Avaa päävalikko

Luettelo Espanjan pääministereistä

Wikimedia-luetteloartikkeli

Espanjan kuningaskunta (1834–1873)Muokkaa

Pääministeri Virkaan Puolue
  Francisco Martínez de la Rosa 15. tammikuuta 1834
  José María Queipo de Llano Ruiz de Saravia 7. kesäkuuta 1835
  Miguel Ricardo de Álava y Esquivel 14. syyskuuta 1835
  Juan Álvarez Mendizábal 25. syyskuuta 1835 (virkaatekevä)
  Francisco Javier Istúriz Montero 15. toukokuuta 1836 (virkaatekevä)
  José María Calatrava 14. elokuuta 1836
  Baldomero Espartero 18. elokuuta 1837
  Eusebio Bardají Azara 18. lokakuuta 1837
  Narciso Heredia Begines 16. joulukuuta 1837
  Bernardino Fernández de Velasco 6. syyskuuta 1838
  Evaristo Pérez de Castro Brito 9. joulukuuta 1838
  Antonio González 20. heinäkuuta 1840
  Valentín Ferraz 12. elokuuta 1840
  Modesto Cortázar 29. elokuuta 1840 (virkaatekevä)
  Vicente Sancho 11. syyskuuta 1840
  Baldomero Espartero 16. syyskuuta 1840
  Joaquín María Ferrer Cafranga 10. toukokuuta 1841
  Antonio González González 20. toukokuuta 1841
  José Ramón Rodil Campillo 17. kesäkuuta 1842
  Joaquín María López López 9. toukokuuta 1843
  Álvaro Gómez Becerra 19. toukokuuta 1843
  Joaquín María López López 23. heinäkuuta 1843
  Salustiano Olózaga 20. marraskuuta 1843
  Luis González Bravo 5. joulukuuta 1843
  Ramón María Narváez Campos 3. toukokuuta 1844
  Manuel Pando Fernández de Pinedo 12. helmikuuta 1846
  Ramón María Narváez Campos 16. maaliskuuta 1846
  Francisco Javier Istúriz Montero 5. huhtikuuta 1846
  Carlos Martínez de Irujo 28. tammikuuta 1847
  Joaquín Francisco Pacheco Gutiérrez 28. maaliskuuta 1847
  Florencio García Goyena 12. syyskuuta 1847
  Ramón María Narváez Campos 4. lokakuuta 1847
  Serafín María de Sotto 19. lokakuuta 1849
  Ramón María Narváez Campos 20. lokakuuta 1849
  Juan Bravo Murillo 14. tammikuuta 1851
  Federico Roncali 14. joulukuuta 1852
  Francisco Lersundi Hormaechea 14. huhtikuuta 1853
  Luis José Sartorius Tapia 19. syyskuuta 1853
  Fernando Fernández de Cordova Valcárcel 17. heinäkuuta 1854
  Ángel Saavedra Ramírez de Baquedano 18. heinäkuuta 1854
  Baldomero Espartero 19. heinäkuuta 1854
  Leopoldo O'Donnell Joris 14. heinäkuuta 1856
  Ramón María Narváez Campos 12. lokakuuta 1856
  Francisco Armero Peñaranda 15. lokakuuta 1857
  Francisco Javier Istúriz Montero 14. tammikuuta 1858
  Leopoldo O'Donnell Joris 30. kesäkuuta 1858
  Manuel Pando Fernández de Pinedo 2. maaliskuuta 1863
  Lorenzo Arrazola García 17. tammikuuta 1864
  Alejandro Mon Menéndez 1. maaliskuuta 1864
  Ramón María Narváez Campos 16. syyskuuta 1864
  Leopoldo O'Donnell Joris 21. kesäkuuta 1865
  Ramón María Narváez Campos 10. heinäkuuta 1866
  Luis González Bravo 23. huhtikuuta 1868
  José Gutiérrez de La Concha 19. syyskuuta 1868
  Francisco Serrano Domínguez 3. lokakuuta 1868
  Juan Prim Prats 18. kesäkuuta 1869
  Juan Bautista Topete y Carballo 27. joulukuuta 1870 (virkaatekevä)
  Francisco Serrano Domínguez 4. tammikuuta 1871
  Manuel Ruiz Zorrilla 24. heinäkuuta 1871
  José Malcampo Monge 5. lokakuuta 1871
  Práxedes Mateo Sagasta 21. joulukuuta 1871
  Francisco Serrano Domínguez 26. toukokuuta 1872
  Manuel Ruiz Zorrilla 13. kesäkuuta 1872

