Avaa päävalikko

Luettelo maailman rikkaimmista naisista Forbesin mukaan

Wikimedia-luetteloartikkeli

Luettelo maailman 20 varakkaimmasta naisesta 2018 perustuu Forbesin vuosittain julkaisemaan miljardöörien listaukseen. Vuonna 2018 tällä listalla oli 256 naista (6. maaliskuuta 2018).

Sija[1] Nimi[1] Kuva Syntynyt Netto-omaisuus
(miljardia USD)
(muutos edellisvuodesta)[1]
Kansallisuus[1] Vauraus peräisin[1]
1 Alice Walton Alice Walton (cropped).jpg 7. lokakuuta 1949 (ikä 70) Nousua 46,0  Yhdysvallat Wal-Mart
2 Françoise Bettencourt Meyers 10. heinäkuuta 1953 (ikä 66) Nousua 42,2  Ranska L'Oréal
3 Susanne Klatten 2017-09-12 IAA 2017 Susanne Klatten bei BMW by Olaf Kosinsky-10.jpg 28. huhtikuuta 1962 (ikä 57) Laskua 25,0  Saksa Altana, BMW
4 Jacqueline Mars No image.svg 10. lokakuuta 1939 (ikä 80) Laskua 23,6  Yhdysvallat Mars, Inc.
5 Yang Huiyan No image.svg 1981 (ikä 37–38) Laskua 21,9  Kiina Country Garden Holdings
6 Laurene Powell Jobs Laurene Powell Jobs.jpg 6. marraskuuta 1963 (ikä 56) Laskua 18,8  Yhdysvallat Apple Inc., The Walt Disney Company
7 Gina Rinehart Gina Rinehart June 2015.jpg 9. helmikuuta 1954 (ikä 65) Laskua 17,4  Australia Hancock Prospecting
8 Iris Fontbona No image.svg 75-vuotias 10.3.2018 Nousua 16,3  Chile Antofagasta Plc
9 Abigail Johnson Abigail Johnson at the Boston Convention and Exhibition Center on April 24, 2012.jpg 19. joulukuuta 1961 (ikä 57) Nousua 15,9  Yhdysvallat Fidelity Investments
10 Charlene de Carvalho-Heineken No image.svg 30. kesäkuuta 1954 (ikä 65) Laskua 15,8  Alankomaat Heineken International
11 Beate Heister No image.svg 5. lokakuuta 1951 (ikä 68) 14,9 [2]  Saksa Aldi Süd
12 Blair Parry-Okeden No image.svg 1950 (ikä 68–69) Laskua 12,4  Yhdysvallat Cox Enterprises
13 Massimiliana Landini Aleotti No image.svg 75-vuotias 10.3.2018 Nousua 12,4  Italia Menarini
14 Pollyanna Chu No image.svg 1958 (ikä 60–61) Nousua 9,9  Hongkong Kingston Financial Group
15 Zhou Qunfei No image.svg 1970 (ikä 48–49) Laskua 9,7  Hongkong Lens Technology
16 Savitri Jindal No image.svg 20. maaliskuuta 1950 (ikä 69) Nousua 9,0  Intia Jindal Group
17 Wu Yajun No image.svg 1964 (ikä 54–55) Nousua 8,7  Kiina Longfor Properties
18 Kirsten Rausing No image.svg 6. kesäkuuta 1952 (ikä 67) Nousua 8,4  Ruotsi Tetra Pak
19 Katharine Rayner No image.svg 73-vuotias 10.3.2018 Laskua 8,3  Yhdysvallat Cox Enterprises
20 Margaretta Taylor No image.svg 75-vuotias 10.3.2018 Laskua 8,3  Yhdysvallat Cox Enterprises

Huomaa, että päiväkohtaiseen (reaaliaikaiseen) osake-arvoihin perustuvilla omaisuuserien arvostuksilla[3] listan järjestys ja omistusten arvo saattaa poiketa edellä esitetystä.[1]

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa

  1. a b c d e f The World's Billionaires List (Maailman (dollari)miljardöörit, naiset. Kustakin listan henkilöstä saa lisätietoa nimeä klikkaamalla) 6.3.2018. Forbes, forbes.com. Viitattu 15.3.2018.
  2. 27. Beate Heister & Karl Albrecht Jr.; Real Time Net Worth — as of 4/25/18: $30.4 B; 2018 Billionaires Net Worth — as of 3/6/18: $29.8 B (Bloombergin mukaan molemmat sisarukset perivät 50% osuuden, jolloin 6.3.2018 Beate Heisterin omistuksen arvo olisi 14,9 mrd USD) Forbes. Viitattu 15.3.2018. (englanniksi)
  3. The World's Billionaires, women, realtime Forbes. Viitattu 15.3.2018. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:List of female billionaires