Emilia Sinisalo

suomalainen näyttelijä

Emilia Sinisalo (s. 1983[1]) on suomalainen näyttelijä. Hän on valmistunut teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2008.[2] Hän on tullut tunnetuksi muun muassa Ylen Kotikatsomo-sarjasta Korpelan kujanjuoksu, jossa hän näyttelee Marvi Perttula-Laihoa. Elokuvien ja televisiosarjojen lisäksi hän on näytellyt muun muassa Suomen Kansallisteatterissa ja Helsingin Kaupunginteatterissa.[3]

Emilia Sinisalo
Henkilötiedot
Syntynyt1983 (ikä 37–38)
Ammatti näyttelijä
Sukulaiset Anu Sinisalo (sisko)
Näyttelijä
Aktiivisena 2000–
Merkittävät roolit Korpelan kujanjuoksu
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

YksityiselämäMuokkaa

Sinisalon sisko on myös näyttelijänä työskentelevä Anu Sinisalo.[4]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Nimi Rooli
2003 Hymypoika
2007 Musta jää vastaan­otto­virkailija
2008 Thomas tarjoilija kahvilassa
Korkein oikeus Outi
2009 Kukkulan kuningas nuori nainen
2012 Tie pohjoiseen hotellin vastaan­ottaja
Rakkauden rasvaprosentti Anna
2014 Hyväntekijä Piko
2016 Äkkilähtö Susanna

Televisio
Vuosi Sarja Rooli
2000 Pesärikko Tiina v. -74
2002 Hurja joukko
2003 Rikospoliisi Maria Kallio Maija-Leena Säntti
Kaunis mies Mari
2008 Suojelijat Tuuli
2010 Lauantaiviihde useita
Sydänjää Solveig
Tauno Tukevan sota Mirja Pitkänen
2011 Kotikatu Maisa
2012 Roba Silja
Kimmo Armi
2015 Hinnalla millä hyvänsä Laura Valtonen
Punainen kolmio Aili Mäkinen
2016–2017 Närpiäiset Joltakulta
2016–2018 Korpelan kujanjuoksu Marvi Perttula-Laiho
2017 Joulukalenteri: Huiman hyvä joulu! Serkku Shh
2018 Sunnuntailounas Nanna
2019 Melkein totta Suvi

LähteetMuokkaa

  1. Sinisalo, Emilia: CV – Emilia Sinisalo (PDF) Helsingin Freet. 17.9.2015. Viitattu 10.10.2017.
  2. Emilia Sinisalo Suomen Näyttelijäliitto. Viitattu 10.10.2017.
  3. Sinisalo Emilia Ilona-tietokanta. Teatterin tiedotuskeskus ja Teatterimuseo. Viitattu 10.10.2017.
  4. Tämä Korpelan kujanjuoksu -tähti on tutun suosikkinäyttelijän sisko! Seiska. 23.9.2016. Helsinki: Aller Media Oy. Viitattu 10.10.2017.