Luettelo Venäjän laivaston kalustosta

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on keskeneräinen luettelo Venäjän laivaston nykyisestä kalustosta.selvennä

Pääasialliset pinta-aluksetMuokkaa

LentotukialuksetMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Kuznetsov-luokka Lentotukialus 1   [1]

RisteilijätMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Orlan-luokka Ydinkäyttöinen ohjusristeilijä 2   [1]
Slava-luokka Ohjusristeilijä 2   [1]

HävittäjätMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Sovremennyi-luokka Ohjushävittäjä 8   [1]
Udaloi-luokka
Udaloi I
Ohjushävittäjä 8   [1]
Udaloi-luokka
Udaloi II
Ohjushävittäjä 1   [1]
Kashin mod-luokka Ohjushävittäjä 1   [1]

FregatitMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Neustrashimy-luokka Fregatti 2   [1]
Steregushchy-luokka
Projekti 20380
Fregatti 1   [1]
Steregushchy-luokka
Projekti 20381
Fregatti 3   [1]
Gepard-luokka Fregatti 2   [1]
Burevestnik-luokka Fregatti 2   [1]
Grigorovitš-luokka Fregatti 3   Tilattu alkujaan 6, kaksi ensimmäistä (Admiral Grigorovitš ja Admiral Essen luovutettu vuonna 2016 ja kolmas (Admiral Makarov) vuonna 2017.[2][3][4][5] [6]

KorvetitMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Bujan-M-luokka Korvetti 3   [1]
Sivutš-luokka Korvetti 2   [1]
Ovod-luokka
Nanuška III
Korvetti 12   [1]
Grisha-luokka Korvetti 20   [1]
Buyan-luokka Korvetti 3   [1]
Paršim-luokka Korvetti 6   [1]
Tarantul-luokka Korvetti 21   [1]

RannikkoaluksetMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Grašonok-luokka Partiovene 10   [1]
Raptor-luokka Partiovene 6   [1]
Mangust-luokka Partiovene 2   [1]
Matka-luokka Partiovene 3   [1]
Mukha-luokka Partiovene 1   [1]

Miinalaivat ja miinanraivaajatMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Gorya-luokka Miinanraivaaja 2   [1]
Natya-luokka Miinanraivaaja 10   [1]
Sonya-luokka Miinanraivaaja 21   [1]
Lida-luokka Miinanraivaaja 8   [1]

MaihinnousualuksetMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Projekti 775 Maihinnousualus 12   [1]
Projekti 755M Maihinnousualus 3   [1]
Alligator-luokka Maihinnousualus 4   [1]


SukellusveneetMuokkaa

Strategiset ohjussukellusveneetMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Projekti 667BDR "Kalmar"
Delta III
Strateginen ohjussukellusvene 3   [1]
Projekti 667BDRM "Delfin"
Delta IV
Strateginen ohjussukellusvene 6   [1]
Projekti 941 "Akula"
Typhoon
Strateginen ohjussukellusvene 1   Reservissä koulutustoimintaa varten.[1]
Projekti 955 "Borei" Strateginen ohjussukellusvene 3   [1]

RisteilyohjussukellusveneetMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Projekti 949 "Antei"
Oscar II
Risteilyohjussukellusvene 8   3 reservissä tai korjattavina.[1]
Projekti 885 "Jasen"
Graney
Risteilyohjussukellusvene 1   [1]

Ydinkäyttöiset hyökkäyssukellusveneetMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Projekti 971 "Štšuka-B"
Akula II
Ydinkäyttöinen hyökkäyssukellusvene 2   [1]
Projekti 971 "Štšuka-B"
Akula I
Ydinkäyttöinen hyökkäyssukellusvene 9   Yksi vene vuokrattu Intiaan kymmeneksi vuodeksi vuodesta 2012 alkaen.[1]
Projekti 945 "Kondor"
Sierra II
Ydinkäyttöinen hyökkäyssukellusvene 2   [1]
Projekti 945 "Barrakuda"
Sierra I
Ydinkäyttöinen hyökkäyssukellusvene 1   [1]
Projekti 671 "Štšuka"
Victor III
Ydinkäyttöinen hyökkäyssukellusvene 4   Yksi reservissä.[1]

Tavalliset hyökkäyssukellusveneetMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Projekti 877 "Paltus"
Kilo
Hyökkäyssukellusvene 17   [1]
Projekti 636 "Varshavianka"
Kilo
Hyökkäyssukellusvene 4+[1]   Viides ja kuudes rakenteilla, tilattu lisäksi kuusi uutta vuonna 2016.[7]
Projekti 677 "Lada" Hyökkäyssukellusvene 1   Kaksi muuta venettä rakenteilla.[1] Käyttöönottoa on toistuvasti lykätty, viimeksi vuoteen 2019.[8]

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as IISS: The Military Balance 2016, s. 191-193. Routledge, 2016. ISBN 9781857438352. (englanniksi)
  2. Nicholas de Larrinaga: Russian Navy receives first Admiral Grigorovich-class frigate IHS Jane's Defence Weekly. Viitattu 7.4.2016. (englanniksi)
  3. Na noveišem fregate "Admiral Makarov" podnjat Andrejevski flag mil.ru. 27.12.2017. Viitattu 6.5.2022. (venäjäksi)
  4. Project 11356 Admiral Grigorovich Class Frigates naval-technology.com. 12.2.2018. Viitattu 6.5.2022. (englanniksi)
  5. David Axe: The Russian Frigate ‘Admiral Makarov’ Might Be The Juiciest Target In The Black Sea Forbes, forbes.com. 6.5.2022. Viitattu 6.5.2022. (englanniksi)
  6. Liam James: Russian warship Admiral Makarov ‘on fire after being hit by Ukrainian missile’ independent.co.uk. 6.5.2022. Viitattu 6.5.2022. (englanniksi)
  7. Karl Soper: Russian Navy to order Improved 'Kilo' SSKs for Pacific Fleet IHS Jane's Navy International. Viitattu 7.4.2016. (englanniksi)
  8. Nikolai Novichkov: Russia's Lada-class submarine project suffers further delays IHS Jane's Defence Weekly. Viitattu 7.4.2016. (englanniksi)