Espanjan ensimmäinen tasavalta (1873–1874)Muokkaa

Pääministeri Virkaan Puolue
  Estanislao Figueras Moragas 12. helmikuuta 1873
  Francisco Pi y Margall 11. kesäkuuta 1873
  Nicolás Salmerón Alonso 18. heinäkuuta 1873
  Emilio Castelar y Ripoll 7. syyskuuta 1873
  Francisco Serrano Domínguez 2. tammikuuta 1874
  Juan Zavala De La Puente 26. helmikuuta 1874
  Práxedes Mateo Sagasta 3. syyskuuta 1874

Espanjan kuningaskunta (1874–1931)Muokkaa

Pääministeri Virkaan Puolue
  Antonio Cánovas Del Castillo 31. joulukuuta 1874
  Joaquín Jovellar Soler 12. syyskuuta 1875
  Antonio Cánovas Del Castillo 2. joulukuuta 1875
  Arsenio Martínez-Campos Antón 7. maaliskuuta 1879
  Antonio Cánovas Del Castillo 9. joulukuuta 1879
  Práxedes Mateo Sagasta 8. helmikuuta 1881
  José De Posada Herrera 13. lokakuuta 1883
  Antonio Cánovas Del Castillo 18. tammikuuta 1884
  Práxedes Mateo Sagasta 27. marraskuuta 1885
  Antonio Cánovas Del Castillo 5. heinäkuuta 1890
  Práxedes Mateo Sagasta 11. joulukuuta 1892
  Antonio Cánovas Del Castillo 23. maaliskuuta 1895
  Marcelo Azcárraga Palmero 8. elokuuta 1897 (virkaatekevä)
  Práxedes Mateo Sagasta 4. lokakuuta 1897
  Francisco Silvela Le Vielleuze 4. maaliskuuta 1899
  Marcelo Azcárraga Palmero 23. lokakuuta 1900
  Práxedes Mateo Sagasta 6. maaliskuuta 1902
  Francisco Silvela Le Vielleuze 6. joulukuuta 1902
  Raimundo Fernández Villaverde 20. heinäkuuta 1903
  Antonio Maura Montaner 5. joulukuuta 1903
  Marcelo Azcárraga Palmero 16. joulukuuta 1904
  Raimundo Fernández Villaverde 27. tammikuuta 1905
  Eugenio Montero Ríos 23. kesäkuuta 1905
  Segismundo Moret Prendergast 1. joulukuuta 1905
  José López Domínguez 6. heinäkuuta 1906
  Segismundo Moret Prendergast 30. marraskuuta 1906
  Antonio Aguilar Correa 4. joulukuuta 1906
  Antonio Maura Montaner 25. tammikuuta 1907
  Segismundo Moret Prendergast 21. lokakuuta 1909
  José Canalejas Méndez 9. helmikuuta 1910
  Manuel García Prieto 12. marraskuuta 1912 (virkaatekevä)
  Álvaro Figueroa Torres 14. marraskuuta 1912
  Eduardo Dato Iradier 27. lokakuuta 1913
  Álvaro Figueroa Torres 9. joulukuuta 1915
  Manuel García Prieto 19. huhtikuuta 1917
  Eduardo Dato Iradier 11. kesäkuuta 1917
  Manuel García Prieto 3. marraskuuta 1917
  Antonio Maura Montaner 22. maaliskuuta 1918
  Manuel García Prieto 9. marraskuuta 1918
  Álvaro Figueroa Torres 5. joulukuuta 1918
  Antonio Maura Montaner 15. huhtikuuta 1919
  Joaquín Sánchez de Toca Calvo 20. heinäkuuta 1919
  Manuel Allendesalazar Muñoz de Salazar 12. joulukuuta 1919
  Eduardo Dato Iradier 5. toukokuuta 1920
 Gabino Bugallal Araujo 8. maaliskuuta 1921 (virkaatekevä)
  Manuel Allendesalazar Muñoz de Salazar 13. maaliskuuta 1921
  Antonio Maura Montaner 14. elokuuta 1921
  José Sánchez-Guerra Martínez 8. maaliskuuta 1922
  Manuel García Prieto 7. joulukuuta 1922
  Miguel Primo de Rivera Orbaneja 15. syyskuuta 1923
  Dámaso Berenguer Fusté 30. tammikuuta 1930
  Juan Bautista Aznar Cabañas 18. helmikuuta 1931

