Gundel Henrikson

suomalainen näyttelijätär

Gundel Anita Henrikson-Fors (31. toukokuuta 1916 Porvoo[1] - ?) oli suomalainen näyttelijä. Hän näytteli elokuvissa ja näytteli sekä ohjasi ruotsinkielisessä radioteatterissa.

Henrikson sai Pro Finlandia -mitalin 1964.

FilmografiaMuokkaa

  • Viikon tyttö 1946
  • Synd (Synnin jäljet) 1946
  • Pimeänpirtin hävitys 1947
  • Huhtikuu tulee 1953
  • Harjunpää ja kylmä kuolema, osa 4 1983
  • Sista leken (Viimeinen kesä) 1984
  • -30°C aurinkoa etsimässä 1985

LähteetMuokkaa

  1. Vem och vad? Biografisk handbok, s. 197. Helsingfors: Holger Schildts förlag, 1967. Teoksen verkkoversio (viitattu 10.11.2018). (ruotsiksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.