Powell Jobs   6. marraskuuta 1963 (ikä 58)   18,8   Yhdysvallat Apple Inc., The Walt Disney Company
7 Gina Rinehart   9. helmikuuta 1954 (ikä 68)   17,4   Australia Hancock Prospecting
8 Iris Fontbona   75-vuotias 10.3.2018   16,3   Chile Antofagasta Plc
9 Abigail Johnson   19. joulukuuta 1961 (ikä 60)   15,9   Yhdysvallat Fidelity Investments
10 Charlene de Carvalho-Heineken   30. kesäkuuta 1954 (ikä 68)   15,8   Alankomaat Heineken International
11 Beate Heister   5. lokakuuta 1951 (ikä 70) 14,9 [3]   Saksa Aldi Süd
12 Blair Parry-Okeden   1950 (ikä 71–72)   12,4   Yhdysvallat Cox Enterprises
13 Massimiliana Landini Aleotti   75-vuotias 10.3.2018   12,4   Italia Menarini
14 Pollyanna Chu   1958 (ikä 63–64)   9,9   Hongkong Kingston Financial Group
15 Zhou Qunfei   1970 (ikä 51–52)   9,7   Hongkong Lens Technology
16 Savitri Jindal   20. maaliskuuta 1950 (ikä 72)   9,0   Intia Jindal Group
17 Wu Yajun   1964 (ikä 57–58)   8,7   Kiina Longfor Properties
18 Kirsten Rausing   6. kesäkuuta 1952 (ikä 70)   8,4   Ruotsi Tetra Pak
19 Katharine Rayner   73-vuotias 10.3.2018   8,3   Yhdysvallat Cox Enterprises
20 Margaretta Taylor   75-vuotias 10.3.2018   8,3   Yhdysvallat Cox Enterprises

Huomaa, että päiväkohtaiseen (reaaliaikaiseen) osake-arvoihin perustuvilla omaisuuserien arvostuksilla[4] listan järjestys ja omistusten arvo saattaa poiketa edellä esitetystä.[2]

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa

  1. a b c d Kerry A. Dolan & Jennifer Wang & Chase Peterson-Withorn: The World's Billionaires List (Maailman (dollari)miljardöörit, sarake naiset. Kustakin listan henkilöstä saa lisätietoa nimeä klikkaamalla) 5.4.2021. Forbes, forbes.com. Viitattu 5.10.2021.
  2. a b c d e f g The World's Billionaires List (Maailman (dollari)miljardöörit, naiset. Kustakin listan henkilöstä saa lisätietoa nimeä klikkaamalla) 6.3.2018. Forbes, forbes.com. Viitattu 15.3.2018.
  3. 27. Beate Heister & Karl Albrecht Jr.; Real Time Net Worth — as of 4/25/18: $30.4 B; 2018 Billionaires Net Worth — as of 3/6/18: $29.8 B (Bloombergin mukaan molemmat sisarukset perivät 50% osuuden, jolloin 6.3.2018 Beate Heisterin omistuksen arvo olisi 14,9 mrd USD) Forbes. Viitattu 15.3.2018. (englanniksi)
  4. The World's Billionaires, women, realtime Forbes. Viitattu 15.3.2018. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:List of female billionaires