Janne Hurme

suomalainen laulaja

Janne Petteri Hurme (s. 27. marraskuuta 1973) on suomalainen laulaja–muusikko.

Janne Hurme
Janne Hurme Turun valtuustosalissa 17.1.2017.
Janne Hurme Turun valtuustosalissa 17.1.2017.
Henkilötiedot
Syntynyt27. marraskuuta 1973 (ikä 49)
Ammatti laulaja, muusikko
Muusikko
Laulukielet suomi, englanti
Tyylilajit iskelmä, hard rock
Yhtyeet Human Temple
Levy-yhtiöt Unirecords, Universal, Tosiviihde, MTM Music, Finrila

Hurmeen ura alkoi rock-muusikkona 1980- ja 1990-lukujen taitteessa. Läpimurtonsa hän teki iskelmälaulajana vuonna 1995 kappaleella "Kirje". Muita Hurmeen esittämiä tunnettuja kappaleita ovat muun muassa "Tinasormus", "Postikortti" ja "Elämän malja".

Hurme toimii hard rock -musiikkia esittävän Human Temple -yhtyeen laulajana.[1] Hänen vakituinen taustayhtyeensä on Power of Cover.

Hurme on laulanut myös Dream Asylum -yhtyeessä, joka ei ole enää toiminnassa.

Vuonna 2014 Hurme oli mukana Hausmyllyn uusintaversiossa "Aurinko"-biisistä, josta tehtiin myös musiikkivideo.

Hurme oli yksi Vapauspuolueen ehdokkaista vuoden 2011 eduskuntavaaleissa Varsinais-Suomen vaalipiirissä ja hän sai 43 ääntä.[2]

Vuoden 2017 kuntavaaleissa Hurme oli ehdokkaana Perussuomalaisten listalta Turun kaupunginvaltuustoon ja sai 62 ääntä.[3] Kuntavaalikampanjan aikana Hurme ylitti uutiskynnyksen kutsuttuaan Facebookissa maahanmuuttajamiestä "idiootti geelitukaksi" ja "apinaksi". Perussuomalaisten kansanedustaja Kike Elomaa järkyttyi Hurmeen sanoista ja tuomitsi Hurmeen käytöksen julkisesti, mutta Turun Perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja Tuomas Tähti puolusti Hurmeen kuntavaaliehdokkuutta.[4]

YksityiselämäMuokkaa

Hurme avioitui ruotsalaisen Annica-etunimisen naisen kanssa heinäkuussa 2017. Hän oli aiemmin naimisissa Sari Hurmeen kanssa, josta erosi vuonna 2012. Heillä on yhteinen poika.[5]

DiskografiaMuokkaa

SoolouraMuokkaa

  • Kirje (1995)
  • Toinen kevät (1996)
  • Ajan valtias (1998)
  • Kulkija (1999)
  • Unelmien valtatie (2003)
  • Matka jatkuu (2008)
  • Kokoelma: Parhaat (2002)

Human TempleMuokkaa

  • Insomnia (2004)
  • Murder of Crows (2010)
  • Halfway to Heartache (2012)

LähteetMuokkaa

  1. http://www.finrila.fi/janne-hurme/
  2. Janne Hurme Vapauspuolueen riveihin 3.3.2011. Turun Sanomat. Viitattu 7.1.2017.
  3. Kangasniemi, Tomi: Jethro ja Hurme julkkisehdokkaina – moni ääniharava luopumassa 13.12.2016. Turkulainen. Viitattu 7.1.2017.
  4. Hopi, Anna: Kike Elomaa tuomitsee Janne Hurmeen rasistisen kirjoituksen: Näin ei olla ehdokkaana! Radio Nova. 10.3.2017. Bauer Media. Viitattu 10.10.2022.
  5. Hymy: Janne Hurme meni naimisiin iltalehti.fi. Viitattu 24.7.2017.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.