Avaa päävalikko

HistoriaMuokkaa

Nick Cave and the Bad Seeds perustettiin vuonna 1983 australialaisyhtye The Birthday Partyn raunioihin. Ensimmäisessä kokoonpanossa oli mukana Nick Cave (laulu, huuliharppu, koskettimet) ja monen soittimen taitava Mick Harvey. Yhtye vahvisti rivejään vielä Einstürzende Neubautenin kitaristi Blixa Bargeldilla, niin ikään kitaristi Hugo Racella sekä pianisti-basisti Barry Adamsonilla Magazine-bändistä.

Ensimmäinen levy, From Her to Eternity, julkaistiin samana vuonna tällä kokoonpanolla. The Bad Seedsin soittajat ovat vaihtuneet tiheään. Yhtyeeltä on ilmestynyt 15 kokopitkää albumia, joista vuonna 2004 julkaistu Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus on tuplalevy.

JäsenetMuokkaa

PäänelikkoMuokkaa

  • Nick Cave – laulu, piano, urut, huuliharppu, lyömäsoittimet (1984–)
  • Mick Harvey – kitara, bassokitara, laulu, rummut, urut, lyömäsoittimet, piano, jousi- ja pianosovitukset (1984–2009)
  • Blixa Bargeld – kitara, laulu (1984–2003); alkuperäisjäsen, joka lopetti miltei 20 vuoden jälkeen[1]
  • Thomas Wydler – rummut, lyömäsoittimet (1985–)

Kolmen näistä vielä mukana olevan jäsenen lisäksi yhtye koostuu Caven henkilökohtaisesti valitsemista muusikoista:

Vakiovieraat levyilläMuokkaa

  • Martyn P. Casey – bassokitara (1991–)
  • Conway Savage – piano, laulu, urut (1991–)
  • Warren Ellis – viulu, bouzouki, mandoliini, harmonikka, poikkihuilu (1993–)
  • Jim Sclavunos – rummut, lyömäsoittimet, laulu, urut (1996–)
  • James Johnston – urut, kitara (2004–)

Cave on 90-luvulta lähtien esiintynyt myös pienemmällä kokoonpanolla, johon kuuluu viulisti Ellis sekä vaihteleva rytmiryhmä.

DiskografiaMuokkaa

StudioalbumitMuokkaa

  1. From Her to Eternity (1984)
  2. The Firstborn Is Dead (1985)
  3. Kicking Against the Pricks (1986)
  4. Your Funeral... My Trial (1986)
  5. Tender Prey (1988)
  6. The Good Son (1990)
  7. Henry's Dream (1992)
  8. Let Love In (1994)
  9. Murder Ballads (1996)
  10. The Boatman's Call (1997)
  11. No More Shall We Part (2001)
  12. Nocturama (2003)
  13. Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus (2CD) (2004)
  14. Dig, Lazarus, Dig!!! (2008)
  15. Push the Sky Away (2013)
  16. Skeleton Tree (2016)
  17. Ghosteen (2019)

Konserttitaltioinnit ja kokoelmatMuokkaa

LähteetMuokkaa

Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.