Harmaja (yhtye)

suomalainen yhtye

Harmaja on vuonna 2007 perustettu raahelainen akustinen rock-yhtye. Yhtyeen esikoisalbumi Harmaja ilmestyi 18. helmikuuta 2009 ja debytoi Suomen albumilistalla sijalla 14.[1][2]

Harmaja
Harmaja esiintymässä Rokkikellarissa Seinäjoella.
Harmaja esiintymässä Rokkikellarissa Seinäjoella.
Tiedot
Toiminnassa 2007–
Tyylilaji akustinen rock
Kotipaikka Raahe
Laulukieli suomi
Jäsenet

Juha-Pekka Leppäluoto
Simo Vuorela
Sami Lauttanen
Milla Heinonen
Paula Präktig
Riku Kovalainen

Levy-yhtiö

Wiima Music
Playground Music Scandinavia

Aiheesta muualla
Kotisivut

Harmaja sai alkunsa kaveriporukalla soitetuista Nick Cave and the Bad Seeds -covereista, ja vaikutteikseen yhtye mainitsee myös Aki Kaurismäen ja Morrisseyn.[1][3] Yhtyeen laulaja ja sanoittaja on Charonista ja Northern Kingsistä tunnettu JP Leppäluoto. Leppäluodon omien sanoitusten lisäksi yhtye on käyttänyt sanoituksissaan Saima Harmajan runoja (esikoisalbumin kappaleissa ”Sydäntalvella” ja ”Kevät”), joskin yhteyden runoilijan tuotantoon Leppäluoto kertoo syntyneen sattumalta vasta yhtyeen nimeämisen jälkeen.[4] Musiikin säveltämisestä vastaa Leppäluoto yhdessä kitaristi Simo Vuorelan kanssa.[5]

Harmajan levy-yhtiö on Wiima Music ja jakelija Playground Music.[6]

Jäsenet muokkaa

Diskografia muokkaa

Albumit muokkaa

  • Harmaja (2009)
  • Lento (2010)
  • Marras (2012)

Singlet muokkaa

  • "Sataa" (2009)
  • "Sydäntalvella" (2009)
  • "Katkera maa" (2011)
  • "Hän tanssii kevein askelin" (2012)

Lähteet muokkaa

  1. a b JP Leppäluodon luotsaaman Harmajan esikoislevy julkaistaan 18. helmikuuta 20.1.2009. Playground Music Finland. Arkistoitu 21.2.2009. Viitattu 26.2.2009.
  2. Harmaja: Harmaja Musiikkituottajat ry.
  3. Harmaja MySpace. Viitattu 26.2.2009.
  4. Myllykoski, Timo: Raadollista tunnelmointia Raahesta 18.2.2009. Kaleva. Viitattu 26.2.2009. [vanhentunut linkki]
  5. Laukka, Petri: Ylevät kielikuvat musiikin palveluksessa 18.2.2009. Kaleva. Viitattu 26.2.2009. [vanhentunut linkki]
  6. Soita/Kirjoita Harmaja. Arkistoitu 20.7.2011. Viitattu 26.2.2009.

Aiheesta muualla muokkaa