Jyri Ojansivu

suomalainen näyttelijä

Jyri Ukko Ojansivu (s. 1987) on suomalainen näyttelijä. Hän on näytellyt muun muassa Oulun ja Kotkan kaupunginteattereissa.[2]

Jyri Ojansivu
Henkilötiedot
Syntynyt1987[1]
Ammatti Näyttelijä
Näyttelijä
Merkittävät roolit Aleksi
(Taivaslaulu)
Eero Viitanen
(Nuoren Wertherin jäljillä, elokuva)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

UraMuokkaa

Ojansivu oli lapsuudessaan mukana Teatteri Eurooppa Neljän toiminnassa. Lisäksi hän näytteli poikarooleja sekä lyhyt- että kokoillan elokuvissa, kuten Jarmo Lampelan episodielokuvassa Joki.[2][3]

Ojansivu aloitti opintonsa Teatterikorkeakoulussa vuonna 2009 ja valmistui 2015.[4][1] Vuonna 2013 Ojansivu näytteli Immun roolin Paavo Rintalan tekstiin perustuvassa Hämeenlinnan teatterin musiikkinäytelmässä Pojat. Seuraavana vuonna hänellä oli Peten rooli Anna-Leena Härkösen käsikirjoittamassa ja Costello Hautamäen säveltämässä musikaalissa Kersantti Karoliina, joka sai lähes 12 000 katsojaa.[5][2]

Valmistuttuaan Ojansivu sai kaksivuotisen kiinnityksen Oulun kaupunginteatteriin, missä hän näytteli muun muassa Aleksin roolin Pauliina Rauhalan draamassa Taivaslaulu. Näytelmä keräsi lähes 34 000 katsojaa. Syksyllä 2017 Ojansivu sai kaksivuotisen kiinnityksen Kotkan kaupunginteatteriin, missä hän näytteli muun muassa Tohvelisankarin rouvassa.[6][2]

Ojansivun ensimmäinen merkittävä aikuisiän elokuvarooli oli miespääosa Lampelan elokuvassa Nuoren Wertherin jäljillä (2013), jossa hän näytteli Iina Kuustosen kanssa. Muutoin Ojansivu on näytellyt valkokankailla lähinnä sivurooleja.

Vuonna 2022 Ojansivu näytteli Putouksen neljännellätoista kaudella.[7]

Valikoitu rooliluetteloMuokkaa

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva / Televisiosarja Rooli
1994 Pidetty hiljainen mies Pasi
1997 Sairaan kaunis maailma Sami
1999 Rakastin epätoivoista naista Reino
2001 Joki Janne
2013 Nuoren Wertherin jäljillä Eero Viitanen
2016 Lunastus Ben

Ojansivu on näytellyt pikkutontun roolin joulukalenterissa Tonttu Toljanterin joulupulma vuonna 1998.

LähteetMuokkaa

  1. a b Jyri Ukko Ojansivu Näyttelijäntyön koulutusohjelma. 2015. Taideyliopiston teatterikorkeakoulu. Viitattu 14.10.2019.
  2. a b c d Ojansivu Jyri Ilona. Teatterin tiedotuskeskus (TINFO) ja Teatterimuseo. Viitattu 14.10.2019.
  3. Jyri Ojansivu Elonetissä
  4. Teatterikärpänen
  5. Yle.fi
  6. Palmu, Outi: Hyvä meininki toi Eeva Hautalan ja Jyri Ojansivun Kotkan teatteriin Kymen Sanomat. 19.8.2017. Kaakon Viestintä Oy. Viitattu 14.10.2019.
  7. Haili, Aino: Tässä ovat Putouksen uudet sketsihahmot! mtvuutiset.fi. 5.2.2022. Viitattu 10.2.2022.

Aiheesta muuallaMuokkaa