Avaa päävalikko

Luettelo Suomen presidenttien perheistä

Wikimedia-luetteloartikkeli

Luettelo Suomen tasavallan presidentteinä toimineiden perheistä

tpr=tasavallan presidentti
s.vsi=synnyinvuosi
k.vsi=kuolinvuosi
(pelkkä v luvun jälkeen eli vuosimäärä merkittynä ilman vrk:ia on likiarvo, laskettu: päättymisvuosi - alkamisvuosi)

presidentti puoliso
tpr:n puoliso
s.vsi avioliitossa aviol. pituus elinikä k.vsi lapset s.vsi elinikä k.vsi
K. J. Ståhlberg

1919−1925

Hedvig Ståhlberg[1] 1869 1893–1917 23 v 99 vrk 47 v 299 vrk 1917 Kaarlo Ståhlberg[2] 1894
83 v
1977
Aino Kjerrman[2] 1895
79 v
1974
Elli Schauman[2] 1898
87 v
1985
Aune Ståhlberg[2] 1901
66 v
1967
Juho Ståhlberg[2] 1907
66 v
1973
Kyllikki Tuominen[2] 1908 85 v 299 vrk 1994
Ester Ståhlberg[3] 1870 1920–1950 30 v 44 vrk 80 v 154 vrk 1950
L. K. Relander[4]1925−1931
Signe Relander 1886 1906–1942
36 v
75 v 285 vrk 1962 Maja-Lisa Backman[4] 1907
83 v
1990
Ragnar Relander[4] 1910
60 v
1970
P. E. Svinhufvud[5]1931−1937
Ellen Svinhufvud 1869 1889–1944
55 v
83 v 244 vrk 1953 Yngve Svinhufvud 1890 100 v 357 vrk 1991
Gretel Sommar[5] 1892
77 v
1969
Mary Alftan 1893
87 v
1980
Eino Svinhufvud[5] 1896
42 v
1938
Arne Svinhufvud[5] 1904
38 v
1942
Veikko Svinhufvud[5] 1908 61 v 14 vrk 1969
Kyösti Kallio[6]1937−1940
Kaisa Kallio[7] 1878 1902–1940 38 v 64 vrk 76 v 181 vrk 1954 Vieno Kallio 1903
35 v
1938
Veikko Kallio[6][8] 1906 74 v 127 vrk 1980
Kerttu Saalasti[6] 1907 87 v 132 vrk 1995
Kalervo Kallio[6] 1909 60 v 219 vrk 1969
Kaino Pihlajamaa[6] 1911
90 v
2001
Katri Kaarlonen[6] 1915 93 v 188 vrk 2008
Risto Ryti[9]1940−1944
Gerda Ryti 1886 1916–1956
40 v
97 v 334 vrk 1984 Henrik Ryti[9] 1916
85 v
2002
Niilo Ryti[9] 1919
78 v
1997
Eva Saxén[9] 1922
87 v
2009
Gustaf Mannerheim

1944−1946

Anastasija Mannerheim 1872 1892–1919
27 v
64 v 358 vrk 1936 Anastasie Mannerheim[10] 1893 84 v 360 vrk 1978
Sophie Mannerheim[10] 1895 67 v 216 vrk 1963
J. K. Paasikivi[11]1946−1956
Anna Paasikivi 1869 1897–1931
34 v
62 v
1931 Annikki Paasikivi[11] 1898
52 v
1950
Wellamo Ant-Wuorinen[12] 1900
66 v
1966
Juhani Paasikivi[12] 1901
41 v
1942
Varma Paasikivi[11] 1903
38 v
1941
Alli Paasikivi 1879 1934–1956
22 v
80 v 178 vrk 1960
Urho Kekkonen[13]1956−1982
Sylvi Kekkonen 1900 1926–1974
48 v
74 v 265 vrk 1974 Matti Kekkonen 1928 84 v 302 vrk 2013
Taneli Kekkonen[13] 1928 56 v 310 vrk 1985
Mauno Koivisto[14]1982−1994 Tellervo Koivisto 1929 1952–2017
64 v 324 vrk[15]
90 v 344 vrk
Assi Koivisto[14] 1957
62 v 206 vrk
Martti Ahtisaari

1994−2000

Eeva Ahtisaari 1936 v:sta 1968
51 v
83 v 177 vrk
Marko Ahtisaari 1969
50 v
Tarja Halonen

2000−2012

Kari Pekkonen 1945 71 v 238 vrk 2017 Anna Halonen 1978
41 v
Pentti Arajärvi 1948 v:sta 2000 19 v 108 vrk
71 v 193 vrk
Sauli Niinistö

2012−

Marja-Leena Niinistö 1950 1974–1995
21 v
44 v
1995 Nuutti Niinistö 1975
44 v
Matias Niinistö 1980
39 v
Jenni Haukio 1977 v:sta 2009
10 v 343 vrk
42 v 249 vrk
Aaro Niinistö 2018
1 v
tilanne tänään 12.12.2019

HuomioitaMuokkaa

Presidentit, jotka ovat avioituneet kahdestiMuokkaa

Presidentit, jotka ovat avioituneet toimikautensa aikanaMuokkaa

Presidentit, joilla on ollut alaikäisiä lapsia toimikautensa aikanaMuokkaa

Presidentti, joka on saanut lapsen toimikautensa aikanaMuokkaa

Presidentit, jotka ovat jääneet leskeksiMuokkaa

Presidentit, jotka ovat eronneet puolisostaanMuokkaa

Presidentti, joka ei ole ollut aviossa toimikautensa aikanaMuokkaa

Presidenttien lapset, jotka kuolivat ennen vanhempiaan tai toista vanhempaansaMuokkaa

LähteetMuokkaa

  1. K. J. Ståhlberg Henkilögalleria, KirjastoVirma
  2. a b c d e f Raimo Väyrynen: Tasavallan presidentit (osa 1 1919-1931, s. 18), Weilin+Göös, Espoo (ISBN 951-35-5426-0)
  3. Markku Tyynilä: Ståhlberg, Kaarlo Juho (1865–1952) Kansallisbiografia-verkkojulkaisu. 7.6.2000. Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.
  4. a b c Raimo Väyrynen: Tasavallan presidentit (osa 1 1919–1931, s. 112)
  5. a b c d e Raimo Väyrynen: Tasavallan presidentit (osa 2 1931-1940, s. 20)
  6. a b c d e f Raimo Väyrynen: Tasavallan presidentit (osa 2 1931-1940, s. 124)
  7. Kaisa Kallio Henkilögalleria, KirjastoVirma
  8. Veikko Kallio Henkilögalleria, KirjastoVirma
  9. a b c d Raimo Väyrynen: Tasavallan presidentit (osa 3 1940-1956, s. 12)
  10. a b Raimo Väyrynen: Tasavallan presidentit (osa 3 1940-1956, s. 80)
  11. a b c Raimo Väyrynen: Tasavallan presidentit (osa 3 1940-1956, s. 150)
  12. a b Tuomo Polvinen: Paasikivi, Juho Kusti (1870–1956) Kansallisbiografia-verkkojulkaisu. 16.9.1997. Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.
  13. a b Raimo Väyrynen: Tasavallan presidentit (osa 4 1956-1981, s. 150)
  14. a b Raimo Väyrynen: Tasavallan presidentit (osa 5 1982-1994, s. 12)
  15. http://www.kysy.fi/kysymys/monesko-kesakuuta-oli-mauno-ja-tellervo-koiviston-haapaiva