Espanjan toinen tasavalta (1931–1939)Muokkaa

Pääministeri Virkakausi Puolue
  Niceto Alcalá-Zamora 14. huhtikuuta 1931 – 14. lokakuuta 1931 PRC
  Manuel Azaña 14. lokakuuta 1931 – 12. syyskuuta 1933 AR
  Alejandro Lerroux 12. syyskuuta 1933 – 8. lokakuuta 1933 PRR
  Diego Martínez Barrio 8. lokakuuta 1933 – 16. joulukuuta 1933 PRR
  Alejandro Lerroux 16. joulukuuta 1933 – 28. huhtikuuta 1934 PRR
  Ricardo Samper Ibáñez 28. huhtikuuta 1934 – 4. lokakuuta 1934 PRR
  Alejandro Lerroux 4. lokakuuta 1934 – 25. syyskuuta 1935 PRR
  Joaquín Chapaprieta 25. syyskuuta 1935 – 14. joulukuuta 1935 sitoutumaton
  Manuel Portela 14. joulukuuta 1935 – 19. helmikuuta 1936 sitoutumaton
  Manuel Azaña 19. helmikuuta 1936 – 10. toukokuuta 1936 IR
  Augusto Barcia Trelles 10. toukokuuta 1936 – 13. toukokuuta 1936 IR
  Santiago Casares Quiroga 13. toukokuuta 1936 – 19. heinäkuuta 1936 IR
  Diego Martínez Barrio 19. heinäkuuta 1936 – 19. heinäkuuta 1936 UR
  José Giral Pereira 19. heinäkuuta 1936 – 4. syyskuuta 1936 IR
  Francisco Largo Caballero 4. syyskuuta 1936 – 17. toukokuuta 1937 PSOE
  Juan Negrín López 17. toukokuuta 1937 – 1. huhtikuuta 1939 PSOE

Francon Espanja (1936–1975)Muokkaa

Pääministeri Virkakausi Puolue
  Miguel Cabanellas 23. heinäkuuta 1936 – 3. lokakuuta 1936 sotilashenkilö
  Fidel Dávila Arrondo 3. lokakuuta 1936 – 3. kesäkuuta 1937 sotilashenkilö
  Francisco Gómez Jordana 3. kesäkuuta 1937 – 30. tammikuuta 1938 sotilashenkilö
  Francisco Franco 30. tammikuuta 1938 – 8. kesäkuuta 1973 Falangi
  Luis Carrero Blanco 8. kesäkuuta 1973 – 20. joulukuuta 1973 Falangi
  Torcuato Fernández-Miranda Hevia (vt.) 20. joulukuuta 1973 – 31. joulukuuta 1973 Falangi
  Carlos Arias Navarro 31. joulukuuta 1973 – 1. heinäkuuta 1976 Falangi

Espanjan kuningaskunta (1975–)Muokkaa

Pääministeri Virkakausi Puolue
  Carlos Arias Navarro 31. joulukuuta 1973 – 1. heinäkuuta 1976 Falangi
  Fernando de Santiago (vt.) 1. heinäkuuta 1976 – 3. heinäkuuta 1976 Falangi
  Adolfo Suárez 3. heinäkuuta 1976 – 25. helmikuuta 1981 Demokraattisen keskustan unioni
  Leopoldo Calvo-Sotelo 25. helmikuuta 1981 – 2. joulukuuta 1982 Demokraattisen keskustan unioni
  Felipe González 2. joulukuuta 1982 – 5. toukokuuta 1996 Sosialistinen työväenpuolue
  José María Aznar 5. toukokuuta 1996 – 17. huhtikuuta 2004 Kansanpuolue
  José Luis Rodríguez Zapatero 17. huhtikuuta 2004 – 21. joulukuuta 2011 Sosialistinen työväenpuolue
  Mariano Rajoy 21. joulukuuta 2011 – 1. kesäkuuta 2018 Kansanpuolue
  Pedro Sánchez 1. kesäkuuta 2018 – Sosialistinen työväenpuolue